Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
601.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.dealextreme.com/p/e27-15w-1350lm-white-led-spot-light-bulb-220v-80127
    duylu olanlar da var. normalde 22w lık floresan ampulün verdiği ışığı veriyor. Görüldüğü gibi fiyatı pek makul değil. Belki gece lambası yerine 1-2w lık olanlar falan makul olabilir. Gece lambaları 10w civarında oluyor çünkü. Ama diğerini tavana düzgün yerleştirebilsek çok daha güzel durur. Ayrıca ben pek beyaz ışıktan yana değilim sarı ışık daha güzel duruyor.

    Ledlerin bir avantajı da hacim. Küçük bir alanda 8000lumen ışık verebiliyorsunuz. Bunu normal floresanla yapınca 2 tane 90cm lik floresan lazım.
    http://www.dealextreme.com/p/prime-100w-8000lm-led-emitter-metal-plate-pure-white-42806
    tabi bunu soğutmak da mesele

    Pc işine gelince dizüstüm var zaten onu atarım ama masaüstünü asla. performans gerektirici bir iş yapsam hemen bayılıyor dizüstüler. oyun oynamak zaten mümkün değil. bir de kolduğa kurulup masaüstünü kullanmak daha keyif verici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Ocak 2012; 19:30:00 >




  • i7 işlemcili 1gb ati olan dizüstü bilgisayarımda oynayamadığım güncel bir oyun yok :D Su an akıcı mirrors edge oynuyorum - anti alising 2x, konu nere geldi :P
  • oyunu oynarsın ama nasıl oynarsın? battlefield 3 online modda ayarkarı biraz yükseltince senin o 1gb ati ekran kartını çiğner tükürür hacı

    http://forum.donanimhaber.com/m_56429581/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56429581
    al bak ayarları biraz yükseltince ne hale geliyor 4000 liralık dizüstü. Burdaki testler single playerda yapılmış üstelik

    Bu arada konu hakkaten nerelere geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Ocak 2012; 20:56:58 >




  • Çiğneyip tükürsün yaw, bende gider mario oynarım. Oyunlar zevklide çok vakit alıyor. Geçen kışımı battlefileld 2142 yemişti. Akşamları oyun yerine güneş pili lehimledim. :) Tavsiye ederim
  • BENDEDE ŞU 216 LED VAR. PEK MEMNUN KALMADIM. SADECE ALTINI AYDINLATIYOR. YAYILMIYOR LED IŞIGI.


    ARENSY resmi için teşekkürler dostum. bu tek başınamı yoksa başka bir madde ile karıştırıncamı aktif oluyor.

    ayrıca arensy web sitesi kapalı nedense. nasıl ulaşacam bu malzemeye bilmiyorum. güzel birşeye benziyor. bunu alıp panelin arkasına uygulamak istiyorum



  • Burda temiz enerji ile ilgili cici bir haber var, çok da eski değil;
    Yönetmelik Yazılmasını bekliyorlar hala.
  • Evet iki bileşenli o ürün, o açılmış kullanılmış hali, 2. bileşeni normalde kutunun hemen tepesine kapak yerine oturtulmuş, 2 kutu üstüste. Kullanırken üsteki kutuyu çıkartıp fotodaki alt kutuya döküp karıştırıyorsun. Sitesi açılmıyor evet. Elektrikçilere sor onlarda vardır bu ürün.
  • Benim bildiğim led ışığının altına yayılması için bir mercek kullanıldığı, Her led için minik mercekler oluyor. Onunla yayılıyor ışığı
  • tamam elektrikçilere sorarım.

    bu işin otumassı bence yaş türkiyede
  • buarada meslek nedir mcsultan . bayagı bılgılısın bu konularda cunku.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    buarada meslek nedir mcsultan . bayagı bılgılısın bu konularda cunku.


    Yukardaki haberde bi pansiyoncuyu haber yapmışlar. Bende pansiyoncuyum. Pansiyoncu ilginç bir kelime olmuş. Kendime hiç pansiyoncu dememiştim. Sanki pansiyon alıp satan biri gibi geliyor kulağa.
  • anladım dostum . işinde başarılar.

    saatler güzelmiş ama sanırım bakanlık onaylı saatler olması lazımdır bence.

    buarada uyku vaktı geliyor yarın soledıgın malzeme için fiyat araştırması yapacagım. teşekkürler yardımların için
  • istanbulda kilosunu 8 TL ye buldum. eger bu işe yarıyorsa çok iyi fiyat.

