Şimdi Ara

Gündeme dair (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Askere gitmen gerekiyor ve gitmen için ya uçağa bineceksin yada otobüse. Covid zamanında bu ikisinden birine binmen için aşılı veya pcr testi olman gerekiyordu. Bunlardan birini yapmazsan askere nasıl gideceksin? Kaçak duruma düşersin.

Öyle saçma bir zamandı ki kaçmak mümkün değildi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1. Dunya savasi doneminde Ingilizlerin Avustralyada yaptiklari propaganda aklima geldi. Ingiliz cocuk babasina sen anavatan icin ne yaptin diye soruyor. Anavatandan kasti Ingiltere. Boylelikle Anzaklar Avustralyada. Kalkip Ingiltere icin Canakkalede savastilar. Asi donemindede ayni baski yapildi. Asi ol
    baskisi. Olmayana sunnetsiz muamelesi yapildi. Bugun ise birakin asidaki tehlikeyi, yapilan Antijen testlerin tumunde zehirli kimyasallar ve toksik maddeler tespit edildigi ortaya cikiyor. Korku ve panik olan yerde sevgi yoktur ve bu duygularla hareket eden hep yanilir, yanlisa duser. Asidan kacsamda testten kcamadim. Cunku ose gidebilmek icin Test zorunlu idi, negatif sonuc olmadan isbasi yapilamiyordu. Testten kacis imkani yoktu, cunku dag basinda insanlardan uzak kimsesiz bir hayat surmuyordum. Nereye gidersen git, test isteniyordu. Dahada kotusu, yeni ise baslayacaklarda Asi sarti araniyordu.

Asilar dogurganligi dusuruyor. Bircok insan kalp kasi iltihabi oluyor veya kriz geciriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Ekim 2022; 3:22:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Ucuza taşımacılık yapan firmalardan birinden biri ile o iş olurdu

İşi gereği çok yolculuk yapan 30 yaşında bir arkadaşla geçenlerde görüştüm. 3 doz aşı olmuş. Dedim "2 dozda sertifika veriyorlar yolculuk vizesi için o yeterli, 3 doz neden oldun" dedim, "2. dozda yan etki yapmadı, o yüzden 3.'yü oldum" dedi. Türkler olarak çok uysalız :)

Birkaç hafta önce mahalleme uzak bir mahallede rastladığım bir ekmek fırınından 13 TL 'ye ekşi mayalı köy ekmegi aldım, oldukça iyiydi. Mahallem yakınlarındaki tüm fırınlardan iyiydi. Sonra 4TL'ye francala (ortası bıçaklı temel ekmek) aldım o da çok iyiydi.

Fırın çok iyi olduğu için doğal olarak müşterisi bol, her gidişimde ya benden önce içerde müşteriler oluyor ya da ben çıkarken birileri giriyor. O durumlarda fırın içinde vitrindeki ürünlere bakarak beklediğim oluyor. O anlardan birinde, 30 yaşlarında ev kadını görüntüsünde bir bayan "1 (francala) ekmek alacağım kredi kartıyla ödeyebilir miyim?" dedi. Fırıncı "sonraki uğrayışınızda verirsiniz, önemli degil" dedi. Geçen hafta yine ben içerdeyken bu kez motosikletli 35-40 yaşlarında bir adam geldi "2 (francala) ekmek alacağım ancak şu anda param yok" dedi. Fırıncı yine "sorun değil" dedi.

En cok 1dk geçirdiğim fırında bu durumu 2 kez yaşayınca kendi kendime sordum: Bu durumu fırıncı günde kaç kez yaşıyor, dedim. Bir dahaki uğrayışımda içerde müşteri olmazsa, fırıncıya soracağım 4TL'lik ekmeği veresiye alan çok kişi var mı diye.

Bu küçük ancak önemli bir gündemdir arkadaşlar...

• Salginda sekteye ugratilan Tedarik zincirleri, Savas bahanesi ve Enerji kriziyle dahada agir yaralanarak enflasyonun dünya capinda tirmanisi hizlandirildi. Simdi ise Avrupada acik acik, enerji tasarrufu yapmak icin büyük mobilya zincirlerinin Yesil Pazartesi adi altinda Pazartesi günleri kapali kalmalari veya acik kalma saatlerinin azaltilmasi tartisiliyor. Yapilanlar Yesil gibi cevreci kavramlar üzerinden makyajlanmaya calisilsada, varilmak istenen noktanin kasten sistemi durdurmak oldugu apacik ortadadir.

