Şimdi Ara

OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek
    Yapay zeka dünyasının önde gelen şirketlerinden olan, ChatGPT, o1, Dall-E ve Sora gibi araçlarla tanınan OpenAI’ın 2024 yılında 3,7 milyar dolar gelire karşılık yaklaşık 5 milyar dolar zarar beklediği belirtildi. Geçtiğimiz ay 300 milyon dolar gelir elde eden OpenAI'nin, önümüzdeki yıl için ise 11.6 milyar dolar gibi iddialı bir gelir hedefi bulunuyor.

OpenAI, halihazırda bir yatırım turu içerisinde bulunuyor. Bu kapsamda Thrive Capital, OpenAI'nin mevcut 6,5 milyar dolarlık finansman turunun 1 milyar dolardan fazlasına yatırım yapıyor. Ayrıca firmanın bir gelir hedefine ulaşması halinde gelecek yıl 1 milyar dolar daha yatırım yapacak. Dönüştürülebilir borç şeklinde gelen mevcut finansman turunun önümüzdeki hafta sonuna kadar kapanması bekleniyor. Bu sürecin OpenAI’ı 150 milyar dolarlık dev bir şirket haline dönüştüreceği ve yerini sağlamlaştıracağı söyleniyor.

Ayrıca Bkz.OpenAI'ın CTO'su Mira Murati şirketten ayrılacağını duyurdu

OpenAI aynı zamanda yakın bir zaman diliminde firmayı “kâr amacı güden bir işletme” olarak yeniden yapılandıracak. Bu henüz resmi olarak dile getirilmese de Reuters ve CNBC gibi kaynaklar bilgileri OpenAI’a çok yakın kişilere dayandırıyor. Öte yandan OpenAI’ı kontrol eden “kâr amacı gütmeyen bölümü” ise ayrı bir varlık olarak korunacak. Bu yapının yatırımcılar için daha anlaşılır olacağı ve OpenAI çalışanlarının likiditeyi gerçekleştirmesini kolaylaştıracağı belirtiliyor. Dönüşümün ne zaman tamamlanabileceğine dair belirli bir zaman çizelgesi bulunmuyor.

Sam Altman’ın beklentileri altüst oldu

Bu arada yeni yatırım turundaki yatırımcılar arasında Microsoft, Apple, Nvidia ve Khosla Ventures yer alıyor. Ek olarak OpenAI’ın gelir hedefleri de büyük farklarla aşılmış durumda. CEO Sam Altman'ın daha önce bu yıl için öngördüğü 1 milyar dolarlık gelir beklentisi dediğimiz gibi 3,7 milyar dolara çıkmış durumda. Bu toplam gelirin 2,7 milyar doları ise doğrudan ChatGPT’den geliyor. Aktarılanlara göre firmanın her ay 20 dolar ödeme gerektiren Plus aboneliğinin 10 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Kaynak:https://www.cnbc.com/2024/09/27/openai-sees-5-billion-loss-this-year-on-3point7-billion-in-revenue.html
    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/artificial-intelligence/openai-sees-116-billion-revenue-next-year-offers-thrive-chance-invest-again-2025-2024-09-28/

• Birde buna abone olup her ay paramı veriyorlar.

• joven kullanıcısına yanıt

10 milyon aklıevvel az degil.. Fakat firmayı da kurtarmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Eylül 2024; 16:15:4 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Niye öyle dedin?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Furkanİnmez kullanıcısına yanıt

Bunu satın alanlardan coğunun, programa premium üye olmak icin gecerli bir amacının olduğunu sanmıyorum. Bu yazılımı, sahibi olduğum web sitesine, oturup amele gibi icerik yazmamak icin ben bile bir dereceye kadar kullanmıstım, programlama öğrenmenin kötü bir yolu olarak da kullanılabilir, belki de kötü yoldan dil öğrenmek icin kullanılabilir. Bunların dısında, bu yazılımı ne amacla neden kullandıklarını, hatta neden premium aldıklarını cözemiyorum. Yani web'in yerine gecebilecek bir icerik sunmuyor bence.. Kaldı ki beles versiyon bile bunun meraklıları icin yeterli sayılır.. 10 milyon üyeyi hala süren hype patlamasının devamı olarak değerlendiriyorum..

