Şimdi Ara

Gündeme dair (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Karbondioksit emisyonu dusunce ne olur dusundunuzmu hic? Karbondioksit aslinda o kdar zararli degil cunku Bitkilerin nefesidir. Sofir emisyon ile bitkilerin nefesi kesiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Karbon emisyonu, sapiens türünün bir söylemi, propaganda amaçlı kullanılan. Virüs de bir söylemdi, propaganda amaçlı kullanıldı. Virüste siz ölürsünüz diye dramasını oynadılar. Karbonda yeryüzü ölür dramasını oynuyorlar. Virüste bedava aşı ile polisiye kısıtlamalar dayattılar, karbonda da vergi ile yasal kısıtlamalar dayatacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Dis basinla hasir nesir oldugum icin bir konu özellikle dikkatimi cekiyor. Ukrayna savasinda Türkiyenin gösterdigi arabuluculuk yani C.Baskaninin ve her iki ülke ile iyi iliskiler icinde olmasi bir anda daha önce Erdogan nefreti yayan yabanci basinda hersey tersine dönmüs oldu. Yillardir Türkiyeye Basbakan düzeyinde ziyarette bulunmamis ve iplerin kopuk oldugu Avusturya basbakani bile C.Baskanini ziyarette bulunmustur. Rusyaya yaptiklari ambargo ile Avrupaya gidecek Gazin Türkiye üzerinden olmasi Türkiyeyi AVrupaya gaz tasiyan transit ülke konumuna yapacagi icin gaz tedarikinde sorunu olan ülkeler akin akin Türkiyeye C.Baskanini hem Gaz hemde Mültecilerin Avrupaya gecis ve toplanma hali konumuna gelen Türkiyeyi mültecilerden kendilerini korumasi icin taleplerde bulunuyorlar. Tüm bunlara bakaraktan simdiden 2023 secimlerinde Erdoganin secimi kazanmasi icin AVrupanin elinden gelen her türlü destegi verecegini söyleyebilirim. Hatta AB ye girme konularinda sürprizlerle karsilasabiliriz. Dis güclerin adami kim ortada olmasina ragmen halk yine birkac kurusa tüm yasadiklarini secimde unutup yeniden kanarsa hic samam dogrusu!





  • Brent Petrol 99$ Pompadaki fiyatlar vergi ve sisirmecedir. Suan dünyanin bircok ülkesinde buna batili Avrupa ülkeleri dahil secilen degil atanan hükümetler tarafindan yönetilmektedir. Siyasiler halkin uyamayacagi kararlar alarak basarisizlik durumunda yerlerine yenileri atanmistir, nerdeyse bircok hukumet uyesi degismistir.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki seçim tiyatrosunda Uzun Adam'ın tekrar çoğunluk oyu alarak başımıza bir 4 yıl daha ekşiyeceğini ben yıllar öncesinden söylüyordum.

    2023 diye bir yılı ağzına pelesenk etmiş bir Osmanlıcı İslamcı Dinci BOPcu politikacı hiç 2023'e 1 yıl kala gider mi :) 20 yıldır tiyatro oynayan biri, tiyatronun son perdesinde şov yapmadan hiç gider mi? Seçim tiyatrosunda, bir "kıyasıya çekişme" senaryosu ile Uzun Adamı yine seçtirecekler, seçim akşamı Uzun Adam balkona çıkıp o Uzun Elini sallayarak Osmanlıcı ağzı ile sağolun Din Kardeşlerim diye Arapça sokuşturulmuş repliklerini üfürecek yine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Virüs tiyatrosundan sonra Rus tiyatrosu soonra besin kıtlığı filmi ile petrol filmleri vizyona alındı. Yığınlar hep olduğu gibi filmleri izlemecede :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    OPEC Genel Sekreteri tamda artan Petrol fiyatlarini indirmek icin daha fazla uretim karari aldiktan birgun sonra öldü. Ölüm sebebine dair bir aciklama yapilmadi.

    Salgin Tiyatrosu yerini, suni savas ve ona bagli suni gida ve enerji kitligina birakti. Daha once programlanan suni iklim krizide bunlara eslik ediyor. Bugun AB komisyonu Atom enerjisini Yesil enerji diye nitelendirerek onunu acti

    Sorunlar bu kadar kolay cozuluyir iste. Ayni AB komisyonu iklim krizinide Iklim krizi yoktur diye karar alarak biitirebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dijital temel gelir geliyor desem ne derdiniz? Suan paraniz maliniz varsa elbette tum paranin dijitallesmesini istemezdiniz. Ama enflasyonla varinizi yogunuzu elinizden alsalar hicbirseyiniz kalmadigi anda devlet size evrensel temel gelir sunsa ve bunu sadece dijital olarak saglayacagom dese ne derdiniz? Elbette o zaman buna razi gelirdiniz. Dijital para ile ayni zamanda iyi bir koleye donusturulmus olacaksiniz ama siz buna sevineceksiniz. Birkac yildir yasanan Lockdownlarin ve bundan sonra uygulanacak Lockdownlarin sebebi budur. Halk sokaga dokulecek isyanlar cikacak. Enflasyon=Soygun= Dijital evrensel gelir!

