Şimdi Ara

Gündeme dair (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • OsmanBuğrahanBiçer O kullanıcısına yanıt
    150 yıl öncesine dek petrol yoktu, yaşam sürüyordu. Petrol yaşam için kesin gerekli bir nes değil. Büyütmeyin bu denli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede tatil yaptim. Cok ilginc gözlemlerim oldu. En Yüksek Banknotla yani 200TL ile ancak uygun bir gömlek satin alinabilir. Buda insanlarin para harcarken hicbirseyi önemsememesine sebep oluyor. Avrupaya göre fiyatlar cok uygun olsada ülkeye göre yüksek. TR Avrupali icin ucuz evet ama o kadarda ucuz degil. Trafikte ilk basta disardan gelen biri sendeliyor, kurallara uygun sürmek kazaya sebep verebilir. Bu yuzden TR deki trafik kültürüne uymak gerekiyor. Anayoldan saga veya sola dönecekseniz arkanizdaki üstünpze cikacak gibi geliyor. Serit degistirirken sinyal verme diye bir olay yok, burnunu sokan ve hizli davranan senin seridine üzerine cikmak pahasina geciyor, yol 3 seritse bunu araclar 4 serit yapiyor. Insanlar trafikte cok kompleksliler. Polislerin trafik cezasi kestigini hic görmedim. Neyseki trafik isini birkac günde cözdüm ve TR dekilere uyum sagladim, pek bir sorun cikmadi. Trafigin en yogun oldugu Istanbul gibi sehirlerde arac sürdüm, trafik konusu ufaktan Hindistana benzemis gibi geldi. Istanbul cok yogundu, cok turist var sehirde. Istanbulun merkez yerlerindeki kiytirik otelleri fiyatlari sisirmislerdi. En sevdigim tarafi vapurda bulundugum anlar oldu, insan vapurda biraz dinleniyor cünkü, sehir yorucu. Metro ve tramvaylar insan dolu, Taksi bulmak zor is. Taksiye cok ihtiyac var bu isin cözülmesi gerekir. Normal fiyatinda gidentaksici az, turistik yerlerde trafik yogun oldugu icin su fiyat olursa gideriz diyorlar, onlarida anliyorum ve dedikleri fiyatlar bizim icin yine cok uygundu ama ülkede yasayan biri icin cok gelebilir.

Istanbul ülkenin en köklü sehirlerinden olsada yollari ve kaldirimlarina bakinca siradan bir Aandolu sehrinden hicbir farki yok. En güzel arazilerde sacma sapan sekilsiz binalar, insaatlar ve olmayan altyapi. Istanbuldan baska sehirlerdede bulundum, ülkedeki yollar ve asfaltlarin kalitesizliginden baska tuvaletlerin pis olusu tum sehirlerdeki ortak nokta idi.

Istanbulda herkes birsekilde para kazaniyor. Sehre disardan gelipte tek seferlik bir gec alanlarin yanlarina Istanbul kart sahipleri gelip, otomatikten birgec cekmek yerine parayi onlara verip sizin icin basmayi öneriyorlar. Sagolsun büyüksehir Belediyesi yardim sever yapmis insanlari. Cünkü Istanbulkart sahipleri kart basinca 15 degil 8TL kesiliyor, artan para Kart sahibine kaliyor. Para kazanmanin önü acik, hersekilde para kazanma yollari var Türkiyede. Devlet baskisi pek bu alanda yok. Düzenli iste calisanlari bilmem ama düzensiz olarak para kazanama yollari cok.

Petrol fiyatlari ülkedeki yasam icin cok yüksek. Insanlar birsekilde hayatlarini sürdürüyor ve herseye adapte oluyor. Gözlemeldigim baska bir konu ise C.Baskaninin kendini kabul ettirmis olmasi. 2023 te büyük ihtimal yine kendisi C.Baskani secilecek ama hukumet baska parti olacak gibi.

Diger bir konu isletme sahipleri sadece cok kazanmaya hedeflenmis, bunu yaparken kanun kural tanimiyorlar. Herkeste birsey olmaz kafasi var. Devlet dairelerinde bir isiniz varsa kisa sürede halletmeniz zor, suraya git sunu imzalat sonra oraya git sunu al gibi islemler devam etmekte. TR de islerin ne sekilde yurudugunu bilmeyenin isi zor. En hizli yöntem bu metzodu cözmek yada cok yerlerde tanidigi birine devretmek. Bu tanidik olayi her isi cözer.

Bunlar harici güzel bir ülke, insanlari birbirine daha sagili olsa, cevre ve tuvalet temizligine dikkat edilse cok daha güzel olabilir. Birde kalitesiz asfaltlar ve kaldirimlar isi halledilmeli. Kaldirim kenarlarini sari renge boyamaktan vazgecilmeli.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "C.Baskanı kendini kabul ettirmis" bölümünde takıldım. İslamcı bir tipi sen benimsediğin için herkesi öyle mi sandın, ya da o İslamcı tipin Türkiye'ye doluşturduğu İslamcı Arap bozuntusu tiplerle ayaküstü C.başkanı anketi mi yaptın, anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 29 Ağustos 2022; 23:49:58 >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

Yaptigim gözlemler ve insanlarla yaptigim sohbetlerden anladimki Erdogan ismi nerdeyse bir tabu olmus. Karistlari bile onu benimsemisler. 2023 secimlerinde hukumet degisecek ama C.Baskani ayni kalacak gibi. Aslinda ben cok daha degisik sonuclar bekliyordum ama yüksek enflasyona ragmen halen daha kendini kabul ettirmis olmasi beni sasirtti dogrusu.

"Karşıtları bile benimsemişler" demek? Öncelikle "Tayyip karşıt" deyimi saçma. Aşı diye bi saçmalık çıkartılınca normal yaşamı secenlere "aşı karşıtı" denmesi gibi, bir İslamcı, Osmanlıcı, dinci, nurcu, BOP'cu, düzenci bir Uzun tip, 20 yıl boyunca koltukta oturtulması sonrası normal kişiler "Tayyip karşıtı" olmaz. O kişiler "benimsemiş" hiç olmaz. Tayyipçilikte level atlamışsın sen, madalya takmalı sana. Ülkedeki Tayyipçiler'i solda hiç bıraktın bu post modern Tayyipçi söylemlerin gözlemlerin ile. Baksana bu Tayyip susuzluğunu gidermek için neden TV'ni açıp Tayyip izlemiyorsun da gelip burada Tayyipçiliğini yaşamaya yelteniyorsun?

Öyle agir sacmalamissinki yazdiklarina gulmekten kizamadim bile. 20 yildir %50 den fazlaniz bu adama oy verdi. Tarafi oldugu gibi karsitlarida var. Hem adami seciyorsunuz hemde o ulkede oy kullanmayan birimi Tayyipci oluyor? Iyi guldurdun, sen cok yasa. Ben o ulkede yasayan insanlar uzerinden yaptigim gozlemleri
    paylastim. Farkli sehirlerde farkli insanlarla sohbet ettim.

Tek tarafli konusan spikerler gibi aciklanan goruse bile tahammulun yok. Bu bir ise yaramaz sanirim bir 5 yil daha TVlerde Tayyip izleyeceksin. Izlemesende tuvalete gidince ebeveynlerinin actigi Haber kanallarindan sesini duyacaksin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tayyipçi olduğunu söyleyemeyp kaçamak biçimde Tayyipçiliğini yumurtlayıp duruyorsun, dahası buna beni ortak etmeye çalışıyorsun.

Türkiye Tayyip'i kabul etmiş gözlemin için Ülke Gündemi'nde bi konu açsana. TV izlemeyi 10 yıl önce bıraktım, bunu her yerde söyliyoruım gelmiş "5 yil daha TVlerde Tayyip izleyeceksin. " diyorsun, beyin hasarı gördüm sende :) Yakınlarım da TV'de artık Tayyip çıktımı kanalı ceviriyor. Kimse ilgilenmiyor senin sevgilin ile. Bu denli taptığın bir tipi neden başkalarına dayatmaya çalışma, kendi kendine tapın o uzun tipine :)

Ya nitekim, senin Tayyipçi olduğunu 2 yıl önce "Aya Sofya Cami yapılması cok iyi oldu" dediğin yorumdan bu yana biliyordum :)

Dediğim gibi git konu aç, Tayyip severliğin ile ilgili, ne denli "kabul etmiş" Türkiye, kendin gör. Konuyu aç ben yazamasam da izeyeceğim :)

Bu sene Türkiyede sunu farkettim, insanlar tanistiginda ne kadar cana yakinsa bir o kadar kompleksliler. Genel olarak orda yasayanlarin bir kismi her ne kadar kendilerini farkli görüyorlarsada öyle degiller. Ayni sey senin icinde gecerli. Kafana uymayan hicbir aciklamaya bile tahammülün yok aninda karsindakini etiketliyorsun. Yasadigin ülkede 20 yildir Tayyibi secen sizsiniz ben degilim, ben oraya en fazla yilda veya birkac yilda bir tatile gelirim.

Tayyibi kendinize siz dayatiyorsunuz, hosunuza gitmeyincede bizmi sucluyuz ?   Bak Avrupada yöneticilerin tipi boyunun önemi yoktur, kimsede o kisinin boyu ve tipiyle ilgilenmez, yaptiklarina bakarlar. Uzun adam diye her ne yapsa onu secip duruyorsunuz, tipe önem isi sende bile var demekki " Bu denli taptigin bir tipi..." diye yazmissin. Su siralar AB ülkeleri tüm Ruslara vize yasagi getirmeyi görüsüyor, Putin yanlisi olsun karsiti olsun tüm Rus vatandaslari bundan nasiplenecekler, kim Putinci kim degil diye ayiklanmayacak, neden? cünkü Ruslarin cogunlugu Putinden yana, senin durumda bunun gibi. Tayyipten dolayi beni sucluyorsun ama Tayyipten dolayi Türklere vize yasagi getirilecek olsa bundan nasiplenecek olan ben degil sen olacaksin.

Aya Sofyayi Camiye ceviren Fatih Sultan Mehmettir ve özüne dönmüstür. Git bak bakalim Yunanistanda kac Camii ayakta duruyor.

Ben gördüklerimi yazdim hepsi bu.

Ben orda artik insanlarin yönetimdeki Parti ve basindakilerden yaka silkecegini beklerken cok farkli seylerle karsilastim. Adam hem ekonomiden dert yaniyor hemde bundan muhalefeti sucluyor, bircoguda hukumete toz kondurmuyor. Muhalif oldugunu belirtenler ise 6 li masadan beklentileri olmadigini ve HDP nin kucagina düsme korkusu olduklarini söylüyor. Genel olarak yaptigim sohbetlerden ortaya cikan tablo bu. Hayat pahalilanmis ama adamlar partizanliktan destekledikleri iktidar ve basindakine toz kondurmamak icin halimden memnunum diyor. Bunlari görünce yapilan zamlar azmis bile dedim bu halk cünkü daha fazla zammi hakediyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 31 Ağustos 2022; 17:58:39 >

• Hocam, artık yazdıklarını okumuyorum. Tanıştığım Türkiye'de kompleksliler sözcüklerini gördüm. Altta bi Aya Sofya gördüm. 3-5 sözcük, başka da okumadım.

Bu siteye artık yazılım geliştirme, Mac, Linux bu 3 forumda ne var ne yok bakmaya geliyorum.

Anlattığın anlatacağın nesler beni ilgilendirmiyor. Haa önceki mesajda dediğim gibi Türkiye Tayyip 'i Kabul Etmiş temalı konu açarsan linkini at br ona bakarım. Sen GSM kulubü üyesisin diye biliyorum, konu açabilirsin.

Yazdiklarimi isteyen okur istemeyen okumaz, foruma yaziyorum kisiye degil. Kompleks heryerde heleki trafik kompleksten gecilmiyor. Sirf senden once gecmek icin ucurumdan asagi dusmen pahasina ustune dogru araba kiriyorlar, sinyal diye birsey yok. Varsa yoksa vara yoga korna.

Tayyipi artik Turkiye gercegi yapmissiniz, bu konuda epey konu var zaten. Cok meragin varsa sen ac konuyu. GSM onayi almak zor degil. Bir arkadas vardi Avusturyali ulkesinin Nukleer enerji santralleri kurmamasindan gurur duydugunu soylemisti. Bende ona ulkesinde kullandigi elektrigin buyuk bolumunun Almanyadaki nukleer santrallerden geldigini belirtmistim. Seninkide o hesap, ne sis yansin ne kebap!

• Bugün Eylülün 1 i, Sonbaharin gelisiyle birlikte yeniden Asi propagandalari ve bol Covid haberleri bekliyorum. Dün AB ülkeleri Ruslara karsi vize kolayligi saglayan anlasma asikiya alinip zorlastirilmaya ve halihazirda bu vizelerle AB ülkelerinde bulunan Ruslari ise geri göndermek icin calismalara basladi. AB ülkeleri bu karari Ruslarin genelinin Putini destekledigi gerekcesiyle yandas karsit ayirt etmeden hepsini cezalandirmak istiyor.

• Hocam bildirimlerde yeni mesaj görünce tıklıyorum ancak ekrana uzaktan kabaca bakıyorum. Ayrıntıya bakmıyorum. Yine de bir "Tayyip" sözcüğü gözüme ilişti. Başka hiçbir söze bakmadım görmedim bile.

GSM klupteki "Ülke , Dünya Gündemi" odasına konu aç, link ver , mavi renk görünür, mavi renk görünen linki tıklayıp bakarım,

Diyeceklerim bunlardır. Ya da dur Osmanlıcı özentisi sözü ile "Maruzatım Budur" :)

• Beni kafandaki kaliba oturtabilmen icin, Ülke ve Dünya Gündeminde sectiginiz Liderin tekrar secilecegini öngördügüme dair konu acmami istiyorsun. Ülke ve Dünya Gündemi zaten bu tür konulardan gecilmiyor, al sana mavi renk https://forum.donanimhaber.com/hicbiri-kazanmaz-tayyipten-baska-tovbe-hasa-allah-gelse-tayyipten-baska-malik-yoktur--153783366  

Sirf Türkiyede gördüklerimi anlattim diye oy kullanmayan biri olarak Tayyipci olarak itham ediliyor isem, o ülkede yasayan ve oy kullanabilen herkesi, 20 yildir onun yönetimi altinda oldugu icin en büyük Tayyipci diye nitelendirebiliriz!

• Mavi link görünce baktım ancak senin konun degilmiş.

Almanya'dan TR ye gezmeye geldim, kiminle konuştu isem Tayyip'i benimsemiş "Tayyip Karşıtı" olanlar bile benimsemiş, Tayyip yine halk başkanı olur... gibi bir konu açmalısın. bu yalnızca benim bir önerim, açmak zorunda değilsin doğal olarak :) Ha açarsan tıklayıp izlerim :)

Kafa, kalıp, dünya, "ve", tekrar, dair, zaten, tövbe, haşa, allah, malik, sırf, itham bunlar Arapça sözcükler :)

kafa: düşünce, bellek
    kalıp: durum, yapı
    dünya: eyge, yeryüzü
    ve: de, ile
    tekrar: yine
    dair: ilişkin
    zaten: nitekim "kaldı ki"
    tövbe: Arap işi sözcüktür, Türkçesi yok.
    haşa: "hiç öyle değil", "tanrı korusun", "hiçbir an"
    sırf: yalnız, yalnızca, "bir" => "Bir Türkiye'de gördüklerimi anlattım diye..."
    itham: suçlama

Gördün mü, Türkçe de olabiliyormuş :)

Zaten tek yaptigin acip uzaktan izlemek, kafayi kuma gommek. Her yerde saklanmak Cok merakli isen sen ac konuyu! Ben goruslerimi actigim bu konuda yaziyorum.

Onaylat kardes, yaptigin her alisveriste numara isteniyor, indirimden yararlanmak icin aldigin kartlardada oyle burda numara versen ne olur, her yerden mesaj aliyorsun nasil olsa. Sanki veri korumasina ozen gosteren bir yerdesinde…

Bu "ne oldum" delisi, teknoloji hipisi, çakma forumcu takımına GSM no'mu vermem. Vermem demek, onların kendilerini gerçek bir teknoloji üretici, gerçek forumcu, gerçek birileri olduğu sanısını onaylamam anlamına da gelebilir. Haa bunu yüzbinlerce kişi önemsemeyebilir, onaylayabilir ancak ben onaylamam. Bu tiplerin kendi kendilerine yarattıkları Elite Forum Club sistemine "GSM'li istek" göndererek onları şereflendirmek, coşturmak ? Kalsın :)

Len birak, iki pantol alsan kasada magaza calisanlarinin utanmadan telefon numaranizi alabilirmiyim diye sordugu bir ulkede yasiyorsun, 50 magazaya numara vermissindir, burda vermesen ne olur. Herkes zeytinyagi gibi orda, esnafin acgozlulugunden yaya kaldirimindan yurunmuyor, lafa gelince suc hep baskalarinda, hem adami 20 yildir iktidar ediyorsunuz gelecek secim adami yine Baskan sececeksiniz gibi gorunuyor diyorum aninda Tayyipci ilan ediliyorum. Siz bu kafayla degil bir secim daha bir 20 yil daha bunu secersiniz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Eylül 2022; 2:3:59 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.