Şimdi Ara

Gurbetcilerin cok guzel imkanlarda olmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu dusundukce bi huzunlenme yasiyorum.

Yasadiklari ulkeler gelismis ulkeler. Birgun biryeri dolasmak istediklerinde bizim gibi vize icin kapi kapi ugrasmadan , havalimani gumrukte dik dik bakislara, nerde kalacaksin kac gun kalacan vs gibi sorguya magruz kalmadan ( 28 ulke dolastim. Havalimanlarinda gordugum muameleler cok uzucu idi bazen) gurbetcilerimiz pasaportlari ile istedikleri ulkeye vizesiz gidebiliyorlar. Bizde durum tam tersi malesef. Birgun karar verip biriktirdileri az para ilenAldiklari arabalarda bos paket yok.. Luks ve paketli araclari bizden cok cok kisa zamanda alabiliyorlar. Hatta aldiklari arabalari ulkenin cok buyuk cogunlugu alamaz. Turkiyede en az 1-2 evleri var. Buraya yatirim yapip buradan da gelir elde ediyorlar(aldiklari daireyi kiraya vermek gibi). Biz ise iyi bir ev alalim desek 300-400bin vermek zorundayiz nerdeyse. Cocuklari dogdugu zaman iyi kalitede devlet okullarinda egitim goruyor. Gelecek hakkinda endiseleri daha az. Yabanci dilleri yine okullarda ogrenebiliyorlar. Bizde ise bu is sifir kimse kusura bakmasin. Uni hazirlikta hala temel ingilizce egitim vermek cok aci durum. Kazandiklari para birimleri suan bizden kat kat degerli. Turkiyeye geldiklerinde yatirim yapabilir, yiyip icebilir, cok luks tatil yapabilirler. Bizim ulkede yillarca hic tatil yapamamis birsuru insan var. Daha canakkaleye bile gidememis hatta yan sehire bile gidememis birsuru insanimiz var. Gelirlerimiz iyi olsa kim istemez Van'da gol kenari kahvalti yapmak mesela? Veya yazin antalyada deniz, kisin erzurum bursada kayak? 1-1.5 para birimine yakit alirlarken biz ise 6-7 birim paraya yakit aliyoruz. Yakit hemen bitmesin diye onlarca yolda taktik yapa yapa gidiyoruz. Yasadigi ulkede sokaklarinda suriyeli afgani vs vs ne oldugu kim oldugu belirsiz kisiler minimum sekilde dolasirlarken biz burada kendi ulkemizde hareketleri, yasam sekilleri, kultur farkindan rahatsiz ola ola bu insanlarla yasamak mecburiyetinde kaliyoruz. Hatta malesef ki cevremizde ucuz iscilikleri sebebiyle isten atilan arkadaslarimiza da uzuluyoruz. Bu gibi seyleri kendileri hic belki de minimum sekilde yasiyorlar(bulgar, sirp, romanyalilar da avrupa da ucuz isci biraz). Bizim ulkede issizlik sorunu cok buyuk sorunken orada bu sorun daha daha az. Marketlerde urunler maasa ve para birimine vurulunca daha uyguna geliyor oralarda(kimse bana pahali demesin avrupanin heryerinde tum marketlerini dolastim. Gelir seviyesine gore karsilastirdim. Ucuz oldugu icin restoran yerine marketten karnimi sandivic ile doyurdum dolasirken). Bir turk vatandasi yurdisina cikip dunyayi tanimak istiyorum dese her parayi 5-6-7 gibi kur ile carpmak zorunda. Ucuz dolasmak imkansiz. Bu ulkede dunyayi dolasmak herkesin, en azindan cogunlugun hakki niye olmasin ki bi gurbetciler kadar? Amazon newegg gibi yerden 280 para birimine gurbetci evine ps4 alirken biz 1800 lira gibi paraya (hatta daha pahali da olabiliyor) urun almaya calisiyoruz. 280 neree 1800 nere gelire gore.

Daha cok ornek verilir simdi aklima gelen bunlar. Gurbetci ve yerel turk vatandasi arasindaki yasam standardi farkinin cok acilmasi beni cidden uzuyor. Onlarda Turk bizde.

Keske benzer veya yakin standartlarda yasasaydik. Icim cok dolu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada nasil peki? Sabah 7-8 aksam 8 hatta daha fazla sekilde calisan yok mu? Hatta cogunluk bu sekilde degil mi? Aldiklari para ne peki? Dovize vurunca 400 euro felan. Anlattigin sekilde gurbette calisanlar tatile cikabiliyorken, bir yatirimlari varken trde ayni sekilde yasayanlarin ne yatirimlari olabiliyor hatta tatile cikabiliyor mu?
  • Kolay değil ama orada restorantlarda vs amele gibi çalışıyorlar. gece gündüz.. Sosyal aktivite yapmaya fırsat olmuyor. Zaten o kadar çok çalıştıkları için çok para kazanıyorlar ama tatile yılda 1 kez çıkıyorlar. Böyle hayat olmaz
  • İlkokul zamanında gurbetçi bir sınıf arkadaşım vardı. Kendisi fırlamanın tekiydi. Ben sınıf birincisiydim. Babası Almanya'da ailesinin geri kalanı Türkiye'de

yaşıyordu. Ortaokulu aynı okulda ama farklı sınıflarda okuduk. Tabi adamın dersleri hala çok kötü. Ama kendisi çok iyi niyetli bir insan. Hala görüşmeye devam ediyordum.

Sınava girdik. Ben Fen lisesi kazandım. Sonra üniversite sınavında da istediğim puanı alamayıp mezuna kaldım.

O ise Almanya'ya gitti. Liseyi Hamburgta okudu. Üniversiteye de parayla başladı. Altında son model BMW ile Avrupa turu yapıyor. Hollanda'dan fotoğraf yollamıştı bana en

son.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Kolay değil ama orada restorantlarda vs amele gibi çalışıyorlar. gece gündüz.. Sosyal aktivite yapmaya fırsat olmuyor. Zaten o kadar çok çalıştıkları için çok para kazanıyorlar ama tatile yılda 1 kez çıkıyorlar. Böyle hayat olmaz
    Burada nasil peki? Sabah 7-8 aksam 8 hatta daha fazla sekilde calisan yok mu? Hatta cogunluk bu sekilde degil mi? Aldiklari para ne peki? Dovize vurunca 400 euro felan. Anlattigin sekilde gurbette calisanlar tatile cikabiliyorken, bir yatirimlari varken trde ayni sekilde yasayanlarin ne yatirimlari olabiliyor hatta tatile cikabiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cogumuzun bilmedigi kucuk bir sey
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.