yahu sende taktım bir lafa tamam kusura bakma bilader sinirlenme.biliyorsanda adam ol yaz.herkes burda paylasıyor sakalasıyor.sakadan anlamayana sdaka yapmayız ozurdilemesinide biliriz.
kimse burda birbirinden ustunde degil.cok bilimislikte taslşayanlar belli olur zaten herkesin bilmedigi seyler mutlaka olacaktır ama kucumsemek ancak kompleksli insanların yapacagı bir davranıstır. saygılar...
öceki formda senin beni küçümsediğin gibi sanırım...
SAYGILAR...
Guru ABIT mühendisleri tarafından sadece ABIT anakartlarda kullanılmak üzere tasarlandı.. µGuru ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ ve ABIT BlackBox özelliklerini kullanıcı dostu bir arayüzde birleştirerek, kullanıcılara performansı ve stabiliteyi en yükseğe çıkarabilecekleri ortamı sağlıyor.
evet bu iyi oldu sagol yazılı resmi kaynaklar herzaman daha iyi guvenilir oluyor.
ha bide diger anakartlada butip ozellikler ne adı altında geciyor.galliba bu msı dinamik oc alarak geciyor ve kendi yazılımları var galiba her markanın donanımı izleme yada oc icin ayar yamaya yarayan bunlar neler
hocam simdi öncelikle bu tam bir rekabet isi...
adamlarin bu anakartlari dinamik overclocker die satmalarinin altinda baska nedenler de var...
asus gibi gigabyte gibi saglam firmalarla rekabet ortami yaratmak mesela...
simdi sen ii overclock oluo die abit aican msi alican, ama bir bakican ki bu oc leri asus haydi haydi yapio...
p4 3 ü p4 4 calistiran baya bi tanidiim adam var hepsinin de anakarti asus ...
ben senin yerinde olsam asus alirdim... oc istiosan o da fazlasiyla var + dierlerinde olmayan özellikleri de tasio bunlar...
saygilar...
bence asus amd için alınacak son kartlar arasındadır
OC Guru windows tabanli arayüzü sayesinde, ABIT kullanicilarinin sistemlerini BIOS'dan degisiklik yapmalarina gerek kalmadan overclock edebilmelerine olanak sagliyor. OC Guru ile ABIT sahipleri basit bir gösterge sayesinde normal bir kullanim aninda Front Side Bus (FSB) degerlerini yükseltebilir ve voltaj degerlerini degistirebilir. Üç farkli overclock ayari OC Guru'ya kayit edilebilir. Overclock edilmis bir sistemle OC Guru kullanicilari, BIOS ayarlariyla ugrasmalarina gerek kalmadan sistemlerinden çok daha iyi performans alir.
OC Guru Ayarlari
Clock: Bu aslinda Fronst Side Bus'un, hafiza ile islemci arasindaki baglantinin, hizi. Bu overclock yapmanin en kolay ve en etkili yolu. Kullanicilar FSB'nin hizini arttirarak kolayca kayda deger performans artislari saglayabilir.
Dikkat! Hizi yavas yavas arttirin. Büyük miktardaki bir hiz artisi sisteminiz için çok fazla olabilir ve sisteminizin göçmesine sebep olabilir.
Voltaj degerlerini degistirmeden FSB için uygun ve en yüksek hiz degerini bulduktan sonra bu üst hiz degerini voltaj ayarlarini degistirerek daha da arttirabilirsiniz.
Voltages
CPU Voltage
Islemcinin voltajini arttirmak islemciye daha fazla güç saglar ve bu sayede daha yüksek FSB degerleri mümkün olur. Eger islemci voltajini en üst FSB hizi degerini bulduktan sonra arttirirsaniz, daha da yüksek FSB degerlerine ulasabileceginizi kesfedebilirsiniz.
Dikkat! Islemci voltajini adim adim arttirin. Çünkü voltaj degerini arttirarak islemciden geçen akim miktarini da arttirmis olursunuz. Eger voltaji birden çok fazla arttirirsaniz islemciniz kolayca yanabilir.
AGP Voltage
Ekran kartinizi overclock ederken, ekran kartinizin üst performans degerini AGP slotunun voltajini arttirarak daha da yükseltebilirsiniz.
Dikkat! AGP voltajini adim adim yükseltin. Çünkü bu ayar ile aslinda AGP slotundan geçen akim miktarini da arttiriyorsunuz. Eger voltaji çok fazla arttirirsaniz AGP slotunun iletisim yoluna kolayca zarar verebilirsiniz.
DDR Voltage
Bu, sisteminizi overclock ederken kullanacaginiz en önemli voltaj ayari. Çünkü bütün bilesenler fonksyionlarini yerine getirirken sistem hafizasina ihtiyaç duyarlar ve DDR hafiza modüllerinizin voltaj degerini arttirmak sistemin performansinin da artmasini saglayacaktir.
Dikkat! DDR voltajini adim adim arttirin. Çünkü voltaj degerini arttirarak DDR hafiza modüllerinden geçen akim miktarini da arttirmis olursunuz. Eger voltaji çok fazla arttirirsaniz kolayca DDR hafiza modüllerinize zarar verebilirsiniz.
Ayarlarinizi kaydedin
OC guru kullanicilarin farkli uygulamalar için 3 farkli ayar kayit edebilmesin saglar. Mesela yukarida bahsedilen ayarlar oyun oynarken kullanilabilir. Ancak kullanicilar internette gezinirken ve e-mail'lari ile ugrasirken anakart ve islemciyi olasi tehlikelerden korumak adina daha düsük seviyedeki ayarlari (ancak hala normal degerlerden yukarida) kullanabilir. Is yerlerinde bulunup genelde birçok farkli uygulamayi, uzun bir süre kullanan kullanicilar istenmeyen bir program hatasina veya sistem göçmesine sebep olmamak için orta seviyedeki overclock ayarlarini tercih edebilir.
Bir ayari kayit etmek için önce "Add" e klikleyin. Sonrasinda sadece ayarlarinizi yapin ve "Save" e klikleyin. Bu sekilde üç farkli ayari kayit edebilirsiniz.
alıntıdır umarım işine yarar saygılar
baska markada guru benzeri bir sey varmi duymadim, zira abit firmasi guru olayini biz ilk defa yaptik seklinde duyurdu gibi hatirliyorum. ayrica guru sadece bir yazilim deil anakart ustunde bir chiptir.
ben zati tam bir amd karsitiyim hocam...
hic toms hardware almanya lablarinda yapilan deneyin videosunu seyreden var mi?
AMD nin nasil cayir cayir yandini gören var mi?
P4 saglam dururken, calisirken...
yok ama görmek isteyen var link verir misin biliyorsan?
infsphinx toms hardware ki videonun linkini verirmisin bi zahmet merak ettim
Yaw bu Guru, Neo yada Asus un teknolojileri bi test de okumuştum hepsi bi yerde aynılar fazla bişi veremşyorlar tamam performans artışı var ana hepsinde aynı sonuçta isim değişik. Yani Cola Turka ile CocaCola arasındaki fark gibi değil bu iş :)