Arkadaşlar güneş tutulması için gözlük veren gazete varmı ? ___________ istanbulda 12,30 - 14,00 arası güneş tutuliy
Bilim Teknik Mart sayısı vermişti,
güneşe çıplak gözle bakmak zararlıymış önceki tutulmada komşudaki kaynak gözlüğü ile bakmıştım yarın ne yapacam bilemiyorum.İlkokulda hocamız camı biraz yakıp isli duruma getirin öyle de bakılabiliyor demişti cam bulursam denerim başka fikirleri olan var mı
Çok komik yaaa. bugün okullara bile yazı göndermişler. Neymiş efendim güneş tutulmasına çıplak gözle bakanlarda göz rahatsızlıkları olurmuş. Bunu önlemek için 2,5 YTL ye satılan gözlüklerden alınması gerekiyormuş. Hatta parası olmadığı için alamayanlara da koruma dernekleri vasıtasıyla alınması öneriliyor. Sorarım size, güneşe normal zamanda bakınca gözlerimize birşey olmuyor da güneş tutulunca neden göz rahatsızlığı olsun ki? Yoksa güneş tutulunca ZARARLI BİR IŞIN MI YAYIYOR? NE KADAR İLGİNÇ DEĞİL Mİ?
quote:
Orjinalden alıntı: HayatBoş
Çok komik yaaa. bugün okullara bile yazı göndermişler. Neymiş efendim güneş tutulmasına çıplak gözle bakanlarda göz rahatsızlıkları olurmuş. Bunu önlemek için 2,5 YTL ye satılan gözlüklerden alınması gerekiyormuş. Hatta parası olmadığı için alamayanlara da koruma dernekleri vasıtasıyla alınması öneriliyor. Sorarım size, güneşe normal zamanda bakınca gözlerimize birşey olmuyor da güneş tutulunca neden göz rahatsızlığı olsun ki? Yoksa güneş tutulunca ZARARLI BİR IŞIN MI YAYIYOR? NE KADAR İLGİNÇ DEĞİL Mİ?
+1
quote:
+1 aynısını bugün hocalara sordum kitlendiler kaldılar bide bu okula gönderilen gözlkler ithal düşünün artıq gerisini
duygularının harmanlanmasıyla aheste şekilde gözlerimle izledim, sonra 1 hafta kızarık kızarık gezdim piyasada
Allah tan çıplaklığa kaptırmamışım kendimi ...
Çocuklara izletmeyin !!!
ARKADAŞLARRRRR!!!!!
BİRAZCIKTA BİLİME İRFANA İNANALIM DEĞİL Mİ!!!
SİZ HAYATINIZIN HANGİ DÖNEMİNDE GÜNEŞE 2-3 DAKİKA BOYUNCA HİÇ GÖZÜNÜZÜ KISMADAN BAKABİLDİNİZ? DAHA DOĞRUSU BAKMAK İSTEDİNİZ.
UMARIM HALA YATMAMIŞSINIZDIRDA BU YAZIMI OKURSUNUZ.
YOKSA YARIN GÖZÜNÜZDE GÜNEŞTEN DOLAYI RETİNANIZDA UFAK LEKELER OLUŞACAK!!!
OFFF OFFF!!
YORDUNUZ BENİ!!!
quote:
Orjinalden alıntı: M¥MØ®uK
quote:
Orjinalden alıntı: HayatBoş
+1
quote:
Orjinalden alıntı: carisma_eko
quote:
+1 aynısını bugün hocalara sordum kitlendiler kaldılar bide bu okula gönderilen gözlkler ithal düşünün artıq gerisini
Güneş, kısmi bir tutulma sırasında bile kesinlikle doğrudan ve özellikle güneş gözlüğü, fotoğraf filmi, röntgen filmi, slayt, isli cam vb. ile gözlemlenmemelidir.
Mutlaka, uygunluğu ilgili makamlarca onaylanmış filtreleri olan, Güneşin doğrudan gözlemlenmesi için özellikle tasarlanmış koruyucu gözlük kullanmalıdır.
Gösteriden keyif alırken, Güneş ile Ay’ın buluşmasından bozulmamaları için gözlerimizi korumak gerekir. Gözlüklerimiz, Güneşi doğrudan ve uzun süreli gözlemlemek için özel olarak tasarlanmıştır, Avrupa Direktifine uygun ve onaylıdırlar. Bir Güneş tutulması esnasındaki tehlikeli evrelerin görüntüleri aşağıdadır. 3 Ekim 2005 tarihindeki halka biçimindeki tutulmada hiçbir koruma evresi olmamıştır, 29 Mart 2006 tarihindeki tam tutulma sırasında ise değişik tutulma evreleri boyunca gözlerin korunması çok daha önemlidir. TUTULMA DIŞINDA GÜNEŞ
TEHLİKELİ! KISMİ TUTULMA evresinde
TEHLİKELİ! HALKA BİÇİMLİ TUTULMA evresinde
TEHLİKELİ! TAM TUTULMA evresinde
TEHLİKESİZ GÖZ RAHATSIZLIKLARI Bir Güneş tutulması, unutulmaz bir anı bırakması gereken olağanüstü bir olaydır. Ne yazık ki, her Güneş tutulmasında, ağır sonuçları olan yüzlerce retina yanığı vakası bildirilmektedir. Tutulma yanıkları, merkezsel görmede azalma, görme deformasyonları, renklerin görülmesinde değişme, görme alanının ortasında koyu bir lekeye sebep olmaktadır. Acısız oldukları ve çabuk meydana geldikleri için sinsidirler: Güneşe 20 – 30 saniye maruz kalınması kalıcı rahatsızlıklar bırakabilir.
