Şimdi Ara

Hacim yapamıyorum, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yaklaşık 9 aydır bu sporu yapıyorum ve göğüs ve kollarım hariç her yer şişti. Göğüste ve kollarda hala peki bir şey yok. Her şeyi düzgün bir şekilde yapıyorum ve 8 aydır göğüste sabit bir kiloda kaldım.

• Çalışmanda problem vardır o zaman. Yeterince zorlayıp kasları iyice parçalamıyorsan onarılma da fazla olmayacağından, gelişmez.
  • sabit kaldıgın kilo nedir mesela ? mesela yeni başlayanlardan 60-70kg bench press yapıp yarıya kadar indiren insan çok dogal olarak pump bile olmuyor gogus. form > weight

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 30 Ekim 2013; 17:04:47 >
  • Kol ve göğüs programın nedir onu bir yazarsan iyi olur. Bir de bu iki bölgeyi çalışırken formu düzgün tutmak çok önemli. Hareketlerden çalarak yapıyorsan gelişmez tabi ki. Özellikle bicepsleri çalışırken kapasitesinin 2 katını bar a yükleyip iki büklüm sallanarak yani momentumu kullanarak ağırlığı kaldırıyor. Haliyle kol çalışmadan egzersiz bitiyor.
    Bicepde hareketlerden çalmadan çalışmak yani antrenmanın hakkını vermek çok zordur, omuz da aynı şekilde. Laktik asit adeta yakar
  • 1-2 hafta ara ver o bölgelere, çalışma. sonra farklı hareketler içeren bir program oluştur. platoya ulaşmışsındır belki. şaşırtmak lazım.
  • Executor06 doğru noktalara değinmiş. Şikayetçi olduğunuz iki bölge de birbiriyle alakalı gibi görünmese de aslında alakalıdır, göğüs hareketlerinin çoğunda tricepslere yük biner pullover, bench press... haliyle sağlam bir göğüs antrenmanı için sağlam bir kol gerekiyor. Bunun için kol antrenmanları verimli geçirmek gerek nizami bi şekilde öne arkaya sallanmadan yapmak hakkını vermek gerekiyor. Her şeyi düzgün yapıp da yine yerinde sayıyorsan ya vücudunun sınırları budur ya da kötü besleniyorsundur. Vücuduna ne depolarsan çalışırken onları harcarsın bu sporun büyük bir kısmı iyi beslenme ve iyi dinlenmeyle oluyor sadece salondaki çalışma yetmiyor malesef.
  • Hareketleri nizami yap.Ağırlık hiçbirşey önemli olan hareketi olması gerektiği gibi yapmak,belden kuvvet almamak.Piramit sistemi uygula+iyi beslen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 45-50-55 kgde göğüs çalışıyorum tam indirerek ama 12-10-8 tekrarla seti tamamlıyorum.

elaman geliyor 60-70-80 kgde yapıp gidiyor ama tam indirmiyor. 12-10-8 yapıyor oda.

ayrıca bunların hangisini yapmak lazım.

göğüste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Hareketleri nizami yap.Ağırlık hiçbirşey önemli olan hareketi olması gerektiği gibi yapmak,belden kuvvet almamak.Piramit sistemi uygula+iyi beslen

Piramit sistemi tam açıklar mısın acaba?
  • Ağırlığı arttırarak set yapmak.12-10-8-6 tekrar şeklinde atıyorum 40-45-50-55 kg şeklinde çalışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Ağırlığı arttırarak set yapmak.12-10-8-6 tekrar şeklinde atıyorum 40-45-50-55 kg şeklinde çalışmak.

Hoca bana sadece 4x6 olarak ve ağırlığı arttırarak yaptırıyor.
  • hareketleri nizami yapmıyorsundur. bench press yaparken omuzlarınla ittiriyorsundur, gövden yukarı kalkıyordur ayaklarından destek alıyorsundur vs vs
    aynı şekilde barbel curl yaparken vucudun bir öne bir arkaya salınıyordur, dirseklerin sabit değildir ,

yani dostum sen kası değil ağırlığı çalıştırıyorsun
  • Günlük 500-600 gram makarna veya pilav yemekteyim. 300 gram kadarda tavuk yerim
  • çoğu yeni başlayan gibi omuz ve triceps dominant'sındır.

veya kısa bir süredir çalıştığın için acele ediyorsundur ve hemen sonuç görmek istediğin için ilerlemen sana yeterli gelmiyordur.

bench press dünyanın en popüler egzersizi ama ne kadar basit gözükse de aslında çoğu kişi tarafından bir ego haline getirilir ve amaç göğüs kaslarını geliştirmekten ziyade daha çok ağırlık itebilmeye dönüşür.

bir kişi göğüs genetiği olarak şanslıysa ne yapsa gelişecektir. değilse tavsiyem mutlaka pre-exhaust yani önce bir izolasyon egzersiziyle adaleyi yormak, flat bench press veya incline bench press gibi temel egzersizleri ikinci veya üçüncü sırada yapmak.

sorun şu ki ilk egzersiz ağır bir press egzersizi olduğundan göğüsten önce triceps ve omuz yorulur. bu yüzden set bittiğinde göğüs maksimum derecede stimulate edilmemiş olur.

ama önce fly, pec deck veya cable crossover gibi bir egzersizle göğüsü yorarsan, bench press'e geçtiğinde ilk olarak göğüs kasları tükenecektir.

birçok profesyonel vücutçu bu sorundan müzdarip. mesela Flex Lewis veya Evan Centopani. Son antrenman videolarını izleyin ve anlattıklarını dinleyin.

Hepsi pre-exhaust kullanıyor ve göğüslerinin omuzlarının gölgesinde kalmasından şikayet ediyor.

• kivancokten4099 K kullanıcısına yanıt
    Güzel bir tavsiye hocam, deniycem inş. eyvallah.
  • Serdar Aktolga'nın göğüs programına denk gelmiştim geçenlerde, o da gelişmeyen göğüslerde önce fly ile başlayın demiş. bende 2 haftadır öyle yapıyorum ve antremandan sonraki 2-3 gün mutlaka göğüslerde ağrı oluyor. göğüslerde ağrıyı zor yakalıyordum.

Birde eklemek istediğim, göğüs egzersizlerinde dirsekleri kilitlemeden çalışmak bana çok yarıyor. ağırlığın baskısı sürekli göğüs üzerinde oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Serdar Aktolga'nın göğüs programına denk gelmiştim geçenlerde, o da gelişmeyen göğüslerde önce fly ile başlayın demiş. bende 2 haftadır öyle yapıyorum ve antremandan sonraki 2-3 gün mutlaka göğüslerde ağrı oluyor. göğüslerde ağrıyı zor yakalıyordum.

Birde eklemek istediğim, göğüs egzersizlerinde dirsekleri kilitlemeden çalışmak bana çok yarıyor. ağırlığın baskısı sürekli göğüs üzerinde oluyor.

evet press egzersizlerinde piston gibi çalışmak, tam indirmemek ve dirseği tam açmamak, o aradaki %75'lik mesafeyi gidip gelmek en etkilisi.

şahsen ben bunu sadece smith machine'de veya makinelerde uygulayabiliyorum.

serbest ağırlıklarla beceremiyorum çünkü stabilize etmek zor oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.