Şimdi Ara

Hacca gitmek hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben Allah nasip ederse ailemle Hacca gitmek istiyorum. İşe başladığım zaman tabi. Ne kadar bi para lazım? Nereye başvurmak gerekiyor? Neler yapmak gerekiyor? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar biraz anlatır mısınız?

• Hac icin suanda en az bi 5 ile 7bini ayirmak gerekiyor . sonra diyanete basvuru yapiyorsun sonra kura ile her yil gidecek kisiler belirleniyor . hacca her isteyen istedigi zaman gidemiyor kurada ismin cik.asi gerek birde yeni sisteme gore eski yazilipta kurada cikmayanlara oncelik taninacak yani hemen ya ilip hemen cikma ihtimali biraz dusuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Hac icin suanda en az bi 5 ile 7bini ayirmak gerekiyor . sonra diyanete basvuru yapiyorsun sonra kura ile her yil gidecek kisiler belirleniyor . hacca her isteyen istedigi zaman gidemiyor kurada ismin cik.asi gerek birde yeni sisteme gore eski yazilipta kurada cikmayanlara oncelik taninacak yani hemen ya ilip hemen cikma ihtimali biraz dusuk

demek öyle sağolasın. Bu 5bin falan kişi başı ücreti mi?
  • 5-7 bine hac yapılamaz. 15 bin lira ve üstü gerekiyor diye biliyorum. Tabii bu kişi başı fiyatıdır. Yaklaşık 1 ay geçkin bir süre yurt dışında otellerde kalıyorsun yeme içme ulaşım dahil bayağı bir tuzlu oluyor. sizin dediğiniz gibi 5-7 bin lira olsaydı sırada en az 1 milyon kişi bekliyor olurdu.
    Arkadaşın dediği 5-7 bin lira civarında umre ziyareti yapılabilir. Yani hac zamanı dışında yapılan ziyaret.
  • Cahillik akıyor

• Hacca diyanete başvurmadan gidilmiyor mu? Özel olarak.

Gitmeyi düşünmüyorum, sadece merak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATYPICAL

Cahillik akıyor

ulan siz ateistler her dini konuyu bi baltalamayın yahu tamam sen çok zekisin(!) gidebilirsin artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: grupyorum

Hacca diyanete başvurmadan gidilmiyor mu? Özel olarak.

Gitmeyi düşünmüyorum, sadece merak.

kotayla ilgili durumlar var galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

5-7 bine hac yapılamaz. 15 bin lira ve üstü gerekiyor diye biliyorum. Tabii bu kişi başı fiyatıdır. Yaklaşık 1 ay geçkin bir süre yurt dışında otellerde kalıyorsun yeme içme ulaşım dahil bayağı bir tuzlu oluyor. sizin dediğiniz gibi 5-7 bin lira olsaydı sırada en az 1 milyon kişi bekliyor olurdu.
    Arkadaşın dediği 5-7 bin lira civarında umre ziyareti yapılabilir. Yani hac zamanı dışında yapılan ziyaret.

Yapacak olursan 100 bin lirada tutar . ama en az 15 bin filan degil . ayrica zaten sirada suan neredeyse 1 milyonu geckin kisi var .

• quote:

Orijinalden alıntı: ATYPICAL

Cahillik akıyor

Biz de inanmıyoruz ama saygı duyuyoruz

• tamam arkadaşlar, ben cevabımı aldım, hepinie teşekkür ederim. lütfen müslüman-ateist kavgası çıkmasın. hadi hepinize iyi akşamlar.
  • quote:

Hac icin suanda en az bi 5 ile 7bini ayirmak gerekiyor . sonra diyanete basvuru yapiyorsun sonra kura ile her yil gidecek kisiler belirleniyor . hacca her isteyen istedigi zaman gidemiyor kurada ismin cik.asi gerek birde yeni sisteme gore eski yazilipta kurada cikmayanlara oncelik taninacak yani hemen ya ilip hemen cikma ihtimali biraz dusuk

bu konuda net bir şey söylemek çok zor hatta imkansız. anneannem 6 sene önce gitmişti, ilk yazıldığı sene kurayı kazandı. ama bir tanıdığımız 10 seneye yakın bekledi daha yeni kazandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanozsavas

quote:

bu konuda net bir şey söylemek çok zor hatta imkansız. anneannem 6 sene önce gitmişti, ilk yazıldığı sene kurayı kazandı. ama bir tanıdığımız 10 seneye yakın bekledi daha yeni kazandı.

Bende onu diyoru. Zaten kuraya kalmis . birde yeni sisteme gore once ilk yazilipta cikmayanlara hak taninacak diye duymustum

• Araplar para kazansın diye bekleyecek miyiz birde

Ben de 40 yasına gelmeden gitmek istiyorum çünkü gencken yapılması gereken bir sey bence .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.