Şimdi Ara

Gürcistandan araç getirme ( kesin ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
62
Favori
84.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: G Man

Karamsar olmayı sevmem ama seni orada iyi bir döverler elindeki parayı da alırlar gözünü hastanede açabilirsin. Turist olarak gitmene birşey demem ama bu tür işlerde türlü tezgahlar dönüyor kaldı ki senin yaptığın şey de bir nevi tezgah afedersin

denemeden bilemeyiz hocam benim aklımda zaten şöyle bir şey var. Aracılarla değil de gezmek için giderim. 1-2 türk bulur ağızlarını ararım. Ha döverlerse öğrenmiş oluruz en azından içimizde kalmaz.
  • 1- Kesin Getirirsin
    2- Yasal olarak getirmen için 185 gün kalman gerekiyor
    3-Getirip yakalanırsan sağlam bi ceza ödersin. Hatta işlemini yapan gümrükçü seni kaçakçı sınıfında sokarsa bittin demektir (Google kullan)
    4- Gelince göreceksin bu işi yapanlar zaten Türkler
    5- Yıllardır gürcü ile ticaret yaparım benim yemedi.
    6- Bi range gürcüde aldım 2009 Sport 25 bin dolar. Bi range Tr de aldım 2012 120 bin dolar

Bu mesaj Tbilisi'den yazılmıştır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberm -- 13 Eylül 2015; 2:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

1- Kesin Getirirsin
    3-Getirip yakalanırsan sağlam bi ceza ödersin. Hatta işlemini yapan gümrükçü seni kaçakçı sınıfında sokarsa bittin demektir (Google kullan)
    6- Bi range gürcüde aldım 2009 Sport 25 bin dolar. Bi range Tr de aldım 2012 120 bin dolar

Teşekkürler hocam. Peki bu getirenler 185 gün kalmadan nasıl sokuyor acaba? Getirip yakalanırsan derken hocam?
  • içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Yapacak birşey yok yolun açık olsun. O kadar çok istiyorsan zaten seni kimse tutamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yapacak birşey yok yolun açık olsun. O kadar çok istiyorsan zaten seni kimse tutamaz

Sağolun hocam teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

1- Kesin Getirirsin

Teşekkürler hocam. Peki bu getirenler 185 gün kalmadan nasıl sokuyor acaba? Getirip yakalanırsan derken hocam?

Polis yakalarsa.. Çevirme de olur.. Kaza da olur.. Mobese de olur. Hepsi de olur.. Seç beğen..

12 Haziran da yayınlanan gümrük bakanlığı genelgesi (Google Kullan)

• quote:

+1

• bence pek güvenmeyin bu insanlara, alacaksanız da düşük maliyetli (gerçi hepsi düşük )bir araç alın mesela golf4 falan.
    baktınız sıkıntı çıkmıyor bir süre sonra daha iyi bir model alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

bence pek güvenmeyin bu insanlara, alacaksanız da düşük maliyetli (gerçi hepsi düşük )bir araç alın mesela golf4 falan.
    baktınız sıkıntı çıkmıyor bir süre sonra daha iyi bir model alırsınız.

Benimde aklımda böyle bir düşünce var fakat işin turkiyedeki boyutu korkutuyor. Gerçi 3 senedir aktif araba kullanıyorum 1 kere bile çevirmeye girmedim ama şans işte. Bilsem ki 185 gün kuralı yok gider alırım usenmeden 6 ayda bir girerim satar başka araç alırım ama bunun garantisi yok tabi ki. Resmen F tipi cezaevi gibi bir ülkede yaşıyoruz. Kubayı geçtik yeminle.

• Satin alan kisinin Gurcistan vatandasi olmasi gerekiyor.
    Size de vekalet verecek Türkiye'de kullanmak icin.
    6 ay sonra goturup birakacaksiniz araci 6 ay yatacak orda..
    Bizim tanidigin ortagi Bulgaristandaydi,onlar arabalari degistiriyodu direk A6 ile gidip E class'la donuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hijacke-R

Satin alan kisinin Gurcistan vatandasi olmasi gerekiyor.
    Bizim tanidigin ortagi Bulgaristandaydi,onlar arabalari degistiriyodu direk A6 ile gidip E class'la donuyordu.

hocam adam vekalet yok diyor. Ruhsatı üstünüze yapıyoruz diyor.
  • Ben bişekilde getirebilsem. Nasıl getirdiğimi paylaşmazdım. Açıkcası sonuçta az çok kuralları ihlal ediliyor. Kimse kendini ifşa etmez

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

Ben bişekilde getirebilsem. Nasıl getirdiğimi paylaşmazdım. Açıkcası sonuçta az çok kuralları ihlal ediliyor. Kimse kendini ifşa etmez

