Gündeme dair (74. sayfa)
1 Mobil
-
-
Onceden para kazanma hirsi vardi, haftasonu ek gelir getiren isler yapardim. Salginda aslinda para kazandigimi sanarak vaktimi sisteme calisarak dolayisiyla eseklik yaparak gecirdgimi anladim. Cunku ne kazanirsaniz kazanin, sistem istedigi an o paralar buhar olur ve geriye yaptiginiz eseklik kalir. Artik hic kasmiyorum, haftasonlari gelir getirecek teklifler alsamda reddediyorum. Insanin kendine ayirdigi gorev ve kosullanma baskisi olmadigi anlar gibisi yok. Bos zamanlarda dag tepe toprak geziyorum bisikletle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Orban AB ülkeleri icinde herzaman aykiri ses olmustur. Öncelikle Sorosa ait okullari kapatmasiyla baslamistir ise. AVrupada Sorosa bagli önemli düsünce kurullari ve Üniversiteler var. Orbanin Macaristanda kapattigi Okul Viyanada faaliyetlerini sürdürmektedir. AB nin cikardigi birden cok cinsiyet kuralinida kabul etmedi ve ülkesinde LGBT Propagandalarina izin vermedi. AB nin mülteci kotasinada uymayarak Suriyeden gelen hicbir mülteciyi ülkesine almadi. Suan belkide Avrupada en az mülteci bulunan ülkelerden biridir Macaristan. Salgin yönetimindede AB ile uyumlu hareket etmedi.
Pandemi yasalarini lehine kullanarak karsisinda olan basini ve muhalefeti dahada kisitladi. Gectigimiz secimlerde ona karsi birlesen 6 li koalisyona ragmen yeniden cogunluk oylariyla secilmistir. AB ile bircok konuda karsi karsiya gelmistir. Macaristanda AB tarafindan daha ne kadar süre tolere edilecegi bilinmemektedir.
_____________________________ -
Türkiye 'de aile bakanlığı kuruldu. Daha ne olsun :)
Bu arada aile sözcüğünün kökenine baktım. TDK bu sözcüğe Arapça kökenli diyor, ancak latince familia 'dan geliyor, Almanca familie'de bu iyice netleşiyor: fAmİLiE
aile bakanlığı ne işler yapıyor dersin ? korkum odur ki, şeriatçı aile sisteminin altyapısını planlıyordur. Tayyip'in kurdurduğu bir nesten başka ne beklenebilir ki?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
renkler bellek yıkama için hep kullanılagelmiştir ancak hava durumunda bile bunun yapılması eşşeğin organına su kaçırıldığını gösteriyor. Ancak bu renk oyunun az izlenen kimi kanallarda yapılabileceğini düşünüyorum örneğin BBC'deki hava durumunda böyle bir oyun olamaz, BBC'de olsa Britanyalılar soybağ* kişilerdir, bu renk oyununu anında ayırt ederek tepki gösterirdi.
*soybağ : olaylar arasında soyut bağlantı kurabilen demektir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
para ancak bir işi severek yaptığınızda mutluluk getirir. sevmeden yapılan işten gelecek para mutluluğu da, sağlığı da götürür.
ancak para ile ilgili bu gibi ayrıntılar okulda anlatılmaz.
Orban, o işleri kendi düşüncesi ile yapmadı ki. Ona öyle yapması söylendiği için yaptı.
Kuzey Kore'deki Kim Jong-un bu "karşı lider" portresinin öncüsüdür. Arka planda hepsi özdeş yere bağlıdır.
Yemişim onların karşı olmalarını. İkisi de küçücük ülkeler. Bir işe de yaramıyor karşı olmaları. Türkiye'de olsun öyle bir lider ha? Yiyor mu :)
Okul demisken eskiden ogretmen denince akla oturakli sevimli aileden biri gibi olan bizlere iyi ve dogru seyleri ogutleyen insanlar gelirdi. Artik yeni nesil ogretmenlerde bu tablo butunuyle degisti. Cogu anaakimin disince ve fikirlerine biat etmis, bu disince ve gorusleri sorgulayanlari irkcilikla cinsiyetcilikle suclayan ve cocuklara dusman olan egitim polisleri gibiler. Bu yazdiklarim Avrupadaki egitimcileri kapsiyor Turkiyede durumlar nasil bilmiyorum.
Okul demislen savas tiyatrosu dolayisiyla enerji sorunu yuzunden Pandemideki gibi cocuklar evden egitim yapabilirlermis. Bu AB tum vatandaslarini Ukraynadaki savasa ortak ediyor. Selenskij istiyor bunlar yapiyor. Ruslar yikacak daha sonra AB ulkeleri Ukraynayi tekrar insa edecek. Ukrayna gelecekte kureselcilerin merkez ulkesi olacak, yapmak istedikleri Teknokratik yapinin, bitki ve sebze meyvelerin karbon emisyonunu dusurme bahanesiyle yapilacak bitkilerdeki genetik manipulasyonun ve diger SmartCity gibi acikhava hapishanesi gibi projelerjn anamerkezi olacak. Ukraynalilar gelecekte bugun Rusya ile savstiklarina pisman olacaklar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Telefonlardaki havadurumu uygulamalarinda ilginizi cekmistir, gectigimiz yillarda sari renkli gosterilen gunesli yerler artik portakal renginden kizila varan birton altinda ekstrem sicak olarak gosteriliyor. Kirmizi renk insan bilincaltinda tehlikeyi ifade eder. Oysa gectigimiz yillarda ayni sicaklikta bu bolgeler acik sari renkti.
Insan bilinci surekli bu tekrarlar renkler ve ifadelerle sicaklik dolyasiyla eve hapsedilme bahanesinemi hazirlaniyor? Salgindan biliyoruz, virus var disari cikma, simdide gunes var disari cikmami geliyor?
Insan beyni hayatta daha kolay gelmek icin birtakim seyleri birbiriyle ilintilemis buna gore daha cabuk tepki verebilmeyi amaclamis. Bu ayni zamanda bizi esir alan bir acigimiz. Bizi hipnotize etmis bircok sey bilincimiz disinda otomatik calisiyor. Bilincsiz tembel dusunmeye onyargili, ezberci olmaya istene yone istendigi takdirde cekilmeye tepki vermeye itilmeye zorlaniyoruz. Kendimizin yaptigini sandigimiz bircok seyi baskalari bizim icin planliyor.
Bundan kurtulmak icin once bilincin farkina varmalidir. Duygusal tepki vermekten kacinmak gerekir. Bunu her alanda uygulamak gerekir. Siyasette ideolojiden uzak durmak gerekir, yoksa sagduyu ölür. Bir dine mensup isen dindarliktan uzak durmak gerekir yoksa yime sagduyun ölür. Dindar olmamakla dininin emirlerini yerine getirmeyin demek istemiyorum, o dini bilincli yasayin demek istedim. Suru psikolojisiyle din yasanmaz bu yapilirsa, ideolojilerin golgesinde kaybolan sagduyu gibi olur ve bir baski aracina donusur.
Hipnozlarinizdan kurtulun.
-
Okul tümüyle saçmalıktır. Liseye dek her yıl "beden eğitimi" adı altında egzersiz öğretisi vardı. Ancak öyle bir olay ancak günboyu çok az fiziksel eylem yapanlar için gerekli. O yaşlarda gövdemiz sürekli eylem içersinde, dolayısıyla o eğitim son derece gereksizdi. Matematik, fizik, kimya, öğretilerinde ise her yıl özdeş konular çok az değiştirilerek yineleniyordu, dolayısıyla onlar da gereksiz. "Din Ve Ahlak Dersi" de vardı, ah ah cocuk olmamızdan yararlanıp Arapların dilini inanışlarını, kültürlerini ezberlettirirlerdi.Din Ve Ahlak Ders, bu 4 sözcük bile arapça kökenli. Geçmiş öğretilerinde ise sürekli Osmanlı ne yaptı? konuları işlenirdi.Osmanlı 3 milyon km2 alana yayıldı de bunun gibi şişirilip durulurdu, sonra sorardık "şu anda bize yararı ne?" Atatürkçülük ve İnkilap Tarihi adlı öğretide ise hep özdeş nesler yinelenirdi. Beyin yıkama. İnkilap sözcüğü bu arada Arapça, şu anki bilgi düzeyimle esas anlamını bilmem. Okul dediğimiz nes, üniversite de içinde, tümüyle gereksiz. Bir ıs, öğrenmek istediği şeyleri kendisi içinden gelen istekle öğrenmeli. 5+6 yada 7 = 12 yıl zorunlu olarak özdeş nesleri cocukların başına zorla tıkıştırmak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
-
Yüzbaşı ile arkadaşı, anlamaz bu renk oyunlarından.Kırmızı yerine bok rengi konulsa ne renk konulursa güzel derler cunku medyaya tapıyor onlar :)
Gecenlerde bir yorumunda Putine deger verdigini bekirtiyordun. Bana gore Putinde oyunun bir parcasi cunku oyun cift kutuplu oynaniyor bir tarafta bati diger tarafta Rusya ve digerleri. Bak dun guya bizimki Dunyanin tahil sorununu cozdu Rus ve Ukrayna taraflarina bu konuda arabuluculuk yaparak.
