< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
neciriye demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Dolandırılmadan milletin aklı başına gelmiyor.
|
Üstad siz olayı çok ama çok yanlış anlamışsınız. Ben size bir kaç tane dolandırılma yönteminizi söyleyim siz ona göre davranın.
1. 3000 dolarlık arabayı, size 6000 dolara satarlar. Anlayamazsınız. Ruhsatta 330d yazar, türkiyeye geldiğinzide anlarsınız ki, arac 320d. Ruhsatta 2005 model yazar, türkiyeye geldiğinzide anlarsınız ki araba 1999 model. 2. Size arabayı satarken, yurtdışı çıkış engeli olduğunu söylemezler, gürcü gümrüğünde takılırsınız. İş işten geçmiştir, arabayı satanları bir daha bulamazsınız. Adamları bulsanız bile "bilmiyorduk, 1000 dolar daha ver halledelim" derler, ya verirsiniz ya da arabayı orda satmaya çalışırsınız. 3. Arabayı sen böyle al kullan karşı türk tarafına geç biz memurları ayarladık bize bi 500 dolar ver yeter derler, verirsiniz. Ve tabi ki kapıdan geçemezsiniz. Geri dönersiniz, plaka bir kere mimlendi, plakayı değiştirmek evrakları değiştirmek gerekir bir 500 dolar daha verin yoksa biz karışmayız derler, verirsiniz. bu kez 1500 dolar verin de garanti çıksın derler, "para vermem, araba çıksın öyle veririm" dersiniz, "iyi sen bilirsin, hayırlı günler" deyip giderler, parayı verirsiniz. 4. Araba üzerime oldu olsun, 2000 dolar verileceğini biliyordum zaten, neyse verim bari dersiniz. Verirsiniz, ama araba yine çıkmaz. Geri dönersiniz adamları bulabilirseniz ne ala bulamazsınız başkalarıyla görüşürsünüz, araç sizin üzerinize olmaz, verin bir gürcüye satış o geçirsin arabayı orda teslim etsin derler, en az bi 1500 dolar daha alırlar. Vermezseniz banane deyip geçerler. 5. Sigorta parası 500 dolar derler, halbuki sigorta 79 TL'dir. Vekalet ücreti 500 dolar derler, halbuki vekalet 120 TL'dir. Türkçe'ye de çevirttik derler 200 dolar isterler, türkçeye çevirme ücreti dahil 120 TL'dir. Öyle sadece gezip gelirim, baktım yapmıyorlar vermem para falan demeyin, basit şeyler değil. Gezmeye gidiyorsanız gezmeye gidin, gezin gelin. Araba almaya gidiyorsanız, buradan daha gitmeden adamları ayarlayın, arabayı alın ve vakit kaybetmeden hemen gelin. |
Arkadasim, tum ictenligimle ve saygiyla ailkisliyorum seni.Ilgimi cektigi icin zaman zaman takip ediyorum bu konuyu.Senin kadar sabirli,ayni sacma sapan sorulari onlarca defa yanitlamaktan geri kalmayan ve deneyimlerini bu kadar eglenceli bir uslupla yazan baska bir uye gormedim.Tesekkurler.
|
Eloğlunun 30.000 e bindiği arabaya biz neden 70.000 ödüyoruz ?
Ucuz diye hayvancılık yapan milyonlarca kişinin batması pahasına sığır ithal edilebiliyorsa ithal 2. ele izin verilmelidir. |
Eskiden mümkündü ama geçtiğimiz aylarda çıkarılan yönetmelikle önü kapatıldı diye biliyorum
|
tek şekilde sokabilirsin, 6 ay gürcistanda kalacaksın, 6 ay sonra arabayı sokabilirsin. ama araba türkiyede sadece yine 6 ay kalabilir, sonra yine gürcistana dönmek zorundasın.
ucuz araba getirmek isteyenler kafayı kestirmeden dönebilecekse suriyeden getirsin, ne polis çeviriyor ne hgs cezası var ne trafik cezası var ne vergi var hiç bir derdin yok :) |
şirket falan hikaye satarlar aracı size alırlar parasını sonra kaybolurlar ortadan polis de senin aracı bağlar kalırsın ortada,yok öyle bi yol getiremiyorsun kaç bin defa söylenecek bu
|
Ulan hükümet bizi öyle bir duruma getirdi ki, adamlar Gürcü bir aileye evlatlık olmaktan bahsediyor. TV Şovlarında bile bu kadarını görmedim |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Eylül 2015; 17:17:34 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 12 Eylül 2015; 17:49:24 > |
|
|
|
|
|