Şimdi Ara

Gündeme dair (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Isin komik tarafi bu tür uygulamalardan buna gercekten ihtiyaci olan kadinlar degilde, bunlari suistimal edenler yararlaniyor Gündeme dair .


    O Enerji yalniz önemli, bu sebeple 0 Rezonans, yani istenen seye hicbir tepki vermemek önemlidir. Hz. Isa hakkinda Rönesans döneminden bir tablo vardir sanirim Michel Angelo imzali ademin yaratilisi adli bir tablosu var, ademin Yaraticiya parmak ucuyla dokunusu resmedilmis, melekleri resmeden cercevenin sekline bakarsan insan beyni oldugunu görürsün. Yaratici her insanin icinde vardir, ondan gelen enrjiyi tasiyoruz ve onu ona odaklanarak yönlendirisek hayata bakis acimiz degisip bu dunyada ulasmak istedigimiz ve mumkun görünmeyen herseyin mumkun olacagini görecegiz. Bilincalti duzeyde sekillendirilen olaylarin ck seylere etkisi var bunu mevcut bilincimizle anlamak zor, ancak bilinci yuksek olanlar bunlari görebilir. Bunlari her insan yapabilir yani bilinci yukselterek icindeki yaraticidan gelen o enerjiyi onunla butunleserek bu zamanin ve boyutun disina cikabilme, sadece bu sekilde Dualist sistemin disina cikip onunla gercek anlamda mucadele edilebilir, icinde bulunarak mucadele edilemez. Belki diyeceksin bu deli neler sacmaliyor Gündeme dair inan bana cilgin filan degilim.


    Simdi soyle yap böyle yasa iyi insan ol cennete gir derler ya, tum bunlar aslinda o kadar kolay degil. Öldügün zaman bilincin hangi düzeyde ise daha dogrusu bilincaltin gidecegin yerde ona uygun bir yer olacaktir. Bunun icinse icine hapsoldugumuz bu materyal dünyada kisiligini ve bilincini yukseltmen gerekir. Hiristiyanlar Isanin kendini tum insanlar icin feda ettigini düsünür, Isa onlara Babam benim icimde demistir, hasta olan biri onu düzeltmesi icin ondan yardim istediginde, ben düzeltirim ama sen evini koruyabilecekmisin demistir. Bunu deme sebebi hastaligini o kisinin evine yani vücudunu yanlis düsüncelerden koruyamamasidir ve ona evini koruyamayacaksan seni duzeltmemin pek anlami yok demek istemistir. Babam benim icimde diyerek tüm insanlarin icinde yaraticidan gelen enerjiyi kastetmistir ve herkesin kendini kurtarmasi gerektigini belirtmistir. Ancak tüm bunlar yanlis okuma sonucu carpitilmistir. Michel Angelonun o tabloda degidndigi seyde budur. Bunu aciktan yapmamis ama resme gizlemistir Kilise tepki göstermesin diye.


    Ayagimiza kelepcede takarlar, bunyemize cip enjekte edebilirler. Bunlarin hepsi insanin icindeki enerjiyle bagini koparip kölelestirmek icindir. Cünkü icindeki enerjinin farkina varipta yaraticiyla bag kuran her insan onbinlerce baska insanlari yayacaklari frekansla uyandirmasi mumkundur. Uyanmis insanlari ise bu dunyada ona yapacaklari tehditlerle korkutmalari mumkun degildir, böylece kölelestiremezlerde. Bu dünyada materinin özünü gören insani korkutamazsiniz artik, o ölümdende korkmaz, cünkü onun icin ölüm diye birsey olmadigini bilir. Bu dünyada yasiyor ikende bedeni bir yerde iken, onu uykuda oldugu gibi bir yerde birakip istedigi baska bir yerde olabilir, zamansiz bir boyutta oldugu icin bircok sey mumkun olur. Sistemin korktugu sey tamda budur, Medya basin yayin organlari ve diger tum baski araclari buna karsi mucadele eder aslinda. Tüm insanlarin uyandiklari gün insanlik kendini kurtarabilecek. Suan cocukluktan baslayip derin uykuya dalip bunlari farketmememiz beynimizin algilalarini ve seklini bile bu sekilde degistiriyorlar.


    Sen Ateistsin bu tür seylerle kafani ütülüyorum belki ancak bu senin icindede o sonsuz enerji oldugu gercegini degistirmiyor. Bunlari görmesi icin insanlara kitaplar gönderilmis olsada bircogu bunu baskilamistir. Insanla Yaratici arasina bir baskasini koyarak bunun önüne gecmistir, oysa Yaratici ile aranizda hic kimseye ne yer nede gerek yoktur.



    Gündeme dair




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Is beyni, öteki canlıların beyni ile yapı öğesi olarak (%70'e yakın yağ) çok benzer ancak işlev, tasarım olarak çok değişik.

    Beynin yapısı başlı başına bir bilinmezlik esasında. Bilimciler açıklamaya çalışıyor baya bi ancak boşuna :) Çünkü bilim, bilim değil ki :)

    Ayaga kelepçe takılması, suçsuz ısların gelişigüzel biçimde sistemin oyuncağı yapılması demek.

    ben ateistim ancak öncelikle arap, osmanlıcı politikacılar liderliğinde yaygınlaştırılmaya çalışılan bir yaşam stili, ekonomik sistem (emeklilere bayramda "ödül" para verilmesi) arap güdümlü tapınma sistemleri (her köşede bir cami, mescid, arabik türde yapı, önünde devletten aylık bağlanmış bi görevli, bekçi, imam, de bunun gibi tiplerin dolaşması), yolakta normal Türk'ten çok Arap görülmesi... bu nedenlerden dolayı, bu tipler arap tapınma sistemi olan İslamcı üyesi oldukları için ateistim. Şu anda örneğin atıyorum Hırvatistan'a gitsem, yolaklarda biraz normal erkek, normal kadın görmeye başlasam, belki ateistim demeyebilirim de, çevre koşullarına da bağlı bir durum.