    Tipki Salgin= Lockdown= Asi olayi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 6 Temmuz 2022; 20:48:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    OPEC Genel Sekreteri nin gerçekte öldüğünü nerden biliyorsun ? :)

    OPEC Genel Sekreterliği pozisyonuna petrol fiyatlarını indirmek için çalışacak Robin Hood atarlar mı hiç, onu bir sor önce :)

    Baksana şimdi düşünceme geldi: Tayyip Erdogan'ın şiir olayı yüzünden hapip yattığı öyküsü sence gerçek mi ? Başka deyişle, Tayyip gerçekten o şiiri kendi yazdı sonra gerçekten 10 ay mı neyse gerçekten hapiste yattı mı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    OPEC birligi Dolar boyundurugundan kurtulmak istiyor bunun icinde Rusyada olan bir kurum. Birlik petrol fiyatlarina etki etmekte basarili oldu. Petrol fiyatlarini asagi cekmek icin daha cok Petrol cikarma karari alinmisti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    OPEC ile Rusya Dolar boyundurugundan kurtulmak istiyor uff cok dokunaklı :)

    Sadece dolar boyunduruğu deyimi kullanman bile medya senaryolarının etkisinde kaldığını gösteriyor :)

    Bu arada üstteki kolay bir soruyu neden yanıtlamadın : Tayyip şiir yazdığı için 10 ay gerçekten cezaevinde yattı mı ? :) Oldukça kolay bir soru değil mi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Tayyip yattimi kalktimi orasini bilemem. Tayyip o donem hapse girmesede Basbakan olacakti. O donemi iyi hatirliyorum birbirinin benzeri partiler 2 ye 3 e bolunmus koalsiyonlar cikmaza girmisti. Ilk Mesut Yilmazdan medet umuldu o patlayinca yeni bir arayisa girildi. Refah Partisi secimlerde kilit rolu oynarken ince calismalar sonucu ve o donemler kapalilara yapilan baskinin getirdigi ajitasyon sayesinde halk kendini yeni olusumla ortaya cikan Refahtan dogan AKP ile ozdestirdi ve yukselis boyle yasandi. Uzun yillar bunun ekmegini yediler, artik halk AKP ninde diger Partilerden farki olmadigini gordu ve alimgucunun dusmesiyle ona verilen surenin sonuna geliniyor tabi bu ayakta duramayan AKP yi AB ve ABD zorla ayakta tutmaya calismasa tekrar secilemez. ABD ve AB nin cikarlarina gelirse para pompalayip yeniden AKP yi sectirebilirlerde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hollandada ciftcilerin eylemi marketlerde raflarin bos kalmasina neden oldu. Dun ilk defa Polis bir ciftciye karsi silah kullandi. Olayda yaralanan veya ölen olmadi. Hollandada ciftciler Ökolojik diktatörluk cilginligina son verilmesini istiyorlar. Devlet Karbondioksit emisyonunu sifira indirmek icin ciftcilerin tum ulkede %30 unu ortadan kaldirmak istiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Georgiada bulunan Gudiestone adi verilen ve Kureselcilerin sembolu haline gelen Tas dun gece yapilan bombali saldiri sonucu hasar gordu. Zarar goren yapit guvenlik gerekcesiyle tamamen yikildi.
    Tasta kazili 10 Emirde insan nufusunun 500Milyinu gecmemesi gerektigi, uremeye mudahale ederek verim ve cesitliligin iyilestirilmesi, insanligin yeni bir dil- inanc ve gelenekte birlestirilip insanlari ve milletleri adaletli yasalar ve kirallar ile koru yazan maddeler yaziyordu. Saldiriyi yapanlar Cumhuriyetcilerden oldugu aciklandi. Kisa sure once Georgia Cumhuriyetci adayi Kandiss Taylor saldiri icin cagrida bulunmustu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "bilemem" yanıt değil. Tayyip sence şiir yazdığı için gerçekten 10 ay hapis yattı mı? Bence gerçekten 10 ay hapis yattığını düşünüyorsun, yorumundan bu anlaşlıyor ancak açıkça da söylemiyorsun :) Cunku evet yattı desen, gönülden Tayyipçi olduğun anlaşılacak. Arkadaşın Tayyipçi babası var ona sorsam "evet yattı, dinsiz Allahsı kitapsız yargıçlar hapise attı Tayyipi" der, bak soracağım ona özel olarak :)

