Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.235
Cevap
165
Favori
629.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onnow78

http://www.ebay.com/itm/600w-GRID-TIE-POWER-INVERTER-DC28v-52v-110v-solar-panel-/350352375921?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5192a10071

bu üründe

A. SURGE PROTECTOR:
    sometimes, if you are using some heaving appliance like motor, enginee, cause the voltage up down very fast, in this moment, big amp will come into the grid inverter, easy to cause the ac mos burned, so surge protector will cut down by itself to protect the grid inverter.

yani motor gibi ilk açılışta yüksek voltaj çeken alet açtıgında ilk açılışta voltaj aşagı ve yukarı oynar . buyuk amper invertera geldiginde ac mos yanar diyor surge protector kendini koruma için enerji kesen bir özelligiymiş .

acaba böyle bir ürün denmi bahsediyorsun.

yada diyot acaba işini görürmü, bagladınmı diyor acaba

bunlar direk şebekeye bağlanmaz bence. Yüksek amper gelme durumu olmaz. Sonuçta ona göre güneş pili alacaksın. 2000w lık panele bunu alacak halin yokBu kadar küçük şeyle çamaşır makinesi falan da çalışmayacağına göre bence olumsuz tarafları bir olumsuzluk değil.

Bunlar daha çok çift yönlü sayaçlar için uygun. Enerji ihtiyacın olduğunda sürekli şebekeden çekeceksin akımı veya şebekeden destek alacaksın o ürettiği kadarını verecek şebekeye saati ters döndürecek.

Ayrıca bu 110v. 220 v olanı alman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

http://www.ebay.com/itm/600w-GRID-TIE-POWER-INVERTER-DC28v-52v-110v-solar-panel-/350352375921?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5192a10071

bu üründe

A. SURGE PROTECTOR:
    sometimes, if you are using some heaving appliance like motor, enginee, cause the voltage up down very fast, in this moment, big amp will come into the grid inverter, easy to cause the ac mos burned, so surge protector will cut down by itself to protect the grid inverter.

yani motor gibi ilk açılışta yüksek voltaj çeken alet açtıgında ilk açılışta voltaj aşagı ve yukarı oynar . buyuk amper invertera geldiginde ac mos yanar diyor surge protector kendini koruma için enerji kesen bir özelligiymiş .

acaba böyle bir ürün denmi bahsediyorsun.

yada diyot acaba işini görürmü, bagladınmı diyor acaba

bunlar direk şebekeye bağlanmaz bence. Yüksek amper gelme durumu olmaz. Sonuçta ona göre güneş pili alacaksın. 2000w lık panele bunu alacak halin yokBu kadar küçük şeyle çamaşır makinesi falan da çalışmayacağına göre bence olumsuz tarafları bir olumsuzluk değil.

Bunlar daha çok çift yönlü sayaçlar için uygun. Enerji ihtiyacın olduğunda sürekli şebekeden çekeceksin akımı veya şebekeden destek alacaksın o ürettiği kadarını verecek şebekeye saati ters döndürecek.

Ayrıca bu 110v. 220 v olanı alman lazım.

Bende saati ters döndürmesinden bahsediyorum ama aslında saat ters dönmüyor. Çift yönlü sayaçlar geri dönmüyor. Sizin şebekeye verdiğiniz ile şebekeden aldığınızı ayrı ayrı kaydediyor.

Evet dediğin gibi 2000w panele bunu takmayacaksın. Haliyle sıkıntı dc tarafında değil ac tarafında.

"bunlar direk şebekeye bağlanmaz bence" hakkında yorumum yok.

• orda ne demek istediğimi ben kendim de anlamadım. evden çıkarken aceleyle yazmıştım.

aslında dc akım ile çalışan bir sürü cihaz var. onları invertersiz de çalıştırabiliriz. pc, led ampul vs. direk dc den çalışabilir. hem cevrim sırasında kayıp da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Ocak 2012; 22:41:10 >
  • PC yi dc akım ile çalıştırma:

Bu da iki tarafa da dönen sayaç

• Saat analog olunca geri dönüyor tabi :)

Adamın panelleri senin yapmak istediğin panel boyutunda galiba
  • quote:

orda ne demek istediğimi ben kendim de anlamadım. evden çıkarken aceleyle yazmıştım.

aslında dc akım ile çalışan bir sürü cihaz var. onları invertersiz de çalıştırabiliriz. pc, led ampul vs. direk dc den çalışabilir. hem cevrim sırasında kayıp da olmaz.

