Şimdi Ara

Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her gurbetçilere alakalı konu açıldığında nefretinizi kusmanizin kötü dileklerde bulunmanizin beddua etmenizin sebebi ne?

İyi şartlarda yaşamak, iyi para kazanmak suç mu? Herkes kötü hayat yaşamak zorunda mı?

Ülke hakkında elbette objektif yorum yapamazlar onlar farklı standarda alışmış. TRye gelince de kur dolayısıyla iyi yerlerde takılıyorlar. E memleket özlemi de var.

Şimdi siz Almanya'yı Almanya'da yaşayan gibi yorumlayabilir misiniz? Onlar da burayı yorumlayamiyor olabilir.

Bence kıskanmak başkalarını aşağı çekmeye çalışmak yerine kendimizi yuceltmeye bakalım.

Bu yorumların mantığı ne eger varsa biri bana anlatabilir mi

Önemli not: Yemin ederim ki yurt dışında görüştüğüm akrabam dahi yok 1-2 kişi Avustralyada vardır ama görsem ne ben onları ne de onlar beni tanır. Zaten fazla akrabam yok. Olanlar da Almanyada hiç tanımıyorum muhtemelen yoktur işci sınıf sanırım sulalede pek yok.(lord da değiliz yanlış olmasin da denk gelmemiş herhalde.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hiç eğip bükme konuyu... 50 defa yazıldı kimse gurbetçileri kıskanmıyor.

"sakın buraya gelmeyin buralar çok kötü" vb. yalanlara

ayrıca

orada sol partilere burada sağ partilere oy vermelerine

insanlar ayar oluyor...hepsi bu.

bu videoda dakika 2:40'ta söylenen röportajdaki cevaplara bakalım

+Türkiye'nin neyini özlüyorsun?

-simit peynir

-Sebze meyveyi çok özlüyorum.dil balığını çok severim ama tadı Türkiye'deki gibi değil

böylesine söyledikleri yalanlar insanlara aşırı itici geliyor.

kıskançlık başka bir şey karıştırma

çünkü samimiyetsizler, zamanında almanyaya giden babaları anneleri tamam ondan sonraki nesil alman özentisi Türklüğünden utanan Türkiyeyi beğenmeyen çocuğuna bizim kültürümüzü öğretmeyen Türklerle dalga geçen insanlardır.

o yüzden hiç sevmememle birlikte nefret de ederim bazen.

Türkiye'ye gelince Almanya'yı kötülerler Almanya'ya gidince Türkiye'yi

Ayrıca dikkat edin gurvetçi taraftarlara futbol maçlarında alayı barzo holigan tiplerdir futbolla ilgilenen kişiler anlamıştır dediğimi

biz nasıl suriyelilere farklı gözle bakıyoruz onlarda avrupada bize öyle bakıyorlar çünkü suriyeli gibi yaşıyor Türkler Avrupa'da

Berlin'e ve Zurih'e gittim 4-5 kez ve duyduklarım gördüklerim bana yetti

Ciddi anlamda görgüsüzler hepsi için değil ama çoğu böyle

söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmaz.

avrupa’yı kötüler orda yaşamaya devam eder.

Türkiye’yi över gelip burda yaşamaz.

avrupa’da sosyaliste oy verir türkiye’de muhafazakarlara

almanya’yı ırkçı olmak suçlar, almanya’ya adapte olmak ya da Türkiye'ye dönmek için efor sarfetmez.

bak şu başlığı incele ekşi'de çoğu doğru https://eksisozluk.com/gurbetcilere-olan-nefretin-sebebi--5320313?p=36

İğrenç üslup mu?

Yazdığım mesajın neresi iğrenç üslup oluyormuş 

Yazdığım hoşunuza gitmedi diye yine arkasına sığınabileceğiniz aynı kelimeyi kullanarak haklı çıkamazsınız.

İşinize gelmiyorsa ya söylenenleri düzgünce idrak ederek anlayın ya da birileri sizin neyi yanlış anladığınızı söylediğinde arkasına sığınacak kelime aramayın.

Anlamamışsın bak tane tane anlatayım o zaman.

Genelleyerek söylediğim şeyi sadece sana söylüyormuşum gibi algılıyorsun.

Çoğul eki kullandım ki benzer şekilde olayları işine geldiği yöne çekip yorum yapan insanlara söylüyorum bunu.

Ayrıca beni tanımadan neyi söyleyip söyleyemeyeceğim hakkında konum çıkarımını nasıl yapabiliyorsun?

Son olarak ne olursa olsun mantıklı çıkarım yapan insanlara arkasına sığınabileceğiniz (örneğin; ad hominem) kelimeler kullandığınız zaman haklı olmuyorsunuz ne yazık ki.

