Şimdi Ara

Hackeri yakalayana 3 milyon dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber suçlular listesinin üst sıralarında yer alan Rus bilgisayar korsanı Evgeniy Bogaçev'in yakalanması için 3 milyon dolar para ödülü koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, internette ''lucky12345'' ve ''Slavik'' olarak bilinen Bogaçev'in 1 milyondan fazla bilgisayara izinsiz şekilde zararlı yazılımlar yüklediği, bunun üzerine FBI'nın en son Rusya'da görülen bilgisayar korsanının yakalanmasını için harekete geçtiği belirtildi.

BİRÇOK KİŞİNİN FİNANSAL BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRDİ

FBI, ABD'de geçen yıl 100 milyon dolardan fazla paranın çalındığı büyük çaplı bir siber suç operasyonun arkasında olmakla suçlanan Bogaçev'in yakalanması için 3 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. Rus bilgisayar korsanının, banka hesaplarından para çalabilmek için kullanıcıları kandırarak bilgisayarlarına yazılımlar yüklediği ve bu sayede birçok kişinin finansal bilgilerini elde ettiği ileri sürüldü.

Bogaçev'in kurduğu ''GameOver Seus'' isimli siber saldırı örgütünün geçen yıl düzenlediği saldırılardan binlerce bilgisayar kullanıcısının etkilendiği belirtildi.

ABD ile Rusya arasında suçluların iadesine yönelik bir anlaşma bulunmuyor. Bu nedenle Bogaçev'in yakalanıp ABD'ye götürülmesinin zor olduğu yorumu yapılıyor. Buna rağmen FBI Siber Suçlar Birimi Başkanı Joseph Demarest, Rus iç istihbarat servisinin siber suçlarla mücadele için birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi

• teslim oluyorum tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakalayamazsiniz ugrasmayin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Milyar Dolar Kaç TL Yapar?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rus yetkilililer bulsada korur. :D İnatlaşma var,

Bunu rus vatandaşları için yapmış belliki, eleman düşman edindiyse satarlar hemen. 3milyon az para mı. +Etik bir olay, hacker anasını satayım, bir taşta 2 kuş.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.