Enflasyondaki artis ilerki aylarda dünyanin en ferah yerlerinden olan bati Avrupada cok daha yakindan hissedilecek. Blackout gibi 10 gün elektriksiz kalinabilecek bir kesintinin olabilecegide aciktan tartisiliyor. Salgin, savas, enflasyon, enerji krizi, kitlik, Energy Blacout ve al sana suni krizlerin sonucu yeni dünya sistemi. Halk sokaklara dökülene dek bunlar sürecek gibi. Halkin sokaga dökülmeside istenen birsey, böylelikle getirilecek yeni ssitemin önü acilacak. Hersey cok suni, tek yapmaniz gerekn tüm hepsini ignore etmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Ekim 2022; 10:46:12 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu yapay enerji krizine aşılarını olmuş halk mı tepki gösterecek :)

Yukardaki mesajımda Türkiye'de büyük bir kentte 4TL'lik ekmek parası çıkaramayan, normal giyimli kişiler var. Onlar ne yiyor ne içiyor ne denli sağlıklı düşünebilir bu yapay krizi?

Türkiyeye kriz kötü ekonomi yönetimi yüzünden beklenenden daha erken geldi. Ne varki Rus gazina Ambargo uygulamiyor olusu biraz enerji krizinden kurtardi gibi (simdilik). Avrupada ise hepsi bir Ajandayla yürütülüyor. Karsi gelinse bile ki zaten amaclanan sey kaosun cikmasi halkin sokaga inmesi, yagmalamasi. Cunku kaostan sonra yeni düzen getirilebilir. Kriz yokmus gibi yasamak ve düsünmek gerekir (ben bunu batidaki yasami baz alarak söylüyorum).

Tek umudum, AB halkının pandeminin bir tiyatro olduğunu anlayarak, tiyatro ile kandırıldığını anlayarak, hemen sonra başlayan Rus - Ukrayna tiyatrosu ile onun ardından başlayan enerji tiyatrosuna karşı bilinçli uyanık girmesi. Başka deyişle, senin dediğin gibi, kriz yokmuş gibi yaşaması düşünmesi. Bizim halk için bir nes diyemiyorum cunku ringte 100 yumruk yedikten sonra bilinci yitmiş boksör gibi bilinçsiz, bilgisiz, aç bir halk var Türkiye'de. Umudum varlıklı , kültürlü ülkelerin halklarında ki bu umut benim seçimim degil, zoraki.

• Dünya siyasetinde tüm ülkeler yaklasik olarak benzer sistemlerle yönetilirler. Hepsinin ortak noktasi ise secimlerde önlerine koyulan seceneklerin cogu secilemeyecek tiplerden olusmasidir. Iclerinden kötünün iyisini secmeye mecbur birakilirlar bir sekilde. Oysa asil sebep gercekte hicbir secenekleri olmadigindandir ve önlerine atilan yemi yemek zorundadirlar. Seceneklerin hepsine itiraz edilirse demokrasi düsmani olmakla suclanirlar. Icinde bulunan sistem dualisttir, kendi rakibinide kendi olusturur ve kontrolunde tutar. Neyi secerseniz secin sistem ve onu yönlendirenler ayni kaldigi sürece sürekli ayni seyleri baska isimler altinda yasarsiniz. Sag veya Sol farketmez her ikisinede hükmeden kafa ayni bedene aittir. Ayni bedenin Sag ve Sol eli arasinda secim yapiyorsunuz, komik degilmi? Kafayi degistiremedikten sonra zaten bos bir secim..

Yapmaniz gereken size dayatilan herseyi sadece ignore etmektir.... Ne taraf nede karsi olarak hicbir tepki göstermemektir. Cünkü onlar etki ve tepki iyle beslenirler, bunlar olmadan yasayamaz bu sistem...

Yıllar önce Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoganla arka planda arkadaş, Erdogan'ın destekçisi, TV'de her gün atışma videoları danışıklı dövüş oyunu dediğimde birçok kişi düş kırıklığına ugruyordu. Devlet Bahçeli evet Erdogan'ın arkadaşı ancak Kılıçdar degil diyorlardı ki bu zenci parfüm satıcısının "bu parfüm fake ancak bu parfüm orjinal" demesi gibi oluyordu :) Tayyipçilere hiç değinmiyorum onlar Erdogan'ı gerçek sanıyor cunku Erdogan en iyi rol kesenlerden biri. Bir de artık medyaya hiç görüntü sızdırılmıyor. Tayyip'in bu oyunda açık verdiği anlar oluyordur ancak onlar medyaya kesinlikle sızmaz bile. İçerden birinin yapması gerekli, şu baş aktör Tayyip'in bir açığını görüntüleyip medyaya vermesi ancak olmuyor işte. 10-15 yıl önce Tayyip'in kendisi açık veriyordu, "BOP eş başkanlarından biriyim" bunlardan biridir. Ancak sonradan danışmanlarınca çok iyi eğitilmiş olmalı ki artık öyle açıklar vermiyor. Çakma darbede damadıyla beraber gülüp duran yüzleri de esasında bir açıktı ancak o gece 81 milyon kişi darbeyi gerçekmiş gibi yuttuğu için onu kaçırdı. Bir gülüş çok nes anlatır oysa ki. Tayyipçiler nitekim Tayyip'in kendisinde açık aramıyor. Yaptığı işlerden yakınıyorlar daha cok. Suriyelilerin heryerde fare gibi dolaşmasından Tayyipçiler daha çok yakınıyor örneğin.

