< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Şubat 2022; 23:48:18 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Gündeme dair (56. sayfa)
-
-
Haha düşündügüm gibi :) İroni oldugunu düşündüm ancak medyada hergün yeni bi deyim yumurtlanıyor ya, onlardan biri olabilir mi diye sordum. Esasında tuttum o deyimi. Fedoncu :) Bu Fedonizm yaygarasının koptuğu 2016 yazında yaşadığım komik bir olay vardır: O dönem fedonun nerde oldugu, yaşayıp yaşamadıgı bile belirsizken medyada "fedo almanyada" gibi haberler cıktı. bi anda tüm reyizciler almanya düşmanı oldu, dogal olarak. medyada "fedo almanyaya gitmemiş" haberi cıksa tümü bi anda almanya dostu olacaklar :) neyse o dönem markete ugradım, marketci abi reyizci. üstümde "berlin" yazan bir tişört var. abimiz şaka adı altında "berlin yazıyor, sen de fedoncu musun yoksa" dedi :) abimiz tişörte bakarak sırları çözüyor :) fedoncu arkadaşım bile yok, nasıl fedoncu olabilirim ki dedim. tişörtünde Berlin yazıyor dedi :) Aziz Nesin %60'ı cok eksik söylemiş :)
Bu arada sürpriz bi konuk gelmiş, canerulamaa , saçma bişeyler üfürmüş. Kale almaya gelmez :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Şubat 2022; 0:29:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Aynen hocam. Ya şu Fedon işinin baştan bir tiyatro olduğunu onaylasak, tüm o saçmalıklar yerli yerine oturur nitekim. Fedon olayında bikaç soru var:
Yargılanan kişiye suçu neden işlediği, nasıl planladığı, suç ortakları ... gibi bir açıklaması sorulur degil mi ? Marketten oyuncak çalan ergen cocuğa bile soruyorlar bunu, darbe yapana sormuyorlar :) Fethullah Gülen ın olay sonrası bir tek kare açıklaması yok. Yaşayıp yaşamadığı bile belli degil nitekim :)
Gülen demişken, gerçekte kim gülüyor, Fethullah mı, yoksa.... görüntülere bakıp siz kendiniz düşünün :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Şubat 2022; 12:14:56 >
-
Ruslar Ukraynaya kotu daldi. ABD herzamanki gibi seyretmekle yetiniyor, elinden yaptirim yapmaktan fazlasi gelmez su durumda. ABD hicbirzaman Rusyanin varligini tehdit etmez tam aksine onu korur. 2. Dunya savasinda Avrupada Ruslari Almanlar durdurabilirdi bunu engelleyende ABD oldu. Herzaman bir dusman lazim ve Rusyadan daha iyi bir dusman olamaz. Bu sayede artik iciz petrol yok kimseye. Enerji fiyatlari ve enflasson dahada artar, Big Resetin salgin uzerine diretmesini birakmasinin bir sebebide bu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hocam, sen de medyayı izliyorsun :) Dahası, ABD şöyle yaptı, Rus bunu yaptı, gibi, tipik medya izleyicisi gibi konuşuyorsun, ne iş ? Fazla gaza gelmişsin :) İşyerinden 2 arkadaş da bu Rus söyleşisini yaptı. Sessizce dinledim :) İkisi de aşı olan takımdan :) Anladın sen sonu :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
Evet takip ediyorum elbette. Daha cok Telegramdan takip ediyorum hem Rus hem Ukrayna tarafindan direkt insanlarin gonderdigi video ve belgeler var. Medya bunlari anlatana kadar ordan daha cabuk haber geldigi gibi her iki tarafin bakisindan degerlendirme firsatim oluyor.
Hani catismanin ilk basladigi saatlart yasli bir kadin resmi verildi ya basina kafasi sarili, ornegin o fotograf eskidir. 5 yil once bir gaz patlamasinin resmi, medya bu tur seyleri kullanmayi seviyor.