Her aldığın aleti aynı dc voltajına çalışacak şekilde almak lazım değilmi o zaman. Bide uzak mesafeye dc taşımak biraz zor olur. Gerçi ev içi çok kayıp olmaz herhalde. Emin değilim de çevirimde olan kayıp kadar evde dc dolaştırken de kayıp vercez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsultan
    Emin değilim de çevirimde olan kayıp kadar evde dc dolaştırken de kayıp vercez.

Bu konuda haklı olabilirsin. Bunu bir an için unutmuşum.

Aslında evde dc ile çalışan bir sürü alet var. PC, tv vs. elektronik cihazlar dc kullanır. Ampulleri de led kullanırsan onlar da dc olmuş olur. pc yi ele alırsak(benim evde en çok elektrik tüketen şeylerden biri o yüzden onu örnek veriyorum) en baba power supply ın verimi %85 i geçmiyor mesela. sen ürettiğin dc akımı ac ye çevirirken %15 kayıp yaşayacaksın. sonra onu power supply tekrar dc ye çevirecek. Sonuçta %30 luk bir kayıp olmuş olacak.

Aslında sırf pc yi çalıştırmak için 500w panelli ufak bir sistem yapsam elektrik paramda oldukça fazla azalma olur.

Ama ona bile en azından 1 tane 2.4 kw lık akü lazım o da 800 lira

• quote:

Ama ona bile en azından 1 tane 2.4 kw lık akü lazım o da 800 lira

Akü bence şebeke elektriği olan yerler için mantıklı değil. Aküye yaptığın masraf dışında, oda 5 yıl sonra zamanını doldurduğunda atıl olacak ve çevreye zarar verecek. Temiz enerji üreteyim derken, doğaya kocaman bir (birkaç) pil bırakmış olacaksın.

BU arada onnow78, lehimleme işi nasıl gidiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsultan -- 19 Ocak 2012; 9:32:15 >
  • selamlar. lehimleme işine daha başlamadım. ancak müsait oldugum bir haftasonu yapmayı düşünüyorum. is hayatı ve akşamda çocuk geriye zaman kalmıyor :)
  • Elindeki pil sayısını düşününce bir hafta sonu ile kurtulabileceğini sanmıyorum :P
  • 1 PANELLİK YAPARIM. :)

SENİN SÖYLEDİGİN KAGIT BANTI ALDIM. REÇİNEYİ DÖKTÜGÜNDE CELL LERİN ÖNÜNE REÇİNE GELMESİN DİYE.
    FAKAT ONLAR SU GEÇİRİR GİBİ DURUYORLAR.
    ACABA PLASTİK BANT KULLANSAM OLMAZMI
  • Boyacılar kullandığında arkasına boya geçirmiyor
  • 1 MİLYONCUDAN ALDIM. GEÇİRMEZ İŞALLAH . EMİNMİSİN :)
  • Geçirmez ama istersen dene bir yerde :)
  • Şimdi de enerji ölçerim bozuldu. Ühüüüüü
  • quote:

Şimdi de enerji ölçerim bozuldu. Ühüüüüü

abıcım sız baya bılıyosunuz galıba elımde sundan var

burdakı flıp flap cıcekleden var ıkı tane bıtanesı rahmetlı oldu dırekmen parcaadım panelı aldım o panelden ben ne kadar bır guc uretırım yada volt uretıtım hıc bır fıkrım bılgım yok bu konular hakkında ayrıntlı bılgılendırırsen sevnırım...bence pek bıseye yaramıcak gıbı duruyor ama belkı kucuk bı led felan yakar dııye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

abıcım sız baya bılıyosunuz galıba elımde sundan var
    http://www.solarburada.com/Solar-Flip-Flap-Cicek,PR-193.html
    burdakı flıp flap cıcekleden var ıkı tane bıtanesı rahmetlı oldu dırekmen parcaadım panelı aldım o panelden ben ne kadar bır guc uretırım yada volt uretıtım hıc bır fıkrım bılgım yok bu konular hakkında ayrıntlı bılgılendırırsen sevnırım...bence pek bıseye yaramıcak gıbı duruyor ama belkı kucuk bı led felan yakar dııye dusunuyorum

Fotoğraftan anlamak zor. Ancak en fazla 1 watt verebilecekmiş gibi duruyor.

• quote:

Bu iyi mi? sıcaklık falan da ölçüyor

• 1 milyoncuda 8 tl ye var :)
  • Multimetre değil. Kaç kw tüketilmiş(üretilmiş) anlık kaç watt akım geçtiğini kaç tl ye tekamül ettiğini gösteren bir alet Yani şu ürün;

Ammeter
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.