    Bununla birlikte, İsa'nın bir aldatmaca oldugunu düşünüyorum. Kimdir o İsa, gerçekte öyle biri yaşadı mı? Hadi yaşadı diyelim. Benim yaşamımdan önemli mi ? Ancak yine de şu nedenden dolayı Muhammed'e göre daha çok severim: İsa dediğimiz kişinin portreleri, tabloları var. Kim olduğunu görebiliyoruz. Muhammed dediğmiz kişinin yok. Görünmezlik ile ıslar üzerinde etkiyi arttırma yöntemi olduğunu düşünüyorum. Görünürse büyü bozulur :)

    Yaraticiya parmak ucuyla dokunus tablosundaki meleklerin cercevenin biçiminin ıs beyni oldugu pek gözüme ilişmemiş ancak biçimlerin doğrudan göze çarpmasa bile bilinçaltında bir yer ettiğiini düşünüyorum. Başka deyişle o tablodaki o biçimi gözüm özellikle görmemiş olsa bile, bilinçaltım gördü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Beyin durum cevre gibi kosullara bin türlü tepki gösteren kimyasallar salgilayan bunun yaninda insan vücudunun isleyisini kontrol eden bize göre cok kompleks bir organ. O degerli organ üstelik onu kullanan kullanmayan herkese verilmis Gündeme dair . Günümüz bilimcileri ne fonlarlarsa ona calisiyorlar, yapi ve olarak insan iyiligi icin birseyler arastirmak yerine para odakli oldugu icin, insanlardan topladigi bilgileri yine insanlarin aleyhine kullanmakla mesgul daha cok. Kurulu sistem zaten carpikliklar üzerine bir dogrunun arasina üc yanlis saklanmis.


    Ayaga kelepce diye bugun ceza olarak nitelendirdigimiz olay, yarinin insanlarinin günlük yasaminin bir parcasi olacak ve o insanlar özgür olduklarini düsünecekler.


    Türk Milleti tarihte onlarca devletler kurmustur, hicbirindede önceki devletin yasini tutmamislardir. Simdi gelgelelim Osmanlinin mirasi üzerine kurulan yeni Türk Devleti Türkiyede ise birtakim siyasi cevreler hep gecmise özlem duyup o eski günlerden bahseder. Biz onlarin bunu yaparken Osmanlinin hangi dönemini baz aldiginida bilmiyoruz bende daha cok Abdülhamit Vahdettin dönemini cagristiriyorlar. Bu dönem ise son dönemidir. Dis politikada yaptiklari tüm yanlislarda bunun üzerinedir. Dik durmak, daha büyük olmak vs. Bak ABD günümüzün en güclü devletidir ama ben hicbirzaman onlarin bu gücle övündüklerini görmedim. Bizlerde ise yapilan her is birilerine caka satmak icin yapiliyor, bunlar bos isler. Arap nüfus son 10 yilda dünyaya yayildi. Daha önce AVrupa sokaklarinda azinliktilar, artik ortalik Shisha Barlardan gecilmiyor, sayica Türkleri gecerler yakinda. Bir ülkede her metrede cami insa edilmesi o ülkenin dindarligini degil, aksini gösterir. Islamiyetin ilk yillarinda Cami yikilmistir. Amaci disina cikan binalar Cami sayilmazlar, TR dekiler daha cok AKP Dini icin insa edilen yapilardir.


    Isanin yasadigi bilimsel olarak kabul görüyor. Tüm peygamberler bize israrla sunu anlatmaya calismislardir, ne ararsan icinde ara. Islam sufizmi, Hindu dini, Budizmde ayni seyi anlatir. Ne varki Hiristiyanlikta Isanin anlatmaya calistigi durum yanlis yorumlanarak Insanla Allah arasina din adamlari koyularak, insanlardan isin özünden kopartilmislardir. Insanla Allah arasinda hickimse yoktur olamazda. Sen dogarkende böyleydi ölüncede böyledir. Isanin portreleri o öldükten cok uzun yillar sonra yapildiklari icin o tablodaki Isa diye nitelenen kisi ile gercekte olan Isa ile hicbir benzerlik göstermemektedir. Isanin portresi bir Avrupali yüzü olarak cizilmistir, o ise ortadoguda yasamis ve Israilogullarindandir. Yani resimdeki gibi uzun yüzlü düz sacli ve beyaz olmasi bana inandirici gelmemektedir.


    Resimlerin enerjisel düzeyde etkileri vardir. Hatta sana bir sir vereyim Ücgen Resmi enerjidir, daire icine cizilmis bir ücgen cok güclü bir enerji yayar. Israilin Davut sembolü vardir ic ice gecmis iki ücgen biz buna Davut yildizida deriz. O sekil iki ücgen seklin tersi yönde cizilmis olmasidir ve onu bir daire ile sardinmi bu cok güclü bir enerjidir. Islam genel itibarla insanlarin gecmiste kalmalarina karsi durmus ve bu sebeple resim veya gecmisi hatirlatacak seylerden kacinmistir. Hatta ölenle ölünmez lafi vardir, insanin amaci yasadigi dunya hayatinda sürekli gecmisi düsünüp ölenin ardindan yas tutmakla zaman kaybetmek degil, gecici olan bu yasamda üstüne düsen görevi yani kisiligini ruhunu olgunluga eristirmesidir.


    Resimlerin bilincaltina etkisi cok büyüktür bu yüzden cocuklarinizin izledigi cizgi filmlere dikkat edilmesi gerekir.