    1 metreye 1 metre bir panel için 1 kilo yetermi acaba. ayrıca uygulama ve kuruması nasıl oluyor bilmiyorum.

    kuruduktan sonra üstüne karbon polimer koymak daha saglıklı olacakmıdır ( tabele arkalarında kullanılan plastik , bunu silikon ile tutturabilirim )
  • 1 kilo biraz fazla gelebilir. Ossun 8 tl ye işin görülüyor nasılsa, İlk panelde bir kiloluk denersin fazla gelirse sonra iki panel için kullanırsın. Arkasına başka bir ürün düşünme, (sıcağı absorve eder daha fazla kalınlık.)Zaten katılaşınca camla birlikte atsan kırılmaz. Akşam döksen sabaha donmuş olur. 1-2 mm kalınlığında bir tabaka olcak şekilde yay. Önce pilleri diz. Sora aralarından ön tarafa sızmasını engellemek için, bantla. Kağıt bantlar var, boyacılar kullanıyor. Sonra malzemeyi yeteri kadar yayarak dök. Bir fırça ile boşluk kalmayacak kadar dağıt.

    Tabi elinde kırık piller varsa onlardan bir kaç tane birleştirip küçük bir panelde denemeni tavsiye ederim. 0.5 kiloluk kutular var onlardan alıp denersin. Sonra güneş ve yağmurda bırakırsın sonuçları bekliyorum :)
  • ANLADIM DOSTUM. TEŞEKKÜRLER UYGULAMAYI YAPINCA BİLDİRECEGİM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    anladım dostum . işinde başarılar.

    saatler güzelmiş ama sanırım bakanlık onaylı saatler olması lazımdır bence.

    buarada uyku vaktı geliyor yarın soledıgın malzeme için fiyat araştırması yapacagım. teşekkürler yardımların için

    Bakanlık onaylı olmasının nedeni türkiye elektriğine göre üretilmesi dışında, türkiyede üretimi yapılması esası ararlar sanırım. Firma yatırım yapacak malum. Bir iki firma vardı sanırım bu işe talip. Onlar üretirse tabiki onlar onaylı olacaklar.
  • Aklıma bir soru geldi. Aldığım invertörün ilk kullanımımdan 10 dak sonra transistörü yanmıştı. Hemen çinden yedeklerini gönderdiler. Transistörün yanma nedeni ise gelen yüksek voltajdı (260 volt).

    Çift yönlü regülatör varmıdır. Yani gelen voltajı 220 ye ayarlayacak, tersten dönerkenden gelen voltaja çıkacak, trafolarda oluyor bildiğim kadarıyla bu iş ama oto değil.
    Böyle bişi yoksa, acaba yüksek elektrik geldiğinde akımı kesicek bir alet varmıdır. Mesela 250 volt üstünde gelirse kesicek akımı düşerse tekrar vericek. Tabi oda çift yönlü çalışabilmesi lazım.
  • http://www.ebay.com/itm/600w-GRID-TIE-POWER-INVERTER-DC28v-52v-110v-solar-panel-/350352375921?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5192a10071


    bu üründe

    A. SURGE PROTECTOR:
    sometimes, if you are using some heaving appliance like motor, enginee, cause the voltage up down very fast, in this moment, big amp will come into the grid inverter, easy to cause the ac mos burned, so surge protector will cut down by itself to protect the grid inverter.

    yani motor gibi ilk açılışta yüksek voltaj çeken alet açtıgında ilk açılışta voltaj aşagı ve yukarı oynar . buyuk amper invertera geldiginde ac mos yanar diyor surge protector kendini koruma için enerji kesen bir özelligiymiş .

    acaba böyle bir ürün denmi bahsediyorsun.

    yada diyot acaba işini görürmü, bagladınmı diyor acaba




  • Maalesef sigorta patlayana kadar mos yanmış oluyor zaten
  • charge kontrollerlar var acaba onlar verilen enerjiyi azaltıpmı veriyor diye bir bak istersen
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.