Yav arkadaş ne kıskanmasından bahsediyorsun?

Almanya hakkında yalan yanlış bilgi verip Türkiye'de yaşayanlara halinize şükredin mesajları veren insanların neyini kıskanalım?

Bu tarz insanlar kıskanılmıyor, söyledikleri söz üzerinden eleştiriliyor.

Ana dilinde okuduğunu anlamada neden sonlarda olduğumuzun kanıtısınız resmen 

Gurbetçileri kimsenin kıskandığı yok.Memleketin içine edilmesine neden olmalarında payları olduğu için kendilerine yönelik bir nefret var.Gurbetçi dediğiniz kişilerin %90'nı vatanını sevmeyen ancak ortamlarda vatan,millet,sakarya edebiyatı yapan,Türk lirasının değersiz hale gelmesine sevinen ve bundan dolayı çıkarı olacağı için mutlu olan,sadece kendisini düşünen mensubu olduğu milletin yoksulluk içerisinde yaşamasından 'zevk' alanlardan oluşuyor.

Doğal olarak böyle bencil,hain düşünceleri olan ve kendi milletinin yoksulluk içinde kalmasından adeta zevk alan bu düzenin değişmemesi için elinden geleni yapan bu tür insanları neden sevmemiz gerekiyor?

Herkesin Avrupa'ya ya da Amerika'ya gitme şansı yok.Bugün gurbetçi olanların çoğu 60'lı yıllarda işçi açığı olduğu için Avrupa'ya adeta elini kolunu sallayarak gidenlerin torunlarından oluşuyor.Bugün lafta vatan,millet ve sakarya edebiyatı yapanlara çalıştıkları ülkeler ya buranın vatandaşı olun ya da Türk vatandaşı olarak kalın diye seçenek sunsa alayı anında çalıştıkları ülkenin vatandaşlığına geçerler.Mesela bunu yanılmıyorsam Avusturya oradaki Türklerin önüne koyunca Avusturya'da yaşayan gurbetçilerin çoğu Avusturya vatandaşlığını tercih etmişti.

Kısacası ortamlarda vatan,millet,sakarya edebiyatı yapıp aslında bu ülkenin mahvolmasında kişisel çıkarlar gözeten dahası bencil ve haince düşünceleri olan bu insanları neden sevelim,neden saygı duyalım?

Onlar memleketlerindeki insanları düşünüyorlar mı da onları düşünelim?

• Euro 4.10 iken gelen bir gurbetçi capsi:

Bu ve bunun gibileri sevilir mi? Mümkün mü?

Not: Bu sadece minicik bir örnek. Bu kafada ve riyakarlıkta bir yığın emsal gurbetçi var. Fake diyenler Youtube röportajlarını da izleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Kasım 2020; 21:9:24 >
  • çünkü samimiyetsizler, zamanında almanyaya giden babaları anneleri tamam ondan sonraki nesil alman özentisi Türklüğünden utanan Türkiyeyi beğenmeyen çocuğuna bizim kültürümüzü öğretmeyen Türklerle dalga geçen insanlardır.

o yüzden hiç sevmememle birlikte nefret de ederim bazen.

Türkiye'ye gelince Almanya'yı kötülerler Almanya'ya gidince Türkiye'yi

Ayrıca dikkat edin gurvetçi taraftarlara futbol maçlarında alayı barzo holigan tiplerdir futbolla ilgilenen kişiler anlamıştır dediğimi

biz nasıl suriyelilere farklı gözle bakıyoruz onlarda avrupada bize öyle bakıyorlar çünkü suriyeli gibi yaşıyor Türkler Avrupa'da

Berlin'e ve Zurih'e gittim 4-5 kez ve duyduklarım gördüklerim bana yetti

Ciddi anlamda görgüsüzler hepsi için değil ama çoğu böyle

söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmaz.

avrupa’yı kötüler orda yaşamaya devam eder.

Türkiye’yi över gelip burda yaşamaz.

avrupa’da sosyaliste oy verir türkiye’de muhafazakarlara

almanya’yı ırkçı olmak suçlar, almanya’ya adapte olmak ya da Türkiye'ye dönmek için efor sarfetmez.

bak şu başlığı incele ekşi'de çoğu doğru https://eksisozluk.com/gurbetcilere-olan-nefretin-sebebi--5320313?p=36

• hiç eğip bükme konuyu... 50 defa yazıldı kimse gurbetçileri kıskanmıyor.

ayrıca

-simit peynir

-Sebze meyveyi çok özlüyorum.dil balığını çok severim ama tadı Türkiye'deki gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Kasım 2020; 21:2:31 >

• Teşbihte hata olmaz gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını kuşanır.