Evet hepimiz gaza geldik, gaz fiyatlari onemli. Asil kerak ettigim nokta ABD Petrol fiyatlarini bastiracakmi yoksa yukselmesine izinmi verecek. Bundan olan cikarim su olacak bastirirsa Rusyayi ekonomik olarak cokertmeye kararli oldugu gorulecek, yukselmesine izin verirse Ukraynayi petrolu daha pahali satmak icin kullanmis oldugu gorulecek.
Güzel yorum :) Ben medyanın hiçbi uzantısını izlemeyen bir truther 'ım (truther sözcüğünün birebir Türkçesi yok, varsa önerileri alabilirim ;)
2 paragrafta ( catismanin ilk basladigi saatlerde medyadan servis edilen yasli kadin fotografının 5 yil once bir gaz patlamasinda cekilmiş olması) saptaması ile truther yanını görmek sevindirici :) Onu Türkiye'nin Kaptan Reisi 'ne söylesen kim bilir ne polemiklere sadırır :) Dur bi kestirmeye çalışayım : "Bi sen gördün onu, kimse bişe bilmiyor sen herkesten iyi biliyorsun" :)
Benim yoruma gelirsek. Politika bir tiyatro. geçtigimiz Aralık 2021 de dolar kuru önceden planlıydı. Sezinledi isen o sırada tüm politikacı takımı şov alanları olan medyada bile geri plandaydı :) Merkez Bankası bile sönüktü. Günü kurtaran, sırf açıklama olsun diye yapılmış açıklamalar yaptı, MB tüm o dolar oyunu boyunca :) Neden ? Cunku hepsi planlı bi oyun. Politikacılar, MB başkanı, orta oyunu oynanırken kenara cekilip oyunu izleyen konumuna geçtiler. Oyunun egemenleri var, oyuncuları var, izleyicileri var. Politikacılar dolar oyununda yarı oyuncu yarı izleyici konumundaydılar. Ancak bu izleyicilikleri maçta yedek kulubüsine alınan futbolcu gibi. Oynayıp izleme :) "Halk" dediğimiz yığınlar ise tribünlerdeki izleyici :)
Bu çercevede ben ne sahada ne de tribünde değilim :) Medyayı izlediğim an, tribündeki süper beyinlilerle aynı konumda olurdum ancak medyayı izlemiyorum :) (Bu paragrafı Türkiye'nin Kaptanı görse polemik patlaması yaşar mıydık ;)
Petrol fiyatlarının ne olacağını dolayısıyla ben de net söyleyemem. Ne tribünden izliyorum ne de master planı bilmiyorum cunku :)
düzeltme: yazım, anlam arttırma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Şubat 2022; 12:25:2 >
-
Olaylari takip etmek bizleri nelerin bekledigini hesaplamak adina önemlidir bence. Salgindada ayni sekilde herseyi yakindan takip ederek gerceklerden kopmamaya calistim. Yasadigim yerde asisiz oldugum icin büyük ayrimciliklara maruz kaldim. Zorunlu asi yasasi cikip yürürülüge girmesine ragmen tek doz dahi asi olmadim. Hakkimizi aradik her sekilde ve simdi geri adim attilar. Bircok insan kacari yok diye asi olmaya kostu. Hersey oyun olsa bile bundan etkileniyoruz, bizim kanimiz ve paramiz uzerinden dönüyor bu oyunlar. 5 ay berbere gifdemedim asi sertifikam yok diye, Restoranlarda oturup yemek yasakti. Gida marketleri disinda hicbir yerden alisveris yapamadim online harici. Belki TR gibi bu kurallarin gevsek oldugu bir yerde yasasam senin kadar takmazdim ama burda öyle bir sans yoktu. AB icinde gecerli Covid Sertifikalari calismalari baslatildi hatta tamamlandi. Kisa bir süre icinde AB de dijital paraya gecilip asi sertifikasi olmayanlar paralarini bile istedikleri gibi kullanamayacaklar. Simdilik bu proje rafa kalksada gerekli altyapi online durumda.