    Arkadaşın babası bırak Interneti bilgisayar bulunmadığı dönemde doğmuş eski toprak. Köylü biri. Sonradan kentli olmuş. Ancak köylü hamuru akıyor her yanından, hacı olmuş, hırka giyiyor (kutsal giysidir) hacı olmuş, tavaf yapmış. Onun Tayyip'i gerçek sanmasının gerekçesi var. Sen Internet cağında doğmuşsun her türlü bilgiye erişimin var. Sen de Tayyip'i gerçek sanıyorsun :) Tek değişik olan, sen Internetten aşının sakıncalarını öğrenip Tayyip'in aşısını olmam diyorsun, köylü amcamız Internet kullanmadığı için onları bilmiyor, "Tayyip aşı ol dediyse 10 doz aşı bile olurum" diyor :) bence köylü amca senden daha tutarlı daha içten :) O yüzden daha cok seviyorum onu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hollanda daki çiftçi olayına hiç bakmadım ancak yönetim ile medyanın ayarladığı bir iş olarak görünüyor. Polis tabancasını ateşledi, yaralanan bile olmadı. Üff şoke edici, etkileyici. Medyanın tipik taktikleri... Üff devlet CO2 salınımını azaltacak. Çakma salgında ıs sever kesilerek herkese aşı yapmaya çalışan devlet şimdi de doğa sever kesilmiş. Çok gerçek olaylar bunlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yeryüzü yönetiminin ayarladığı işlerden biri olarak görünüyor. Terör olayları gibi. Terör saldırılarına ara verildi şimdi böyle olaylar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Tayyipin hapiste yattigini düsünprsem neden Tayyipci olayim? Bu ülkede siyasilerin tetikcileride hapis yattilar ama göstermelik olarak, canlari istediklerinde iceri girip disari cikiyor, istedikleri yerde kalabilir sekilde. Hatta Sedat Peker bunu kendisi itiraf etti, icersi disardan daha rahatti dedi. Simdi bu sekilde Tayyip hapis yatsa ne yatmasa ne? Bu yüzden gercekten bilmiyorum yatmista olabilir yatmamista. Türkiyede yasayan insanlarda söyle bir durum sezdim: Istedikleri cevabi almak icin bunu kisiye ithamlarda bulunarak dikte etmeye calisiyorlar. Bu iktidarin ve destekcilerinin isine gelmeyenleri Fetöcü ilan etmesi veya Muhalefetin istedigi cevabi almadigi takdirde karsisindakini yandas olarak itham etmesi gibi. Sendede ayni durumu gözlüyorum, ben kimsenin ne düsünecegini düsünerek veya bana dayattigi sekilde cevaplar vermem. Ne diyorsam odur, beni ben yapan dusuncelerimdir, ben bunu koruyamazsam beni ben yapan kisi ben degil baskalari olur!

    Tayyipin o dönem Basbakan olmasi icin tüm zemin hazirdi, hatirlarsan secimler 28 Subat Muhtirasinin gölgesinde yapildi. Halk ezilmisi sever o yuzden kendilerini o parti ve siyasetcilerle özdeslestirdiler. Kurban rolü herzaman piyasa yapar ve AKP cok uzun zaman bunun ekmeini yedi.

    Beni tutarli bulup bulmaman senin sorunun. Sizler Türkiyede salgin diktatörlügünde hicbirsey yasamadiniz. Bizlerin burda yasadiklarini yasasaniz eminimki buyuk cogunlugunuz asiya kosardi! Ben saglik kurumunda calistigim halde buna direndim, tüm kurumda asi olmayan birkac kisiden biriydim. Is yerinde el altindan tehdit edildik, isimi kaybetmeyi glze aldim. Asisizlar 2 YIl boyunca ne Restorana gidebilirdi nede alisverise sadece gida marketleri, isten eve evden ise. Is yerinde asisiz olarak calisman icin hergün test olmak zorundaydin ve kontrol ediliyordu, bunlara ragmen direndim. Uluslararasi seyahatlerde buyuk sorunlar vardi, heleki tatilden dönünce asi olmadiysan 10 Gün evde karantina zorunlulug vardi, uluslararasi seyahate gittim yinede bunada direndim. Üstümüzde öyle bir baski olusturulduki bunu her yönden hissettik, isyerinde asi olmayanlari istemedigini söylyen is arakadaslari oldu. Hergün üstler asi ol kurtul baskisi yaptilar. 2 Yil böyle gecti, Mobilya bile alamiyorduk, gida maddesinden baska! Siz bunlarin hcbirini yasamadiniz, tek derdiniz sokakta Maske takmak oldu. TR de ne dogru dürüst karantina uygulandi nede isyerlerinde günlük test zorunlulugu oldu bize göre cok rahat gecirdiniz. Bunlari neden yazdim, hani tutardan bahsettin ya ayni sartlar altinda (Kirada oturup, anne baba destegiyle gecinmeden) ayni seyleri yasayipta ayni tutarliligi gösterebilirmiydin dogrusu bilmiyorum!

