Şimdi Ara

H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
10
Favori
14.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok güzel olmuş hocam. birde hurdacıdan başka bir vites topuzu alırsanız daha iyi olur o sayıları silebilirsiniz
  • Arkadaşlar gaz fren debriyaj pedallarına potansiyometreyi bağladıktan sonra başlangıç ve bitişini nasıl ayarlıyoruz. Yani nerde başlayıp nerde duracağını nasıl ayarlarız. Pot lar galiba 180 derece dönüyor ama pedallarda 40-50 derece dönecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Herkese merhaba !

Ne zamandır yapmayı planladığım h shifter ' ı bitirdim ve sizlere sunuyorum. Bilgisayarımda ets de açılmıyor lfs ile kullanacağız artık. Hazirana kadar gaz pedalları bitmiş olup haziranda direksiyonu 900 dereceye çıkartacağımı ve beni beklemenizi öneririm H-Shifter videosu yakında çekeceğim onu da bekleyin

Lehim işlerini çekmeyi unutmuşum şu alttaki konuya göz atarsanız bir şeyler anlarsınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_101185639/f_//tm.htm

Normal H-Shifter' farkı vites kolunun dibine klips koyup üste swich koymak yerine ortak kabloyu vites borusuna bağlayıp her vitesin başına demir klips koydum kabloları o klipslere verdim. Eski 30 liralık diresksiyon setinin el freni ve vites topunuzundan faydalandım. 5 tuş sipariş ettim 4 ü normal 1 tanesi analog tuşuna gidecek. Kolda 16 tuş var 8 tanesi vites ve el freni için kalan 8 i de istediğiniz yapın. Ben 4ünü kullanacağım. Her ne kadar hoş gözükse de estetik açıdan daha da iyileştirmeyi planlıyorum. Uzatmadan resimlere geçelim

H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ]

Abicim yaptıgım sistem onnumara beş yıldız olmuş sen bu işte uzman olmuşsun
    senden ufak bir yardım ısteyebılır mıyım benım su resımlerın swıtch ıle baglantı yerlerını paıntten gosterebılırsen cok ıyı olcak yarıdmlarını beklıyorum sen yapmıssın bızımde yapmamıza yarıdımcı olabılırsen cok memnu olurum abıcın ben bır turlu bulamadım hata yapmaktan korkuyorum ne olur yardım et
     H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ] H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ] H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ] H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ]

• Tekno Doom kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim Eve gidince mesaji editlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tesekkur ederim Eve gidince mesaji editlerim.

Hay yaşa kardeş Halledersen benim icin baya iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimleri yaptım. Her resmin üstüne açıklamasını yapıyorum oraları okuyarak yapın
    Hepsini switch olarak çizdim ancak ister buton ister normal anahtar isterseniz swich yapın. Bir de swicthler 3 ayaklı. Bir ayağı kalkıkken aktif, diğer ayağı bastırınca aktifleşiyor önce eline bir led ve pil al switchin basınca aktif olan ayağını bul sağ veya sol ayağıdır, ortadaki ayak sabittir.
    Bu arada joystick kartını da çekerseniz orada da 2 tuş ve 3 pedal 1 direksiyon yapma yerini çizebilirim.

Öncelikle tüm resimlerdeki kırmızı ile çizdiğim kablo sağ veya sol (bastırınca yanan ayak) ayağına bağlanacak. Mavi kablo daima ortadaki ayağa bağlanacak.
    Bu resimde ise kırmızılar bir ayağa maviler ortadaki ayağa bağlı. Mavi GND olduğu için 4 switchinde ortak yeridir.

Burada ortak yazdığım kablo ise üstteki fotoğraftaki ortak yazan yere birleşecek. Kırmızılar yine sağ veya sol ayak.

Bu resimde kırmızılar görüldüğü şekilde yapılacak maviler yine ortak. Size bir ipucu İsterseniz bu mesajdaki tüm resimlerdeki mavi kabloları tek kabloya toplayıp karta koyduğum herhangi bir mavi noktaya lehimleyebilirsiniz. Kırmızılar her zamanki gibi.

