Şimdi Ara

Güvercin Buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler az önce spordan geliyordum kardeşimle bir baktım caddede güvercin yürüyor. Uçmadı hiç ve kaçmadı benden çok garip. Elime aldım önce bir iki sefer ayağıyla itti sonra bıraktı kendini. Ben de aldım hayvanı, eve getirdim.

Leğene sirkeli su yaptım yavaş yavaş kafasına gelmeyecek şekilde yıkadım. Üzerinden bir sürü sinek çıktı Bebe şampuanıyla yine yavaşça leğende kanatlarına su sürdüm sonra yine duru suda aynı işlemi uyguladım.

Ayrıca poposundaki tüylerde hep pislik vardı oraları temizledim, çok ufak kısmını da makasla kırptım. Sonra havluyla kuruladım ve düşük ayarda geriden saç kurutma makinası tuttum biraz kurudu tüyleri ama hayvan afalladı.

Şu an çok yorgun duruyor kutunun içinde. Su koyduk yem (buğday) koyduk hiç dokunmadı. Önce bir tarafının üzerine doğru yattı. Şimdi ayakta duruyor ama öylece duruyor. Kapalı balkonda kutunun içinde bıraktım. Ne yapabilirim arkadaşlar bu hayvan ölecek mi? Bu arada kanatlarının altına baktım ayaklarına baktım herhangi bir sakatlık göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ mumy ] -- 17 Ağustos 2013; 12:56:01 >

• [ mumy ] kullanıcısına yanıt
    Sen hayvanı keşke yıkamasaydın yazık bu saatten sonra sadece ruhuna Fatiha...

edit: İnsanlık ölmüş

• Hocam suyun altına tutmadım. İnternetten baktım nasıl yıkanacağına. Suyu elime alıp kanatlarına sürdüm yavaş yavaş mesela. O şekilde yıkadım. Nasıl bebeklerin yüzlerini yıkarsın azıcık suyla o şekil. Tavsiye ver hocam ya :(
  • kuşu kendi haline bırak zor yasaması sampuan ne oluyo kus dus mu alır dogada foto koy bakalım kuş ne durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski acik -- 12 Ağustos 2013; 0:32:57 >
  • Ya hocam göz yakmayan şampuanla yavaş yavaş tüylerini yıkayın demişler netten baya baktım öyle yıkadım. Ben yarın fotolarını yükleyeceğim
  • hiç gülesim yoktu gece gece kuş yıkanır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdestte aldıraydın

• Kardesim. Bilmedigin işe neden bulaşıyorsun. Sapasaglam kuşu öldürme girişimi bu. Ne diye aldın evine.. Bir kuşa yapılmaması gerekenlsr diye başlık atsak senin yazdiklarini altina yazmak farz olur. Cahillik bu.

• Bakın burdan araştırdım özellikle.

• dostum bu adam yaptı diye doğru mu oluyor yazık kuşlara ya ne tipler var memlekette
  • adam çamaşır suyu diyo yaa vala deli oldum kendi aceyle yıkanıyo demmekii valla sinir oldum yazık bu kuşlara çok yazık
  • Vallahi ben çamaşır suyuyla falan yıkamadım, adamın şaka yaptığı da çok açık. Birkaç video daha var ve gayet yıkanabiliyor bu hayvanlar. Bırakınca kendisi de suya girip kendini yıkayabiliyor. Biz suyun altına daldırmıyoruz hayvanı. Az miktarda su doldurdum ve leğene, elimle alıp alıp kanatlarına sürdüm siz de amma abartınız ya sanırsın hayvanı suyun altına soktuk. Yuh, iyi ki bişey sorduk herkes zoolog çıktı arkadaş ya. Hazırmış millet. Cidden bilen birilerine veya veterinere soracağım bundan sonra anlaşıldı.
  • [ mumy ] kullanıcısına yanıt
    sana mantıklı geliyor mu şampuanla hayvanı tutup zorla yıkamak evet legene az su koyarsan kendi girer yıkanır bizde bunu diyoruz kuş öyle yıkanır öğren diye veterinere sorabilirsin kimse sana sirkeli su ve çamaşır suyu kullan demez
  • Güverinin son durumu nedir?
  • güvercin ne durumda şu an

• kardeşim bişey olmaz o kuşa. o ne anasının gözüdür ben uzun süre besledim güvercin. dayanıklı kuşlardandır kolay kolay bişey olmaz ama yıkamakla iyi etmemişin. ılık suyu önüne koy kendisi yıkanır isterse. kuşun biti piresi varsa bit ilacı sür. güvercinler için ağır kokulu sarı renkl bir toz ilaç var. kanatlarını hafif çekerek altlarına tuz eker gibi serperek ve birazda sırtına serperek bu işi çözebilirdin. ama yıkayarak kuşu öldürmezsin korkma, ürkmüştür sadece. kuşun ayakta durması da normaldir. genelde tavuk gibi yatar güvercinlar ama ayaktada dinlendikleri olur. herkes laf saymış baya ama sonuçta güvercin bu muhabbet kuşu değil. şampuan filan işlemez ona

• dostum peki güvercin besliyorum demişsin söylermisin kaç kere şampuanla yıkadın kuşlarını?
  • şampuanla yıkamadım hiç, benim demek istediğim güvercin dayanıklı bir kuştur. hem adam videodaki gibi yıkamış ne var bunda? hayvan biraz korkmuştur en fazla. ben yıllarca besledim güvercin, bu bişey değil yani. kuşa neler yapıyor millet ama dayanıklı hayvan sonuçta...
  • Bende gücercin bulmuştum eve götürdüm geniş bir sepete koyup üstüne tamamen kapatacak şekilde üstünü kapadım içine su ve yumuşak ekmek koydum diğer dün üstünü açtım uçtu gitti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.