Şimdi Ara

hacettepe dis vs antep tip (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anodynum

ama calisma hayati coooook yorucu ve uzun surekli nobet surekli hasta hani evet parasi iyi ama buna deger mi kararsizim

Her baktığın o çaresiz hastayı iyileştirmek, hayat kurtarmak ne büyük mucize! İnsanların dertlerine çözüm olmak. Alacağın hayır dualar bile yeter senin için. Bu işi seversen 7/24 çalişsan bile zevk alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevecegimden emin olsam zaten bu konuyu acmazdim

• Benimde şuan van veya rize tutuyor ama sana kesinlikle katılmıyorum.Çok iyi bir dişten mezun olunca Dusu kazanınca uzman doktorun hayal edemeyeceği paralar kazanır diş hekimi ayrıca yer faktörü var ankara mı van mı ? 6 yıl boru değil. Diş hekimleride doktorlar gibi 3 bin alanda var 6 bin alanda yeni mezun olarak. Bende fen lisesinden mezunum ama şuda bir gerçek odtü ee veya bilgisayar ile ankara diş eğitim olarak zorluk olarak maddi olarak eşit gibi. yanlış yönlendirme yapmayalım Diş hekimide son sene para alıyor bunuda bilgine sunarım torba yasada oda geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babayagaaa

Benimde şuan van veya rize tutuyor ama sana kesinlikle katılmıyorum.Çok iyi bir dişten mezun olunca Dusu kazanınca uzman doktorun hayal edemeyeceği paralar kazanır diş hekimi ayrıca yer faktörü var ankara mı van mı ? 6 yıl boru değil. Diş hekimleride doktorlar gibi 3 bin alanda var 6 bin alanda yeni mezun olarak. Bende fen lisesinden mezunum ama şuda bir gerçek odtü ee veya bilgisayar ile ankara diş eğitim olarak zorluk olarak maddi olarak eşit gibi. yanlış yönlendirme yapmayalım Diş hekimide son sene para alıyor bunuda bilgine sunarım torba yasada oda geçti.

Diş hekimi pratisyen hekimden çok mu alıyor diyorsun şimdi bana? Güldürme bizi.

• quote:

arkadaslar bu 2. senemdi ygs 6.5 k iken lysde mf3 11099 a dusurdum. urfada yasiyorum ve hedefim batiya gitmekti. suan antepten baska tip gelmiyor gibi. siz ne onerirsiniz, ne yazardiniz benim yerimde olsaniz?

bence şehirden önce meslek hayatını düşün dus hekimligi veya doktorlukda hangisinde mutlu olabileceğini iyi düşün ona göre kararını ver otur ikisinin de artı ve eksilerini yaz bir kenara ve kararını ver.

• ya arkadaş bi bitmediniz gitii bak arkadaş akrabalarımdan pratisten doktor olanda var diş hekimide pratisyen olan adamın aynen cümlesi ya köylere gider aile hekimi olarak haftanın belli günleri muayene yapar ayda 7-8 kaldırırsın yada merkezde(doğu) 5-6 alırsın ha türkiyede her sene 10.000 kişinin girdiği tusta ilk 1500 giremezse batıya atanırsa anca 4-5 bin geçer. Diş hekimi yeni mezun doğu hizmeti yok oda ya metropolde 2.5 3 bine özelle anlaşır dus kasar dus kazanırsa değil pratisten uzman dktor kadar kazanır hatta daha fazla. .ha doğuda ilçelere normal diş hekimide 5-6 alıyor. yani öyle toz pembe hayatlar yok ikisindede 15binler falan anca 30ndan sonra görürsün.
  • anodynum A kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sorunla karşı karşıyayım . Benimki 13 bin ve daha az tıp tutuyor. Ama iyi Üniversitelerdeki dişler geliyor ve bu beni tıp yazma konusunda kararsız bıraktı . Ikiside zor ama karşılaştırırsak hangisi daha rahat okumak için ??

• Babayagaaa kullanıcısına yanıt
    Dus kazanmak tus kadar zor

• quote:

ya arkadaş bi bitmediniz gitii bak arkadaş akrabalarımdan pratisten doktor olanda var diş hekimide pratisyen olan adamın aynen cümlesi ya köylere gider aile hekimi olarak haftanın belli günleri muayene yapar ayda 7-8 kaldırırsın yada merkezde(doğu) 5-6 alırsın ha türkiyede her sene 10.000 kişinin girdiği tusta ilk 1500 giremezse batıya atanırsa anca 4-5 bin geçer. Diş hekimi yeni mezun doğu hizmeti yok oda ya metropolde 2.5 3 bine özelle anlaşır dus kasar dus kazanırsa değil pratisten uzman dktor kadar kazanır hatta daha fazla. .ha doğuda ilçelere normal diş hekimide 5-6 alıyor. yani öyle toz pembe hayatlar yok ikisindede 15binler falan anca 30ndan sonra görürsün.