  • Simdi sizi ülke sorunlarindan uzaklastirip Avrupa sorunlarina ve ordaki yapay gündemden söz etmek istiyorum.


    Su siralar basinda Normal Gripten ölen cocuklar haberleri revacta. Mansetlerde daha önce hicbir hastaligi olmayan ve grip geciren genc öldü haberi yer aliyor. Burda mesele grip degil aslinda, bu haberi okumayan insanlar bunun uzerine kafa dahi yormazlar. Ama cocugu olan ailelerin bu haberi okudugunu bir düsünün! Haberin devaminda Grip Asilarinin cocuklarin hastaligi agir gecirmesinden korudugu yer aliyor ve haber Grip Asisi yaptirin cocuklariniza ile son buluyor. Burda haberin iceriginde korku var, korkuya karsi panzehir olarak gösterilen gercek zehir var (asi) ve aileler korku pompalamasiyla buna itiliyor hatta cocuklarinin agir grip olmasindan bilincaltinda suclaniyorlar. Korku ile hareket etmek sadece kaybettirir cunku yapay korkular insani kactigi sona iter, dogal korkuda oldugu gibi hayatini korumaz.


    Bugünlerde Iklim aktivistleri sehirlerin kalabalik trafik oldugu yerlerde ellerini yaya yollarina süper yapistirici ile yapistiriyorlar. Trafik duruyor, bu sebeple yangina giden itfaiye araci yetisememisti gectigimiz gunlerde. Ambulansinda ayni sebeple trafikte kalmasi ve aktivistlerin ambulansa yolu acmamasi sonucu hasta hayatini kaybetmisti. Aktivistler daha sonra ölen kisi icin özür dilerken, yinede yaptiklarinin iklim kirliligine ve fosil yakitli araclarin yaptigi hava kirliligine dikkat cekmek icin gerekli oldugunu dusunuyorlar. Cogu hayatinda daha önce hic calismamis bu tipler bugunlerde karsitlari tarafindan iklim teröristleri olarak adlandiriliyorlar. TV ye cikan bu tiplerden birkacinin nasil ruh hastalari oldugunu izledik, gercekten akil sagliklari yerinde degil ve dünyanin sonunun geldigini düsünüyorlar. Isin diger tarafi ise aktivistleri fonlayan kurumun adres yeri ABD cikti. Onlarin gecimlerini saglayacak ölcüde minimal bir gelir ödüyor bu kurum onlara ama ne varki ayni aktivistler ABD de yok, Cinde yok sadece Avrupada var. Trafik sabahlari felce ugruyor Polis ise yavas hareket ediyor, aslinda bu iste bir bakima el altindan siyasi cevrelerce destekleniyor. Son zamanlarda halkin tepkisi sonucu Polis iklim aktivistlerine daha hizli mudahale etmeye basladi.


    Aslinda iklim krizi diye bir durum yok! Heleki fosil yakitli araclara karsi yapilanlar yersiz, cunku cevreye asil zararli sey Elektrikli arabalardir. Elektrikli araclari cekici bile cekemz cunku dururken bile elektrik akimi kesilmiyor ve bataryasi bosalmadan onu yerinden oynatmak cok tehlikelidir. Ilerde elektrikli araclar yolda giden bombalara dönecekler. Cevre kirliligi plastik kullanimi kaldirilarak duzeltilmeye baslanir, Plastigi hayatimiza sokanlarla bugun iklim krizi oldugunu sölyleyen cevre aynidir. Havadaki karbondioksit orani belli sinirlarin ustune insan eliyle cikamaz. Dahasi Antarktikada buz kutleleri söylenenin aksine cogalmaktadir.


    Meseleyi mesele etmezsen mesele kalmaz ortada. Tüm kaos sorunlar, krizler hepsi düzmece, hicbiri gercek degil. Eger onu gercek sanip tepki verirsen o zaman mesele olur. Bu yüzden 0 tepki!





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    camiler özellikle yazları Suri, Afgan yada kökeni belirsiz kalabalıklarca uğrak yeri oluyor. Ezan sonrası cami önlerinde dolaşan kara çarşaflı kadınlar göze carpıyor. O yüzden ezan sonrası cami önünden geçmek bile istemiyorum, o bekleşen karaçarşaflılar coğu kez karamaske üstüne de karagözlük takıyor, kimisi peçeli oluyor nereye baktığı ne yaptığı belli olmuyor. Tayyip'in bize bonusları bunlar. Ateist olmayan, müslüman diyebileceğimiz yakınlar, arkadaşları kimileyin yokluyorum yollarda heryerde dolaşan bu karaçarşaflılara ilişkin ne düşündüklerini soruyorum, çoğu, onları begenmediklerini söylüyor. 10+ yıllık Tayyipçi bir yakınımla geçen yaz kent içinde yayan gezerken, Tayyip belediyelerinin son dönemde "millet bahçesi" gibi bi ad altında biçok kentte yaptıgı park alanı içinden geçtik, her yanımız karaçarşaf kadın dolu, kimisinin 5-10 yaş cocugu, kimisinin kocası,.. Yakınımın Tayyipçi olduğunu bildiğimden görüntüye hiç ses etmedim. Bu konuda, 10 yıl önce başka bi Tayyipçi ile yaşadığım bir durum var, sonra* onu ileteceğim. Yakınım karaçarşaflıları göstererek "şunlara bak ne kötü" türünde yorum yaptı. Hem saşırdım, cunku Tayyipçi olarak onları eleştirmemesi gerekiyordu, hem sevindim, cunku benle özdeş düşüncede olduğu için. Ben de "gerçekten öyle" diyerek kısaca destekledim ancak üstüne çok da bir nes demedim. Ayrıca, üstüne biçok nes desem ne değişecek, Tayyip bunları ülkeye yerleştirmiş bi kez. En önemli konu, Tayyipçi olan yada olmayan Türklerin bu karaçarşaflı Araplar konusunda yakın yada özdeş düşüncede olması.

