< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Eylül 2022; 11:21:54 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gündeme dair (76. sayfa)
-
-
ABD den Pirinc aldigimizi biliyormuydunuz? Ulkedeki uretim yetmiyor ve ABD den almak daha ucuza geliyor. Bunun ilk sebebi ulke verinli topraklari ciftcisini destekleyip kullanmak yerine disardan daha iciza geliyor deyip ciftcisini kosteklemektendir. Simdi nasil oluyorda ABD de uretilen pirinc ulkemizden daha ucuz olur diyeceksiniz, ustelik binlerce km yoldan gelmesine ragmen. ABD birtakim ulkelere kredi verirken karsiliginda birseyler ister, boylelikle ayni zamanda kendi ureticisinide destekler. Ciftcisine uretimi bilincli ve ucuza mal etsin diye kesenin agzini acar ona gerekli hangi makine alet hatta gerekirse tarlayi ilaclamak icin ucak bile alir. Boylelikle kisa vaadede pahaliya mal olan uretim uzun vaadede 100 lerce bi lerce iscinin yapacagi isi 1-2 kisiyle cok daha ucuza mal eder ve ithal eder. Hem bilincli ve verinli urun uretilir hemde uretim ve ithalat artar.
Bizde ise ciftciyi egotmek desteklemek yerine Allaha emanet bir sekilde yurur isler. Ciftci veya bos arazi gorse vatandas birsey eker, sonra ektigini yuzlerce kisiyle toplar. Hem bilincsiz hem verimsiz urun cikar ortaya ve devlet ilk krizde ciftcisini satar. Uretimin ve tarimin ne derece degerli oldugundan habersizdir. Oysa tarim yerli silah araba uretmekten cok daha onemlidir. Ambargo yediginizde urettiginiz silahlari arabalari satamaz ve yiyemezsiniz ama tarim urunlerini tuketirsiniz ve ac kalmazsiniz.
Ulkede hersey Allaha emanet ve bilincsizce bir sekilde yuruyor, taki duvara toslayana kadar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Bir de yerli üretim diye reklam yaparlar.
Markette değişik ambalajda pirinçler. Ancak hangisini alırsan al tadı kokusu iyi değil. Dışardan getirilen pirincin tadı kokusu da iyi değil.
Birçok türde tarım ürünü uzun süredir dışardan getirtiliyordu, ekmek buğdayı da bunlardan biri. Buğday, Rusya, Ukrayna, Kanada'dan geliyor diye anımsıyorum. hiçbiri Anadolu buğdayı gibi güzel kokulu değil ayrıca çok dayanıksız. Yakınlarda 3-4 fırın var. Hangisinden hangi ekmeği alırsam alayım hepsinin kokusu yapay, 1 gün bekleyince yenmeyecek ölçüde bayatlıyor.
Şimdi kendi kendisine "müslüman" diyen bir ülkede bira kalitesiz olabilir bu benimsenebilir ancak ekmeğin kaltesiz olması onaylanamaz. Sorun şu ki, kişiler ekmeğin kalitesiz olduğunun bilincinde bile değil. Çoğunluk gramaj-fiyata bakıyor. Ekmeği aldığı gün tüketiyor, o yüzden bayatlık olayına takılmıyor olmalılar. Biz ekmek az tükettiğimiz için coğu kez ekmek 1 gün sonrasına da kalıyor. Yıllar önce Dominos Pizza almıştım. Öğlen aldığım pizzanın birkaç dilimini akşama yemek üzere bıraktım. Akşamda pizza yenmeyecek ölçüde bayatlamıştı. O deneyimden sonra bir daha pizza almadım. pizzacılar da fırıncılar da, ürünü sadece birkaç saat boyunca tutacak kalitede girdi öğeleri kullanıyor olmalılar.