Dus'u kolay sanıyorsun galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

ya arkadaş bi bitmediniz gitii bak arkadaş akrabalarımdan pratisten doktor olanda var diş hekimide pratisyen olan adamın aynen cümlesi ya köylere gider aile hekimi olarak haftanın belli günleri muayene yapar ayda 7-8 kaldırırsın yada merkezde(doğu) 5-6 alırsın ha türkiyede her sene 10.000 kişinin girdiği tusta ilk 1500 giremezse batıya atanırsa anca 4-5 bin geçer. Diş hekimi yeni mezun doğu hizmeti yok oda ya metropolde 2.5 3 bine özelle anlaşır dus kasar dus kazanırsa değil pratisten uzman dktor kadar kazanır hatta daha fazla. .ha doğuda ilçelere normal diş hekimide 5-6 alıyor. yani öyle toz pembe hayatlar yok ikisindede 15binler falan anca 30ndan sonra görürsün.

Dus'u kolay sanıyorsun galiba?

Yo öyle bişeyden söz etmedim sadece iki bölüm arasındaki farkın şuan o kadar ekstrem olduğuna karşı çıktım ama ileride ne olur bilinmez iki bölümde kpss ile alabilir yada iki bölüm çık daha iyi noktalara gelebilir

• Sbsays S kullanıcısına yanıt
    hocam meslek hayati beni dusunduruyor daha cok

• quote:

hocam meslek hayati beni dusunduruyor daha cok

Paran varsa yani babadan bişeyler kalıyorsa sağlam gözü kapalı yaz dişi dus kasar özel yer açar güzel paralar kazanırsın ama yok güvenemiyorsan tıp daha mantıklı bende ya Van rize falan yazacam yada Ankara ege diş

• Babayagaaa kullanıcısına yanıt
    valla dogru diyosunuz da tipin disten daha cok havasi var

• anodynum A kullanıcısına yanıt
    Ikisinin meslek hayatı zorlukta kafa kafaya gider bence . Kuzenim cerrahi asistan şu an ve inanılmaz zor nöbet olayı filan asırı yorucu ama ameliyattan başarılı çıkışı aşırı bi doping onun için . Tabi bide o Ege'den mezun Ege tutsa koşa koşa yazardım tabiki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

quote:

En kötü tıp en iyi dişten daha iyidir.

Yorumunu merak ettiğim için soruyorum, neye göre? kime göre? neden?

Tıp eğitimi 6 yıl iken diş hekimliği 5 yıl. Tıp'ta çok daha geniş kapsamlı eğitim veriliyor. Daha çok para kazanıyorlar. İnanılmaz bir doktor açığı var türkiyede. Hatta öyle ki yurtdışından doktor ithal ediyoruz. Bu doktor açığı daha uzun yıllar devam edecektir. Bir eyleme çıkıyor doktorlar devlet hemen maaşlara nöbetlere abartılı zam yapıyor. Ayrıca diş hekimlerine göre normal hekimlerin büyük karizması var. Kız isteme konusunda genel bir söylem vardır: Ne doktorlar istedi de vermedik.
    Sonra doktorlar o kadar can kurtarıyor. Bir sürü sevap işleyip hayır dua alıyorlar. Diş jekimlerinde hasta kurtarma gibi bir durum yok.

Diş hekimliği 5 yıl, zorunlu hizmet yok. Mezun olur olmaz bir etiketin var diş hekimisin, hemen özelde bir işe girip iyi paralar alabilirsin. Tıpta ise zorunlu hizmet var. Sokakta en eğitimsiz insanın bile (kesinlikle küçümsemek için demiyorum) burun kıvıracağı bir etiketle mezun oluyorsun "pratisyen" aslında ne kadar önemli bir alan bu pratisyen hekimlik, ama o kadar baskı oluşacak ki üstünde bir de uzmanlık almak isteyeceksin okul oldu sana 11 yıl. Bir diş hekiminin kazanacağından daha azını kazanacaksın uzmanlık yaparken. Tabii para için yapılmaz bu iki meslekte orası ayrı. Ama illa para mevzusunu açacaksak diş hekimleri daha 4.sınıftan gece nöbet tutarak para kazanmaya başlar. İntörnler son sene para alıyor ya 300 lira gibi bir şey (son durumda ne oldu bu para veriliyor mu bilmiyorum bir kalktı geri geldi tekrar kalktı mı tam emin değilim) bir diş hekimliği öğrencisi İstanbul'da gece nöbet tutarsa- bak daha öğrenci- sabahında alacağı para 100-150 lira civarında. Sadece bir nöbetten bu. Daha öğrenciyken nöbet paralarıyla altına araba çeken bir sürü öğrenci var diş hekimliğinde. Ama dediğim gibi bu meslekler para için yapılmaz.