    Kimileyin düşünüyorum, bu Araplar için Tayyip, Araplar daha gelmeden milyonlarca konut, millet bahçeleri, camiler, yaptırdı. Tüm bunların planlı olduğunu , gelecek 10 milyon Arap için yapıldıgını düşünüyorum.

    AB ülkelerindeki liderler için de benzer durum sözkonusu olmalı. Onlar da önceden planlı biçimde bu Arap kopyalarını ülkeye aldı, onlar için kalacak yer durumlarını ayarladı, planladı. Hepsi üstten bir direktif aldı, uyguladı.

    İsa konusuna gelince, esasında pek bir nes düşünmüyorum. Nitekim onu, Muhammed'in hiç bir portresi imgesi olmamasını eleştirmek için, İsa'nın en azından bir portresi var örneğini vermek için değindim. Muhammed'in portresi olmaması bence Muhammed'i daha üstün, daha degerli göstermek için düşünüldü. Bilinçsiz ıslar, göremedikleri bir nese daha çok boyun eğerler, o açığı kullanmak için düşünüldü. Bunu "Allah öyle istedi" diye yutturdular :) Bu mekanizmanın matematik boyutu var: Muhammed 'i göremediğin her an, için yaşamından ek süre harcarsın. Muhammed, görülmüş olsaydı milyarlarca kişi gizem, bilinmezlik için yaşamlarından trilyonlarca an harcamamış olacaktı. Harcanan bu ek süre, Muhammed'in degerini arttırıyor.

    * en az 10 yıl önce işyerinden Tayyipçi bir arkadaşla yolda yürüyoruz. Bu anıyı daha önce başka yerde de anlatmış olabilirim. Issız bir yolda, karşıdan 5-6 karaçarşaflı kadın geliyor. Arkadaşa dedim ki "görüntü korkunç" anında dedi ki, "annen, kızkardeşin kıçını memesini açıp dolaşsa iyi mi yani" dedi! Ben şok oldum, ne diyeceğimi bilemedim. Kem küm ettim. Ancak doğal olarak sonradan arkadaşlığımız da sessizce bitti :) Ben bir daha hiç aramadım. sonra o aradı hani bi h.sonu çıkabilir miyiz diye. Ben bir gerekçe uydurdum. Sonra yine aradı, yine uydurma gerekçe ile geri çevirdim :) Karaçarşaf konusunda olmasa da, 15 Temmuz ile Tayyip konusunda buna benzer çıkışlar yapan 3 arkadaşla daha yolları ayırdım :) Bi tanesi örneğin şunu dedi "Tayyiple ilgili sorunların için Saray'a şikayet dilekçesi yaz, bu sorunların muhatabı ben değilim" gibi bir nes dedi. Sonraki dönemde hiçbi nes olmamış gibi h.sonu buluşalım mı diye aradı, ona gerekçe uydurdum. Yine aradı, yine gerekçe uydurdum...

    Ücgen yada çember icine cizilmis ücgenin enerji simgesi olduğunu bilmiyordum. Simgelerin hep bir anlamı var. Tek dünya yönetimi simge yönetimi konusunda uzmandır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet herzaman bir sekilde yürümyeye bakar, yeri gelir bunu cesetlerin üzerinde yapar, yeri gelir temiz bir yolda yapar ama bir sekilde hep yürür. Bir devletin ve sisteminin yürümesi icinse nüfusun saglam olmasi gereklidir. TR de epey zamandir Türk halkinin üremesi Avrupalilar gibi oldu, genelde iki cocuk. Buna karsin daha cok üreyenler Güneydogu halkidir. Komsu ülkelerdeki savasla birlikte ordan gelen mültecilerinde üreme sayisi olagan disi oldugu icin bunu itiraf etmesede devletin isine gelir. Dünyaya gelen her cocuk devlet icin gelir kapisidir. Sosyal sistem veya emeklilik sisteminin yükü o yeni digana yüklenir. Eger nüfus gerilerse bu sistemler cöker ve hükümetlerin isi zorlasir. Devlet önce geleni iceri alir cikartacagi sorunlari sonra dusunur. Bu bakimdan ilerde TR ye Guneydogu Asyadan cok daha fazla mülteci gelebilir.


    Islamda insan resmi cizmek genel olarak haram kilinmistir. Islam sekilcilik ve putperestlige karsidir. Inan bana eger peygamber efendimizin bir portresi olsa, bircok insan o resmi odasina asar ve ona bakarak dua ederdi. Bu ise yine put perestlige yol acardi, cunku dua ederken herseyi Allahtan beklemek gerekiyor. Hz. Muhammedin nasil göründügünün bir önemi yok, sonuct gecmiste yasamis ve birgun hepimiz dunyayi terkedecegiz. Dünyadaki yüzümüz bizim gercek seklimizi temsil etmiyor, bu sadece bu dunyada yasayabilmek icin üzerimize giydigimiz bir kiyafettir. Önemli olan gercek sekli görmektir.


