Şimdi Ara

Hadi TBC yi değerlendirelim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dreneiler Orclarla belli bir süre beraber yaşayıp ticaret yaptılar orclardan süre zarfında shamanlık öğrendiler. Sonra Kil'Jeadenin oyunları ile orclar herşeyi yakıp yıkmaya başladı işte o zaman draneileride öldürdüler. Ondan dolayı draneiler alliance tarafını seçti.
    Humanlara büyüyü öğretenler bloodelflerdir o sırada paladinlik öğrenmişler. Daha sonra humanların ihaneti ile hordeyi seçmiş bloodelfler. Ben böyle biliyorum yanlışım olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: cirnak

quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

Bu oyundan sıkılacağımı düşünmüyordum açıkçası nasıl kopacağım derken TBC çıktı haliyle gidip aldık ama ben açıkçası memnun kalmadım bir arkadaşın dediği gibi o 1-2 milyonluk oyuncu içinde bende varım değişen birşey yok sadece yeni bir kıta açıldı insanların verdikleri emekler para uğruna heba edildi Rank itemleri ayağa düştü bunu yapmaya hakları yoktu, pvp sistemi berbat oldu zaten biz BG lerden şikayet ederken arenaları getirdiler ne olup bittiğini anlayamadan mage 2 saallıyor rogue 1 saplıyor çat çut kesişip çıkıyoruz. lvl70 olmak bile istemedim lvl64 te bıraktım oyunu yaklaşık 2 aydır oynamıyorum acc yi dondurdum. İyiki tbc yi çıkardı yoksa oyunu bırakacak gibi görünmüyordum.

tbc çıkalı daha 2 ay olmadı nasıl 2 aydır oynamıyorsun

• Burning Crusade görüşüm : Max levele ulaş.. 5 kişilik instancelerden mavi itemleri topla.. en iyi mavi itemlere sahip olduğunda karazhana gir. tier4 fulle tier5 fulle .. Sabahları pvp akşamları raid yap. Bikaç ay sora pvp sıksın oyuna sadece raidden raide gir. 1-2 item alacam diye gecelerce uykusuz kal. Daha sonra blizard bi expension daha çıkarsın onca emek boşa gitsin .. Raidler 25 kişiye indi diye kalabalık guildler bölünsün arkadaşlarından ayrı kal.. 1 ay alayım diye dkp biriktirdiğin itemden daha iyi yeşil itemler koysunlar oyuna. Blizardın emeğe göstediği saygı anca bu kadar. Hikayeyi de batırdılar. Yakında undead paladin tauren rogue felan da koyarlar. Wowu şuan oynamama rağmen iyi bir mmorpg olmadığını düşünüyorum .. Takım tutar gibi oynadığı oyunu savunan biri değilimdir eksiklerinin farkındayım oyunun ama malesef daha iyi bir alternatif göremiyorum şuan.. İnşallah ilerde beklentilerimi karşılayan bir mmorpg çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yordis -- 3 Mart 2007; 21:10:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yordis

Burning Crusade görüşüm : Max levele ulaş.. 5 kişilik instancelerden mavi itemleri topla.. en iyi mavi itemlere sahip olduğunda karazhana gir. tier4 fulle tier5 fulle .. Sabahları pvp akşamları raid yap. Bikaç ay sora pvp sıksın oyuna sadece raidden raide gir. 1-2 item alacam diye gecelerce uykusuz kal. Daha sonra blizard bi expension daha çıkarsın onca emek boşa gitsin .. Raidler 25 kişiye indi diye kalabalık guildler bölünsün arkadaşlarından ayrı kal.. 1 ay alayım diye dkp biriktirdiğin itemden daha iyi yeşil itemler koysunlar oyuna. Blizardın emeğe göstediği saygı anca bu kadar. Hikayeyi de batırdılar. Yakında undead paladin tauren rogue felan da koyarlar. Wowu şuan oynamama rağmen iyi bir mmorpg olmadığını düşünüyorum .. Takım tutar gibi oynadığı oyunu savunan biri değilimdir eksiklerinin farkındayım oyunun ama malesef daha iyi bir alternatif göremiyorum şuan.. İnşallah ilerde beklentilerimi karşılayan bir mmorpg çıkar

"malesef daha iyi bir alternatif göremiyorum $u an"...Özellikle bu sözünün üstünde durmak istiyorum.Ben WoW'a ba$lamadan önce Silkroad ve EQ2 oynuyordum.WoW'a geçince bu 2 oyunuda bıraktım.WoW'u çok uzun süre olmasada 1 tane 60 LvL Char yaptım,2-3 tanede dü$ük lvl'li twink.TBC çıktıktan 1-2 hafta sonra oyunu hdd'den sildim,acc'yi kapattım,cd'leride rafa kaldırdım.$u an ne yapıyorum tekrar Silkroad'a geri döndüm ve kaldığım yerden devam ediyorum.Günde 2-3 saatimi ayırıyorum ve fazlasıyla yetiyor.Ve inan WoW'u geç o kadar uğra$ıp kastığım 60 LvL Paladin'im bile aklıma gelmiyor...Ve gayet sıkılmadan zevkli bir $ekilde SRO oynamaya devam ediyorum.

