Şimdi Ara

Hadi nerede Ryzen 3000'ler? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar güncel bir sistem topladım bütün parçaları aldım 1 tek işlemci kaldı almadığım 2600 ile 3600 arasına karar veremiyorum, fikirleriniz nedir?

en ucuz 2600= 918 TL
    en ucuz 3600=1419TL
    arada 500TL fark var sizce değer mi, amaç sadece oyun

Anakart : Msi B450 Tomahawk AMD
    Ekran Kartı: MSI GTX 1660 Ti ARMOR
    RAM : ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3000MHZ RGB
    SSD : Toshiba TR200 480GB
    Kasa : Thermaltake view 27
    Psu : Thermaltake TR2 S 80PLUS 600W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war3z -- 8 Temmuz 2019; 2:49:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 3900X mi İ9 9900K mı önerirsiniz oyun sistemi için? (X570 Sonuçta Zen3'üde destekleyeceği için uzun ömür açısından Ryzen gibi geliyor ama?)(Bir de MSI X570 Bir anakart alana Sıvı Soğutucu hediye ediyor Coolermaster 240R'yi)(Arada da fark olunca arada kalıyorum.)(Yanında RTX 2080 Super kullanırım.) (1080P/144Hz 4 yıl vadelik sistem toplamaya çalışıyorum.)

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Playstation 4 alır mısın 'Pro' varken, ya Xbox One - 'X' dururken?
    tabiki pro alınır ama soru şu : aradaki farka değer mi ?
    "9900X mi demek istediniz, biliyorsunuz, biri 8 diğeriyse 10 çekirdekli zar" diye anlamamazlıktan gelicektim de onu bile yapamamış Intel, üf içim sıkıldı... neden saçların, beyazlamış arkadaş, yoksa benim gibi...

1080p için rtx2080 overkill bence.
    Yayıncılıkla işim yok gibi fakat neden olmasın dediğim de olmuyor değil.8/8 bir işlemciye 2800 lira veriyorsam 600 lira daha verir İ9 alırım hiç olmasa bile o yüzden bunun da Ryzen tarafından eşiti 3900X bu ikisi arasında sizce benim amacıma daha iyi hizmet edecek işlemci nedir?(4-5 yıl işlemciden yana sıkıntı çekmek istemiyorum.İ5'den çektim yeteri kadar.)

fakat RTX 2080 şuan için overkill gelecekte ne olur bilinmez gibi geliyor.(RTX 2080 Super'i 4 yıl kullanacağım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karberion

mortar zaten kısmen tomahawkın ufak modeli. matx kasalarda da kullanabilirsiniz. 3. nesil ryzen sadece a320 anakartlara destek vermiyor.
    Arkadaslar yanlis bilgilendirme yapmayın.

A320m anakartlarada destek veriliyor.

Gigabyte cogu anakartina yayınladi biosu. Bendeki msin beta biosu yuklenmis siteye

Yakında gelecektir tum anakartlara toplu olarak guncelleme

Ha xfr calismaz ekstra boost la ilgili ayar vs olur ona bisey soyleyemem.ama sorunsuz destek veriliyor verilecekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gftelektronik -- 8 Temmuz 2019; 8:7:19 >
    2600x ve 3600 arasında kaldık
    Anakart x470 asrock master Ali
    Hangi seçim daha doğru olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sütyen_Teli

Arkadaşlar merhaba
    2600x ve 3600 arasında kaldık
    Anakart x470 asrock master Ali
    Hangi seçim daha doğru olur
    2600 deseydiniz belki kullanim amacina bagli f/p bakimindan durum değişebilirdi.

Lakin 2600x le cok fiyat farki yok. 3600 u vurun gecin hocam
    Salt cekirdek performans artisi 7nm vs yeni nesil tercih edin.

evet hocam bende gördüm dediğiniz güncellemeyi başka bir mesajda. ancak sonrasında ise a320m anakartlara destek verilmeyeceği ile ilgili haberlerde gördüm. yayınlanan bios update'in geri çekildiği mesajını da gördüm. açıkçası neye inanacağımı şaşırmış durumdayım. haberlerin çoğuna göre yaptım yorumumu.