Sırf daha fazla saygı gösterildiği için mi tıp diş hekiminden daha avantajlı? Ya da daha fazla hayır duası aldığın için mi? Yani iki mesleğin kıyaslanması bu daha fazla hayır duası alıyor o zaman ben doktor olayım mıdır? Tıpçılar daha karizmatik, daha kolay kız veriliyor diş hekimine kız verilmez zaten. Yani tıpı daha üstün yapan bu mu?

Sonuç olarak demek istediğim, her iki mesleğinde kendine göre avantajları dezavantajları vardır. en kötü tıp en iyi dişten iyidir demek doğru değil. Kişi kendisi ne olmak istiyor bunu sormalı kendine ondan sonra karar vermelidir. Bir diş hekimi mi olmak istiyor yoksa tıp doktoru mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tıp eğitimi 6 yıl iken diş hekimliği 5 yıl. Tıp'ta çok daha geniş kapsamlı eğitim veriliyor. Daha çok para kazanıyorlar. İnanılmaz bir doktor açığı var türkiyede. Hatta öyle ki yurtdışından doktor ithal ediyoruz. Bu doktor açığı daha uzun yıllar devam edecektir. Bir eyleme çıkıyor doktorlar devlet hemen maaşlara nöbetlere abartılı zam yapıyor. Ayrıca diş hekimlerine göre normal hekimlerin büyük karizması var. Kız isteme konusunda genel bir söylem vardır: Ne doktorlar istedi de vermedik.
    Sonra doktorlar o kadar can kurtarıyor. Bir sürü sevap işleyip hayır dua alıyorlar. Diş jekimlerinde hasta kurtarma gibi bir durum yok.

Diş hekimliği 5 yıl, zorunlu hizmet yok. Mezun olur olmaz bir etiketin var diş hekimisin, hemen özelde bir işe girip iyi paralar alabilirsin. Tıpta ise zorunlu hizmet var. Sokakta en eğitimsiz insanın bile (kesinlikle küçümsemek için demiyorum) burun kıvıracağı bir etiketle mezun oluyorsun "pratisyen" aslında ne kadar önemli bir alan bu pratisyen hekimlik, ama o kadar baskı oluşacak ki üstünde bir de uzmanlık almak isteyeceksin okul oldu sana 11 yıl. Bir diş hekiminin kazanacağından daha azını kazanacaksın uzmanlık yaparken. Tabii para için yapılmaz bu iki meslekte orası ayrı. Ama illa para mevzusunu açacaksak diş hekimleri daha 4.sınıftan gece nöbet tutarak para kazanmaya başlar. İntörnler son sene para alıyor ya 300 lira gibi bir şey (son durumda ne oldu bu para veriliyor mu bilmiyorum bir kalktı geri geldi tekrar kalktı mı tam emin değilim) bir diş hekimliği öğrencisi İstanbul'da gece nöbet tutarsa- bak daha öğrenci- sabahında alacağı para 100-150 lira civarında. Sadece bir nöbetten bu. Daha öğrenciyken nöbet paralarıyla altına araba çeken bir sürü öğrenci var diş hekimliğinde. Ama dediğim gibi bu meslekler para için yapılmaz.

Sırf daha fazla saygı gösterildiği için mi tıp diş hekiminden daha avantajlı? Ya da daha fazla hayır duası aldığın için mi? Yani iki mesleğin kıyaslanması bu daha fazla hayır duası alıyor o zaman ben doktor olayım mıdır? Tıpçılar daha karizmatik, daha kolay kız veriliyor diş hekimine kız verilmez zaten. Yani tıpı daha üstün yapan bu mu?

Sonuç olarak demek istediğim, her iki mesleğinde kendine göre avantajları dezavantajları vardır. en kötü tıp en iyi dişten iyidir demek doğru değil. Kişi kendisi ne olmak istiyor bunu sormalı kendine ondan sonra karar vermelidir. Bir diş hekimi mi olmak istiyor yoksa tıp doktoru mu?

Ben hiç duymadım para için diş okuyan. Varsa yoksa tıp. Bir diş hekimi mezun olduğu gibi 6000 liraya yakın para alabiliyorsa söylediklerimi yalar yutarım. Özürümü diler çeker giderim. Zorunlu hizmet diyorsun. Doğuda ne kadar para veriyorlar haberin var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben hiç duymadım para için diş okuyan. Varsa yoksa tıp. Bir diş hekimi mezun olduğu gibi 6000 liraya yakın para alabiliyorsa söylediklerimi yalar yutarım. Özürümü diler çeker giderim. Zorunlu hizmet diyorsun. Doğuda ne kadar para veriyorlar haberin var mı?