Burası en önemli kısım. Sol taraftaki kırmızı kablo aynı, mavi ise yukarıdaki ortak yazan yere yani herhangi bir mavi kabloyla birleşecek. Sağdaki iptal X işareti koydum çünkü bir ayağı yok, iki ayağıda beyne gidiyor.
    Geldik en önemli kısma aşağıda mode var bu olmazsa kart zaten iptal. Kırmızı yine aynı. Burada pembe kullandım çünkü bu diğer kablo maviye bağlanMAYACAK. 1 diye belirttiğim mode yazısının hemen altını şeffaf pembe ile boyadım. O pembe yeri zımpara ile (diğer yerlere zarar vermeden) bakır rengi çıkasıya kadar zımparalayacaksınız. İsterseniz düz tornavida ile kazıyıp sonra zımpara da geçebilirsiniz nedeni ise kırmızı nokta gibi büyük bir yuvarlak olmadığı için kendimiz bakırı oluşturmak rahatça lehim yapmak.

Lehimleme işini ise şöyle yapacaksınız, Mesela kırmızı noktalarda yuvarlak yeri zımpara ile zımparalayın ama sadece üstünde çizikler oluşacak kadar. Çünkü lehim parlak yüzeyi tutmaz ve kayarak düşebilir. Çiziklerde ise tutunarak orada kalır. Önce kablonun ucunu 5mm soyun kablonun ucuna bir miktar lehim bırakın, karttaki ilgili yere bir miktar lehim bırakın sonra kablonun ucunu ilgili yere kyoarak havyayla basıp çekin ikisi birbirini kavrar.

Aklınıza takılan soru varsa sorabilirsiniz

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tüm bunlar için cok cok tesekkur ederim ancak "joystick kartını da çekerseniz orada da 2 tuş ve 3 pedal 1 direksiyon yapma yerini çizebilirim. " joystik karti dedigin ney ve pedal ve direksiyon derken kendi direksiyon seti yapmaktan mi bashediyorsun birde su devrelerde lehim icin hani devredeki yerleri zimparalyip cizecegiz ya odevredeki tusun calismasini onlemez mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno Doom -- 27 Şubat 2015; 0:26:10 >
    Kartın alt kısminda iki tane oynak yer varya onun kartından bahsettim. lehim yapmak için hafifçe cilasini almak çizikli bir bölge oluşturmak gerekir.

Anlaşıldı kardeş ben şimdi karını on ve arkasını resmıı atıyorm yardım edersen cok ıyı olur anlatımların ıcın saol devam kardes bızede yardımcı oldugun ıcın saol ıste kartın onu ve arkası ne yapcagını anlat bakalım
     H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ] H-Shifter Yapımı. 6+1 ve El freni Bol ss [VİDEO GELDİ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno Doom -- 27 Şubat 2015; 20:20:42 >

• Helal valla ilkkez bu bölümde takılıyorım ne cevherler varmış forumda

Kardes bizim su kartin altini gosterecektin ne oldu pedal direksiyon 2 tus felan diyordun kardes

• quote:

Herkese merhaba !

Ne zamandır yapmayı planladığım h shifter ' ı bitirdim ve sizlere sunuyorum.