    O yuzden oturdugun yerden tutar kasmasi kolay!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 8 Temmuz 2022; 22:50:27 >




  • Amerikali Psikolog Stanley Milgramin yaptigi kesfe gore; insanlarin %80 i verilen emrin ne derece legitim olduguna bakmaksizin buna karsi koymak icin gerekli psikolojik ve Moral kaynaklarina sahip olmadigini ve emre itaat ettigini ortaya koydu. Yani insanlarin sadece %20 si direnmek icin gerekli olan kritik kapasiteye sahip!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Temmuz 2022; 13:0:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tayyip'in hapiste 10 ay yattığına inanman, Tayyipçi olmaktan da öte, Tayyip'in öyle bir uçkağıt hiç yapmayacak iyi doğru biri olduğunu düşündüğün anlamına gelir.

    Türkiyede yasayan insanlarda söyle bir durum sezdim: Istedikleri cevabi almak icin bunu kisiye ithamlarda bulunarak dikte etmeye calisiyorlar. => Ben bir nes dikte etmedim ki yalnızca Tayyip şiir okudu diye 10 ay "gerçekten" hapis yattı mı sence diye sordum :)

    Tayyip'in o 10 ay gerçekten hapis yatıp yatmadığını kimse bilmiyor. Sadece medyada öyle cıktı o yüzden herkes öyle sanıyor. Bence 10 ay hapis olayı tümüyle düzmece kandırmacaydı, seçim öncesi bir güzelleme çalışmasıydı. O 10 ay hapis dalgası ile Tayyip, Levent Kırca'yı bile kandırdı. Levent Kırca Tayyip'in o şiir olayı üzerine Tayyip 'i destekleyen klip yaptı cunku. Şiir yüzünden 10 ay hapis, kişileri en kırılgan yanından, duygularından yakalama taktiğinden başka bir nes değil ancak herkes, onu gerçek sanıyor.

    Aşı olayı burada ana konumuz değil. Aşı olayını yalnızca Tayyipçi bir amcamızın Tayyipçiliğinin tutarlılığı üzerine örnek olarak ilettim. Çok net anımsıyorum, aşıyı acı acı eleştirmem sonrası amcamız dayanamadı sonunda "Tayyip istesin 10 doz aşı olurum" dedi. Neden öyle dedi ? Cunku aşıyı eleştirmem, Tayyip'i eleştirmemle eş anlamlı geliyordu ona :) Aşı olmayı Tayyip'in bir buyrugu olarak görüyordu. Amcamız köyde büyümüş Internet görmemiş TV bağımlısı bir köylü. Ona "Tayyip 10 ay hapiste gerçekten yattı mı" desem şunu diyeceğini hiç sanmam "seçim öncesi kendisini acındırarak ilgi toplama amacıyla düzenlenmiş bir hapis oyununda rol almış aktör" der mi hiç :) Anında bize yanıtı yapıştırır "yattı tabi"

    Aşı olayı Avrupa'da değişik bir rejim ile yönetildi. Türkiyeyle Avrupa çakma pandeminin uyduruk aşıları düzleminde karşılaştırılamaz. Türkiye kentleri yamuk yumuk, çakma endüstri, çakma eğitim, çakma sanat, olan, üstüne bir de 15 milyon Arapın yerleştirilmesiyle çöplüğe dönmüş ülke. Avrupa vize ile zar zor gidilebilen, kentleri düzgün, gerçek endüstri, biraz daha iyi eğitim (Avrupada da gerçek eğitim yok) sanatın olduğu (eh ne de olsa para var, sanat da parayla oluyor ;) bir ülkeler birliği. Bu ikisi hiç karşılaştırılabilir mi? Come on :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.