Takip eden yıllarda üye arttırmak yerine üyeler azalabilir bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Eylül 2024; 17:1:17 >
  • Vizontele gibi yorumlar. Körler sağırlar birbirini..

Film dizi oyun vs..Hizmetleri sunan yerler gibi olabilirmi!Ben hiç sanmıyorum.Bu iş biraz VR olayını anımsatıyor sadece meraklısı ilgilenir onu harici hevesle alınır bir süre sonra bir kenara atılır arada bir bakılır.Diye düşünüyorum.

Simdi aklıevvel sadece bizim millette yok. Yabancılarda da cok aklıevvel var. Mesela redditte mesela singularity diye bir subreddit olusturmuslar, skynet'in dogusu, skynet geliyoooo, yapay zeka, teknolojik tekillik falan falan diye sizo sacmalıklar yazıyorlar sürekli..

Iste millete hype'yi bu micro$oft verdi, tüm dünya capından 10 milyon aklıevveli bulmuslar ve premium satmıslar, iste m$'in derdi de, bing arama motoruna bu sacmalıgı entegre edip, google'ı tahtından indirebilir miyiz acaba hayalleriydi.. Yapamadılar olmadı.. O dandik bing'i hala kimse kullanmıyor.. OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek 

Fakat hangi akla hizmet hala milyar dolar falan basıyorlar anlamak mümkün degil.. Bir cesit M$ öngörüsüzlügü olmalı daha dogrusu hintli öngörüsüzlügü..

Kaldı ki, su an bu AI sacmalıgı icin ABD'de onlarca farklı büyük davalar devam ediyor, bu davaların sonucunda, telif hakkı hırsızlıgının adil kullanım olmadıgına, cok muhtemel olarak mutabık kalınacak, o zaman AI'ciler, arakladıkları her türlü icerigi programdan silmek durumunda kalacaklar ya da kendilerini dava edenlerle anlasmalara gitmeleri gerekecek, The New York Times, ben 3 - 5 milyon dolara fit olmam milyar dolarlar vereceksiniz diyor sonra zaten ısıgı gören digerleri de dava etmeye baslayacaklar tüm icerik sahiplerine paralar ödenince bu is cok masraflı olacagından tam bir zarar haline dönüsecek simdiden bile yani kurus telif ödemedikleri halde hala bir umut kazanır mıyız ayagı ancak telif hakkı da devreye girince komple patlayacaklar.. Tarih olmus bir M$ projesi olarak cöpe gidecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Eylül 2024; 18:46:4 >

Galaxy AI Fold 5 geldi şöyle bir baktım yani işe yarar birşey değil.Haberler nederece doğru bilemiyorum 2025 yılında Samsung ücretli bir sisteme geçeceği söyleniyor.

Sürdürülebilir değil zaten.. Kimse sürdüremez.. Samsung Apple tırı vırı bunların pesinden gidenlerin hepsi zarar edecekler bence..

Böyle yazınca teknoloji konusunda deneyimi olmayan büyük yığınlara olası gelmiyordur yani bu kadar meshur olmus ve sözde dev bir proje falan..

Ancak sistemin temeli gercekten hırsızlık ve yağma üzerine kurulu M$ bile olsa rakipler bir kere yedirmeyecekler.. Ikincisi zaten hype patlamasını biliyoruz kullanıcı bakacak bunda böyle bir skynet gibi bir numara yok hype bitecek..

Hem hype sönmesi, hem de cok muhtemelen telif hakkı üzerinden cok büyük ek masraflar olacağı icin tamamen yok olmasa da, sadece premium üyelikle devam etmeleri ve simdiki sistemden bile daha avel bir gpt sürümüyle devam etmeleri muhtemel olacaktır..