• Yav arkadaş ne kıskanmasından bahsediyorsun?

Almanya hakkında yalan yanlış bilgi verip Türkiye'de yaşayanlara halinize şükredin mesajları veren insanların neyini kıskanalım?

Ana dilinde okuduğunu anlamada neden sonlarda olduğumuzun kanıtısınız resmenGurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

• quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Yav arkadaş ne kıskanmasından bahsediyorsun?

Ana dilinde okuduğunu anlamada neden sonlarda olduğumuzun kanıtısınız resmen 

Sondan başlayayım, sizin bana bunu söyleyebilecek bir konumda olduğunuzu sanmıyorum, ad hominem yapmayın ben sizin şahsınıza hakarette bulunmadım genelleştirerek konuştum. Ben sözelciyim ana dilimle de yabancı dillerle de aram iyi.

Genel bir kıskançlık seziyorum ben gurbetçilere karşı özellikle son yıllarda ekonominin bozulmasıyla iyice arttı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Euro 4.10 iken gelen bir gurbetçi capsi:

Bu ve bunun gibileri sevilir mi? Mümkün mü?

Not: Bu sadece minicik bir örnek. Bu kafada ve riyakarlıkta bir yığın emsal gurbetçi var. Fake diyenler Youtube röportajlarını da izleyebilirler.
    Sevip sevmemek ayrı kıskanmak ayrı.

Ayrıca bir kişinin yaptığı davranışı koca topluluğa, milyonlarca kişiye mal etmek doğru mu?

Fotonun güvenilirliği bile şüpheli

• Anlamamışsın bak tane tane anlatayım o zaman.

Çoğul eki kullandım ki benzer şekilde olayları işine geldiği yöne çekip yorum yapan insanlara söylüyorum bunu.

Ayrıca beni tanımadan neyi söyleyip söyleyemeyeceğim hakkında konum çıkarımını nasıl yapabiliyorsun?

Son olarak ne olursa olsun mantıklı çıkarım yapan insanlara arkasına sığınabileceğiniz (örneğin; ad hominem) kelimeler kullandığınız zaman haklı olmuyorsunuz ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Anlamamışsın bak tane tane anlatayım o zaman.

Ne bileyim ben çoğul kullandığınızı fark etmedim tanımadığınız bir insanla konuştuğunuz için ona uygun hitap ediyorsunuz sandım, benim hatam bu pardon.

Mantıklı olması zaten tartışmaya baya açık da hadi neyse, çıkarım yapmakla çamur atıp saldırmak bambaşka bir şey. Siz benim Türkçemi biliyor musunuz da okuduğunu anlamada sonuncu olmamızda etken olarak gösteriyorsunuz, neye dayanarak? Hayal dünyanıza dayandığı için tam olarak ad hominem oluyor. Bunu yapan sizsiniz o yüzden söylenince de rahatsız olmayın onun yerine seviyenizi korumayı deneyin. Ad hominemin arkasına sığınan siz oluyorsunuz bu durumda. Ortaya saçma sapan bir şey salla çamur at kişiliğe saldır sonra karşıdaki uğraşsın :D

Bu iğrenç üslubunuzla daha fazla muhatap olmak istemiyorum bloklamak da huyum değil bundan sonraki mesajlarınıza cevap vermeyeceğim bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 22 Kasım 2020; 21:0:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

hiç eğip bükme konuyu... 50 defa yazıldı kimse gurbetçileri kıskanmıyor.

ayrıca

-simit peynir

Sol ve Sağ dünyanın her yerinde aynı değil bunu biliyorsunuz değil mi? Oranın sağcısıyla buranın sağcısı çok farklı. Yanı kağıt üstünde sağ her yerde sağ olabilir de pratikte bambaşka işliyor

Ayrıca adam simit peyniri özleyemez mi balığın tadını farklı bulamaz mi neden yalan olsun ki? İnsan uzak kaldığı şeyleri özler, elinde olmayanı ister hep.

Gayet kıskançlık içerikli yorumlar yapılıyor yok beter olsunlar yok neden arabasıyla geliyor yok neden uçakla geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 22 Kasım 2020; 21:5:42 >

• İğrenç üslup mu?

Yazdığım mesajın neresi iğrenç üslup oluyormuşGurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

Yazdığım hoşunuza gitmedi diye yine arkasına sığınabileceğiniz aynı kelimeyi kullanarak haklı çıkamazsınız.

İşinize gelmiyorsa ya söylenenleri düzgünce idrak ederek anlayın ya da birileri sizin neyi yanlış anladığınızı söylediğinde arkasına sığınacak kelime aramayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

hiç eğip bükme konuyu... 50 defa yazıldı kimse gurbetçileri kıskanmıyor.

ayrıca

-simit peynir

Bu vatandaşın bir derdi var ama tam çözemedim.