    Simgeler cok güclüdür. Örnegin Selcuklu motifleride güclü sembollerdir. Ayni sekilde cami icindeki sembollere dikkat et, onlarda bir nevi evrensel semboller vardir. Hep dikkatimi cekmistir camileri o motiflerle süsleyenler bunlarin bilincindemidir diye. Semboller bilincdisina birtakim mesajlar verip enerjiler gönderir, sen bunun farkina varamazsin. Zaten bu dunyadaki mücadele bilinc düzeyinde yapilmiyor, hep farkinda olamayacagin bilincdisindadir.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hm İslam putperestlige karşı demek. Peki devletperestlige karşı mı? Cunku biraz devlete tapar gördüm seni. Devlet şunu yapar, devlet bunu düşünür, göçmen almasının nedeni var, de bunun gibi... . neymiş bu devlet böyle? Devlete tapan başka biri daha vardı, mesajı altta :)

    Muhammed'in görüntüsü şu açıdan önemli: İslam adında bi tapınma sistemi ile yüzlerce yıldır, milyarlarca ısı yoksul, ezik, köle yapan bu kişiyi bi görmek isterdik. Muhammed kurnaz, öyle böyle değil :)

    Semboller, figürlerin bilincindeyim. Arabik toplaşma yerlerine (cami) günde 5 kez gidenler bilincinde değildir o figürlerin. AKP döneminde yapılan onbinlerce toplaşma yerlerine figür sembol çizenler kimbilir kaç milyon TL kaldırmıştır ödediğimiz vergilerden, şimdi onu düşündüm bak :)


    Gündeme dair

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Devletin yapisi budur ben olani soyledim. Devlet insanlari ayristirir kutuplastirir, etiketler ve boyle yonetir. Baska turlu olsa tum insanlar birlik olsa devlet denen kuruma kimsenin ihtiyaci kalmaz. Insanlarin birbirine guven ortami kurduklari bir dunya dusunun, bu bilince varmis insanlar, onlarin arasina iliskilerine comak, kan ve iftira sokacak bir kurima izin verirmi? Vermez!

    Devlet denen yapi insan kolektif bilincinin birbirine guvenmeyisinden beslenir. Ben simdi devlet hakkinda hic konusmasamda devlet yukarda anlattigim gibidir.
    Sen simdi asilar hakkinda konusunca elestirince asi taparmi oluyorsun?

    Islamin insanlari fakirlestirdigi bolumune katilmiyorum. Islam zenginlige karsi degildir, hatta ticarete cok onem verir. Hindistandada 1 Milyar fakir var, Çindede fakirler cok. Fakirlik dinsel nedenden cok insanlarin egitimi be kulturu ile alakali. Cok fakir musluman devletler oldugu gibi cok zengin olanlarida var. Ayni sekilde Avrupanin Afrikasi denilen ulke Moldovada cok fakir, bu dinleriylemi alakali? Bulgaristan, Romanya gibi ulkeler AB uyesi olduklari halde fakirler. Bu ulkeler bir donem sovyet Ruslarin baskisi altinda olmalari ortak ozellikleri. Moldovada ayni sekilde. Guney Amerika ulkeleri cok fakir ornegin ve uyusturucu ve cinayet cok olur oralarda. Bunun sebebi fakirliklerine care olarak gettolasmis uyusturucu kacakciligindan ceteleserek hayatta kalmaya calismalari.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    devleti çok büyütmeyin. devlet bir aldatmaca. örnek. ben şimdi yolda yürüyorum, hani nerde devlet?

    allah gibi, devlet de olmayan bir nestir. ancak allah'ta olduğu gibi herkes ağzına pelesenk etmiştir.

    bu öykülere kendini kaptırmış kişiler... allah üzerine yeni öyküler anlattığı gibi, devlet üzerine de yeni öyküler anlatır durur.

    DivisionBell'in gönderisinde bu NET görülüyor.

    İslam ısları hem finansal, hem soyutsal olarak yoksullaştırır, soyar, sogana cevirir. Çin'de yoksul var yada yok. Ancak kentleri varlık içinde.Kaldırımları AB kentleri gibi düzgün, pak. Fotograflarda görüyorum. Hindistan finansal olarak yoksul ancak soyut olarak iyi durumdalar bence.

    Romanya 'da benzer biçimde, finansal olarak zorda olabilir ancak soyutsal, kültürel olarak iyi durumdalar, kişileri Türkiye'ye göre çok daha özgür.

    Uzun Adam , türkiye'yi finansal olarak batırdığı gibi, soyutsal, kültürel olarak da bitirdi. İslami, İslamcı bir tip, başka ne yapabilirdi ki? İslam , Şeriat, Arap Tapınmacılığı, Bedevi yaşam biçimi, gibi öğelerle yola çıkmış, Türk bile olmayan, Gürcü kökenli Uzun Adam, başka ne yapabilirdi??? Hepsini geç Uzun adam şunu kendi agzıyla dedi "amerikanın da düşündüğü büyük ortadoğu projesi / BOP varya, ben o projenin eş başkanlarından biriyim" dedi! Türkiyeye doluşturulan 10 milyon İslamcı Arap, BOP kapsamında doluşturuldu. Senin şu İslamın neler yaptığını gör, savunmayı da artık bırak. Yoksullaştırmışmıyormuş hah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devleti buyuten yok, yazilanlari okurken duygusal olrak ofkeye kapildigini gormekteyim. Ofkesine hakim olamayana ofkesi hakim olur. Yolda yururken sokakta gordugun Polis devlettir ornegin, sordugun soruya cevaben.

    Senin Allahi goremiyor olman ondan birsey eksiltmez. Ben Allahi her yerde goruyorum, her insanin heran icindedir, gormen duyman icin zihninin susmasi gerekir. Sende bende her yasayan canlida, onun verdigi enerjiyle yasamaktadir. Ondan gelen cok degerli bir hazine var icimizde ve o hazinenin farkina varan insan, dualist sistemin kavgasinin icine girmez, onunla ilgilenmez bile, yaoabilecekleri ve gucu sinirsizdir.

