Günümüzde anakart ile birlikte i3 10100f hala alınır mı? 12. nesillere bi baktım da çok pahalı. Elimde 16 gb 3200 mhz ram zaten mevcut, 6. nesil i5 ten buna geçmek mantıklı bir hareket olur mu? Edit: Oyun ve günlük kullanım için kullanılacak bir bilgisayar. Sistemimin tamamı şu şekilde: i5 6402p Cooler Master Hyper 412s İşlemci Soğutucu Gigabyte Z170 HD3P 2x8 GB 3200 MHz Team T-Force RAM Zotac GTX 1070 240 ssd + 120 ssd + 1 hdd + 750 hdd 600W 80+ Bronze PSU 1080p 75 hz ekran < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 19 Haziran 2022; 17:41:29 > |
Günümüzde i3 10100f hala alınır mı

-
-
sırf yenilenmiş olsun diye değiştirmek istiyorsanız yüksek ihtimalle değmez değiştirmek
bilgisayar oyun için mi ve hangi i5 modeli şu an mevcut?
-
Bilgisayarı her şey için kullanıyorum oyun, ders, eğlence. Ama yani günlük oyun senaryoları yada normal kullanım içinde bile multitasking işlerinde sıkıntı çekiyorum bilgisayar kasım kasım kasılıyor bazen.
Oyunlarda da artık yaşlanmaya başladı bazen işlemcinin performansı geri çektiği net şekilde hissediyorum.
Ekran kartım GTX 1070, şuan kullandığım işlemci i5 6402p
@Mxsr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 19 Haziran 2022; 17:16:12 > -
10400f ya da 12100f e geçmeni öneririm.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Onlara bütçem yetmiyor malesef, ama ilerleyen zamanlarda daha rahat olunca 10.-11. nesil i5 yada i7 ye upgrade yapabilirim diye düşünüp i3 10100 alınır mı diye sordum.
Upgrade dediysem de yakın bir zamanda değil yani en az 2-3 sene kullanırım bunu da.
-
Anakart değişimi de yapacaksın. Almışken değsin.
Limit yetmiyorsa yapacak birşey yok.
SSD yoksa onuda dahil et, çok yorulmuş HDD disk de sistemi süründürür.
Sistemin geri kalanı iyi ya 240 ve 120 gb 2 adet ssd var, depolama için 1 tb ve 750 gb 2 tane de diskim var. Ekran kartım şimdilik tatmin ediyor. Sıkıntım daha çok oyun yada multitasking konusunda.
Bir ara i7 7700, 6700 falan mı alsam diye düşündüm de yani sıfır i3 10100 ve anakrt ile aynı paraya geliyor neredeyse almışken daha güncelini alayım dedim.
-
10100f i rx 6600 xt ile kullandığımız bir pc var. İşin açıkçası kötü işlemci değil. Her işi görüyor. Bir nevi İ7 7700 performansı var. Dar boğaz yaptığı oyunlarda % 5-10 fps kaybı yaşasak da, oyun amaçlı olarak işinizi görecektir. 2. El alırsanız zararınız daha az olur.
İlerde am5 veya 12. Nesile geçersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 19 Haziran 2022; 17:39:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İ5 6402P, buradaki p harfine dikkat etmemiş çoğu arkadaş 4c/4T bir işlemci(mis) yani bildiğimiz i5 Lee gibi hypertthreadingi yok bu çok büyük dezavantaj
Günümüzde 4 izlek ile oyunlar çok büyük takılmalar yaşıyor.
İ3 10100 de olur olursa 12. Nesil i3 çok çok daha iyi olur. İkinci el alınacaksa 10100f + düşük bütçeli anakart uygundur.
10100f+ anakart yerine Ryzen 3600+ b450 anakart da olabilir. B450 alanartlara 5. Nesil ne takılabiliyor biraz daha güncelleme imkanı ve 2. Elde satış kolaylığı olur ve daha ucuza gelir.
Tecrübelerinizi de içeren yorumunuz için teşekkürler. Ben de tam olarak 7700 almak yerine yeni nesil bişey almak için bu işe gireyim diyorum.
2. el olabilir ama sıfır olsa kredi kartı ile daha rahat alışveriş yapabilirim gibi. Güzel fiyatta 2. el bişey bulursam onu da düşünebilirim tabi neden olmasın.