Ilgili sitenin linki
www.uwv.nl
Inloggen op Mijn UWV of de Werkmap | UWV | Particulierenhttps://www.uwv.nl/particulieren/mijnuwv/index.aspx_____________________________
-
para banknot biçimindeyken istediğin biçimde kullanabiliyorsun, örneğin ben banka karışmadan komşuma 1000TL verebiliyorum ancak dijital para sisteminde bunu banka üzerinden yapmak zorunda kalacağım. bu bağlamda parasal işlemler başkalarınca izlenebilecek ki bu özel yaşam için bir gözdağı demek. bu aşamada özel yaşama büyük önem veren Alman halkından sadece bu yönünden dolayı dijital para sistemine karşı bir tepki koymalarını bekliyorum. Türk halkından beklemiyorum cunku hem özel yaşama o denli önem vermiyorlar ayrıca "teknoloji" ayağına iyi kandırılan yapımız var.
dijital para, halkları denetlemenin bir yolu olarak kullanılacak. "tanrı" derler bir de, tanrı bu sistemleri tasarlayan uygulayan bir avuç kişi :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
Dijital para isine Rusyaya uygulanan Ambargolarda
Bahane edilip hizlandirilacak. Banknot paranin kaldirilmasina her ne kadar karsi ciksalarda uzun donem icinde engellenemez. Bir sure ayni anda gecerli kilip sonra bir iki yila kaldirirlar.
Analog hayat her sekilde yerini dijital hayata birakiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Şubat 2022; 21:54:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teknoloji ayagına sen bile biraz tav olmuşsun. O denli ileri değil.
Dijital para elektrik harcar cunku kullanılabilmesi için 7x24 sunucu çalışması gerekir. Bu bağlamda çevreye sakıncalı. Banknot para durdugu yerde elektrik harcamaz cevreye sakınca vermez. Sıfır karbon ayağı yapıp dururlar bir de :)
Bir de dijitali sadece para olarak düşünmemeli. Dijital dergi de aynı biçimde, tabletten okuyabilirsin ancak tablet elektrikle calışıyor. Tableti yanına alıp 3 ay ormanda yaşasan kullanamazsın ancak basılı dergi alsan okuyabilirsin.Tablet bozuldu diyelim, tüm dergiler uçtu bile :) Diji-para sunucuları bozuldu diyelim, tüm paralar uçtu :)
Bu arada modern tıp kişioğlunun 1800'lerde 40 olan ortalama yaşam süresini 80 yıl yaptı deniliyor. Ancak belgeler dosyalara bakınca 1800'lerde de kişilerin ortalama 80 yıl yaşadığı görülüyor.
Tav oldugum falan yok gidis bu. Ben kredi karti bile olmayan biriyim. Sende mutlaka vardir cunku TR de kartla odeme Almanca konusan ulkelerden cok fazla. Ben banka kartimla alisveris bile yapamiyorum cunku o tip kart istemiyorum. Bende eski kartlardan var degismedim. Bankamatiklerdem degil sadece kendi
bankamdan para cekebiliyorum. Odemeleri nakit yapiyorum, online alisverisleri Paypalla hallediyorum. Bu isin tarihi var AB em gec 2030 da dijitale gecmis olacak.
Ben istemiyorum alisveris yaptigim yerde ne almisim
Ne odemisim bankaya ne? Elimden geldigince anonim yasiyorum. Yeni nesil kartla odemeyi seviyor. Saglikta bile dijital hersey. Modern tip kelimesi bile itici neye gore
Modern? Ne zaman bu ismi almis? 50 yil once adina ek olarak modern koyupmus olmasi onun eskimedigi anlamina gelmez. Onunde modern olan herseye temkinli yaklasirim cunku aldatmacadir. Yeni Turkiye
Orneginde oldugu gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
https://forum.donanimhaber.com/babam-kalp-krizi-gecirdi-vefat-etti-covid-ilaclari-ile-ilgisi-olabilir-mi--152109855 konusuna gönderdiğim mesaj silinmiş!
Silinen mesaj aynen altta. Görüldüğü üzere hiçbir kural dışı argo söz yok, özel bir kişi ya da kuruluşu ad vererek aşağılama yok. Yalnızca düşünce ile bilgi var. Forum düşünceye, bilgiye karşı durmaya mı başladı yoksa :)
-------------------------------------------------
Geçmiş olsun.
Hocam en sıradan ilaçların bile odukça sakıncalı yan etkileri vardır.
Bir arkadaş burun akıntısı için doktora gitti, doktor burun spreyi verdi, prospektüste yan etkilerde "glokom, katarakt yapabilir" diyordu!
Başka bir arkadaş hafif öksürdüğü için doktora gitti doktor öksürük şurubu vermiş, prospektüsde doz aşımı miyokardit geçiyordu!
Forumdan bi arkadaş 5 yıl önce doktorun verdiği antibiyotikten almış, aldığı gibi beyninde çınlama (tinnitus) başlamış, 5 yıldır sürüyor dedi.
Aşı ile serum alındığında yan etkiler daha yüksek olabilir.
Ameliyat ise tüm ilaçlardan daha risklidir. Doğal yollardan iyileşmek dururken ameliyat olmak hem gereksiz hem risktir.
Doğal biçimde yaşamak, beslenmek, yıkın verici hastaıkların tümünden uzak durmayı sağlar. Burun akıntısı, öksürük, mide bulanması, soğuk algınlığı, grip, bunlar gövdenin geçici hastalıklarıdır ilaç / aşı alınmasını gerektirmez. Yürek sağlık sorunları duragan yaşam biçimi (sedentary life style) ile de yakından ilişkilidir. Motoru sürekli rölantide çalışan otomobil düşünün. Otomobil arasıra kulllanılmalı. Haftada yalnızca 1-2 gün, günde 5 an, hafif egzersiz bile tekdüze çalışmaktan yorulmuş yüregi kendisine getirir. Avrupa'da (Rusya dahil) her kentte en az bir kapalı yüzme havuzu vardır, devlet yapar uygun fiyattan işletir. Nedeni kişilerin kış sogugunda da yüzerek egzersiz yapabilmesi için. Bizde onların yerine dev gibi hastaneler var. Mesajı anladınız.
Eski işyerimdeki yöneticimiz anlatmıştı. Adı herkesçe iyi bilinen bir hastaneler zincirine bağlı bir hastanenin Genel Müdürlük pozisyonu için iş görüşmesine gitmiş, orada "yıllık 800 ameliyat kotamız var, bu kotayı tutturmanız gerekiyor" demişler. Mesajı anladınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Bende Covidim 6. gun olacak yerin. Bogaz agrisiyla basladi normalde 3 gunde iyilesmeye giden bogaz agrisi gitgide siddetlendi. Sarimsakli sucuk iyi gelince sarimsagin iyi geldiginin farkina vardim. Bir dis sarimsak yedim, elmasirkeli su ve bal. Bugun bogazik iyi oldu ara ara hafif ates hala oluyor ve halsizlik var cok. Yatmadim pek ama hep yatasim geliyor. Balgam basladi bugun ara ara basagrisi yokluyor ama olmuyor. Bende pek basagrisi yoktur normaldede bazisinda agir basagrisi yapiyor. Genel olarak siradan soguk alginligi gibi geciyor. Bu sayede saglik sertifikasi alacagim ve restoranlarda oturup yiyebilecegim.
Tam bu salgin abartisi bitecekti adamlar savas cikardilar. Kimse Corona salginini carpitanlari sorgulamayacak. Buyuk yalan baska bir buyuk yalanla kapatilacak.
Rus Ukrayna savasi Rus Avrupa savasina evrilebilir.