Kardeşim senin yanıldığın nokta bura işte alır almasına da Doğu'da ilçeye gidrr alır 5-6 bin tıpta öyle ama tıp 1-2 daha fazla alabilir iki bölümde uzman olamadıktan sonra özellikle Tıpçı çok fazla hayalperest davranmazlar. Şuan tıp aile hekimliği olarak bi adım önde ama ileride dişede aile hekimliği düşünüyorlar. Birde kardeşim burası Türkiye adam çıkmış açıklama yapmış iki sne içinde uzman doktor açığı kapanacak madem kapanacak iki yılda
    Niye hala 10.000 fazla hekim alıyorsun bizim ülkede iyi olan her şey bitmeye mahkum misal bir ara genetik ftr falan meşhurdu şimdi ? Kpss talim oldular tamam tıp yıllardır düşmedi diş gibi ama bu yanlış politikalar devam ederse dişten önce tıpı vuracaklar çok çekişen bi ülkede yaşıyoruz şaka gibi 2013te 2023tr anca uzman hekim açığı kapanır dedi o zamanın sağlık Bakanı yüzde 25 tıp kont arttı. Şimdi ise şuan ki adam geçen açıklama yapmış 2-3 yıl içinde eksiğimiz kalmayacak ee biz şimdi gitsek min 7-8 sene sonra ne olacak ihtiyaç fazlası var diyip ya özele kaydıracaklar yada eleme yapacaklar Türkiye de eğitim gerçelten saçma.

• kesinlikle antep tıp'ı yaz. kampüsü güzel sayılır. yeni fakülte binası yapıldı, sınava yeni tıpın yeni binasında girdim bu yıl ve gerçekten çok hoşuma gitti. üniversite taraflarında genellikle öğrenciler kalır. yurt veya ev bulursun sorun olmaz. ulaşımı kolay. tramvay ve otobüslerle çok rahat her yere ulaşabilirsin. suriyeliler de var gaziantep'te ama geldiğin şehir şanlıurfa yani orda da suriyeliler olduğu için yabancılamazsın hatta bi süre sonra fark etmiyorsun bile kim suriyeli kim türk. ayrıca üniversite köklü bir üniversite. takılacak mekan son yıllarda gaziantep'te çok fazla arttı. o açıdan da sıkıntı yaşamazsın. ayrıca urfa'ya da yakın, git-gel sorun olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çevrende diş hekimliği okuyan ya da diş hekimi yoksa duymamış olman normal. Daha yeni bir arkadaşım bu sene mezun oldu (geçen sene demek daha doğru gerçi bu seneyi de bitirdik ) ve okurken nöbet tuttuğu yerde (ayda neredeyse 800 liraya kazanıyordu nöbetlerde) 4500 liraya işe başladı şimdi ise 5000 alıyormuş. Tıp okusa idi bir sene sonra başlayacaktı zaten çocuğun maaşı da askerlikten sonra 6000 olur. Tıp okusa bir sene geç başlayacaktı mesleğe + uzmanlık yapacaktı uzmanlık yaparken 5000 lira hayal.

ufak bir aramayla ne kadar para ödediklerini bulabilirsin:
    http://dentalilan.com/ads/dis-hekimi-araniyor-244/
    http://dentalilan.com/ads/acil-dis-hekimi-araniyor-28/
    http://dentalilan.com/ads/istanbul-anadolu-cekmekoy/

... örnekler çoğaltılabilinir

uzmanlık kısmını saymıyorum bile günümüzde bir protez uzmanı bir ortodonti uzmanının alacağı maaş bir hayli yüksektir en aşağı iki basamaklıdır.

şu an iki mesleği kıyaslamamız para üzerinden oluyor. Göstermek istediğim iki mesleğinde türkiye ortalamasının üstünde bir maaş alması ve doyurucu olması. Yani iki mesleği kıyaslarken tıpta daha fazla para kazanırsın bu yüzden diş yerine tıpı seç demek yanlış çünkü dişte daha fazla da para kazanabilirsin. Ortalamaya vurduğumuzda ise neredeyse aynı maaşı aldıkları ve her iki mesleğinde şu an iş bulma sıkıntısı olmaması gözüküyor.

• Arkadasin birisi demis iste hacettepenin tavani daha yuksek cogu tiptan diye. Resme daha buyuk bakin neden tip daha yuksek disten? Kardesim sana tum samimiyetimle soyluyorum anasi babasi disci degilse hic bi insanin hedefi dis degildir bunu unutma. Calisma sartlari diyorsun tum gun ayaktasin diste kamburun cikacak belin agriyacak surekli agiz kokusu. Bunlari disi kotulemek icin soylemiyorum ama dis her zaman tipin altidir. İyi dusun ama sonucunda tip yazmani temenni ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.