EN İYİSİ ÖNLEM ALMAK Güneş, gözlemlenmesi tehlikeli olan tek gök cismidir. Tutulma gözlüklerimiz, mercekleri bileşiminin filtre ile bütünleşmesini sağlayan malzemeden yapılan standara uygun, SİYAH POLİMER filtre ile imal edilmiştir. Bu yüksek kaliteli, çok dayanıklı, yırtılmaz filtreler daha da yüksek güvenlik sunmakta ve Güneşin TURUNCU renkli net bir görüntüsünü oluşturmaktadır. Onaylı, Siyah Polimer filtreden imal edilen tutulma gözlüklerimiz şunları filtreler: Mor ötesi ışınlar: % 100. Kızıl ötesi ışınlar: % 100. Işık yoğunluğu: % 99,999.
Güneş gözler için zararlıdır. Işığa uzun süre bakmayın! Bir Güneş tutulmasını izlemek için özel gözlük takmayı ihmal etmek, silinmez bir kötü anı edinmek için en iyi yoldur. Göz retinası yanığının oluşturduğu siyah lekeler şeklinde...
Bugün artık göz merceği ve retinanın yaşlanması olayında Güneş ışınlarının da rolü olduğu bilinmektedir. Bu süreç bir kataraktın ya da bir sarı leke dejenerasyonunun oluşmasını hızlandırabilir. Retina, göz küresinin arkasında bulunan ışığa duyarlı narin bir zardır. Retina hücreleri görme siniri üzerinden beyne titreşimler şeklinde mesajlar gönderirler. Beyin bu titreşimleri görüntüler olarak birleştirir ve böylece “görürüz”. Retina, Güneş tarafından yayımlanan görünmez kızıl ötesi ışınlara aşırı maruz kalma ile zarar görebilir. Yanma tamamen acısız olduğundan her şey fark edilmeden meydana gelir. Mümkün olan en iyi görmeyi sağlamak için, retinanın orta bölgesinde acı algılayıcıları hatta damar bile yoktur. Bu organa geri dönüşü olmayan zararlar vermek için güneşe bir dakika sabit bakmak yeterlidir. En büyük talihsizlik, tedavisinin olmamasıdır. Bir kere zarar görünce retina artık onarılamaz. Sonuçtan geri dönüş yoktur. Zararlı etkileri yanmadan hemen sonraki anlarda hissederiz!
GÖZLERİNİZE yapabileceğiniz en büyük kötülük, tam, halka biçiminde ya da kısmi bir Güneş tutulmasının oluşumunu, tutulma için özel gözlükler ile uygun bir korunma olmaksızın aralıksız izlemektir.
güneş tutulması hariç gene güneşe çıplak gözlede baksan aynı zararı görürsün ilkokul kaçtasınız siz
bakın tam tutulma olmadığı zaman bile tehlikeliymiş. Bende bilmiyordum bunu mesela
Antalya'da olmak ne güzel...
bazı illerde alacakaranlık olacak deniyor
aslında aklıma çok kötü bi cinlik geldi , 13.00 - 14.00 arası sanırım banka soymak için ideal bi zaman
banka açık ve hava karanlık 4 dk da kaçabilirsen tabii
küçük bi önerim var
konya ve antalyadaki arkadaşlar alın dijital fotoğraf makinalarınızı, sabitleyin ve optic zoomu tavan yaparak güneşe odaklayın, sonrada gece moduna alın ve izleyin gözlerinize bişicikler olmaz, ha makinanızın ccd si berbat olur, sonraki çekimleriniz bulanık ve karanlık olur, önemli değil, önemli olan bu doğa olayını kaçırmamak
sakın haa yapmayın makina ccd leri tamiri makinanın yarı parası
başka önerilerim de var alın eski rontgen filmlerini (annanenizden kaçırın ya sanki hatırası var) ikiye katlayın ve izleyin sonraki 4-5 gün her yerde kemikler göreceksiniz
bir önceki tam güneş tutulması biliyorsunuz en iyi elazığ ve harput civarında izlendi ve bende o gün oradadım (bir dünya japonla beraber; ne işleri varsa koşmuş gelmişler) bu önerilerin tamamı ben ve çevremdekiler tarafından uygulandı
şştt ne zaman bu tutulma ?!
valla kusura bakmayın dünyayla pek ilişkim kalmadıda son sıralar
Kaynak makinalarının maske camları ile baksak olurmu acaba?
ya aslında en tatlısı bir ağacın altında yerler baktığınızda yerdeki gölgelerin bile hilal şeklinde olduğunu görmek
kaynak gözlüğü fayda etmez
kaliteli bi güneş gözlüğü olabilir ama emin değilim
Yaw Arkadaslar Nıe O Kadar Urasıyorsunuz Kı Yaf.. ßı Tane Dandık ßozuk ßır DIsket Varsa Kırın Icındekı Sıyah Olan Optık Okuyucuyu CIkarın Rahat Rahat Izleyın Yaf.. ßen Her Gunes Tutulmasında Ole Yapıyom Super Oluyooo