Vermek istediğim tüyo ise her mmorpg'yi WoW gibi olsun istediğin sürece ömür boyu WoW oynamaya devam edersin.Çünkü burdaki yakla$ım Ferrari ve Porshe gibi değil.Mesela WoW Ferrari ise Lord of the Rings Online Porche olmayacak.Yani mmorpg'ler tarz olarak birbirlerinden dağlar kadar ayrılıyor.WoW'dan hiçbir eksiği olmayan fakat tarz olarak çok farklı en az 10 tane MMORPG sayarım sana.Bu sene çıkacaklar ise cabası.Fakat yine dediğim gibi eğer her önüne gelenin WoW gibi olmasını bekliyorsan ve istiyorsan ömür boyu WoW oynamaya devam edersin.Diğer MMORPG'leride denemeni tavsiye ederim...Hiçbir MMORPG'yi içine ciddi olarak girmeden sevemezsin,anlayamazsın.He ben oynadım denedim ciddi olarak ama sevmedim diyorsan o zmn tercih senin.

Ben WoW'u bıraktım çünkü WoW'a ayıracak zamanım,sabrım yok.Ve oyunun götürdükleri,getirdiklerinden çok fazla oldu.Günde 20 saat seni PC ba$ına kitleyen bir oyun bana göre 5 para etmez.Allah'tan fazla oynamadım bazı $eylerin zamanında farkına vardım ve 6 ay oynayıp bu illetten kurtuldum.

Yukarda yazdıkların WoW'un acı gerçeği.Oyuncular WoW oynamaktan ne yazık ki bu gerçekleri görmeye ve dü$ünmeye zamanları olmuyor.Oyuncuları bu kadar uğra$tırıp,onca gece gündüz kasılıp BG'lerde toplanan mark of honor ve honor'lar ile alınan itemların bir exp. ile tuz buz olması çok komik.Bu komikliğe tahammul edemedim sizi bilmem.

Bilmem bilirmisin 2 tane grup vardır Dream Theater ve Nirvana.Dream Theater'ın "Pull Me Under" diye bir $arkısı vardır üzerinde onlarca nota onlarca deği$ik akor vardır.Nirvana'nın " Smells like teen spirit" $arkısı sadece 3-4 akordan olu$ur.Ama ikiside dinlerken bana aynı zevki verir.Dream Theater WoW ise SRO Nirvanadır.Evt SRO,WoW'un 50'de 1 kapasitesinde değil belki ama ne WoW'daki sıkıntılar,nede WoW'daki stress var.Yok $u itemı aldın yok almadın.Günde 2 saat oynayarak SRO veya ba$ka bir mmorg'de kral olursun.WoW'da 20 saat oynayıp avcunu yalıyorsun.Bide üstüne oynayıp 1 exp ile verdiğin tüm emekler harcadığın saattler tuz buz oluyor.Dediğim gibi tercih senin bence diğer mmorpg'leride dene.Fakat her MMORPG'yi WoW gibi olmasını bekliyorsan,2 sene sonra Tier 10 itemları aldığında ve "nasıl olsa daha iyisi yok"
    deyip devam ettiğinde zamanını bo$a harcadığına inanırsan çok üzülürsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 4 Mart 2007; 13:23:00 >

• Ya bedava online oyunları oynamaktansa hiç oynamamayı tercih ederim.. Sağda solda küfür eden veletler , buglar , lag vs... Wowdaki şikayetim sadece çıkardıkları expensionla verdiğimiz emekleri hiçe sayması. 110 day (2640 saat) oynamışım oyunu ama burning crusade i yüklediğimde level60 yeşil itemli kişiye karşı tek avantajım epic itemlerle level70e daha çabuk ulaşmak oldu.. Daha sonra zaten daha iyi mavi itemler çıktı instancelerden. Yine oynar toplarım en iyi itemleri sorun değil ama 2 sene sonra çıkacak bir expensionla yine çöpe gideceklerini bile bile oynamak koyuyo en çok bana..
  • 10-25 kişilik zindanlar iyide,attunement questleri çok zor.Yani ben Gruul's Lair'den başka bi high-end instance görebileceğimi sanmıyorum.Olay 25-40 kişi toplamak değil,olay oraya gidip bossları kesebilmek.Önceden de 40 kişi toplanıp MC'ye gidilebilirdi ama gittiğin gibi geri gelirdin.Şimdide 25 kişi oldu ama dediğim gibi 25 kişi Serpentshrine'a gittiniz diyelim,bossları kesebilecekmisiniz?Yine hardcore olmak lazım ve iyi bir organizasyon lazım yoksa bişi yapamazsınız.Önceden en azından boss kesemesende gidip görebiliyordun ne var ne yok şimdi biri bitmeden diğerini göremeyecez.