Kişiler kalitesiz bugday pirinç ürünlerindeki bu denli kolay sorunları bile yadsımıyorlar, o ürünlerin ülke ekonomisine olumsuz etkilerini ne denli düşünebilirler?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
El bebek gül bebek bakilan Kralice bile 120 sini goremeden 96 sinda öldü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Şimdi bi sürü seremoni, anlatı, demogoji yapılır medyada :)
Covid ten öldü denilseydi keşke ne komik olur gece gece sağlam gülerdim :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
Kralice Elisabeth 1926 da dogmus ve daha 50 li yillarda babasi ölünce tahta gecmis. 70 Yil tahtta kalan en uzun süre Kralicelik yapan ünvana sahip. Kendisi Kanada, Yeni Zelenda, Iskocya, Ingiltere ve Irlanda Kralicesi idi. Ömrüne kactane Basbakan ve devlet adamlarini sigdirmis, bizim adini tarih kitaplarindan okudugumuz Churchill gibi Ingiltereye basbakanlik yapmis adamlar onun tahtina hizmet etmis. Tarih gibi kadinmis gercekten. Tahtina oglu Prens Charles 3. olarak gececek. Cenazesi 10 gün sonra büyük bir törenle yapilacak. Yani 2 hafta medya bundan bahsedecek. Hayatinda tek bir adam olan Kralicenin eside gectigimiz yil ölmüstü. bu insanlar uzun bir ömrü kendileri olamadan yasayip göctüler, Kralice kimligine adanmis bir hayat. Ölümünün ingiliz ekonomisine yükü agir olacak. Paralarin üstündeki resimleri olan paralar yeni Kralinki ile degistirilecek olursa bu yük dahada artacak, ayrica Ingiliz Milli Marsinda Kralice olan kisimda Kral olarak degistirilecek. Ölümünü Londra köprüsü yikildi koduyla verdiklerine göre bundan sonra Britanyadaki birlik dagilacaktir. Kralice Elisabeth tam bir görev insani olarak biliniyor. Getti pamuk nenemiz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Eylül 2022; 9:27:12 >_____________________________
-
Hepiniz bu yil Avrupanin onde gelen havalimanlarinda yasanan sorunlari duymussunuzdur. Yeterli Personel olmadigi gerekcesiyle bircok ucus iptal edilmis insanlar havalimanlarinda beklemek zorunda kalmislardi. Amsterdam havalimani %20 kucultulmus, Almanyada Lufthansa 3000 ucusu iptal etmisti. Turkiye tum bu sorunlari yasamadigi icin gurur duymustu.
Simdi siki durun bunun altinda yatan sebebi duymaya. Avrupada hicbirsey organize bozuklugindan kolayca aksamaz, aksarsa eger altinda mutlaka bir kasit vardir. Ve o kasit ise onumuzdeki 10 yil ocinde insanlarin ucakla seyahat etme haklari ellerinden alinacak olmasi. Gelecekteki bu kisitlamaya Avrupa simdiden kendini hazirlamakta.
Kaynak ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
https://odysee.com/@EvaHermanOffiziell:1/26-08-22-Flugverbot:5
Videoyu açmadı, proxy'den girdiğimden. en sondaki tümce olayı özetliyor:
Mit Hilfe vorgeschobener Gründe wie Personalengpässen, dem Klimawandel und der Corona-Krise werde diese Agenda überall auf der Welt durchgesetzt. Hopkins fordert, diese Entwicklung bekannt zu machen, damit die Menschheit nicht schlafwandelnd ihre Freiheiten verliere.
Personel yetersizliği, uzun dönemli hava değişikliği, korona gibi çakma nedenlerin yardımı ile, bu plan eyge çapında uygulanacak. Hopkins, kişiler uyurken özgürlüklerini yitirmemesi için bu gelişmenin bilinmesini istiyor. (Çeviride arapça sözcük kullanılmadı!)
Korona ile özgürlüklerin içinden geçildi çok az kişi tepki gösterdi. Uçak yolculukları kısıtlanmaya başlayınca kim ne denli tepki gösterecek :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Eylül 2022; 21:59:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Videoyu izleswn daha cok bilgi elde ederdin. Ornegin Hollanda Schiphol havaalaninda %20 kuculmeye gitme nedeni olarak iklim icin karbondioksit emisyonunu dusurme adina yaptigini acikca belirtiyor. Hollanda diaindaki ulkeler tepkiden cekindikleri icin sebebi personel yetersizligine bagliyor. Ucma ozgurlugunun son yillarini yasiyoruz ve yapmamiz gereken sey firsat buldukca ucmak olmalidir.
Video, proxy'den girdiğimden göstermemiş olabilir. Siteyi yalın adresiyle (https://odysee.com) açmayı denedim altta
Konnte keine User ID laden. Funktionen für Konten sind temporär nicht verfügbar, versuche es in einem Moment erneut.
dedi video thumbnail'lerini göstermedi, video başlıklarını gösterdi. Refresh sonrası durum değişmedi.
Bu tür sitelerin her durumda her yerden girişte sorunsuz her nesi açması gerekir. Örneğin: 153news.net, nerden girersen gir, üye ol yada olma, açar. Üye olmadan açtığın videoyu mp4 olarak indirebilirsin bile! Bir tek yorum yapmak ya da video yüklemek için üye olman gerekli ki o da doğal bir gereklilik. Gerçek özgürlük 153news.net 'te. Takma adımın sonuna 0153'ü 153news'tan aldım nitekim :)
Konuya gelecek olursak, genel hava değişikliği, corona gibi çakma bir öykü. Corona 'da çakma sağlık bilimi, ölüm korkusu üzerinden gittikleri için daha çok kişiyi kandırdılar, hava değişiklliği olayında o denli kandıramazlar. Cavit-19 aşısı olan, dizel araç kullanan bir arkadaşım örneğin hava değişikliği olayının çok saçma propaganda olduğunu söylüyor.
Uçaklar CO2 çıkarmıyor diye biiyorum, ancak diyelim ki çıkarıyor, uçakların verimliliği her yıl artmıyor mu, hiç yakıt transferi yapmadan 20.000km uçabilen uçaklar var, dolayısıyla uçaklar çok az CO2 çıkarıyor, bu durumda onları CO2 çıkarıyor diye yasaklamak kendi içlerinde çelişmek oluyor. Ancak Kaptan ile arkadaşı Joe (= onlar gibi olan milyarlarca kişi ) TVden medyadan başını kaldırıp bu ayrıntıları ne denli düşünür, o da ayrı konu :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
-
Çakmademi sonrası azalan uçak yolculuklarını gerekçe gösterip uçuşları azaltmış olsalar normaldi ancak Amsterdam karbon emisyonunu gerekçe göstererek yapmış. Karbon emisyonu deyince Cacık Gates'in öküzler osurup karbon emisyonuyürüyü yapıyor öyküsü ile örtüşüyor. bir üst plan yürütülüyor belli. Çakmademi, bu üst planın bir evresi yalnızca.
Çakmademi henüz TR'ye gelmeden, 10.Mart.2020'de Fatih Portakal
"Ülkeler içine kapaniyor" demişti. Ülkelerin kapanacağını nerden biliyordu? Uçak yolculuklarının azaltılması da üst planın bir evresi olmalı.
Kuresel isinma var buzullar eriyor diyorlar. Gercekte ise Arktik bolgede yani kuzey Polar bolgesinde yaz aylarinda olunmasina ragmen Gronlandda buzlarin gunde 7Gigaton arttigi tespit edilmis. Bundan kac kisinin haberi var?
Yarin bircok devlet adami Ingiltere Kralicesinin cenazesi icin Ingiltereyw gidecek. Iklim duyarliligi politikasinca Ingiltere bircok devlet adamina ozel ucakla gelmemesini istemesine ragmen G7 ulkeleri liderlerinden guvenlik gerekcesiyle boyle birsey isteyemeyecegini acikladi. Ornegin Kanada lideri yada Alman Cumhurbaskani guvenliklerinden korkuyorlar. Bunun sebebi Oandemi politikasindaki kati tutumlari ve gercekten halk icine guvenliksiz cikamiyorlar artik. Cunku insanlar tepkisiz degiller. Kanada gibi ferah bir ulkenin lideride ayni kaderi paylasiyor.
Turkiye Cumhurbaskani Erdogan icinse bir aciklama yapmadilar, cunku itibarindan tasarruf edemeyecegini biliyorlar. Ama artik enerji ve iklim politikasindan siyasetcilerde nasiplerini almaya baslayacaklar yavas yavas. Aptal bir politikanin sonucu insani tas devrine geri goturur.
World Trade Centerin daha once hic yayinlanmamis ve icerden nasil patlatildigini gosteren videoyu izledim. Izledigim kaynagi paylasamam, baska yerden bulursam linki eklerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Eylül 2022; 2:22:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu yaz Türkiyede oldukça serin geçti. Şöyle diyeyim işyerinde klimayı nerdeyse hiç açmadık, önümüz avlu gibi gölge çimenlik bir yere bakıyor onun da sayesinde ancak önceki yıllar bayağı açıyorduk. Evimiz ise güneşe bakıyor buna karşın klimayı çok az açtım. Önceki yıllarda uzun süreler açıyordum.
Dolayısıyla gittikçe artan sıcak diye bir olay yok. Belli dönemlerde iniş-çıkışlar var yalnızca. Bilim fetişisti, medya bağımlılarına göre havasal değişim var.
Cenaze Arapça. Ölü diyelim. Hem Elizabeth için daha uygun olur :)
"Yarin bircok lider Ingiltere Kralicesinin ölüsü icin Ingiltereye gidecek", daha açıklayıcı :)
İklim duyarlılığı :) Çakmademide virüs duyarlığıdan sonra yeni buluş :)
Özel Jet 'le gelmeyin mi? Daşak yapıyorlar, açıkça.
Kanada lideri çakmademide en yavşaklardan biriydi.
son tümce yanlış
"artik enerji ve iklim politikasindan siyasetcilerde nasiplerini alacaklar" Çakmademide aşıdan paylarını almadıkları gibi, çakma iklim duyarlığında da pek bir nes değişmez onlar için. Haa elizabeth'in ölüsü için belki "bakın Jetimizle gelmedik" gösterisi için Jetçiklerini kullanmazlar medya flaşörleri flaş flaş onları gösterir ancak bu sadece 1 kez olur. Aşı oluyormuş gibi seremoni yaptılar ya 1 doz, onun gibi :) Nasip alacaklar diye bi olay yok. Nasip sözcüğü Arapça bu arada.
-
Videoyu mp4 dosyası olarak indirebilirsen, Yandex Disk üzerinden 100% anonim olarak gönderebilirsin. Yandex, anonim konto* açmaya onay veriyor.
Örneğin ben Yandex Disk üzerinden birçokvideo, belge, anonim olarak gönderdim.
* Arapça hesap sözcüğünü kullanmamak için Almancasını kullandım :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt