Şimdi Ara

Güvenlik kamerası kayıt için (capture) hangi format?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avermedia go TV kartına bağlı bir kamera var. VCD Mpeg1 denedik fakat doyalar büyük oldu.
    Hangi formatı hangi ayarlarla kullanalımki VCD netliğinde veya buna yakın olsun ve diskte en az yeri kaplasın?

• AVERMEDİA GO HANGİ FORMATLARI DESTEKLİYORKİ...
    Ayrıca program kayıt atarlarından özel ayarlamalar yapabiliyoruz...
  • Avi seçeneklerinde divx mp4 gibi cdecler seçilebiliyor. Ama ben daha çok sıkıştırma istiyorum.
  • ben 203 modelini kullanıyorum ve dvix desteği yok.

TV de kullanacaksanız anca kaliteyi düşürerek bu işi dvix vb ile yapabilirsiniz...
    Gerekirse bu işlemi kayıttan sonra ek çeviri programları ile de yapabilirisniz...
  • Bu tür kayıt işlemlerini tv kartı üzerinden değil de, bu işe yönelik güvenlik programlarıyla yaparsanız daha iyi sonuçlar alırsınız. Görüntüleri film olarak kaydettiğiniz için boyut haliyle çok büyük oluyor. Güvenlik programları herhangi bir hareketli görüntü yakaladığında devreye giriyor ve arka arkaya yüzlerce resim çekiyor. Böylece hem gereksiz yere kayıt yapılmıyor, hem de alınan görüntüler resim formatında olduğu için daha az yer kaplıyor. Tabi daha sonra program tüm bu resimleri tek dosya olacak şekilde otomatik olarak arka arkaya birleştiriyor ve filmmiş gibi oluyor. Haberlerde izlediğimiz güvenlik kamerası kayıtlarını bu yüzden hep kesik kesik izliyoruz. Bu kadar sözden sonra malesef program tavsiye edemiycem. Bu işi profesyonel yapan programlar hangileridir bilmiyorum. Ama piyasada bir sürü prog. bu işi yapıyor. Hatta webcam'de kullanmak için bir kaçını denemiştim.

• caadas
    hareketli goruntu yakalamayi zaten hem yeni kameralar, hemde ilgili yazilimlar yapiyor.
    diger dediginiz zaten film codecleri ile yapilan bisi.
    bahsettiginiz programin once resim kaydedip sonradan film yapmasi ile
    baştan filmi saniyede 1 kare olarak ilgili codec (sizin orneginizde takriben %70 kalite ile sıkıştırılmış jpeg e denk düşen) kaydetmesi arasinda bir fark yok. Oysa düzgün bir ayarlama ile bahsettiginiz ornekten daha yüksek kalitede (daha yüksek fps ve resim kalitesi ile) film ayni boyutta (yani süre icin) saglanabiliyor.

codecler ve film formatlari ile ilgili derin bir araştırma yaparsaniz cok ilginc seyler bulacaginiza eminim.

codecler ve film formatlari ile ilgilenmeyi yillar once biraktigimdan forumu acan Akinci arkadasa yardimci olamiyorum.

Zaten benden daha bilgili arkadaslar ayarlari ile birlikte codecleri yazarlar umalim.
    (ama yazmazlarsa kizmayalim, cunku anlatmasida zaman alabilir)

bir ipucu: cesitli avidivx filmlerden hosunuza gidenlerin codec bilgilerine bakabilirsiniz. (bi program vardi adini hatirlayamadigim), ayrica windowsun sevmesemde ilgili formatlarini (asf ve digerlerini) nide kurcalarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 7 Ocak 2008; 6:54:19 >

• Biliyorum codec işi de etkili bir yöntem ama bu durumda anlık olarak sıkıştıra sıkıştıra kaydetmek gerekiyor. Bu da pc'nin gücüne bağlı bişey. Yüksek sıkıştırma oranları işlemciye oldukça yük bindiriyor. Sıkıştırmadan ham görüntü kaydedip daha sonra sıkıştırmaya kalkılsa bu işlemin kaç saat alacağını tahmin edersiniz. Hele kamera 24 saat çalışacaksa gerisini siz düşünün. En iyi görüntü kalitesi / kapladığı alan / işlemciye binen yük arasında optimum bir değer sunan codec bulmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • caadas
    sikistirma islemini sürekli yapan programlar kullanmistim (tv den kayitta divx yaparken)
    ayrica asf ve diger windows formatlari (realplayer inda bi formati vardi) bu isi surekli yapacak sekilde dizayn edilmis.
    ama dedigin gibi duruma gore islemci gucu ister, emin diilim ama 2ghz yeter sanirim, tabi istege gore daha yüksekte olabilir.

islemci gücünü aza indirmek icin yanlis bilmiyorsam standart formatlar kullanilabilir. emin diilim fakat mpeg1 ve mpeg2 formatlari kodlama isinin yükünü ilgili kamera karti ile yapiyorlar. Altini cizeyim emin diilim.

sizin dediginiz gibi en dusuk islemci gücü icin mpeg1 yeterli. 700mhz bilgisayarda sorunsuz kayit yapilabiliyor (tabi tek goruntu, tek kayit ). mpeg1 kaydedilirken ilgili fps ayarlari ile oynanabilinip oynanamadigini da ii hatirlayamiyacagim.

dedigim gibi uzuuuuuuuun süre ve epeeeey bi sey gecti üzerinden, iyi hatirlayamiyorum lakin tek maksadim yardim etmek. tabi Akinci arkadas birsuru kamerayi bilgisayara baglayip sizin de soylediginiz gibi hareket yakalandiginda kayit etmesini saglayacak ayarida yaptiktan sonra saklama codec ini secerken bircok bilesene ve bu isi yapacak bilgisayarin ozelliklerine dikkat edecektir bu kadar yazilardan sonra . ilgili bilgisayarin tozsuz bir ortamda kullanilmasi tavsiye edilir.

yazdiklarin icin saol caadas, ilerde ayni nietle yola cikarsam baglanan kamera sayisinin fazlaligi yada bilgisayarin gücünün yetmemesi durumu icin cok pratik bir cozum soyledin. aklimdan cikmayacak.

• İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

quote:

Lancelot_Real

bir ipucu: cesitli avidivx filmlerden hosunuza gidenlerin codec bilgilerine bakabilirsiniz. (bi program vardi adini hatirlayamadigim), ayrica windowsun sevmesemde ilgili formatlarini (asf ve digerlerini) nide kurcalarsiniz.

Bu program gspot idi galiba. arasıra kullanırım.

quote:

En iyi görüntü kalitesi / kapladığı alan / işlemciye binen yük arasında optimum bir değer sunan codec bulmak lazım.

Bazı codeclerde hazır profiller var, mobile, portable gibi bunları denemekle belki bir sonuca ulaşılabilir. Bir de güvenlik kameraları sessiz oluyor, ses devre dışı bırakılırsa biraz daha avantaj kazanılır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.