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

quote:

Orjinalden alıntı: Yordis

Burning Crusade görüşüm : Max levele ulaş.. 5 kişilik instancelerden mavi itemleri topla.. en iyi mavi itemlere sahip olduğunda karazhana gir. tier4 fulle tier5 fulle .. Sabahları pvp akşamları raid yap. Bikaç ay sora pvp sıksın oyuna sadece raidden raide gir. 1-2 item alacam diye gecelerce uykusuz kal. Daha sonra blizard bi expension daha çıkarsın onca emek boşa gitsin .. Raidler 25 kişiye indi diye kalabalık guildler bölünsün arkadaşlarından ayrı kal.. 1 ay alayım diye dkp biriktirdiğin itemden daha iyi yeşil itemler koysunlar oyuna. Blizardın emeğe göstediği saygı anca bu kadar. Hikayeyi de batırdılar. Yakında undead paladin tauren rogue felan da koyarlar. Wowu şuan oynamama rağmen iyi bir mmorpg olmadığını düşünüyorum .. Takım tutar gibi oynadığı oyunu savunan biri değilimdir eksiklerinin farkındayım oyunun ama malesef daha iyi bir alternatif göremiyorum şuan.. İnşallah ilerde beklentilerimi karşılayan bir mmorpg çıkar

"malesef daha iyi bir alternatif göremiyorum $u an"...Özellikle bu sözünün üstünde durmak istiyorum.Ben WoW'a ba$lamadan önce Silkroad ve EQ2 oynuyordum.WoW'a geçince bu 2 oyunuda bıraktım.WoW'u çok uzun süre olmasada 1 tane 60 LvL Char yaptım,2-3 tanede dü$ük lvl'li twink.TBC çıktıktan 1-2 hafta sonra oyunu hdd'den sildim,acc'yi kapattım,cd'leride rafa kaldırdım.$u an ne yapıyorum tekrar Silkroad'a geri döndüm ve kaldığım yerden devam ediyorum.Günde 2-3 saatimi ayırıyorum ve fazlasıyla yetiyor.Ve inan WoW'u geç o kadar uğra$ıp kastığım 60 LvL Paladin'im bile aklıma gelmiyor...Ve gayet sıkılmadan zevkli bir $ekilde SRO oynamaya devam ediyorum.

Vermek istediğim tüyo ise her mmorpg'yi WoW gibi olsun istediğin sürece ömür boyu WoW oynamaya devam edersin.Çünkü burdaki yakla$ım Ferrari ve Porshe gibi değil.Mesela WoW Ferrari ise Lord of the Rings Online Porche olmayacak.Yani mmorpg'ler tarz olarak birbirlerinden dağlar kadar ayrılıyor.WoW'dan hiçbir eksiği olmayan fakat tarz olarak çok farklı en az 10 tane MMORPG sayarım sana.Bu sene çıkacaklar ise cabası.Fakat yine dediğim gibi eğer her önüne gelenin WoW gibi olmasını bekliyorsan ve istiyorsan ömür boyu WoW oynamaya devam edersin.Diğer MMORPG'leride denemeni tavsiye ederim...Hiçbir MMORPG'yi içine ciddi olarak girmeden sevemezsin,anlayamazsın.He ben oynadım denedim ciddi olarak ama sevmedim diyorsan o zmn tercih senin.

Ben WoW'u bıraktım çünkü WoW'a ayıracak zamanım,sabrım yok.Ve oyunun götürdükleri,getirdiklerinden çok fazla oldu.Günde 20 saat seni PC ba$ına kitleyen bir oyun bana göre 5 para etmez.Allah'tan fazla oynamadım bazı $eylerin zamanında farkına vardım ve 6 ay oynayıp bu illetten kurtuldum.

Yukarda yazdıkların WoW'un acı gerçeği.Oyuncular WoW oynamaktan ne yazık ki bu gerçekleri görmeye ve dü$ünmeye zamanları olmuyor.Oyuncuları bu kadar uğra$tırıp,onca gece gündüz kasılıp BG'lerde toplanan mark of honor ve honor'lar ile alınan itemların bir exp. ile tuz buz olması çok komik.Bu komikliğe tahammul edemedim sizi bilmem.

Bilmem bilirmisin 2 tane grup vardır Dream Theater ve Nirvana.Dream Theater'ın "Pull Me Under" diye bir $arkısı vardır üzerinde onlarca nota onlarca deği$ik akor vardır.Nirvana'nın " Smells like teen spirit" $arkısı sadece 3-4 akordan olu$ur.Ama ikiside dinlerken bana aynı zevki verir.Dream Theater WoW ise SRO Nirvanadır.Evt SRO,WoW'un 50'de 1 kapasitesinde değil belki ama ne WoW'daki sıkıntılar,nede WoW'daki stress var.Yok $u itemı aldın yok almadın.Günde 2 saat oynayarak SRO veya ba$ka bir mmorg'de kral olursun.WoW'da 20 saat oynayıp avcunu yalıyorsun.Bide üstüne oynayıp 1 exp ile verdiğin tüm emekler harcadığın saattler tuz buz oluyor.Dediğim gibi tercih senin bence diğer mmorpg'leride dene.Fakat her MMORPG'yi WoW gibi olmasını bekliyorsan,2 sene sonra Tier 10 itemları aldığında ve "nasıl olsa daha iyisi yok"
    deyip devam ettiğinde zamanını bo$a harcadığına inanırsan çok üzülürsün...

Doğrusunu söylemek gerekirse WoW'da full epic olucaz, first killeri alıcaz dersen sonun hayal kırıklığı olması gayet normal bir durum. Blizzard expansion ile raidler için gerekli oyuncu sayısını düşürdü ( tabi buraları farma bağlamanın kolay oldugu anlamına gelmiyor bence aksine encounterlar eskisinden daha da zorlu ) Bu sayede az kişide oyunda birşey üretme şansına! sahip olduk. Ben oyunu 7/24 oynayıp full epic olucam herkes bana inspect atıcak birgün hulen! diyen tiplerden değilim zaten :) sabahın köründe gitmem gereken bir okulum ve öğleden sonraları da bir işim var Blizzard'ın ek paketle getirdiği yeni olay işte bu noktada. Tier5 ile raid yapamayan arasında dağlar kadar fark olmuyor.. akşamları ekstra bir işim olmadıgında oyunumu açar ventrilomdan muhhabetimi yaparak dungeon yaparız; güleriz, keyifli vakit geçiririz. önemli olan da bu değil mi ?

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esasiyun -- 4 Mart 2007; 16:39:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SINIRYOK

Dreneiler Orclarla belli bir süre beraber yaşayıp ticaret yaptılar orclardan süre zarfında shamanlık öğrendiler. Sonra Kil'Jeadenin oyunları ile orclar herşeyi yakıp yıkmaya başladı işte o zaman draneileride öldürdüler. Ondan dolayı draneiler alliance tarafını seçti.
    Humanlara büyüyü öğretenler bloodelflerdir o sırada paladinlik öğrenmişler. Daha sonra humanların ihaneti ile hordeyi seçmiş bloodelfler. Ben böyle biliyorum yanlışım olabilir.

Doğru biliyosun arkadaşım ama bunlar Blizzardın "Minareyi çalan kılıfını uydurur" misali hikayesi. Yani ona bakarsanız Dreneilar Orclarla beraber yaşamışlar da Orclardan sadece Shamanımı öğrenmişler neden Warlock olmayı öğrenememişler ya da rogue olmayı öğrenememişler. Keza bir arkadaş Paladini Elfler ally olduğu için biliyo demiş, o zaman Night elfler neden bilmiyo? Eğer Blizzardın kılıfı gibi işte ticaret yapmışlar beraber yaşamışlar gibi nedenlerden dolayı bu şekilde olacaksa o zaman bütün racelerin bütün classlara sahip olması lazım çünkü bunların ortaklıkları var ve belli süre her faction birbiriyle etkileşimi olmuş.

Dediğim gibi bu Blizzardın "Minareyi çalan kılıfı hazırlar" misali hikayesi, ve bunun olmasını tek nedeni var:
    Blizzard: Ben dengeyi kuramadım alın siz kurun...
    Allience için PvE de EzMode dediler, Horde shaman varlığıile PvP de eziyo dediler ve Blizzard işin içinden bir türlü çıkamadı. Dengeyi kurabilmek adına 20 nin üstünde değişiklik patchi çıkardı belki daha da fazla. Ancak bu şekilde bdengeyi belli bir seviyeye getirebilirdi. Keza zaten senaryo onların elinde ve bunu istedikleri gibi değiştirip bunu mantıklı gibi de gösterebilirler...

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyBuBi -- 15 Mart 2007; 3:42:35 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.