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Ingilterede gisteriler basladi. Insanlar elektrik faturalarini yakarak isiniyorlar. Dont pay uk adi altinda baslatilan gosterilderde elektrik faturalarini odememeye cagirip faturalari yaktilar. Hersey nasilda birbirine benziyor.

Artik ust akilmi tek dunya devletimidir nedir iyiden desifre olmaya basladi. Yazilim isleriyle ilgilenenler bilirler, isler cogu zaman beklendigi gibi yurumez ve sirekli teknik arizalar veya problemler cikar. Hic beklenmedik teknik aksakliklar yasanir. Simdi bunlar dunya uzerinde yapmak istedikleri seyleri yapabileceklerinimi saniyorlar? Hayir, onlarda basarisiz olabileceklerini hatta basari oranindan basarisizligin daha buyuk ihtimal oldugunu biliyorlar. Onlarin bizden bir farki var oda Evrensel kurallari kullaniyorlar. Insanlara elleri gozleri heryerde algisi veriyorlar, hersey bizim kontrolumuzde bize boyun egin algisi yapmak istiyorlar. Cunku biliyorlarki Evrende birseyi olmus gibi kabul edersen o olur! O yuzden ozgur beyinlerden sandiginizdan cok korkuyorlar, cunku tum baskilara ragmen ozgur dusunebilen onlara boyun egmeyen beyinler onlarin oyunlarini bozar.
    don't pay
    Don't Pay
    https://dontpay.uk

https://www.youtube.com/watch?v=MGlXO8_n4lw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Ekim 2022; 23:25:35 >

• Asi karsiti Aktivistin salgin doneminde yaptigi gosteri ve aktivitelerden kesitleri gosteren videoya bir goz atin. Ayni onun yaptigi gibi nesenizi kaybetmeyin ve salgin, kitlik, enerji krizi vs hepsine gulun gecin cunku hicbiri gercek degil. Gercekleri ayakta tutan kucuk ama dogru dizilmis zincirleme yapi taslaridir. Gercekdisi seyler ise buyuk enerji harcayarak dalgaya karsi ayakta durmaya calisir ve en ufak sarailmada yikilir.

Sadece ignore edin…
    https://player.vimeo.com/video/753854644?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Ekim 2022; 23:21:49 >
    Vimeo açmadı. Biraz eski (2019 yada 2020 olabiir) tarayıcı kullandığım için olabilir ancak sonuçta video açmalıydı yine de.

• Uretim ve tedarik zincirleri bilincli sekilde sekteye ugratiliyor. Duzenden onceki kaos yuklenmek isteniyor. Bircok sirket ve isyerleri iflasa veya zarara itiliyor. Tum herseyin gunah kecisi ise kiytiriktan bir savas olarak gisteriliyor. Hepsi duzmece, yasanan enerji sikintisindan tutunda gida kitligi ve enflasyona kadar hepsi duzmece. Bu oyuna katilan tum devlet adamlariysa birer piyon. Zor gunler kapida, yasanan tum suni olaylara verilecek en guzel cevap ise ignore etmek cunku onun disinda yapilacak her durus tutulacak her taraf bunlari onore etmek ve bertaraf olmanin onunu acar. Gormezden gelin sadece. Katilmayin hicbir tarafa, cift kutuplu oyunun bir parcasi olamayin. Dualist sistemin ustune cikmanin tek yolu oyuna alet olmamaktir. Sadece gulun gecin herseye. Odaginizi oynanan oyuna vermeyin ve enerjinizi cekmelerine izin vermeyin. Onlar yani dualist sistem sizin bilincaltinia iletisime gecmek istiyor, onlara vereceginiz dikkat onlarin dusuk enerji frekansina girmenize ve boylece korkunun frekasinda korku ve panikle mantikdisi hareket etmenize kolay yonetilmenize sebep olur. Bu yuzden onlari degil ruhsal yonden kendinizi giclendirin. Hicbirsey gercek degil!

Pandemi tiyatrosundan sonra sahneye konulan ekonomi tiyatrosundaki oyunu AB halkı daha çok ayırt edebilir ancak TR'deki üniversite fetişisti çakma enteller, askere davul zurna ile giden beynini aldırmışlar, ev, araba ile gösteriş peşinde olanlar, devlette belediyede islami imajla asgarinin bir iki üstü aylıkla ihtiyaç dışı iş koparmış yandaşcılar, politika işinden para kazanan particiler, sarayda dolaşarak devletten maaş alan binlerce personel, fiyatları şişirerek enflasyonda gelirini arttıran esnaf takımı, işsiz aç olup pandemide macera yaşayan tipler, mi, Yoksa Tayyip'in kıyağıyla TR'ye gelip yıllardır boş gezip tatil yapan Afgan Suri araplar mı ayırt edecek, kim ayırt edecek?

Icerigin önemsenmedigi bir Paketleme kültüründe yasiyoruz.

Duvara surulen ekonomik Lockdownlar sonucu iflasa suruklenen Metallbau adli Sirketin Kapisina astigi kagitta yazilanlar bir ders niteliginde.

Sevgili Musteriler,
    SURGUNDEYIZ

Ticari eylemlerimizi sonlandirdik.
    Sol-Yesil birligin secmenlerine tesekkur ediyoruz.
    CSU-CPD, FDP, Sol, SPD, Yesiller
    Yeni Dunya Duzeninde iyi eglenceler
    Ekonomimizi Corona mahvetmedi, uygulanan tedbirler mahvetti.
    Son rezervlerimizi elimizden Ukraynadaki savas almiyor, uyguladigimiz yaptirimlar aliyor.

Issiz kalinca, kisin soguktan donunca, böcek yemek zorunda kalinca, cocuklariniz anaokulunda dejenere edildiginde, kizlariniza tecavüz edildiginde, katilim yaptiginiz genetik deneyler yolunda gitmediginde, temel haklarinizi tamamen kaybettiginizde, mülkünüz elinizden alindiginda, sizlanmayin.

Bu kaderi kendin sectin!
    Hepinize iyi sanslar, buna ihtiyaciniz olacak.

Gündeme dair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 6 Ekim 2022; 1:42:4 >

Cenazede birçok ek uygulamalar çıkarıldı. 5-10 yıl önceki dönemde bir yakınımın cenazesine gitmişden topraga verdikten sonra çıkışta o da ne, kıymalı pide - ayran dagıtılıyordu, şaşırdım alıp yedim. Ailesi ne düşünceli ayrıca bonkör kişilermiş dedim, mezara dek geldiğimiz için karnımız acıkmış olabilir, acıkanlar için kıymalı pide almışlar dedim. Sonra yoksul bir yakınım öldü onun da çıkışında yine kıymalı pide - ayran dagıtılıyordu! Dediler: Her ölen için belediye kıymalı pide ayran dagıtıyor dediler. Bu pek hoşuma gitmedi. Belediyenin böyle bir görevi var mıydı ? Belediye kasasından çıkan para herkesten kesilen vergilerle ödeniyor. Bizim birkaç taşınmazımız var, onlar için belediyeye her yıl vergi ödüyoruz, en temel örnek. O vergilerle belediye ölen herkes için atıyorum 250 tane kıymalı pide, 400 tane ayran ödemesi yapıyor. İslamda böyle bir nes var mı? diye sorsan, atıyorum "kuran'ın şu şu maddesi şu fıkrasına göre Allah ölümlerde şunu şunu yapılması vaciptir" gibi bir gerekçe söylerler, uydururlar, doğru çıkarlar, soramıyorsun.

sonraki yıllarda cenazelere gitmemeye başladım ancak cami önlerinde "lokma" denilen poğaca benzeri bir nesin üretilip bedava dagıtıldığını görmeye başladım bu kez. Doğal olarak belediye kasasından hepsi. Salt bu işleri yapan firmalar türemiş cunku cami yanına parkedili kamyonetten çıkıyordu lokma ile ayran üretim ekipmanları. Bu iş bir sektöre dönüşmüştü.

Metallbau. Yine Almanlar gerçeği söylüyor. Almanların ne güzel kentlerini ne spor tesislerini, ucuz döner ile birasını özlemedim en çok gerçekleri söylemelerini özledim. Okey okey buradaki çakma ayrıca aşırı pahalı biralardan sonra uygun fiyatlı süper kaliteli biralarını da özledim :)

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Cenazelerde dagitilan pide ayran Cenaze Fonundan karsilaniyor, Belediye kasasindan degil. Bu fona uye olanlar yillik belli bir ucret oduyorlar.

Islama gire cenaze evinde yemek pismez ve dagitilmaz. Boyle bir uygulama yok. Bunlar sonradan cikan adetler. Sanki 1 saatlik cenazese yemeseler acliktan ölecekler.

Bazi Alman firmalari Isvicreye tasiniyor cunku Isvicrede Elektrige zam yapilmadi ve uretim daha ucuza geliyor, ne garip degilmi? Bu Isvicre hicbir oyunda yok nerdeyse.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.