Cünkü arak icerikleri cok muhtemel, yazılımdan cıkartmak mecburiyetinde kalacaklar ve arak icerikler olmadan program oldukca avellesecektir.. Avellesen programı da sadece premium olarak satacaklarını düsünüyorum..

Google'a gelince rakip ve arama tehdidi ortadan kalkacagı icin Gemini AI'yi cöpe gönderecek..

Bu onlar icin en kötü senaryoydu biraz daha iyi senaryo, mahkemeler adil kullanım diyecekler bunlar hırsızlık ve araklamaya devam edecekler fakat bu sefer de hype sönmesiyle mücadele etmeleri gerekecek.. Fakat bence kötü senaryo onları bekliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Eylül 2024; 19:1:18 >

Bu LLM'lerle ugrasıp kendini yazılımcı sanan adamlar da türedi.. Programın verdigi kodların %70'i hatalı ve güvenlik acısından problemli.. Bunları hicbir zaman kodlamada kullanmadım.. kendime saygımı o kadar da düsüremem..

hatta o kadar zararlı ki, stackoverflow'da chatgpt'ye sorup yanıt yazmak yasaklanmıstı.. neden yasakladılar acaba? millet 40 dolar verip oradan yapıstırınca site cöp kodlalarla dolmasın diye sanırım.. OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Eylül 2024; 8:0:20 >

Hala insanın yerine geçeceğini düşünenler çok yanılır.

Insanın yerine de gecmez, LLM'den aldıgı kodu copy paste yapan adamdan da bir sey olmaz.. O zaman herkes 40 dolar versin, LLM'den copy paste yapsın gecsin.. Millet enayi tabii oturup kodlama öğrenmek icin adam gibi calısıyor.. Boyum kadar kitaplar bitiriyor.. Millet enayi, oturup resim ciziyor, cizmeyi öğrenmek icin yıllarını harcıyor, yine imaj generatorle kolsuz parmaksız resimler üretip van gogh falan olmuyorlar cünkü hepsi enayi.. Orada LLM hazretleri var, herkes gitsin sorsun cat cut kodlar gelsin pat pat pastelesin, yazsın LLM'ye pat pat resimler cizilsin millet ressam olsun.. 10 milyon Einstein.. Tamam.. OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Eylül 2024; 12:37:46 >
    Günümüzdeki gençlerin epeyce bir kısmı eğitim zayiatı.

Sözel-Sayısal farketmeksizin; okul kitaplarındaki soruların neredeyse hepsinin cevapları abidik gubidik web sitelerinde yıllar boyunca yayınlandı. Son yıllarda durum nedir bilmiyorum.

Kendi yeğenlerim de dahil, evlerine gidince hemen bilgisayarı açıp elleriyle koymuş gibi ev ödevlerinin cevaplarını buluyor, biraz zahmet edip bu sitelerden cevapları şakır şakır yazıyorlardı.

Okula gidince de en yüksek notları alıyorlardı.

Ödev notu: 9 ya da 10

(Yapılırsa) Sözlü notu: 1 ya da 2.

Okul Yerleştirme sınav sonuçları ise tabi ki rezil derecede

Kopyala-Yapıştır, artık milli sporumuz oldu desek pek yanlış olmaz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

Ben hoca olsam, baktım ChatGPT 1'i verirdim.. Nasılsa ChatGPT üslubu cok iyi anlasılıyor bunu forumda mesaj atarken bile kullananlar var adam mesaj atmıs schuko prizden bahsediyor.. schuko prizin shucko oldugunu 10000 kisiden 1 tanesi bilmez adam schuko diyor hem de togg konusunda.. OpenAI bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar edecek 

LLM kullandıgı kabak gibi belli.. schuko'nun schuko oldugu bilgisini cebrail'den vahiy olarak almamıs olsa gerek..

Fotoğraflı soru sormanın günlük 5 soruya kadar limiti var. Acil bir durumda olacağımı bildiğimde neden premium üye olmayayım? Ve bu sizi niye ilgilendiriyor?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.