Aslinda bunlar bizimkinin basarisi degil ona bicilen gorevdir. Dikkat ettiysen bizimkini yeniden parlatmaya basladilar oda buna karsilik ulkeyi batinin goc merkezi yapti bu sebeple Natoda olmamiza ragmen Rusyaya ambargo uygulamamiz tolere ediliyor. Dun Iran Baskani ve Putinle elele poz verdi. Diger taraftan Irakta Iran yanlisi milisler askerlerimize saldiriyor.
Iklimkrizi propagandasi uzun surecek asil merak ettigim bu propaganda ne zaman baski aracina donecek? Sicaklarda hukumetler disari cikma yasagi koyacak nah suraya yaziyorum.
Beni bilirsin inancli bir insanim, dun bir yazi yazdim oda dindarligin yanlis oldugu. Cunku dindarlik dini ideolojiye ceker ve aslindan uzaklastirir. Seni bilirim dinlere bakis acinida. Ancak ben din olgusuna cok farkli bakmaktayim, cok dindar insanlar beni sevmezler her nedense, benimde kendimi onlara sevdirmek gibi bir amacim yok. Yakin cevremdekiler bile bircok konuda beni anlamiyor, oysa ben onlarin dindarlik yaparken dinden uzakalstigini goruyorun. Yaptiklari seyler hep kalip uzerine, kendi sorgulamalari yok. Hoca ne diyor bu ne diyor ordan gidiyorlar. Bir arkadas var oda benim gibi o isi ilerletmis hicbir mezhebi kabul etmiyor, sadece muslumanim diyor. Dindarligin siyasetteki ideolojiye benzedigini farkettim bu yuzden bu insanlar pesinden gittikleri adamin yanlsini gormuyor duymuyor soylemiyor. Oysa kendi dinleri en cok hak ve hukuka onem veriyor. Kendi ailemle bile bu konulari konusamiyorum anlamadiklari gibi bir dislanma seziyorum, kara ordek yavrusu Calimero gibiyim
-
Putin'e değer verdiğimi söylemiş olamam. Rus halkı Putin'e deger veriyor demiş olabilirim. Ya da, Rus - Ukrayn tiyatrosu dolayısıyla Putin'e çok kötü bakmıyorum demiş olabilirim belki. Putin oyunun parçası cunku tüm liderler oyunun içinde.
Hava krizi gerekçe gösterilerek dışarı cıkma yasağı konulacağını sanmam ancak kesinlikle olmaz da demem cunku virüs tiyatrosunda hükümetler karşılarında her sözü dinleyen yetişkin bebeler olduğunu test etti. Hükümetin "maske takarsan hastalanmazsın" sözüne tav olup dışarda tek başına yürürken bile maske takan milyonları gördü bu gözler. Hava krizinde de "osurmazsan hava krizi biter" propagandasına tav olurlar, sıçarken bile osurmamaya çalışır o tipler :)
Din çok komik bir buluş.Ben de çevremde herkese ateist olduğumu söyleyemiyorum. Genelde ad, soyad, adresimin bilimediği az ugradığım ortamlarda söylüyorum ki o durumlarda bile baya bir şaşırmalar oluyor. Ya bir de, ateist olmanın da Türkiyede esprisi yok. Virüs tiyatrosunda örneğin ateistlerin coğunun aşısını olduğunu düşünüyorum, eh ne anlamı kaldı ki, dinci İslamcı da aşısını oldu :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Ben dini degil dindarligi dogru bulmuyorum. Dindarlik demek birtakim seyleri kaliplastirarak dini baski araci haline getirmek gibidir. Boylelikle dinde olmayan bircoksey dindarlik yuzunden dine aitmis gibi gorunuyor ve bunun disina cikanlara yaptirim yapiliyor. Bugun Turkiyede dindar olupta din disi yapilan cok sey var. Ayni sebep yuzunden din disi hareket eden siyasal dindarligin ve liderinin pesinden koru korune gidiyorlar. Dindarlik artik dine bakisi bilincsiz bir zemine cekiyor oysa Islam dini bilincle hareket edilmesine buyuk onem verir. Bilincdisi yapilan eylemler surekli tekrarlandiginda artik otomasyona ve onun getirdigi tepkilere yol acar.