Açıkcası kimse etmezdi diye düşünüyorum. Çünkü herkes getirmek ister.
  • içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Dövmezler , öyle birşey yok ..Barışçıl bir yer burası..Gidersin arabayı alacağın yerde (Rustavi diye Tiflis in 15 km kadar dışında çok büyük bir oto alım satım pazarı) tamirciler de var diagnostiğe sokar baktırırsın ..trafik işlemleri de orada oluyor..karar verdiğin andan itibaren max 3 saatte ruhsatı plakayı üstüne alırsın..Ya Gürcüce ya da Rusça bileceksin bunları yapmak için ya da bir tanıdıkla gideceksin..Üstüne ruhsat alıp aracı kullanmak için Gürcistan da oturumun olması gerekir mi bilemiyorum çünkü benim kullandığım araç şirketin üzerine kayıtlı ama bildiğim şu ki aracı Gürcistan dışına çıkartabilmen için kesinlikle oturumun olması gerektiğidir..oturumu nasıl çıkartacaksin?? Ya Gürcistan da okuyan öğrenci ya geçimini orada temin eden yani serbest veya maaşlı çalışan biri olmalısın..Bu oturumu daha kestirme yollarla halledenler de vardır ama senin onlara ulaşman sanırım imkansız olur..Hadi oturum da aldın aracı getirdin diyelim 6 ayda bir giriş çıkış yaapacaksın..Mantık şu yılda 6 aydan fazla orada duracaksın ki devletimiz senin orada yaşadığına ikna olsun.Değer mi bunca eziyete meçhul?? Araçların çoğu USA japonya ve Almanya dan geliyor ve kazalı taklalı araçlar..Nasıl topladıklarını anlaman için çok profesyonel olmak lazım. Japonların önemli bir kısmı da sağdan direksiyonlu. Bu araçları yarın öbür gün kullanırken sıkıntılar yaşayıp yedek parça ihtiyacın olur haydi sil baştan bu sefer ucuz çıkma yedek parça bulmak için gene Gürcistan yollarına düşersin..Bagaja atar geçirirsin diyenlere bakma yakalarlarsa el koyarlar veya rüşvet alırlar aynı hesaba gelir...Tamamen macera yani..

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Dövmezler , öyle birşey yok ..Barışçıl bir yer burası..Gidersin arabayı alacağın yerde (Rustavi diye Tiflis in 15 km kadar dışında çok büyük bir oto alım satım pazarı) tamirciler de var diagnostiğe sokar baktırırsın ..trafik işlemleri de orada oluyor..karar verdiğin andan itibaren max 3 saatte ruhsatı plakayı üstüne alırsın..Ya Gürcüce ya da Rusça bileceksin bunları yapmak için ya da bir tanıdıkla gideceksin..Üstüne ruhsat alıp aracı kullanmak için Gürcistan da oturumun olması gerekir mi bilemiyorum çünkü benim kullandığım araç şirketin üzerine kayıtlı ama bildiğim şu ki aracı Gürcistan dışına çıkartabilmen için kesinlikle oturumun olması gerektiğidir..oturumu nasıl çıkartacaksin?? Ya Gürcistan da okuyan öğrenci ya geçimini orada temin eden yani serbest veya maaşlı çalışan biri olmalısın..Bu oturumu daha kestirme yollarla halledenler de vardır ama senin onlara ulaşman sanırım imkansız olur..Hadi oturum da aldın aracı getirdin diyelim 6 ayda bir giriş çıkış yaapacaksın..Mantık şu yılda 6 aydan fazla orada duracaksın ki devletimiz senin orada yaşadığına ikna olsun.Değer mi bunca eziyete meçhul?? Araçların çoğu USA japonya ve Almanya dan geliyor ve kazalı taklalı araçlar..Nasıl topladıklarını anlaman için çok profesyonel olmak lazım. Japonların önemli bir kısmı da sağdan direksiyonlu. Bu araçları yarın öbür gün kullanırken sıkıntılar yaşayıp yedek parça ihtiyacın olur haydi sil baştan bu sefer ucuz çıkma yedek parça bulmak için gene Gürcistan yollarına düşersin..Bagaja atar geçirirsin diyenlere bakma yakalarlarsa el koyarlar veya rüşvet alırlar aynı hesaba gelir...Tamamen macera yani..

işte benim merak ettiğim sorularda bunlar. Bu adamlar nasıl hallediyor. Veya getirenler nasıl getiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

tek şekilde sokabilirsin, 6 ay gürcistanda kalacaksın, 6 ay sonra arabayı sokabilirsin. ama araba türkiyede sadece yine 6 ay kalabilir, sonra yine gürcistana dönmek zorundasın.

ucuz araba getirmek isteyenler kafayı kestirmeden dönebilecekse suriyeden getirsin, ne polis çeviriyor ne hgs cezası var ne trafik cezası var ne vergi var hiç bir derdin yok :)

