Şimdi Ara

Güvenlik ve Sağlamlığın 85 Yıllık Hikayesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güvenlik ve Sağlamlığın 85 Yıllık Hikayesi

VOLVO

Assar Gabrielsson ve Gustaf Larson… Otomotiv dünyası bu iki isme çok şey borçlu. Volvo’nun kurucuları.1924 yılında,ülkelerinin zorlu yollarına ve sert hava koşullarına dayanabilecek bir İsveç otomobili üretmeye karar verdi.1927’de ilk Volvo modeli olan ÖV4 ile bu hayallerini gerçekleştiren ikilinin iki tane prensibi vardı: Güvenlik ve Dayanıklılık.

İsveç sanayinin en büyük girişimcilerinden olan Volvo. Gabrielsson ve Larson’un hayal kurma aşamasında dahi akıllarında olan güvenlik ve Dayanıklılık prensipleri; ilk model olan ÖV4 den itibaren markanın temel taşları oldu.

Günümüze kadar çok az değişikliğe uğrayan Volvo logosu da aynı vurguyu yapmaktadır.
    Volvo logosundaki yuvarlak ile ok,simyadaki yedi metalden biri olan demiri ve sağlamlığı ifade eder.

İlk Volvo Modeli ÖV4 “JAKOB”

İsveçli ikilinin rüyası 14 Nisan 1927’de Göteborg’da gerçekleşti.İlk model olan ÖV4 daha sonra “JAKOB” lakabı ile anılacaktı.2.0 litrelik 4 silindirli bir motoru bulunan ÖV4,üstü açık bir otomobildi.İlk yıl içinde 300 olarak öngörülen satış hedefi 297 olarak gerçekleşirken,bir dünya devinin de doğuşu başlamış oldu.ÖV4 Amerikan tarzı tasarımı ,güçlü şasisi,ön ve arkadaki yaprak yaylarıyla dikkat çekiyordu.Otomobilin 28 HP lik motoru otomobili maksimum 60 km/h çıkarmaya yetiyordu.İlk üretilen üstü açık modelden sonra PV4 adlı kapalı model de ürün gamına alındı.

1944 Güvenlik kafesi
    1944 Lamine ön cam
    1959 Üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri
    1960 Dolgu malzemeli kontrol Paneli
    1964 İlk arkaya dönük Çocuk koltuğu Prototipi
    1966 Önde ve arkada darbe emici bölgeler
    1967 Arka emniyet kemerleri
    1968 Önde koltuk Başları
    1970 Volvo kaza araştırma ekibi.

Gibi Daha bir çok yeniliği kullanıcılara sunan marka,Güvenlik dendiğinde akla ilk gelenlerden bir tanesi olmayı başarmıştır.

• Güzel bilgiler ama niye konu açma gereği duydun anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excaliburs

Güzel bilgiler ama niye konu açma gereği duydun anlamadım.

Hiç....saçma sapan her şey konuşulsun ama böyle bilgilendirici yazılara ne gerek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Hiç....saçma sapan her şey konuşulsun ama böyle bilgilendirici yazılara ne gerek var.

Zaten bildiğimiz bir şeyi eksik kopyala yapıştır ile alınıp konu açılmasına anlam veremedim. Volvo başlığı altında çok daha fazlası mevcut. Güncel bilgi hiç yok. Ilk öğretim öğrencilerinin hazırladığı performans ödevi gibi bir içerik var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Zaten bildiğimiz bir şeyi eksik kopyala yapıştır ile alınıp konu açılmasına anlam veremedim. Volvo başlığı altında çok daha fazlası mevcut. Güncel bilgi hiç yok. Ilk öğretim öğrencilerinin hazırladığı performans ödevi gibi bir içerik var.

Okumazsın olur biter !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.