Bildirim
Güneş neden kışın ısıtmaz?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Saka yapiyor olmalisin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
öncelikle böyle düzeyli ve halkın çoğunun eksik bilgilendirildiği bi konuyu açtığın için +rep'i verdim terazine. Şu konuya da açıklık getireyim hemen eğer bilimden bahsedeceksek dilimiz ingiliççe olmalı aşağısı kurtarmaz. Aşağıda görseli verdim, kafa karıştırabilir ama biz burdayız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 7 Mayıs 2015; 0:05:54 > -
güneş yazın da kışın da ısıtır .. nasıl mekteplisin sen -
Bende oxford'dan mezunum, ama bi türlü usb nin nasıl 1-2 sn içinde biçimlendiğini anlamıyorum.
Geliş açısıyla alakalı bir durum..kış mevsiminde kuzey yarımküreye ışınlar eğik açıyla gelir .bu yüzden de kış mevsiminde hava soğuktur tabi bunda atmosferik etkilerde var ama en önemli nedeni ışınların geliş açısıdır yaz mevsiminde ise tersi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mor yakut -- 7 Mayıs 2015; 0:29:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu kenan ışığın sunduğu yarışma programına gelen üniversiteli çocuklardan birisin değil mi -
cunku
bu adamlar unuversiteye gidiyor isde ben ona yaniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim
öncelikle böyle düzeyli ve halkın çoğunun eksik bilgilendirildiği bi konuyu açtığın için +rep'i verdim terazine. Şu konuya da açıklık getireyim hemen eğer bilimden bahsedeceksek dilimiz ingiliççe olmalı aşağısı kurtarmaz. Aşağıda görseli verdim, kafa karıştırabilir ama biz burdayız
/>
bu mantıkla kışın daha çok ısıtması gerekiyor. en azından görselde yazanın konuyla ilgisi yok, görselde gösterilen eksen eğikliğinin konuyla ilgisi var.
kışın güneş ışınları paralele yakın gelirler, dolayısıyla yere çarpmadan önce atmosferle daha çok ilişkiye girerek ısılarının çoğunu kaybederler. yazın dik ve dike yakın geldiği için atmosferde kat ettiği mesafe çok daha azdır ve bu sayede ısılarının daha azını kaybederek yeryüzüne ulaşır ve yeryüzünü daha fazla ısıtır.
-
Sadece şunu düzelteyim dünya güneşe kışın biraz daha uzak değil olabildiğince yakındır. Hatta 3 ocakta en yakın olur. -
Daha çok güneş ışınlarının dünyaya geldiği açı ile alakalı. Dik gelirse haliyle sıcak olur. Ama açılı gelirse soğuk olur. Yani Dünya'nın alt yarısı (Güney Yarımküre) güneşe bakıyorsa yaz (sıcak) yaşanır.
Ayrıca Kuzey Yarımküre'de mevsim yazsa (sıcaksa) Güney Yarımküre'de mevsim kıştır (soğuktur). Diğer durumda da tam tersi olur. Bu böyle döner gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 7 Mayıs 2015; 0:24:13 >
O değil de verdiğim görsel küresel ısınma ve solar rüzgarlarıyla alakalıymış ama mevsimleri de yad ediyor. Hadi iyisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 7 Mayıs 2015; 0:15:39 >
eksen eğikliği eğer eksen eğikliği olmasaydı dünyanın her tarafı aynı mevsimi yaşayacaktı. -
Orda yanlış yapmışım..düzeltme için teşekkürler mesajı editleyim bende
Kuzey kutbu neden 4 mevsim soguk sence,? Veya ekvatordan uzaklastikca sicakligin dusmesi gibi? Cunku gunes ışınlarinin gelis acisiyla alakali.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim
O değil de verdiğim görsel küresel ısınma ve solar rüzgarlarıyla alakalıymış ama mevsimleri de yad ediyor. Hadi iyisiniz
Dünyanın geçiş hızı da artıyor böylelikle güneşin etkisi azalıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X