Olayı hem içselleştirmiş hem de bir şey söyleyince olayı kişiselleştiriyor.

Bırakın neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle anlasın hocam.

Varsın birileri bu yalan yanlış bilgi veren gurbetçileri (hepsini değil elbette) eleştiriyor diye kıskanç oluversin.

Adam zaten neyi eleştirdiğimizi bile anlamamış tutmuş bütün gurbetçileri kıskanıyoruz sanıyor ki kıskanmak değil burada yapılan daGurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 22 Kasım 2020; 21:12:22 >

• Şu saniye 1 Euro 1 lira olsun Turkiye ye dahi gelmezler ama sorsan çok özlerler.
    Gurbetçileri kiskandığimiz falan yok gittikleri ülkelerin istikrarli ve alim gücü yüksek ekonomisini kıskaniyoruz.
    Gurbetçilerin nesini kıskanıcaz
    Türkiye de Almancı Orada Yabancı
    Zaten Türkiye de bi bok yapamadiklari icin gurbete gitmişler.
    Fakir ailesinden utanip zengin kocaya kaçan kız misali.
    Şahsen ben hiç kıskanmiyorum.

• Konuyu açan üyeyi bloklayıp geçin.

• Gurbetçiler nedense bana amele gibi geliyorlar çalışmaya gitmiş ve tatile gelmiş amale gibi bir his veriyor nedendir bilmem acaba tüm tanıdığım gurbetçilerin amele isleri yaptıkları için mi avrupada.

Ben en iyisi çevreyi tekrar kolaçan edeyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Sol ve Sağ dünyanın her yerinde aynı değil bunu biliyorsunuz değil mi? Oranın sağcısıyla buranın sağcısı çok farklı. Yanı kağıt üstünde sağ her yerde sağ olabilir de pratikte bambaşka işliyor

Ayrıca adam simit peyniri özleyemez mi balığın tadını farklı bulamaz mi neden yalan olsun ki? İnsan uzak kaldığı şeyleri özler, elinde olmayanı ister hep.

Gayet kıskançlık içerikli yorumlar yapılıyor yok beter olsunlar yok neden arabasıyla geliyor yok neden uçakla geliyor...

Alıntıları Göster

hadi diyelim ki oranın solu sağı ile burası farklı

peki simit de mi farklı ? peynir de mi farklı ? balık da mı farklı ?

bir insan yurt dışında simit peyniri özleyebilir. iyi tamam... hemen bir süpermarkete gidersin lidl falan ya da olmadı yığınla Türk marketi var ordan istediğin marka Türk peynirini alırsın Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? ( hemi de fazla fazla alırsın..üstelik 3 kuruş paraya...burda iyi bir peynir en son 60 tl olmuştu alarmlı Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? )

simit de atla deve değil ya al bi tane ekmek hamuru... susamını pekmezini de hazırla ondan sonra fırını yak pişir..eğer Türk fırını bulamıyorsan Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz?  ( bak şimdi aklıma çay simit hesabı geldi asgari ücret ona da yetmiyordu burda demi Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

balığın tadı da alamanyalarda daha güzel niye olmasın ? bizim burada denizleri çöp kutusu olarak kullanmıyor mu millet ? iş adamları 3 kuruş daha fazla kazanmak için filtre ve arıtma cihazlarından tasaruf edip denizleri ve akarsuları katletmiyor mu göz göre göre ?

ha sanayi atığı ve çöp aromalı kanser olma garantili balık seven varsa bilemem. ama sağlık açısından oranın denizinin balığının daha güvenli olduğunu düşünüyorum Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

sözde 3 tarafımız denizle çevrili ama balık yiyemiyoruz fiyatlardan..... bu da ayrı komedi Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

bak şimdi aklıma ne geldi yaa....bi ara migrostan ton balığı alıyordum konserve 2x160g 10 liraydı 12.45 olmuş Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

..........

gördüğün gibi gayet de boş duyar yazdıkların...

insanlar ikiyüzlülüğe ve yalana gıcık oluyor sadece

"alamanya bitmiş insanlar burda çöpten yiyecek topluyor cam şişe satıp geçiniyor sakın gelmeyin" gibi yalanlara gıcık oluyorlar...neyseki youtube denen bir şey çıktı da artık hangi ülkede yaşam şartları nasılmış falan kolayca araştırabiliyor insanGurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Kasım 2020; 22:1:39 >

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Yazacağımı yazdım okusun okusun dursun artık Gurbetçileri neden kıskanıyorsunuz? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.