Şimdi Ara

Hafıza ve bilgisayar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bundan 2 yaz önce çok aşırı sayılabilecek dozda bilgisayarda vakit geçirdim ve bu süreçten sonra unutkanlık başladı. Önceden unutkanlık problemim yoktu. O yazdan sonra hafızamda da sorunlar yaşadım. Size de böyle oldu mu? Ve zihnimin eski hale gelmesi için ne yapabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen...

• b12 vitamin desteği
  • 3 yıldır pc kullanıyorum ve aynı sorun bende de var..İlk zamanlar pek belli olmuyo ama şu son zamanlarda cidden psikolojim bozuldu.. Düşünemiyorum sanki beynim çalışmıyomuş gibi.. Üstüne üstlük çekingenlik vs falan da olunca hayat çekilmez bi hal alıyor.İşin kötü tarafı kurtulamıyorumda...

• Doktor bir arkadaş vardı onu bulabilirsek iyi olur aslında

• Bizede lazım olabilir bu arada o b12 vitamin desteği olayı gerçek mi ?
  • dolaylı olarak bilgisayardan olur , hele de evde yalnız kaldığın zamanlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Programlamayla uğraşıyorum aksine hafızam arttı diyebilirim :)

Hadi onu geçtim hangi dosyayı nereye kaydettim, ne müzik indirdim nereye koydum, kime ne yazdım, ne mail geldi okudum şunu ordan aldım sık kullanılanlardan arkadaşa bir link gönderdim bunun yeri nerdeydi diye düşünmek beynime jimnastik gibi geliyor adeta. Hafızamın zayıfladığını değil güçlendiğini düşünüyorum.

Ha bunda bol bol strateji oyunu oynamanın da etkisi olabilir. Strateji iyi mikro yönlendirme ister hangi birimi nereye koydunuz ne bastınız düşman ne yapıyor ne basayım nereye dalayım bunlar olurken hangi birimim nerde hangi birimler nerede napıyor derken birçok olayı aynı anda düşünmeye yönlendirmiş oluyorum kendimi. Birimlerini unutarak oynuyorsan zaten strateji oyunlarını oynamayı beceremezsin.

Sonuç olarak bilgisayar kullanırken beyniniz aktif olarak kullanıyorsanız hafızanızın zayıflayacağını düşünmüyorum. Ancak tüm gününüzü sadece facebook'da geçiriyorsanız veya kafanızı çalıştırmayan işlerde boş vakit geçiriyorsanız vücudunuza zarar olabilir. (uzman değilim yanılıyorda olabilirim şahsi görüşüm sonuçta )

Not: Fps oyunları da manyak refleks geliştiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeanAtay -- 8 Mart 2013; 0:50:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

Bizede lazım olabilir bu arada o b12 vitamin desteği olayı gerçek mi ?

Ben LYS döneminde kullandım, öncesinde unutkanlık başlamıştı bendede. Annemin Eczacı arkadaşı önerdi kullandım gerçekten faydası oluyor. Hem yorgunlugu alıyor hemde unutkanlık ve benzeri sorunları azaltmaya yarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

Bizede lazım olabilir bu arada o b12 vitamin desteği olayı gerçek mi ?

Yorgunluğu, uykusuzluğu azaltıyor hocam.
  • Eyvallah beyler almayı düşünüyorum
  • Direk b12 vitamini desek verirler mi ? Ne kadardır ? Doktora yazdırabilir miyiz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.