Şimdi Ara

hacettepe dis vs antep tip (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok en kötü tıp en iyi dişten iyimişte yok böyleymişte. Şu saçmalıkları bi geçin. Ayrıca doktor olmak daha geçerliymiş falan buda saçmalık. Diş okuyunca da doktor tıp okuyunca da doktorsun. Tek fark ilgilendiğin yerler. Ayrıca dişte hayat kurtarma yok diye bir şey yok. Tamam tıp tamamen böyle ama ağızdaki bir tümörü bulmak bile hastanın hayatını kurtarabilir. Hadi geçtim hayat kurtarmayı diş ağrısı en kötü ve en çok isyan edilen ağrılardan sırf sevap kazanmak için tıp yazıyorsan hiç merak etme dişinde ondan aşağı kalır yanı yok.

Hacettepe dişte okuyorum şuan. Geçen sene bende senin gibi tıp mı diş mi diye araştırıyordum. Daha sonra tıptan vazgeçtim. 6 yıl okumayı ve çalışma şartlarını düşününce vazgeçtim. Yalnız şunu bilmem lazım. En iyi tıplar hariç diş okuması tıptan daha zor olabiliyor ama tıp a göre çalışma şartları daha rahat.

Alınan ücret konusuna hiç girmiyorum. Nerede çalıştığına bağlı.

• Ankara ile antep arasinda cok fark yoktur onu soyleyeyim, ama ben olsam istanbul dis yazardim..

• Genel resimde tıpın puanları daha yüksekse daha mı iyidir olun güldürmeyin lan beni bi şeye talep ne kadar yüksekse o kadar yükselir puanları da anneniz babanız demez mi hiç onların zamanında mühendisliği tutturamayan tıp seçermiş o zaman mühendislik tıptan daha mı iyiydi o zamanlar? E o zaman doktor açığı da daha fazlaydı? Doktorlar için iş alanı da fazlaydı? Şimdi kim tıpla mühendislik arasında kalsa mühendislik yaz dersiniz, demezsiniz. Evet dediğini anlıyorum amacım dişi savunmak değil ama bi bölümün puanları yüksek diye en iyi bölüm, insanlar çok talep ederse puanlar yükselir

• hocam nasil memnun musunuz veya pisman misiniz yazdiginiza

• hocam nasil memnun musunuz veya pisman misiniz yazdiginiza

• Kardesim dis hekimligi sadece ilgi duyanin iyi yapabilecegi bir meslek. Eger saatlerce agzi kokan bi hastayla calismak istemezsen sana gore degil, gercekten ilgi duyman ve istemen lazim. Dis hekimligi daha ozel sektor tipa gore cunku. İyi bir dis hekimi olursan ( bunun icin de isini seven biri olman lazim once ) paranin dibine vurursun. Bir implant hastasi en asagi 5000 tl demek. Babasi ve abisi dis hekimi biri olarak konusuyorum, merak ettiklerin varsa sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: anodynum

hocam nasil memnun musunuz veya pisman misiniz yazdiginiza

Şuan gayet memnunum

• Antepte yaşıyorum ben eğitimi iyi değil diye biliyorum

• bence iyi bir dişten mezun olmakla orta halli tıptan mezun olmanın çok farkı olur ve tıp 6 sene bu süre içinde büyük zorluklar seni bekliycek çoğu zaman sabahlıyacaksın ve 2 sene mecburi doğu hizmeti var ve uzman olmassan pratisyeni doktordan saymayan bir zihniyet hakim toplumda.bence diş yaz kazançlarıda aşağı yukarı aynı zaten.
  • Diş hekimi hayat kurtarmıyormu sen hiç günlerce diş ağrısı çekip diş doktorundan sonra rahat uyumadın galiba diş sorunları beyine kadar vurup ölümcül olabiliyor iyiki dişçiler var ben onlarada dua ediyorum adamlar adam.

Dişçilerde hayat kurtarıyor bir nevi bazı diş hastalıkları ölümcül sonuçlar doğurmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 2 Temmuz 2015; 20:31:59 >
  • Tıp için üniversitenin önemi yoktur.
  • Tip yaz

• Keşke tıp ı kazansamda hakkari de okusam...

• Tıp istiyorsan tıp diş istiyorsan diş!!!!! Bırak sen şu uni bu uniyi...

• Arkadaşlar her tıpı bitiren tusu kazanamaz, insanlar tutturmuş tıp tıp diye... Koskoca hacettepe diş hekimliği bu. Size kalsa her meslek bitti diyorsunuz böyle bir şey mümkün mü? Dişimiz ağrıyor, kanal tedavisi gerekiyor, diş teli kullanıyoruz vs. Diş hekimliği bitmez ve zaten adı üstünde "hekim" yani onlar da doktordur. Ankara'da okumak sana çok şey katar diye düşünüyorum, ilerde iş imkanın da Ankara'da kalırsan bol olur, ben olsam kötü tıp okumak yerine en kral diş hekimliğini okurum. Hacettepe diş diyorum ben.

• hocam bana da hacettepe dis daha mantikli geliyor ama iste aile de tiptan yana ne yapacagimi sasirdim yani

• sen hangisini kendine daha yakın buluyorsan onu seç , üniversitenin öyle büyük farkları yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

En kötü tıp en iyi dişten daha iyidir.

Yorumunu merak ettiğim için soruyorum, neye göre? kime göre? neden?

Tıp eğitimi 6 yıl iken diş hekimliği 5 yıl. Tıp'ta çok daha geniş kapsamlı eğitim veriliyor. Daha çok para kazanıyorlar. İnanılmaz bir doktor açığı var türkiyede. Hatta öyle ki yurtdışından doktor ithal ediyoruz. Bu doktor açığı daha uzun yıllar devam edecektir. Bir eyleme çıkıyor doktorlar devlet hemen maaşlara nöbetlere abartılı zam yapıyor. Ayrıca diş hekimlerine göre normal hekimlerin büyük karizması var. Kız isteme konusunda genel bir söylem vardır: Ne doktorlar istedi de vermedik.
    Sonra doktorlar o kadar can kurtarıyor. Bir sürü sevap işleyip hayır dua alıyorlar. Diş jekimlerinde hasta kurtarma gibi bir durum yok.

Sen hiç diş ağrısı çekmedin heralde.Hayatın anlamını o zaman anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: anodynum

hocam bana da hacettepe dis daha mantikli geliyor ama iste aile de tiptan yana ne yapacagimi sasirdim yani

Benimde böyleydi. Dişi baya araştırdım ve bulduğum şeyleri aileme söyledim. Ayrıca tıp ı neden istemediğimi de söyledim. Ailem beni hiç zorlamadı tercih döneminde ama tıp okumamı istiyorlardı. Bunları yaptıktan sonra benden çok onlar diş yazacaktı sanki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.