Hocam konuştuğum kişi 2 sene tutabilirsin dedi. Tabi ki çıkış yaparken cezası oluyormuş. Eğer doğru ise sorun olacağını sanmıyorum 2 sene biner satarız.

konuştuğun kişi bu işleri pek bilmiyor galiba, 2 sene içinde polis çevirmesine yakalanırsan (ki en az 20 kere çevirmeye gireceksin, plakayı gören her polis durdurup kontrol edecek) ne olacak ? ben sana söyleyeyim ne olacağını, arabanı sınır dışı edicekler sana da ceza yazacaklar :) googleda haberleri arayabilirsin, son 1 senede bu şekilde kaç gürcü plakalı araba sınırdışı edilmiş.

yasal durum dediğim gibi, yıl içinde 6 ay burda 6 ay gürcistanda.

Hocam yan komşu sitede bir adam abartısız 2 senedir Bulgaristan plakalı ML350 cipini hergün kullanıyor. Gürcistan-Bulgaristan aynı kanun, aynı şey. Bunlar neyi göze alıyor, 6 ay şartını ihlal edip ceza yemeyi mi?

• quote:

Hocam bu taktik uygulanıyor aynen, lakin millet 6 ay araç kimin üstüneyse onunda Bulgaristan'da kalması zorunlu diye biliyor, korkuyor buna :)

Birde Bulgaristan'da aracın sahibi görünen kişi mazallah ölür veya bizi tokatlarsa naparız korkusu var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Eylül 2015; 23:12:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Hocam bu taktik uygulanıyor aynen, lakin millet 6 ay araç kimin üstüneyse onunda Bulgaristan'da kalması zorunlu diye biliyor, korkuyor buna :)

Birde Bulgaristan'da aracın sahibi görünen kişi mazallah ölür veya bizi tokatlarsa naparız korkusu var :)

Hocam yalnız pasaporta işliyorlar araçları 185 gün kalmadan nasıl sokuyorlar ki içeri?

• Arkadaşlar birisinden cevap aldım. 6 ay burda kalabiliyorsun ama ruhsat sahibi olduğun için 2 seneye kadar durabiliyormuşsunuz. Çıkarken gümrükte cezasını ödüyorsunuz.

185 Gün sorununu nasıl hallediyorsunuz dediğim o iş bizde kalsın dedi işkillendim instagram hesabına baktım birisine yazmış " Gürcü birisi size kefil oluyor aracı üstünüze alabiliyormuşsunuz ". Az önce bunlardan araba alan birisiyle iletişime geçtim bakalım ne cevap verecekler. Gelince yazarım yine buraya.

Edit: Bir kişi daha cevap verdi. Şirketleri kefil oluyormuş orada ikamete sahip oluyormuşsunuz haliyle öyle araç alabiliyormuşsunuz ustunuze. Bana mantıklı gelmeye başladı bakalım şu araç alan kişide yazarsa tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içinizden biri -- 14 Eylül 2015; 1:49:18 >
  • Arkadaşlar ben bu işi bir senedir araştırıyorum. Bulgaristanda okuyan bir arkadaşım var hem okuyup hemde bu işler yapıyor oturumu var yılın yarısından fazlasını orda geçiriyor. Ayrıca orda okuyan tonla türk, bulgar arkadaşı var. Şimdi sorun şu karşılıklı güven olmadan bu iş olmaz. Araç kesinlikle sizin adınıza olamıyor olamazda, 185 kuralı kesin ve net. 185 gün yerleşik olmayan kimse aracı içeri sokamıyor soksada gün alamıyor. Diyelimki araç içeri girdi 6 aydan sonda ceza işlemeye başlıyor araç başı 3000 ile 5500 arası gümrük cezası ödemeyi göze alırsanız 2 sene aracı kullanabiliyorsunuz. Tabii ki vekaletle kullanıyorsunuz, vekaletle araç kullanmak kanuna aykırı polis çevirmesinde işten anlayan memur olmadığı için çoğu kişi sıkıntısız geçiyor ama işten anlayan bir memur denk gelirse arabayı net bağlatırsınız. Aracın sahibi gelip 3000 tl gibi bir ceza ödeyip arabayı çıkarabilir. Yani anlayacağınız iş biraz sıkıntılı hem güvenilecek kişi lazım hemde arabanın bağlanma riski var. Bu arada bu işe aracı olanlar net olarak doğu g doğu ve karadenize gitmeyin araba bağlanır diyor. İst içi bişey olmaz diyorlar ama kime göre neye göre bu tartışılır. Karamsar olmak istemiyorum hatta 40000 tl ye bulgar 335i bulduk alayımmı ne yapayım kararsızım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.