Şimdi Ara

Hafif Ticari Kamyonet Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
9.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Biz mobilya imalat sektöründe çalışan bir şirketiz. Şuan faal olarak kullandığımız bir aracımız var(2001 Model 2.5 Turbo dizel VW T4 Cityvan). Araç hem model yılından dolayı hem km'den dolayı değiştirilmesi gerek. Araç kapalı kasa olduğu için istediğimiz gibi yük atamıyoruz. Fakat araç cityvan olduğu için hem aile arabası hem de ticari olarak kullanılabiliyor. Bu yüzden değiştirirken alacağımız arabaları şöyle düşündük.

Ya çift kabin orta sınıf kamyonet olacak(Yani hem aile tem ticaret)(Bütçe 45.000 TL):
    Kia Bongo,
    Ford Transit,
    Hyundai H100,
    Mazda E2200,
    Renault Master,
    VW Transporter. [Bu araçlarda aradığımız özellikler: Çift teker olması, Piyasasının iyi olması,Alırken ve kullanırken cep yakmaması, Yedek parçasının hızlı bulunması ve ucuz olması, İstihap sorununun olmaması(Yani Taşıma kapasitesi 3-3.5 ton olacak, ya da yeni yasaya göre olursa hafif bir araç olup fazla yük çekmesi), Uzun yolda sıkıntı yaratmaması, Orta derecede hız yapması, Güvenlik sistemleri iyi olmalı, vb.]

Ya da tek kabin hafif ticari kamyonet ve Caddy, Doblo türü araçlar(Bütçe: Toplam 45.000):
    Kamyonet olarak(Bütçe 20.000):
    Kia Bongo,
    Ford Transit,
    Hyundai H100,
    Mazda E2200,
    Renault Master,
    VW Transporter,
    BMC Megastar,
    Daihatsu Delta.[Bu araçlarda aradığımız özellikler: Çift teker olması, Piyasasının iyi olması,Alırken ve kullanırken cep yakmaması, Yedek parçasının hızlı bulunması ve ucuz olması, İstihap sorununun olmaması(Yani Taşıma kapasitesi 3-3.5 ton olacak, ya da yeni yasaya göre olursa hafif bir araç olup fazla yük çekmesi), Uzun yolda sıkıntı yaratmaması, Orta derecede hız yapması, Güvenlik sistemleri iyi olmalı, Vergilerinin düşük olması(Çift araba olacağından dolayı), vb.]

Binek olarak(Bütçe: 25.000):
    VW Caddy,
    Fiat Doblo,
    Ford Transit-Tourneo Connect,
    Opel Combo,
    Renault Kangoo vb araçlar.(İçi geniş ve ferah sedan da olabilir).[Bu araçlarda aradığımız özellikler: Piyasasının iyi olması,Alırken ve kullanırken cep yakmaması, Yedek parçasının hızlı bulunması ve ucuz olması, Uzun yolda sıkıntı yaratmaması, Hız yapması, Güvenlik sistemleri iyi olmalı, Vergilerinin düşük olması(Çift araba olacağından dolayı), vb.]

Ayrıca önerileriniz varsa da bekliyorum :)

Yardımlarınızı bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrmlbrbr -- 20 Eylül 2013; 19:56:25 >

•  Hafif Ticari Kamyonet Seçimi
  • K2500 Çift Teker Kasalı (Tek Kabin) Manuel 2.5 Dizel 130 PS 42.000 TL

http://www.kia.com.tr/index.php/k2500

Bu aracın 2005 modelini iş gereği sürekli kullandım o zaman 90 ps olan motor elden geçirilip 130 ps e çıkarıldı çok seri ve güçlü bir araç.2.5 ton yükü(yasal sınır 1700 kg)çok rahat bir şekilde çekiyordu 130 ps lik motor ne yapar düşünmek bile istemiyorum ticaret erbabı için bulunmaz bir nimet f/p için çok iyi bir seçenek...
  • Biz de zaten H100 veya Kia kamyonet ve Caddy veya Connect düşünmüştük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 den beri master kamyonet kullanıyorum 100.000 i devirmek üzereyim sadece bakım için servise gidiyor daha arıza açmadı çok şükür
  • Beyler biraz cevap verin yha.
    Bug da kaldik.

• ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kamyonetler icinde en iyisi transittir.Kia ile hyundai 3000 tonun altında ezilir.

• kamtonet olarak kesinlikle h100 almalısınız çünkü piyasası iyi vw ninde piyasa yok transit in ise parçası pahallı ama panelvan alınavaksa ya transit ya da master almalısınız eğer motoru güçlü istiyorsanız transit almanızda yarar var
  • Teşekkürler fakat 20000 TL'lik butceyle ancak h100 ve bongo alinabilir.
    Eğer ki tek arac alırsak o zaman Transit cift kalbini almayı dusunuykriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2011 den beri master kamyonet kullanıyorum 100.000 i devirmek üzereyim sadece bakım için servise gidiyor daha arıza açmadı çok şükür

Kapı kolunu unuttun galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2011 den beri master kamyonet kullanıyorum 100.000 i devirmek üzereyim sadece bakım için servise gidiyor daha arıza açmadı çok şükür

Kapı kolunu unuttun galiba

biraz baskı ile kapı pandizotunu komple değiştirdiler
  •  Hafif Ticari Kamyonet Seçimi

bende ivecoyu öneriyorum.
  • Satarken çok büyük zarar ediliyor...En çok işine yarayacak ve en az zararına satılan hangisi ise onu seç...Borca girme....Kredi çekme...Ucuz diye canı çıkmış döküntü alma...Yedek parçası bol olanı tercih et....Kolay gelsin.. Marka ISUZU ve MERCEDES diyorum...İkiside sağlam...İş görür .Çabuk dağılmaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Ekim 2013; 22:28:04 >
  • Eyvallah arkadaşlar.

• Hafif konu dışı olmakla birlikte Pejo Göral'dan mesaj geldi,

Full Bipper Style 33,900 tl imiş sıınırlı sayıda. Belki ilgilenen olur.
  • ...
  • Kia 2500 demeye devam ediyorum hocam...
  • Eyvallah hocam sağolun da Kia ile Hyındai biraz küçük kalıyor gibi sanki kaç kg çeker onlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.