    Islamin siyasal amaclarla kötüye kullanilmis olmasi islamin yanlisi degildir. Bir Kilic dusmana dogrultulursa hayatini kurtarir, kendine saplarsan hayatina son verir onu nasil kullandigindir onemli olan. Sen simdi kilici kendine sapladin diye ben kendimi korumak icin kilictanmi vazgeceyim? Yada kilicimi suclu ilan edelim?

    Çinin arkasindaki diger Çinden haberin olmadigini anladim. Rusyada Moskova ve St. Petersburg disindaki illerde kanalizasyon bile yok ornegin. Insanlar 10 katli binalardan hacet gidermek icin evin dibindeki kulubeye girmek zorunda o sogukta. Ama sana gore onlarda daha ozgurdur. Ulken insaninin ozgurluk anlayisiyla bir Romeninki bir degildir. Soyutsak olarak Romanya pek iyi durumda sayilmaz, tanidigim bircok Romen arkadaslarim var. Romen kadinlar para icin hayat kadinligi yapmakla unlulet. Avrupadaki hayat kadinlarinin geneli Romendir ornegin. Turkiyeninde kendine gire eksikeri artikari olabilir ama bunlar Islam yuzunden degil. Turkiyede ne yasalarda nede baska bir sekilde Islam yasanmiyor. Turkiyede Islam olsa ilk su bastakileri cezalandirir.

    Uzun adamin Islamiyet anlayisini yillar once rahmetli Kemal Sunal Zübük filmiyle anlatmisti. Hatta boy olarak bile buyuk benzerlik tasiyorlar. Islammi sizin uzun adama ulkenin ekonomisini batir bunu yaparken kendini zenginlestir dedi?
    Yahudilerle isbirligi yapmayin diye ogutleyen islammi uzun adama git BOP Esbaskani ol dedi?

    Ben baktim ama tek gordugum Islamin bunlarin tersini ogutledigi ancak sizin uzun adamin tum bunlari Islam Maskesiyle yapiyormus gibi gorunerek Islam dusmanlarina islama hakaret etsinler diye firsat verdigi.

    Yoksullastiran birsey varsa oda sizlerin yanlis secimleridir. Secmeyin artik ayni adami. Sucuda baska yerlerde degil kendinizde arayin, durum boyle ise bu sizin bunlara seyirci kalmanizdandir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İslamı olduğu gibi devlet diye bir halisülasyonu anlamsızca yüceltmeye durursan doğal olarak tepki gösteririm.

    Yoldaki polis devletmiş hah, yapacak başka iş bulamadığı köy kasabadan gelmiş, açlıktan nefesi kokan boş beleş tiplerin önüne seccade atıp bir de tapalım istersen :)

    İslam baskı, yoksulluk, geri kalmışlıktır, birilerine kölelik yapma düzeninin adıdır, yaşamı karartma, yaşamı işkenceye dönüştürme aracının adıdır.

    Böyle bir nesi, yüceltmeye çalışıp durursan tepki gösteririm, doğal olarak. Beni Kuran'da yazan öyküler değil, gerçekte olan ilgilendirir. Örneğin İran, İslam ile ezilmiştir. İslamla asfaltta resmi çıkmıştır, İran'ın. Ben İran'dan birilerini gördükçe "yazık" diye düşünüyorum. Bitik, kişilerdir. İslam adı altında tuzağa düşmüşlerdir. İslamla ezilmiş bu kişlere olsa olsa acırım. Öyle cınacak duruma düşmemek için tepki gösteririm.

    Rusyada Moskova ve St. Petersburg disindaki illerde kanalizasyon bile yok ornegin => Yanlış. Küçük kentleri bile oldukça düzgün, normal "kanalizasyonulu" siteleri olan, gerçek yeşil alanları olan, şirin bir ülke. Moskova yada St. Petersburg gibi büyük kentte yaşamayan birçok Rusyalı ünlü Youtuber' var, onların videolarında küçük kentlerini görüyoruz.

    Romen kadınlar arasında seks çalışanı çokmuş... Benim artık bu seks çalışanı olayına karnım tok. Türkiye'de hem resmi evlilik, hem dini evlilik ile bi sürü koca değiştiren kadınlar ne? Türkiyede o kadınlar çooook var. bu kadınlara, anlatım kolaylığı açısından "yasal çalışan" diyelim. Gerçekler bunlar. Esra Erol'un programını biraz izle, göreceksin. Bu yasal çalışanlar 15-16'da başlıyorlar çalışmaya. Esra Erol'un programları referansımdır. 16'sında ilk kocadan 1-2 cocuk, sonra başka koca, sonra bi başkasına. Coğu kez, evliyken başka erkeklerle yatma, kalkma. Bunları ben uydurmuyorum, birebir gösteriliyor, Esra Erol'da. Heh, Romen kadınlar seks çalışanıymış. Bence onlar bin kat daha iyi!

    Seçimler tiyatro. Bu AKP ile başlayan bir durum değil. Onlarca yıl önce de tiyatroydu. Tayyipçiler "Adam yok" diyor. Tiyatro kadrosuna adam alınmadığı için Adam yok, cok dogru!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ezanlara kulak veriyorum... Tüm minarelerden birebir özdeş ses yükseliyor... Başka deyişle: Her minarede ayrı ayrı imamlar ezan okumuyor.Tek bi yerden ses bandı alınıp, minare hoparlöründen o tek ses yayınlanıyor. İyi de, bir büyük kentte 10bin cami varsa, en az 10 bin imam var demektir, 10bin imam yerine 1 imam o da banttan okuyorsa... bu durumad 10 bin imama aylık para ödemeye ne gerek var? camiye gelecek emekli tipler, hacıya gitmiş gelmiş, Tayyipçi 3-5 kişinin namazını kıldırmak için mi aylık veriliyor o imamlara? Ezanı 1 tek yerden banttan okutup WiFi ile minarelere dagıtıyorlarsa, namazı da bir tek imamla kıldırıp, WiFi ile camilere dagıtsalar ? Ses WiFi ile dagıtılıyorsa, görüntü de dagıtılmalı. 10 bin imama boşu boşuna aylık verilmemeli.