-
6 ve 7. nesildeki tüm i5 leri 4c/4t hocam i5 lerde 10. nesile kadar hyperthreading yok bildiğim kadarıyla. İşlemcideki p eki ise onboard grafik çipsetinin düşük performanslı olduğunu belirtiyor.
Dediğiniz gibi oyunlarda çok dert yaşıyorum, aynı anda bir sürü iş yapamya çalıştığım normal kullanımlarda da sıkıntılı hatta bence.
i3 10100f harici bir işlemci çok zor hocam anca 2. elde güzel bir fiyat denk gelirse olabilir. Fiyatlar arasında ciddi fark var daha yeniler yada amd lerle.
-
Yeni i3 10100f almış biri olarak öneririm, 10400f alacak bütçe yoksa tercih edilebilir. Günlük kullanımda hiç sıkıntı yaratmadı oyunlarda da rtx 3050'e kadar darboğaz yapmıyor.
Hatta ben i7 7700 ile aynı performansta olduğunu görünce çok şaşırmıştım. 100 kişiye sorsan 99u ihtimal dahi vermez
Bir de stok soğutucu ile dahi ısınmıyor, 1600af daha çok ısınıyordu.
Sadece ram konusunda Max 2666 MHz kullanabiliyoruz o sıkıntı. 3200mhz var ama kullanamıyorum full olarak üzüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadasim i3 10100 ile 1660 super kullaniyordu 2 senedir. 3060ti aldik aynen devam ediyor bence alinabilecek en ideal islemci olabilir
Anakartınız ne peki hocam, ben alırsam B560 çipsetli anakart almayı düşünüyorum
-
Ben sonradan yükseltmeyi düşünmediğim için 2. el uygun fiyata h410 ile kullanıyorum. Yükseltmeyi düşünüyorsan b560 en iyi tercih.
-
10400f ikinci el seçeneği olabilir
-
Intelin yanlislikla cikardigi islemcilerden biridir, alinir. Ikinici eli daha makbuldür. Sifir alacak olsam 12100f + h610 düsünürdüm.
İncelemelere, karşılaştırmalara falan da biraz göz gezdirdim de i3 12100f çok daha iyiymiş performans olarak, hatta i5 10400f ten bile ileride çoğu durumda. Önce işlemciyi alıp bir süre sonra anakartı mı alsam acaba bu fikir de kafama yatmaya başladı.
-
Arkadaşa 6. Nesil bir sistem toplayacakken başka bir arkadaşın vesilesiyle 10. Nesil toplamıştım. 10100F'nin fiyatı eski nesil işlemcilerin fiyatlarına yakın olduğu için tercihiniz doğru fakat burada sıkıntı anakart, Uygun fiyatta LGA1200 anakart bulmak gerçekten zor.
Bütçenizi bilmiyorum ama sıfır anakart ve işlemci fiyatı (bana göre) hala uygun. 2500 liraya ikisini de alabilirsiniz.
-
i3 12100f candır. 4/8 ine bakmaz, varini yogunu ortaya koyarak, gördügün basariyi sergiler. Beni böyle yorma demez, hadi kalk savasa gidiyoruz dediginde, sana "nau nau" demez... 10400f alinmak istenmezse, nesil farki ve tek cekirdek performansi farkindan dolayi alinmaz, yoksa alinir, o da iyi bir islemcidir, yari yolda birakmaz, ne yük versen tasiyamam demez. Anakart indirimlerinde lga1700 ü ucuza getirdigin takdirde, kimse hayir demez. Suan elestiri anakart fiyatlari üzerinden yapiliyor. Islemciler yoksa performanslarina göre uygun fiyattalar.
Düsük bütcede ise 10100f kahramandir. Ikinci elden 1600-2000 liraya kadar anakart+islemci+ram seti bulunuyordu, denk geldigi takdirde neden olmasin. Daha fazlasi ve sifiri icin 12. nesil i3 daha mantikli olur.
4650G var, o da ortadirek dostu ve APU kahramani olarak düsünülebilir. 2800 liraya dahili gpu ile oyun acip, oynatabiliyor, performansida fena degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 14400f vs 7500f
- dled nedir
- sıvı soğutma önerisi
- işlemci önerisi
- rx 7600 alınır mı
- radeon 780m
- işlemci ne işe yarar
- işlemci karşılaştırma
- telefonda ram ne işe yarar
- 5090 ekran kartı fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X