Orijinalden alıntı: karberion

evet hocam bende gördüm dediğiniz güncellemeyi başka bir mesajda. ancak sonrasında ise a320m anakartlara destek verilmeyeceği ile ilgili haberlerde gördüm. yayınlanan bios update'in geri çekildiği mesajını da gördüm. açıkçası neye inanacağımı şaşırmış durumdayım. haberlerin çoğuna göre yaptım yorumumu.
    Geri cekilirse durum kotu
    Ama zannetmiyorum.

Beta bios bugun geldi msi a. Geri çekilme durumu olsa suandan hic vereceklerini zannetmiyorum.

Zaten anakart destekliyor eğer ki geri çekilirde destek kalkarsa ciddi anlamda ayıp etmis olur Amd

• Şimdi şöyle düşünüyorum aradaki 500tl fark ile 1660ti yerine 2060 alsaydım daha fazla fps alırdım, tamam 3600 alsam ileride ekran kartını daha rahat güncelleyebilirim ama şuan için 500tl fazla verip 2060 almadığım için 3600 almayacağım , nasıl mantık

Bu arasa aldığım sistem ; 1 işlemci kaldı almadığım
    İşlemci : ???
    Anakart 665 : Msi B450 Tomahawk AMD
    Ekran Kartı 1830 : MSI GTX 1660 Ti ARMOR
    RAM 565 : ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3000MHZ DUAL DDR4 CL16 RGB
    SSD 325 : Toshiba TR200 480GB
    Kasa 660 : Thermaltake view 27, Psu : Thermaltake TR2 S 80PLUS 600W
    Monitör : 1635 Samsung LC24FG73FQMXUF 23.5" 

• Turboda söylenen değerleri görmeme sebebi press bios muş, basın biosu önceki versiyonda söylenen 4.65ghz görülüyormuş. Anlaşılan beklemeye devam edeceğiz.
    https://www.xanxogaming.com/reviews/amd-ryzen-9-3900x-review-english-dethroning-the-intel-core-i9-9900k/
    quote:

During the first three hours of testing of the AMD Ryzen 9 3900X processor, using the X570 AORUS XTREME board, I noticed the problem when PCMark 8 did not pass the first test after 40 minutes (this is a total of ten tests). I noticed WHEA error (Windows Hardware Error Architecture) in HWInfo64 (se this software for PC telemetry, highly suggested).
    From there I also decided to pay more attention to HWInfo64 and also checked that the BOOST frequencies of the processor had problems, since it didn’t get to “boost” all its cores to the maximum that it should, which is 4.6 GHz. It reached 4.5 GHz to 4.575 GHz in a pair of cores and the rest of cores to 4.3-4.4 GHz… We used manufacturers chipset driver, we have used press chipsets, as more current chipset driver version, same results.
    It seemed strange to me, so I first decided to write to my contact with GIGABYTE USA (Matthew Hurwitz, I thank him for all the time he has put in to find a solution) and showed him the WHEA (PCI Express) errors, as well as the rare behavior of the 3900X boost frequencies.
    Midnight (Wednesday) GBT HQ gives us news and according to their tests, the new AGESA code, including NPRP BIOS (BIOS for press) replicated our results in single-core frequencies, BUT, the original BIOS (AGESA 1002, without code introduced NPRP) turbo boost was working well.
    With this information, I decided to flash BIOS, the first BIOS released for the X570 AORUS MASTER board and surprise, the boost frequencies were working as they should, even beyond the processor at 4.65 GHz. The WHEA error problem in the PCI Express was still going on, so I kept pressing and trying if the problem was maybe the chipset driver.

Makalede biraz saçmalıklar var, yazan adam sanki 4.6ghz all core boost beklemiş ancak incelemeler gördüğüm kadarıyla 4.5 üstünde single core boost görmedim ben, sadece bir bios update(downgrade) ile bu işler böyle değişiyorsa her şeye bir daha bakmak lazım.

Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
    OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx

• quote:

Orijinalden alıntı: war3z

Şimdi şöyle düşünüyorum aradaki 500tl fark ile 1660ti yerine 2060 alsaydım daha fazla fps alırdım, tamam 3600 alsam ileride ekran kartını daha rahat güncelleyebilirim ama şuan için 500tl fazla verip 2060 almadığım için 3600 almayacağım , nasıl mantık

Bu arasa aldığım sistem ; 1 işlemci kaldı almadığım
    İşlemci : ???
    Anakart 665 : Msi B450 Tomahawk AMD
    Ekran Kartı 1830 : MSI GTX 1660 Ti ARMOR
    RAM 565 : ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3000MHZ DUAL DDR4 CL16 RGB
    SSD 325 : Toshiba TR200 480GB
    Kasa 660 : Thermaltake view 27, Psu : Thermaltake TR2 S 80PLUS 600W
    Monitör : 1635 Samsung LC24FG73FQMXUF 23.5" 
    1660ti armor almışsınız bir de çok fazla oc de olmaz.

2600 al geç 3600 almanın bir artısı yok, yeni çıktığı için fiyatlar şişik olur 4-5 ay, sen alacaksın ilerde 3600 olacak 1200tl, ikinci elde ederi 900 e gelecek komple zarar.

aldığın ekran kartı da 2000tl den az değil, 1070 performansı bile yok, ikinci elde çok güzel 1080'ler alabilirmişsin. yarın bir gün o kartın ikinci eli 1300-1400 anca edecek(mantıklı bir kişi bu paradan yüksek vermez keza daha performanslı kartlar çok daha uygun olacak)

aldığın tek güzel ürün tomahawk msi anakart olmuş. keza 3000mhz ram de artık vasat, ryzende ram performansı arttırıyor bilinen bir gerçek, 3600 alsan o ramlerle istediğin performans vermeyecek, 3600-3800mhzler garanti gibi 3. nesilde.

hatta benden sana tavsiye uyguna 1600 veya 8 çekirdek 1700 alıp 3.9-4ghz oc yap, 1 sene sonra 3.nesil piyasası ikinci ele düşünce ona geç.

elindeki ekran kartı ve rami düşününce 1 gram fps artmayacak çünkü darboğaz yapan şey ekran kartın şuan. 1600 de alsan 2600 de alsan 3600de alsan 1080p ultra ayarlarda gpu %99 a vuracak o sınırlayacak seni.

x oyununda 100fps alıyorsan ryzen 1600 ile, 102-103 belki alırsın ryzen 3600 ile dediğim gibi ekran kartın limiti belirleyen faktör.

ryzen 1-2 alırsan işlemci kullanımın %50 olacak atıyorum 3600 alırsan işlemci kullanımın %40-35 olacak sonuçta ilk 2 nesilden birini de alsan %100 e ulaşmayacağın hatta yaklaşamayacağın için fark olmayacak.

internetteki testler hep en iyi ekran kartı 2080ti vb takılarak, oyun modları ultra lowa alınarak yapılır ki, sınırlayıcı etmen cpu olsun da farkı görelim diye. aslında çok mantıklı hareketler değil, elindeki ekran kartına göre değerlendirmek lazım yani.

özetle boşa yatırım olur 3600 şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 8 Temmuz 2019; 12:38:15 >

• Teşekkürler cevap için aslında msi 1660ti Armor 1830 tl ye aldım, aldığım parçaların fiyatlarıda yazıyor mesajda,
    Dediğiniz doğru 3600 almayı düşünmüyorum
    1600 alsam O.C. yapmadan darboğaz olurmu 1660ti ile

Orijinalden alıntı: war3z

Teşekkürler cevap için aslında msi 1660ti Armor 1830 tl ye aldım, aldığım parçaların fiyatlarıda yazıyor mesajda,
    Dediğiniz doğru 3600 almayı düşünmüyorum
    1600 alsam O.C. yapmadan darboğaz olurmu 1660ti ile
    olacağını sanmıyorum, 1600x al o zaman dokunmaya çekiniyorsan, ama amd'de oc dünyanın en en kolay işi.

her halukarda sistemin sağlığı için stok fanı kullanma derim, düzgün bir soğutucu al çekiniyorsan ben bile ayarlatım sana temiz 2. el.

biosa giriyorsun, işlemci çarpanını 39 a getiriyorsun, voltaj değerine 1.39 enter yapıyorsun bitti.

bu kadar basit. ama yine de 1600 darboğaz yapmaz gibi geliyor oc yaparsan hayli hayli fazla kalır bile.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.