    10 bin camiden tek ezan okutulması "tek ses" olması için. Bakın bu İslamcı partinin parolasıdır: Tek ses, Tek yürek, Tek din, tek sağlık, tek eğitim... Eh her bir nes tekse , namaz kıldırma neden tek değil? Hem öyle, hem böyle. Yok öyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devleti yücelttigim yok, sen nerde devlet sokakta diye sordun bende cevap verdim. Calistigin maasin her ay belli bir kismini devlete vergi olarak ödüyrsun, alisveris yaparken yine ödüyorsun, sen farkinda olmasanda hayatinin her alaninda devlet var. Askerlik yapiyorsun, yapmiyorsan para ödüyorsun. Bana tepki göstermekle bunlari degistiremezsin, yeri geldi devlet sana maske taktirdi, seyahat edeceksin devletten pasaportunu almak zorundasin, baska bir devlete gitsen yine kendini padsaportla o devlete belgeyeleceksin. Calistigin is yerine girerken kimlik bilgilerin vs isteniyor. Devletin sana verdigi bir kimliksin. Sen bunlarin disinda bir hayat sür, tamam o zaman sana hak vereyim.


    Islam konusunda zaten anlasamayacagimizi sana daha önce defalarca yazmistim. Senin islama AKP dini uzerinden ve yancilari üzerinden bakisinla benim farkli acidan bakisim zaten ayni degil. Bana göre Islam insanca hayat sürmek icin cok güzel bir yol göstericidir.


    Irandaki yöneticilerin yanlis tutumlari Islami suclu kilmaz. Iran devriminde Humeyni taraftarlari durumdan firsat bilerek cogunluk istemedigi halde zorla kendi devrimlerini dayatmistir. Iran tum dunya tarafindan ambargo altindadir, Islamda önerilen mantikla devleti yönetmiyorlar, islerine geldigi gibi yönetiyorlar.


    Rusya hakkinda bilinmeyen cok sey var, bunlari orda yasayan insanlar anlatiyor bende onlardan duydum, hatta ilk duydugumda ayni sen gibi tepki göstermistim.


    Para icin zor durumda kalip seks isciligi yapmakla, TR de bir kez evlenince koca degistirip bu isi hayvani istekler dogrultusunda yasayan kadinlarin durumu birmi? Romen kadinlar zaten cinsel anlamda özgürler. Her konuya malesef TR dürbününden bakiyor olman, görüs acini daraltiyor. benim burda yazdiklarim TR yi baz alip yazilan seyler degil. Esra Erol gibi programlarda gösterilen olaylarin kacinin kurgu oldugunu bilmesekte TR de bu gibi durumlar hep vardi.


    Adam yok degil, secenek koymuyorlarki eldekini secind diye. O zaman secimleri görmezden gelmek gerekiyor, yok saymak, hicbirsekilde oy atmamak.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ben yaşamı mın hiçbir alanında devlet yok demedim ki?

    Yalnızca devleti sanki çok sevilesi, çok güzel bir nesmiş gibi göstermek istercesine, bu yönde edebiyat katılmış yorumuna tepki gösterdim.

    Durup dururken devlet de devlet diye konuşan ya da yazanları sevmem. Esra Erol programlarında devletimiz deyip durur örneğin. Sevmem.

    Yerli IHA yapıldı haberi altında "devletimiz çok iyi çalışıyor" gibi övgü kuyruğuna girenleri sevmem.

    Senin o yorum, bu örnek verdiğiim kişileri anımsattı, o yüzden tepki gösterdim. Haa o kişiler, çok büyük olasılıkla pandemi döneminde "devletimiz bizim sağlığımızı cok düşünüyor" diyerek aşılarını da olan kişilerdir. Tüm yaşamlarını devlet diye bi nese endekslemiş kişilerdir. O başka.

    İslam, toplumları yoksullaştırır. Bunu dedim. Hem Finansal hem Kültürel olarak. Bak örnek verelim. Yeni Gine adası. Yaklaşık olarak Türkiye büyüklügünde çook büyük bir ada. Ada tam ortasından politik çizgi ile 2 ülkeye bölünmüş. Soldaki İslamik Endonezya, sağdaki Hristiyan Papupa Yeni Gine. Özdeş ada. Özdeş doğal kaynaklar. Hemen hemen özdeş insan ırkları... Her bir nes özdeş. Dolayısıyla bu 2 ülkenin de özdeş ekonomik koşullarda olması gerekir değil mi? Ancak yoook! İslamik Endonezya'da kişi başı yıllık gelir 5bin dolar, Hristiyan Papua Yeni Gine'de 25bin dolar, 5 kat yüksek! Demek ki neymiş? demek ki İslam toplumları, ülkeleri yoksullaştırırmış! NET: Sen yine de İslamı savun , sayılar, gerçekler ortada :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Islam yoksullastirir konusunda verdigin örnegi inceledim. Sanirim kisi basi gelirleri incelerken göz kaymasi yasadin. Cünkü Bahsettigin Hiristiyan Papua Yeni Ginenin kisi basi yillik geliri 2652$ olarak yaziyor. Bati Gine hakkindada birkac incelemelerde bulundum. Bati Gine Endonezyadan kopup özgür olmak istesede buna engel olunmus bir bakima üvey evlat muamelesi gören bir yer. Bunun disinda yillik kisi basi gelirden cok bu gelirlerin ne sekilde dagitildigidir önemli olan. Ginede yasayan bircok ilkel kabile var ve onlarin yasamlarini sürdürmek icin pek paraya ihtiyaclari oldugunu sanmiyorum. Ayrica bu gelirlerin dolar bazinda güney dogu asyada cok yüksek olmasida pek bir sey ifade etmez. Cünkü bu ülkeler batidaki devletler gibi herseyin tekelden pazara sunuldugu ülkeler olmadigi icin mikro düzeydede halk arasinda gecim saglanabilir, hem dogasi hemde yasam bicimi olarak insani topraktan uzak degildir. Ayrica Endonezya koca bir ada ülkesi olarak gayetr iyi durumdadir ekonomik olarak. Bu saydigin örnek dogru bile olsa bu Islamin yoksullastirdigi tezini yinede dogrulamaz, Islam bu ülkeye zaten ticaret yoluyla gelmistir. Tarihini incelersen musluman tuccarin yaninda calisanin satistan yanlislikla yuksek ücret almasina karsin bu kisilere paralarini iade etmek icin ugrasan tüccar sayesinde insanlar orda islama ilgi göstermislerdir. Dahasi Gine Adasinin batisindada son dönemde köyler halinde islama gecis olmaktadir. Bence bunun maddi sebeplerinden cok manevi sebeplerinide arastir istersen.


    Sayilar ve istatistikler konusuna gelince pandemi dönemindede birtakim sayilar vardi, su kadar kisi yogun bakimda su kadar vakkka var vs. Sayilar hicbirzaman hayattaki gercegin karsiligini yansitmaz!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Ocak 2023; 10:50:13 >




  • AB bircok gidaya böcek sinek katilabilecegine dair genelgeyi imzaladi. Buna göre bircok gida maddesinde örnegin Un vs. böcekler katilabilecek. Insanlara yavastan sinek yedirecekler, sinek demisken hergün milyonlarca insan ölüyor. Bunlarin bircogu kimsesiz veya insan cesedini yaktigini söyleyen bircok ülke var. Simdi bu ölülerin etlerini anlasilan bir endüstri et merkezine verip ordan bedavadan para kazanmadiklari ne malum? Bu cok kimsenin aklina gelmemistir

    bile, böyle bir dunyada insanin aklin ahersey gelebilir.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Göz kayması yaşamışım. Kişi başı gelir olarak Hristo Gine $2504, İslami Gine $5006 diyor, İslami Gine 2 kat yüksek :)
    Okey orada korkunç bi göz kayması yaşadım ancak yine de tezimi doğrulayacak örnekler var.

    İslami Türkiye'de en az aylık 8500TL = €470 Hristo Almanya'da en az aylık €1600 ki bu TR/€ düzeltmesi yapılmadığı için böyle. € en az 26TL olmalı diyor, ekonomistler. Almanya'da yaşayan arkadaşlar var... TR'yi açıkça aşağılıyorlar. İslami yönetim olduğu için o aşağılamalara pay veriyorum. ÖNEMLİ!!!! Aşağılayan arkadaşlar arasında namaz kılan da var :) :) :) Önemli Not: Ateistim, ancak namaz kılan kişi ile arkadaş olmam gibi bi durum yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç bir genelge. Amacı nedir anlamadım. Bu arada sinek esasında sakıncasız bir besindir. Yenildiğinde gövdeye herhangi bir sakıncası yoktur. Biz ıslar, sineği iğrenç yaratık olarak damgaladığımız için, sakıncalı görüyoruz ancak değil. Kuşlar örneğin günboyu sinek yer. Doga dengesinde önemli yeri vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Islamin zenginlige karsi degildir. Almanya baska bir Ligdir, karsilastirma yapilmasi bile yersiz. Dolayisiyla yanlis örneklerle tez dogrulanmaz. Hindistani bilirsin geneli halkin fakirdir. Birzamanlar Cinde fakirdi, Hindistan gibi. Yarin birgün sanayii Hindistana kayar ve o ülkedede fakirlik biter. Bu durumda Hindistanin fakirligini Hindu dinine baglamak digru olurmu? bana göre olmaz. Dahasi ben Güneydogu Asya ülkeleri hakkinda bilgiler toplamaktayim, orayi gezen insanlarin videolarini izlemekteyim. Bu ülkeler gelecekte cok gelisme kaydedecekler. Cok büyük potansiyelleri var. Türki Cumhuriyetler örnegin Kirgizistan yasanacak bir yer gercekten. Bu ülkelerin bugunku durumlari ekonomik zorluklari dinlerinden ziyade bulunduklari cografyadaki dev komsu ülkelerin baskisi altinda ezilmis olmalari. Hindistan yillarca Ingiliz sömürgesi olarak kalmistir, Türki Cumhuriyetler Sovyet baskisi altinda ezilmis, sömürülmüstür. Türkiyeye gelince zamaninda NATO ya girmesi onun kurtulusu olmustur, yoksa diger Türki Cumhuriyetlerin kaderini paylasip Sovyetler tarafindan isgale ugrayacakti, buda ülkeyi bugunkunden cok daha kötü duruma sokacakti. Yunanistan hiristiyan bir ülke olmasina ragmen ekonomik olarak AB ye girdigi dönem bizden daha gerideydi. Buna ragmen AB ye aldilar ve bugunku refahlarini AB ye borclular, ülke zaten 10 yil önce batmis, herseyi satilmisti, AB milyarlar pompalayarak kurtarmaya calisti. Bizim arkamizda duracak böyle bir kurum olmadigi gibi, siyasetcilerin zengin olma hirsida insanlari etkiliyor.


    Ben arkadaslarimin dinleriyle ilgilenmem, ateistmis degilmis benim icin önemi yoktur. Benden farkli olsun yeter, cünkü benim aynim olan birinden ögrenecek birseyim olmaz.





  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.