Şaşkına döndüm şu anda. Covidim diyorsun. Şaka mı :) Şaka olsa da olmasa da komik cunku Covidim sözünün kendisi bile komik .) Boğaz agrısı, halsizlik, uff cok korkunç bi hastalık gerçekten de :)
Bu arada 'balgam' sözcüğü Arapçadır. salya ile sümük karışımı bir öge olduğu için "sümya" biçiminde Türkçe sözcük türetilebilir.
Sözcük türetme yetisi, düşünce üretme yetisidir Cengiz Özakıncı :)
Cengiz Özakıncı, Türkçe dilinin Arapçalaştırılması üzerine en çok araştıran kişilerdendir.
Konuya dönecek olursak, gövden sümya üretiyorsa bu gövdenin düzgün çalıştıgını gösterir. Kök gözeler, gövdeden atılması gereken ögeleri, sümya üreterek gövdeden atıyor. Yapısal bir sorun yok. İlaç içsen karacigere yapısal yıkın verir, yıkın görmüş karaciger tüm gövdende yapısal yıkınlara yol açabilir.
Sağlık sertifikası alacağım derken? Başkasının verdiği belge ile özgür olacağım diyorsun yani haha :) Kölelere verilen belge gibi :) Üzüldüm :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Uzulsen ne yazar bunlari yasamadigindan bilmiyorsun tabi. Sertifikasiz oyle restoranda dahi oturup yiyemiyorsunuz. Sertifika soruyorlar yoksa kapi disari evde yemek icin alabilirsin sadece.
Sen bu hastaliga inanmadin biliyorum sana komik
gelebilir. Bundan 3 ay onceki versiyonu kotu idi delta varyanti. Hastalik 2 haftadan asagi surmuyordu ve cigerleri zorluyordu. Bu son varyantin soguk alginligindan farki yok gibi. Eklem agrilari ve yorgunluk yapmasi kotu sadece. Dun bogazim daha iyi idi bugun hala agri var. Neyse 2 gune gecer artik. Hergun spor yapardim bu hafta hicbirini yapamadim zorlayinca oksuruk tutuyor. Halsizlikten yapamiyor insan hasta olunca yatmak daha iyi gibi. Ama korkacak birseyi kalmadi bu hastaligin.
Tam Corona salgininda devletin yaptigi hatalari arastirma komisyonu kuruldu savas patlak verdi. Buna ragmen bugun Corona protestolari var, 30bin kisi katilacak en az. Hasta olmasam giderdim. Savas uzerinden Coronada yapilan sacmaliklari ortbas edip unutturmaya calisacaklar. Unutmayacagiz!
-
"Sen bu hastaliga inanmadin "
hastalık dediğin şey boğaz ağrısı, eklem agrısı... en ön emlisi geçici . gövdeye kalıcı yıkın veren bişe değil.
sen bu şeye Cavit Ondokuz deyip "üvvfff cok korkunç bişe" diyorsun ben oralı olmadığım için "inanmayan" oluyorum.
Sıradan bi hastalga örneğin ayak ağrısına ben örnegin "zamkinos" adını koyup "ovovovfofof cook korkunc bişe" desem, sen oralı olmasan ben sana "inanmayan" demezdim :)
Sen ister kabul et ister etme salgin var ama Labaratuarda Gen sekanslariyla oynanip cikarildi ama dogal yollardan orasini bilemem. Ilk versiyonuyla son varyant arasinda cok farki var. Ilk versiyonu agir geciyordu ve cigerlere etki ediyordu artik cigerlere inmiyor, ust solunum yollarindan hafifce atlatiliyor. Hafif
dememde cok hafif degil siradan soguk alginligi gibi. Seni buna inandirmak gibi niyetim yok hastaligin tum versiyonlarini geciren cok yakinim var sureci yakindan gozledim. Delta versiyonu ornegin tehlikeliydi ve bizi epey korkutmustu, hastalik 14 gun en az suruyordu. Omikron ise 5-7 gunde geciyor. Delta hastaliktan sonrada epey hasar birakiyordu aylarca cigerler kendine gelemiyordu ve en ufak iste nefessiz birakiyordu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt