Şimdi Ara

Gündeme dair (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    www.google.com
    cenaze fonu - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?q=cenaze+fonu

Tüm sonuçlar DE, AT CH uzantılı sitelerden :)

Senin bu "cenaze fonu" yalnızca Avrupa'da var gibi :)

Burada yanıldın gibi görünüyor :)

cenazede kıymalı pideler ayranlar dağıtma gibi başka önemli işleri de var Belediye nin

Örneğin... İstanbul Bursa Konya Erzurum gibi kentlerde Belediye Osmanlı Bando takımı besliyor. Oldukça geniş bir kadro sözkonusu. Toplamda 1000'in üstündedir. Her Cuma, Cuma namazından önce ya da sonra bu Yeniçeri giyimli bu bando takımı Osmanlı marşları çalıp halkı eğlendirmeye çalışıyor. Bu Osmanlı bandosu olayına gıcık kapan bir arkadaş söyledi, bandoya elemanlar belediyede görevli memurların ailelerinden alınıyormuş örneğin Belediyede memur kadın, kocası için bandoda kadro açılıyor; bu biçimde birkaç kişiyi direkt tanıdıgını söyledi. Aylıkları da söyledi: Enaz aylık x 2, Temmuz 2022 için 11.000TL, net. Cumaları Osmanlı kostümleri giyip bando çalma işi. Belediye kasasından. Ödediğimiz vergilerle...

Tüm bu askıntı Osmanlıcı uygulamalar nedense hep Tayyip döneminde türedi, şu işe bakın siz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Ekim 2022; 14:55:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Ayni duruma TR de bir cenazede sahit oldum. Sordum orda bunun oarasi nerden geliyor diye orda anlattilar. Senelik belli bir oara oduyorlarmis. Senin buldugun cenazefonlari baska onlar ölüyü Avrupadan TR ye getirip gömüyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Gittiğim cenazede 2. kez kıymalı pide ayran ile karşılaştıgımda sorduğumda "belediye dağıtıyor" demişlerdi Çok net anımsamamakla birlikte belediye logosu da görmüştüm sanki :) Bu işin "cenaze fonu" ile olacağını hiç sanmam. Şimdi bir gol gelsin mi :)

kayseri haberleri | kayseri telgraf
    Talas Belediyesi, cenaze sonrası kıymalı ve ayran ikramında bulunuyor
    https://www.kayseritelgraf.com/talas-belediyesi-cenaze-sonrasi-kiymali-ve-ayran-ikraminda-bulunuyor-_h19504.html
    28.Şubat.2022 çıkışlı haber. demek ki belediyeler bu işi yapıyor, medya bunu "müjde" olarak anlatıyor.

aydın hedef gazetesi
    Cenaze evinde kıymalı pide geleneğine son verildi
    https://www.aydinhedef.com.tr/cenaze-evinde-kiymali-pide-gelenegine-sonverildi-13864h.htm
    2.temmuz.2020 çıkışlı haberde "Karacasu Belediyesi, kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ve bazı vatandaşların tepkisini çeken cenaze evine gönderilen kıymalı pide ikramını kaldırarak diğer belediyelere örnek olacak önemli bir adım attı." deniliyor. demekki 2020'ye dek yıllarca belediyeler böyle bir uygulama yapmış.

ekap.co
    Cenaze Evine veya Mezarlığa Cantık, Ayran, Kolonyalı Mendil Alımı ve Dağıtımı İşi - EKAP
    https://www.ihalerapor.com/670022-cenaze-evine-veya-mezarliga-cantik-ayran-kolonyali-mendil-alimi-ve-dagitimi-isi
    Belediye taa 2014'te mezarlığa cantık (kıymalı pidenin yöresel adı) ayran dağıtma işine başlamış, bu işten yandaşlarına para kanalize etmiş.

Ölüp giden kişiler üzerinden para kazanmak, İslamcı Tayyip sayesinde İslamcılık ayağına bu da yapılmış. cenazefon kakafon , diyerek bu güneşi balçıkla sıvamaya çalışmasan artık diyorum :)

• Ne oldu hocam, yanıt gelmedi :) Belediyeler mezarlıklara her cenaze için yüzlerce kıymalı pide ayran servisi yapıyor, parası belediye kasasından çıkıyor. O kasaya biz taşınmaz vergisi adı altında doğrudan para ödüyoruz. Vergi belgelerim çekmecede duruyor. Ödemezsem icralık olabilirim, taşınmazlarıma el koymaya, benden alıp satmaya bile yetkisi var belediyenin. İşte bu koşullar altında ödediğim vergilerden belediye "İslam Gelenekleri" "Hz. Muhammed öyle yapıyordu" diyerek her cenazede 100'lerce porsiyon kıymalı pide ayran servisi yapıyor. Neymiş, Hz. Muhammed cenazelerde Mekke'den Riyad'tan deve sırtında gelen akrabalar yolda yemek yiyememiş aç kalmıştır diye cenaze sonrası onlara yemek dağıtırmış, günümüzde SUV cip ile mezarlıga gelen kişiler çok aç kalmıştır diyerek onlara bedava kıymalı pideler dağıtıyor, bunun için yandaş firmalara milyonlarca liralık ihaleler veriyor, İslam adı altında bir cenaze sektörü yaratılıyor.

Osmanlıcı Mehter bando takımı ile Osmanlı tipi eğlence sektörüne hiç girmiyorum bile.

Artik eskisi kadar girmiyorum buralara. Yillar once seninde ici de bulundugu. Dunyanin sekli ile ilgili tartismalardan baslayarak zamanla digru okdugunu sandigim bircok seyin yanlis oldugunun farkina varip gerceklerin pesine dustum. Bu seruvende her yonden cok yol katettim. Onumde dahada cok yol var. Dunyada nerdeyse hersey illuzyondan ibaret.

Yeri geliyor insanlar seytanla yeri geliyor dinle kandiriliyorlar. Islam dini gunumuzde dogru yasanmiyor ve ilk muslumanlar suankileri gorseler ve onlara yaotiginiz yanlis deseler gunumuz sozde muslumanlar ilk muslumanlari, dinsizlikle suclar.

Bu sadece islam dininde degil, bilimden, astrolojiye dek her alanda insanlarin algisi yanlislar uzerine kurgulaniyor.

Dunyada bircok ulke Ukraynayi Rusyaya karsi desteklemek icin o ulkelerdeki vatandasin vergisiyke odenen paralari Ukraynaya silah veya yardim amaciyla gonderiyor. Bunu yaparken vergi ideyenlere oarayi nasil kullandiklarinin hesabini dahi vermiyorlar. Belediyelerde oy maksadiyla vergileri boyle carcur ediyorlarsa buda yanlis ama bunlarin hesabini soracak olanlar ordaki insanlar.
    Savas cikinca tum paralari savas sanayine verecekler, vergi odeyenleri savasa surecekler, zorlayacaklar.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Belediyelerin mezarlıklarda bedava yemek dağıtması üzerine sen "cenaze fonu" dediğin için, onun öyle olmadıgını kanıtlamak için yazdım ben de :)

Eyge düz mü eğimli mi konusu ahah. O konuya giriş engelim olmasa bile girmem :) Giriş olanağım olduğu dönemde bırakmıştım o konuyu çünkü çoluk cocuklarla, yaşı büyük cocukların konusu.

Dini uygulamaları eleştirmek de zor. Herhangi bir kişiye "belediye cenaze sonrası kıymalı pide ayran dagıtmamalı" desem, "ne diyon sen dinsiz, ateist"
    denilebilir. 3-5 yıl önce, tapınak direklerinden (Arapça deyimiyle minarelerden) yüksek sesle tapınma duyurusu (Arapça deyimiyle ezan) nun çok yüksek sesle yapılmasına ilişkin "bu yüksek ses seni hiç rahatsız etmiyor mu" dediğim bir kişi üstüme yürümüştü! Olayı tırmandırsam bana saldırabilir çıkacak kavga istenmeyen biçimde sonuçlanabilirdi.5-6 yıl önce işyerinden bir arkadaşla İstanbul'daki Fatih gibi ona eşdeger bir bölgede yürüyorduk. Yolun karşısından gelen en az 6 tane kara çarşaflı kadın gördük. "Bu ne böyle yav" gibi bir nes dedim, arkadaş bir anda "annen kızkardeşin kıçını göğsünü açsa iyi mi olurdu" dedi, dağıldım karşı yanıt veremedim :) Sonra sosyal medyada ( o dönem giriyordum) bu kişinin her gönderide Tayyip'e
    arka çıktığını Osmanlıcılık propagandası yaptığını gördüm. Eh doğal olarak arkadaşlık yapamadım onunla :)

Eygede her nesin bir illüzyon olması üzerine Philadelphia'lı Matthew'ın iyi bir açıklaması var:

Gündeme dair

Matthew Amerika'da pasaport yenileme için alınan $110 vergi üzerine video yaparak, vergilerin %90 'ı kişileri kontrol için , %10'unu da gereksinimleri için alıyorlar demişti:

Gündeme dair

911 ile sonlandıralım. Şu fotoğraf coğu yerde yok. Olayı bu açıdan çok net gösteriyor. 440 metre yükseklikte bina, uçak çarpması ile toza dönüyor.

Gündeme dair

Üniversitede profesör olmuşlar bu duruma ya "uçak çarpması bunu yapabilr, normal" diyor ya da hiçbir nes demiyor. Bak üniversite böyle oluyor işte :) Şimdi üniversite'nin esasında dini bir yönü olduğunu belirtebilir miyim?

Arapçada üniversite için => Jami'a deniliyor, Türkçe'deki bildiğin camia sözcüğü. "toplanma yeri" anlamında.

Araplarda haftanın 1.günü Pazar, 6.gün olan Cuma içinse Jum'a diyorlar. Onun da anlamı "toplanma günü"

Jami' ise bildiğin Cami ancak arapçaca cami yerine masjid mescit deniliyor, büyük tipte mescitler içinse masjid jami' diyorlar. Başka bir deyişle bizim kısaca cami dediğimiz yere "büyük toplanma yeri" diyorlar, az çok.

Buradan Arapçada üniversiteler ile camilerin eşdeğer yada denk anlamı olduğu sonucu çıkar. Buradan üniversitenin dini bir açılımı olduğu, üniversite prof'larının gerçekte özgür olmadığı, bir dine bağlı kişiler olduğu öne sürülebilir. Eh bu da, üni proflarının 911 olayında WTC kulesinin uçak çarpması ile toza döndüğünü neden savunduğunu açıklayabilir. Üni profları bir dinin üyesi olup o dine göre açıklama yapıyor :) Bugün formumdayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Ekim 2022; 23:9:55 >

Kelimelerin anlamlarini ve dillerini bilmek gercege ulasmak icin cok onemli birsey. Dil, sozcuk bunlar insan beynini kodlayan bir büyü gibidir. Sozcuklerin anlamlari neyi temsil ettikleri onemli. Ben bu acidan Almanca dilini severim cunku yalin bir dil, birseyin ne oldugunu anlatan bir cunle ile sadece cumlede anlatilani degil adi gecen nesnelerin anlamlarini detaylariyla anlatan bir dil. Turkcede bunlar ne yazikki daha az. Universite, Camii vs anlamlari onenmli. Aleviler ibadethaneye Cemevi der buda Camii ile ayni kapiya cikar. Alevilerden ornek verme sebebim yalin ve özturkceye daha bagli kalmis olmalari. Turkulerin cogu aslinda Cemevlerinde yapilan semahlardandir. Turkuleri severim, kelimelerin daha cok anlamli hale geldigi sozcuk toplululuklari gibidir.

Pideli ayranli bir cenaze toreninde sormustum, pideleri cenaze sahibimi karsiliyor diye, orda biri demisti boyle bir fona uyeyiz diye bu sebepten fon karsiliyor diye yazdim. 127Milyarin kayboldugu bir ulkede hersey olur tabikide.

Dunya illuzyonunda ne garipki kim neyi nasil isterse oyle gorur.

Enboshaber sitesinin verdigi habere bak.

Haber basligi: BERLINDE BU KIS NASIL GECECEK EYLEMI YAZIYOR

ensonhaber
    Almanya’da hükümetin enerji politikaları protesto edildi
    https://m.ensonhaber.com/dunya/almanyada-hukumetin-enerji-politikalari-protesto-edildi

Birde altindaki yorumlari oku. Ulkemiz insani kendi ekonomisindeki basarisizligin hesabini sormak yerine, haber carpitarak baskasinin basarisizligina sevinerek kendi haline sukretmeyi bellemis.

Ben sana yazin izinden geldigimde tekrar secim olsa yine Tayyip kazanir dedigimde bana kizmistin, durum bu oysa ve boyle olduguna dair bircok gozlemlerim oldu.

Alman huzura rahata alisik iyi bir hayat yasayan Alman, hukumete hesap sormak icin meydanlarda toplaniyor. Geleceklerini tehlikeye atanlara karsi bir durus gosteriyor.

ensonhaber
    Balıkesir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a coşkulu karşılama
    https://m.ensonhaber.com/gundem/balikesirde-cumhurbaskani-erdogana-coskulu-karsilama

Bizimkilerse ulke enflasyonunu dunya capinda ilk 5 e sokan Liderinin mitinginde alkis tutmak icin toplaniyor.

Hicbirsey kader degil, kendi kaderini herkes kendi cizer. Toplumsal kaderleriyse toplumlar cizer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Ekim 2022; 15:3:59 >

Güzel yorum. Cemevi'ndeki "cem" Arapça da toplanma anlamı taşıyor ancak doğal olarak onu kişi adı olarak biliyoruz. Örneğin benim ilkokuldan bir arkadaşın adı Cem'di. Nitekim cemevi denilince belleğime hep o arkadaş gelir, onu da bir evin içinde düşlerim (şaka değil) İşte bu, Arapçanın Türklerdeki etkisi oluyor. Bu biçimde yanlış anlamda bilinen yüzlerce belki binlerce Arapça kökenli sözcük var Türkçede. Örneğin "gıyabında" deyimi ne anlama gelir diye kime sorsan "aleyhinde" der. Ancak gerçek anlamı "yokluğunda" dır. Ben de yeni öğrendim :)

Sözcüklerin dilbilimsel anlamı, kökeniyle esasında geçen yıla dek hiç ilgilenmezdim. Son 1 yıldır aşırı ilgilenmeye başladım. Bunda da covid-19 forumunda aşı sempatizanlarının sözsel saldırılarında kullandıkları dilin etkisi büyük oldu. Örneğin sadece "cahil" sözcüğü ile binbir tür deyim üretmeleri, düşünce duygularını anlatmak için en önemli yerlerde Arapça kökenli sözcük kullanmaları. Bu kişiler üstün olmak için yoğun Arapça kullanıyorladı, buna tepki olarak Türkçe'deki Arapça sözcüklere karşı çıkmaya başladım denilebilir. Bu arada bilindiği üzere dinsiz, ateist üstüne üstlük İslam karşıtıyım ancak Arapça'ya karşı bu tepkim, ondan dolayı başlamadı. Evet, islami belgelerde yoğun Arapça kullanılmasına da tepki gösterebilirim ancak esas tepkim İslamla ilgisi olmayan tiplerin Arapça kullanması.

Boş anlarımda Türkçe'deki Türkçe sandığımız birçok sözcügün Arapça olduğunu görüp şaşırdım, şaşırdıkça daha çok araştırmaya, tepki göstermeye başladım. Bu süreçte Türkiye'ye sokulan 10 milyon Arap ta etkili oldu. 10 milyon Arap fiziki olarak gelmeden önce Türkçe dilinin yarısına Arap getirilmiş, ona bir tepki. Yolda metroda işyerlerinde gördügüm Arap'a karşı çok bir nes yapamam ancak Türkçe'deki Arap'a karşı bir çok nes yapabilirim.

Türkçe'deki Arapça'ya tepki gösteren ünlü / ünsüz birçok kişinin, konuşma ile yazılarında bilmeden birçok Arapça sözcük kullandıkları ilgimi çekmeye başladı. Örnegin Oktay Sinanoğlu. Özellikle Fizik Kimya Teknoloji alanında birçok Türkçe sözcük üretmiş, önermiş, önerdiklerinden çoğu yaygınlaşmış ancak bu Sinanoğlu nun röportajlarında doğrudan Arapça kökenli yığınla sözcük kullanması ilgimi çeldi. Ayrıca Sinanoğlu 'nun Türkçesini önerdiği sözcüklerden kimisi Arapça! Örneğin doktor yerine hekim'i önermiş, hekim arapça kökenli. Bu öneri değil, bu bir saçmalık. Sinanoğlu nun yazdığı anlatı, belgeler incelense yığınla Arapça sözcük çıkar.

Almanca 'ya gelince, birkaç kök sözcük ile onbinlerce yeni sözcük yapmaları çok ilgi çekici. Örneğin ein , ab, aus, über, fort, bunlar birçok sözcüğün başına gelip yeni anlam üretiyor. setzen koymak, übersetzen dil çevirmek. Schritt adım, Fortschritt ilerleme. Bu konuda Almanca çok geniş. Ancak Almanca'da Arapçaya benzer biçimde 2 yada 3 sessiz kök üzerinden sesli imlerle oynayarak birbiri ile ilişkili yeni sözcük üretme de var. Örneğin f-l-g kökünden: Fliege, Flug, Flügel, Geflügel, Vögel (f'nin v'ye mutasyonu ile) olmak üzere 5 sözcük üretilmiş. Bunlara da Türkçe'deki Arapçaya tepki araştırmam sırasında denk geldim :)

Arapca Ingilizce ve dolayisiylada Almancaya daha yakin bir dil denilebilir. Ornegin Limon sozcugu Ingilizceyede Lemon olarak Arapcadan (Limun) gecmistir.

Arapca dil yapisi, cumle kurulum siralamasi olarak Bati dilleriyle daha uyumludur.
    Turkce ise hem Arapca hemde Bati dillerine cok ters bir dildir. Ayni sebeplerden bir Arap, hatta Iranli veya Afgan kisa surede Avrupa dillerini ogrenebilirken, Türkler uzun yillar yasasada batili dilleri ogrenmekte zorluk cekiyor. Anaokulundan itibaren eger egitimini Alman okullarinda aliyorsa bu durumda ornegin Almancayi anadili gibi ogreniyor fakat bu seferde Anadili Turkceyi tam olarak konusamiyor.

Sozcukler ve anlamlari insan icin sihirli kodlardir. Öz anlamlari cok sey ifade eder, nesneyi adlandirmak icin o nesnenin ozelliklerini tasiyan anlamlar ifade eder ve bu sekilde bozulmamis diller cumle anlatimlariyla adeta anlattigi seyi kafanizda resimlerle canlandirir. Bu dediklerim özünden uzaklasmis diller icin gecerli degildir.

Ülkemiz insanı 20 yıldır dinci baskıcı komunist bi diktatör altında ezilip, yeni bir biçime sokulmaya çalışıldığı için normal olması zor. Bir de ülkenin belki %95'i yurt dışı görmemiş, eh bilgi, kültür de eksik. Başka ne olmasını bekliyordun? Doğal olarak eksikliklerini, diktatör altında ezilmelerinin acısını başka ülkelerdeki sorunlara bakarak çıkaracaklar.

"Tayyip kazanır" olayına kızmam sözkonusu değil ki onu en de diyorum , kendi dediğim söyleme kızmam olanaksız. Ben "TR'de herkes Tayyip'i kabullenmiş" olayına kızarım. Yada Osmanlı tipi yaşamın, Osmanlıca dilinin özendirilmeye çalışılmasına kızarım.

Tayyibin karsisina kazanacak rakip bile cikarilmiyor. Jackie Chani bilirsin sanirim, pek yakisikli degil, yanindaki oyuncularin kendinden yakisoksiz olmasina dikkat edermis, boylelikle filmde en yakisikli gorunmek icin. Tayyipte o hesap, ne kendi partisinde nede rakip Partilerde hep profili dusuk rakipler gosteriliyor.

Iddia ediyorum 1910 lu yillarda bile dunyada bugunku kadar sacmalik yasanmamistir. Cok garip bir donemdeyiz. Otoriter totaliter diktatorlerin el ustinde tutuldugu, demokrasinin gomuldugu garip bir donem.

Maske tiyatrosu yakinda yeniden baslar. Pesine asi kampanyalari vs.

Güzel yorum. Türkçe Avrupa Asya dil grubu olan Indo-German, Arapça Semitik grubundan ayrı "Türkük" dil ailesinden geliyor, o yüzden İng, Alm, Arapçadan oldukça değişik.Bence eğitim sistemi çok yanlış olduğu için Türkler sadece y.dili değil hiçbir konuyu öğrenemiyor. Y.dil konusunda Noam Chomsky'nin öğretileri esas alınıp yeni bir yöntem geliştirilse herkes her dili oldukça güzel öğrenir ancak bu şu anki eğitim sisteminin bozulması demek, kimsenin işine gelmez, o yüzden öyle bir nes olmaz.

Bu arada limon sözcüğü, 9.yy'dan önce Balinezcedeki (Endonezya halkının dili) "limo" yada Malezya dilindeki "limaw" 'dan geliyor. Kaynak:
    www.etymonline.com
    lemon | Etymology, origin and meaning of lemon by etymonline
    https://www.etymonline.com/word/lemon#etymonline_v_6676

Araplar, Malezya / Endonezya 'daki bu limo / limaw 'ı 9. yy'da "laimun" biçiminde arapçalaştırıyorlar.

Zürafa (giraffe) ile deve (camel) sözcükleri Arapça kökenli cunku Arap yaşam bölgelerine yakın yaratıklar.

etymonline . com 'u öneririm bu konuda oldukça iyi bir site.

• TV'de beyin yıkama, algı yönlendirme çalışmaları sürüyor...
    Geçen hafta odamdan TV'de sesini duyup da fotografını cektiğim 2 kare.
    Adamın biri, kız arkadaşına hayvansal besin yemenin çok büyük bir saçmalık olduğunu bitki ot yemenin ise çok iyi olduğunu , birkaç kerte boyunca nutuk çeker gibi anlattı! Ben odamdan nutku duymaya bir başladım ancak nutuk bitmiyor. Dedim nedir bu veganizm propagandasının yapıldığı program diye cıktım salona TV'den bir kare çektim. Keşke videoya çekseydim ancak çekeceğim süre boyunca nutuğu dinlemiştim. Program "alelade show" Nutuğu ceken adamın önünde veganist tabak var. Bu programlarla beyinler yıkanıyor.
    Gündeme dair

Başka bir gece. Acun 'un kanalı denilen kanalda Master Chef adında sözde yemek programı, gerçekte "master - köle" ilişkisini empoze eden iğrenç ötesi cıvık bir yarışma programı. Programa katılan tipler, 2-3 çakma master aracılıgı ile sözlü olarak eziliyorlar. Ezilip paspas yapılıyor. Orada ben olacam, bana öyle konuşacak o master bozuntusu tipler, of of ancak haha ben öyle çakmasapan bi programa para verseler bile gitmem ki :) Neyse bu çakma yarışmada AKP güdümünde hortlatılan Tayyip aracılığıyla profesyonelce dayatılan Osmanlıcılık yapıldgını duydum, TV'den bi kare çektim. Şimdi bu sözde yemek programı ya o yüzden Osmanlıcılık propagandalarını yemek programı görüntüsü altında yapıyorlar. Program mrogram işin dış görüntüsü, amaç Osmanlıcılık yapmak, net:
    Gündeme dair

• Pfizer yetkilisinin son açıklamalarını okudunuz mu? Günah çıkarmalar başlamış gibi :)

Yalnız bişey sormak istiyorum. Sizce covid virüsü gerçekten de var mıydı yoksa suni olarak üretilen başka bişey miydi? Böyle bir hastalık yok/böyle bişey yok demenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü şahsen aşı ve pcr testi olmadan önce nefes darlığını 1 hafta boyunca, koku alma duygusu kaybını ise 3-4 ay boyunca yaşadım. Derinden nefes almama rağmen akciğerler yeterince oksijen almıyordu. Koku kaybını ise hayatımda ilk defa yaşamıştım.

Pfizer yetkililerinin son açıklamalarını okuduysan medyayı düzenli olarak izliyorsun, medyanın güdümündesin demektir.

Pfizer açıklamasında yanlış anlaşıldım galiba. Yetkililer orda bir özeleştiri yapıyorlar. Aşıyı yeterince test etmeden piyasaya sürdük gibi açıklamalarda bulunuyorlar.

• Almanya Aile Bakani ergenlige girmemis olupta kadin veya erkek oldugundan emin olmayan cocuklarin Ergenlik Bloke edici ilac almalarini önerdi. Kadin veya erkek oldugunuzdan emin degilmisiniz? Hangi vücut size daha iyi hissetirecek bilmiyormusunuz? o halde Ergenlik Bloke edici alin, dedi. Bakan Gökkusagi Portalinda yaptigi konusmada ayni zamanda Hormon ilaclari almalarini önerdi. Ergenlik Bloke edici agir bir ilac olup, kimyasal kastrojen yapilan mahkumlara veriliyor, böylelikle cocuk tecavüzü gibi suclara karismis kisilerin cinsel hayatlari son buluyor. Hormon ilaci ise sakal veya Gögüslerin cikmasina neden oluyor. LGBT Safsatasi siradan ve sadece degisik hisseden insanlara karasi saygi icin kurulan bir kurulus degildir. Insanlarin kafalari karistirilip özlerinden uzaklasmasi ve teslim olmus bir köle haline getirmek icin uygulamaya konan bir projedir. Bakanin yaptigi aciklamalar kesinlikle tek basina degildir, eminimki kendi cocuguna asla böyle birsey yapmaz. Bu ilaclarin 10 yil sonra yapacagi yan etkileri göz ardi etmeside cabasi.

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2022/familienministerium-rp/

• Korsan kullanıcısına yanıt
    koku duyusu yitimi burun içi yolların koku alma dokusuna giden bölümünün kapanması sonucu. Onlar bir kez tıkandı mı yeniden açılması birkaç günü bulabilir. iyileşme için en etkin yol deniz suyunu burundan içine çekmektir. sağlık ürünü satan yerlerde ocean spray gibi adlarda tüpte satılır, buruna çekince çok iyi gelir. öteki yol, parmagı dilimizle tükürükleyerek, burnumuzun üst yanlarına tükürük sürmek. birçok kişinin "öyle pis iş olur mu be" diyerek küçümsediği bu yöntem her an işe yarar. geceleyin soguk kuru odalarda uyurken burun kimileyin tıkandığında uygularım kesin açar. yenilen yiyecekler de örneğin çerez leblebi gibi kuru nesler de burunu tıkar, koku yitimine giden yolu hızlandırır. az pişmiş balık ise tüm burun yollarına iyi gelir.

soluk alma sorunu, yaşam biçimi ile de ilgili. Türkiyede coğu kişi sedentar yaşıyor, spor yapmıyor sigara içiyor. Spor deyince bir tek halı saha maçı anlaşılıyor. Yüzmek en kral spordur. Kapalı havuz olayı eksik. Bunun üzerine bir de yanlış beslenme eklenince akcigerlerin sorun yaşaması kaçınılmaz.

Pfizer'in yaptığı açıklamaları dinlemek, banka soygunu gerçekleştiren soyguncuları dinlemek gibi. Anladın sen onu :)

Ama koku kaybını hayatımda ilk defa yaşamam olayına ne demeli? Kaç ay sürdü bide. Başkasından duymadım bizzat kendim yaşadım.

Bana öyle geliyor ki -ismi kovit olmasın başka bişey olsun- yapay olarak üretilen bir şeyin demo sürümü gibi bişeydi bu. Buzulların çözülmesi olayı bahane edilerek daha ciddi olaylar/hastalıklar görecez ilerki süreçte.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.