H-Shifter -2- Yaptığım 2. h-shifter'a bakmak için TIKLAYIN

Normal H-Shifter' farkı vites kolunun dibine klips koyup üste swich koymak yerine ortak kabloyu vites borusuna bağlayıp her vitesin başına demir klips koydum kabloları o klipslere verdim. Eski 30 liralık diresksiyon setinin el freni ve vites topunuzundan faydalandım. 5 tuş sipariş ettim 4 ü normal 1 tanesi analog tuşuna gidecek. Kolda 16 tuş var 8 tanesi vites ve el freni için kalan 8 i de istediğiniz yapın. Ben 4ünü kullanacağım. Her ne kadar hoş gözükse de estetik açıdan daha da iyileştirmeyi planlıyorum. Uzatmadan resimlere geçelim

GAZ - FREN - DEBRİYAJ Ekleyecekler için, kırmızı yuvarlaktaki trimpotları sökün(parçalayadabilirsiniz). Ama joystick metal kasalara dokunmayın. Ardından ilgili yerlere pot lehimleyerek mekanik aksam oluşturup monte edin. (Hazır dandik set pedalına da takabilirsiniz)

-------------------------------------------------
    08.06.2015 Düzenleme

2 gün önce videoyu çekme fırsatı buldum biraz geç oldu ama ne yapalım okul ve diğer işler işte Şimdi ise videoya geçelim
    ( 1:33 Fail )

Video penceresi gözükmeyen arkadaşlar için videonun linki --> https://www.youtube.com/watch?v=GyShUz5t4yY
    sorry

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu1215 -- 2 Mart 2015; 20:07:31 >

• @Tekno Doom Resimlerin üstüne yazarak anlatıyorum.

Yuvarlak içindeki her yerin lehimleri lehim pompası ile çekilecek.

Kırmızı yuvarlaklar pense ile tutularak hunharca koparılır (lehimleri sökülmüştü zaten üstte).

Kırmızı kablolar aynen yerlerinde kalacak fakat resimdeki 4 potun da mavi kablolarını birleştirip 1 tane potun mavisine verebilrisiniz yani kırmızı hariç diğer iki rengin tüm kabloları birbirleriyle birleşebilir.

Bunlarda tuşlar. İlk mesajımda yazdığım gibi switch kullanacaksanız 3 ayaklı olduğundan swicthi bastırınca aktifleşen ayağa bağlayın. (Burada sakın mavileri ya da kırmızıları birleştirmeyin. Ters çizmişim o yüzden siz resimdeki gibi yapın birleştirme yok bu resimde)

----------------------------------------------------------------------------------

@dogu1215 Öncelikle mesajınızdaki alıntıyı kaldırın yer kaplıyor. Koyduğunuz resmide [ i m a g e] yapmayın [ s i m a g e] yapın o da çok büyük oluyor sayfayı kaplıyor. Mesajın üstünden düzenleye basıp bunları değiştirin.

Diğer arkadaşa yazdıklarımı okursanız rahatça anlayabilirsiniz.

Her seyi cok güzel anlatmissin usta cok sagol yanliz bu potlar kac k olursa iyi olur birde bu potlarla ne yapicam ne ise yararlar onuda anlatirsan cok iyi kardes cok saol

Gaz-fren-debriyaj + direksiyon yapmayacaksan hiç sökme bunlar üstünde kalsın. Sadece 2 tuşunu kullanırsın bu kısmın. Rica ederim
    Aslında su anda elimde direksiyon seti yok güzel olur dersen neden olmasin yaparim logitec driving force alacaktim para vermem en azindan bu potlar kac k olursa daha iyi olur 10k 50k sence

Haklısın da dfgt kadar zevk vereceğini sanmıyorum. Potlar 180derece üstelik bu 900 dereceye çıkacak. Dişli sistemler falan ben artık uğraşamam. El yapımı direksiyon ne kadar zevk verir bilemem. pedallara 100k, direksiyona 500k ya da 1m ikisini de dene hoşuna gideni yap.

Şu kanalın videolarına göz at 0 dan direksiyon seti yaptı adam. Video açıklamalarında da 3d çizimlerini indirebileceğin linkler koyulmuş.

Her sey icin cok saol baskan takildigim yer olursa sorasim tamam mi

• teşekkürler biraz fotograf konusunda sorunum var özür dilerim bu resimler yaza kadar uçar mı
  • dogu1215 D kullanıcısına yanıt
    Tekrar cizeriz sıkıntı yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.