Putine gelince oyun icindeki kuresel harekete comar sokan oyuncu gorunumunde. Ancak isler aslinda tam tersidir, kureselcilerin daha cabuk hedeflerine ulasmasini saglar. Bak ornegin AKP yerine CHP iktidar oluota zina yasadini kaldirsaydi insanlar tepki gosterirdi. AKP bunu yaptigi icin dindar insanlar sesini cikarmadi cunku dedigim gibi dindarlik onlari uyusturdu farkinda olmadan AKP ye inanan bir kesim oldular. Yada Obama yerine Trump o kadar savas acsaydi tepki gosterilirdi, oysa Obamaya actigi savaslara ragmen Nobel Baris odulu verildi. Aynisini Putin yapinca esi gorulmemis bir yaptirima maruz kaldi. Aponun ipten alinmasini MHP sagladi, CHP yapsaydi unutulmazdi. Hep bu isleri boyle yaparlar. Putini iyi gormekte iyuna gelmektir, yani hayvansal psikoloji deneyindeki Hindi ornegi gibidir. Hindi yavrusu sesini koynumuza giren yilanda cikarsa sesimiz cikmaz.
-
tüm liderler sistemin elemanı. elemanların ne yapacağını sistem belirliyor. putin hergün ne yapacağını medya önünde kimlerle görüseceğini, de bunun gibi, kendisine verilen çizelgeye göre yapıyor.
Youtube ta 1940'ların başında Adolf Hitler'in halka karşı seslenmediği, günlük bir görüşmede çekilmiş birkaç videosunu gördüm. Son derece normal sesli, duruşlu bir tip. Halka seslendiği andaki konuşmalar, duruşlar o el pozisyonu, hep poz. Sahneye cıkınca şov yapan müzisyenler gibi. Gerçek olmayan tipler.Bu konuyla ilgili: Futbol izleyicisi bir arkadaş yıllar önce Fatih Terim'in maç sonrası röportajını yerinde izlemiş. çok sıradan duruşu, normal konuşması vardı, dedi sonra kameralar çekime giriyor sinyali gelince bi anda duruşu "kabadayı" duruşu olup sesi de kabadayı gibi oldu dedi. Bağlantıyı sen kur artık :)
Zina nın türkçesi "evilik dışı ilişki" desek sanırım daha açıklayıcı olur. Zina Arapça sözcük. "AKP evlilik öncesi ilişki yasağını kaldırdı" dediğimizde son derece net oluyor :)
-
Iklim Diktatorlugune hazirmiyiz?
Yeni baski araci iklim krizi olacak ve akil disi kararlar alinip halka sicakta 30 derece uzerinde sokaga cikma yasaklari gelecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Havasalı değiştiriyor gerekçesiyle hükümet osurmayı yasaklasa, buna ilişkin bilimsel rapor var dese hiç osurmayacak 1 milyar tip çıkar :)
Güney Kore'de yağmur patlaması olmuş, birkaç gün önce (belki 1 hafta olmuştur) Youtube'ta "end of the world" başlığı altında videosunu gördüm. Alttaki yorumlar "eygenin iklimini bozduk küresel ısınma yaptık şimdi eyge bizden rövanşı alıyor" türünde yorumlar. Ayrıca İslam temalı yorumlar da ilgi çekti. "Tanrıya inanmazsanız böyle olur" gibisinden yorumlar.
Bundan 2-3 hafta önce de sanırım Amerika'da benzer bir yağmur patlaması olmuştu.
Bence bu ani yagmur patlamaları planlı biçimde yapılıyor ya da planlı biçimde medyaya servis ediliyor.
Gectigimiz gun icin yagis sel uyarilari gonderilmis telefonlara Istanbul ve Marmara icin. Gercekte ise cok tatli yagmur yagmis. Korku pompalamada yeni dusman iklim ve gunes ilan edilmis, viruslerle korkutmayada devam ediliyor. Insanlar temeli olmayan korkularla irulmus bir hayata hapsedilmeye calisiliyor. Gelecekte insana cikardigi gaz sebebiyle iklime zararli oldugu empoze edilip sucluluk duygusuyla ona hukmedilmek istenecek. Bunlarin hicbiri zerre unrumda degil. Sadece gerceklerden kopmamak yeter. Bundan 20 Yil once bugunlerde Hollandanin suya gomulmus olacagini yazmislardi, noldu? Hollanda hala ayakta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt