Şimdi Ara

hacettepe dis vs antep tip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merak etme denizde yaptılar antebe :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Escherich kullanıcısına yanıt
    acikcasi dis yazip acikta kalmaktan korkuyorum biraz da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• up

• ben antepteyim hiç karışık değil biraz suriyeli çogaldı okadar onun dışında burda olay olmaz birşey olmaz bence antep yaz memleketinede yakın olur gelir gidersin
  • bunları dinleme hacettepe dişin taban puanı çoğu tıptan yüksek.
    tavan puanı olarak ise 520, 530 puan.
    tıpta sıradan dr olacaksın büyük ihtimalle.
    diş seçersen alanında en iyi olmak için yarışırsın.
    bu insanlar bir şey bilmiyor mu sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

En kötü tıp en iyi dişten daha iyidir.

Yorumunu merak ettiğim için soruyorum, neye göre? kime göre? neden?

Tıp eğitimi 6 yıl iken diş hekimliği 5 yıl. Tıp'ta çok daha geniş kapsamlı eğitim veriliyor. Daha çok para kazanıyorlar. İnanılmaz bir doktor açığı var türkiyede. Hatta öyle ki yurtdışından doktor ithal ediyoruz. Bu doktor açığı daha uzun yıllar devam edecektir. Bir eyleme çıkıyor doktorlar devlet hemen maaşlara nöbetlere abartılı zam yapıyor. Ayrıca diş hekimlerine göre normal hekimlerin büyük karizması var. Kız isteme konusunda genel bir söylem vardır: Ne doktorlar istedi de vermedik.
    Sonra doktorlar o kadar can kurtarıyor. Bir sürü sevap işleyip hayır dua alıyorlar. Diş jekimlerinde hasta kurtarma gibi bir durum yok.

• Kardeş sana şöyle söyleyim ben 9kdayım ve kesinlikle hacettepe diş yazıcam. Kusura bakmayın ama bi insan sırf çok para kazanmak için tıp seçerse seçmesin zaten. Sonra o insan nasıl biri olur biliyo musunuz özel hastanelerde çalışan ve sırf para için insanlara ''ameliyat olman lazım'' diyen doktorlar var ya hah tam da öyle olur. Bi insanın tıp seçerken aklında soru işareti varsa kesinlikle seçilmemeli çünkü sorumluluğu para falan değil, insan hayatı. Bence bunları düşün önce ki zaten tıpta dedikleri paraları kazanman için 35-40 yaşını geçmen lazım sonra da o paranın tadını ne kadar çıkarırsın sen düşün. Bunlar sadece benim fikrim ama kararını verirken DÜŞÜNECEĞİN SON ŞEY PARA OLSUN.

• Dunatdistorb D kullanıcısına yanıt
    hocam peki dis hekimleri ne kadar kazaniyor gelecegi nasildir biliyor musunuz

• matrisintranspozu M kullanıcısına yanıt
    antepte tip mi okuyorsun hocam

• anodynum A kullanıcısına yanıt
    yok ben antepte yaşıyorum
  • format159 kullanıcısına yanıt
    hocam siz dis mi okuyorsunuz

Sanırım mezun olduktan sonra devlette 2bin(kadar)+döner ama mesela bizim bi tanıdık mezun oldu özel bi yere girdi direkt 5binle başladı. Uzman olursan artıyor bunlar uzman bi diş hekimi de devlette 6-9 bin falandı diye biliyorum ama kendi yerini açarsan +10bin

Not: tusu kazanamaz pratisyen olarak kalırsan tıp okumanın bi anlamı kalmaz yazabileceğin üni.lerin tus sıralamasına bak bence.
    Dusu kazanamazsan pek bi şey fark etmiyor tıptaki gibi ekstrem bi durum yok

hayır. ama çevremde dişçi var.
    bir çok doktora göre durumu daha iyi şuan.

buna da bak derim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_107542756/f_//tm.htm#107543201
    is bulmak zor muymus hocam onu biliyo musunuz

Yahu neden zor olsun mezun olup başlayabiliyorsun direkt devlette bile

• format159 kullanıcısına yanıt
    disin de gelecegi pek parlak degil diyorlar bilmiyorum ama o yuzden kararsiz kaldim biraz

devlete girmek kolay degil diye okumustum da o yuzden sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: anodynum

devlete girmek kolay degil diye okumustum da o yuzden sordum

Hiç düşünme yaz direk tıp. Geçen sene 19k idim ben. Tıp olmuyordu ama diş oluyordu. Biraz araştırdım ve okumamak daha iyi dedim. Bir sene bekledim. Bu sene 11k oldum. Çok daha iyi olabilirdi ama matematik basmıyor kafa işte. Lys-2 ile anca bu kadar olabilir. Direk tıp yazacağım şimdi düşünmeden. Diş okuma. Geleceği belli değil. Dediklerimi dinle. Sonra ileride hayır dua edeceksin bana. Önceden dediğim gibi. En rezil tıp en iyi dişten daha hayırlıdır. Tıp'ta nereden mezun olduğunun pek önemi yok. Önemli olan uzmanlığı kazanıp nerede yaptığındır. Kaliteli tıp fakültelerinde herkes tus'u geçiyor mu sanıyorsun? Bu iş okula değil çalışmana bakar 6 yıl. Ben de fen lisesi mezunuyum ama geç sene tıp kazanamadım. Anadolu öğretmendeki arkadaşım 10k ile tıpa gitti. Anlatabildim mi? İsterse van yüzüncü yıl tıptan mezun ol. İyi bkr yerde yerde uzmanlık yaparsan kimse bakmaz bu neresi mezunu diye. Haa olamadın uzman takma kafana. Dehşet para alıyor pratisyenler. 3600 devlet net para veriyor. Tam gün yasasıyla döner sermayeye devlet katkısını aşırı artırdı devlet. Nöbet ücretlerine %50 zam yaptılar. Ayda 130 saate kadar nöbet hakkın var. Rahat 6000 bini bulursun pratisyen hekimken. Okurken de para alacaksın. Son sene intörn oluyorsun ve her ay devlet maaş vermeye başlıyor sana. Aşırı refah bir hayat sürersin. Yetmez dersen aile hekimliğine geçersim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 2 Temmuz 2015; 10:22:57 >

• ama calisma hayati coooook yorucu ve uzun surekli nobet surekli hasta hani evet parasi iyi ama buna deger mi kararsizim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.