Şimdi Ara

Gündeme dair (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aynen yıllar öncesinden bu işin hazırılığına başlanmış, açıkça. AB'nin aşı pasaportu yol haritası da 2017'de hazırlanmış, cunku 2018'in başından başlayarak gösteriyor, vaccine pass diye :) Bunu pandemistler görünce "komplocusun sen" dediler. Belgeyi ben hazırlasam komplocu olurum belgeyi AB yayınlamış diyorum, aşı ol, salgın korkunç diyorlar :) Dediğim gibi artık fazla tartışmıyorum :)

    Ugur Sahin 2008 de Biontech'i kurmadan önce 2001 'de kurdugu firma adı ne? GanyMed :) Ganimet :) Haha :) Güldügüme bakıp uydurma sanma sakın. Wikipedia'da Ugur Sahin başlığında yazıyor:
    en.wikipedia.org
    Uğur Şahin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Uğur_Şahin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    +1 ek söze gerek yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Tekrarliyorum, Politik olmus her konu mundar olmustur. Politika asla bir sorunu cözmeye odaklanmaz, o sorun üzerinden nemalanmaya bakar ve onu sürekli alttan besler. Bu sebeple ülke sorunlarina bakacak olursak yillar icinde sorunlar biraz iyilesme biraz kötülesme gecirmis ama tüm sorunlar halen daha oldugu gibi duruyor. Günümüz Devlet anlayisida artik birsey ifade etmemekte. Iktidar milletten aldigi vergileri milletin aleyhine uygulamalar yapmak icin kullaniyor, Milletin Askerini Polisini yine halki ayristirmak ve onlarin üzerine gidilmesi icin kullanabiliyor. Millet icin devlet anlayisi yok, millet devlet icin var anlayisi hakim. 5 Yilda bir Milletten alinan oylarla onlari yönetmek icin alinan oyla herseyi yapabilmeleri mümkün oluyor.


    Oy secim sistemi ve yönetim anlayisi kökten degismeli. Para ve sirketleri koruyan degil vatandasi onlarin haksizligindan koruyan para ile satin alinamayan bir yönetim sekli olmali. Icinde yasadigimiz dünya ve sistem icinde bunlarin yapilmasinin mumkun olmadigini biliyoruz. Millet AK ve Kara diye ikiye kolaca bölünebiliyor ve pesinden gittikleri ideolojinin icinde sagduyularini kaybediyorlar, insanliklarini kaybediyorlar. Politika cikarina oldumu öldürdügü masum sivili kitlelere azili bir cani olarak gösterip onu katletmesinede millete alkis tutturabilir.


    Uzun lafin kisasi gücünü milletin kandirilmasi, ego ve önyargisindan alan bu yönetim sekli anlayisi degismelidir!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Ocak 2022; 15:4:31 >
    _____________________________




  • Turkiyenin AB ye yaklasmasi, BAE ile dost olma ve yaptiklari yatirimlar, Bidenin Erdoganla tekrardan iki ulke iliskilerini duzeltmek icin masaya cagirmasi, ABD nin Dogu Akdenizdeki East Gasdan cekilmesi ve Yunanistanin TR ile anlasmak istemesi, Ermenistanla iliskileri duzeltmek icin yapilan gorusmeler. Bu forumda baska bir uyeninde dikkatini cektigi bu konularda ABD nin F35 leri bize teslim edebilecegide yaziliyirdu ki banada bunlar mumkun gorunuyor. Kureselciler Erdogani iktidarda istiyorlar. Rusyanin Ukrayna ile yasayacagi bir catisma dunyada olan biten herseyi bitirebikir buna en basta salgin olmak uzere. Tum bunlar belki cikacak buyuk bir savasin on hazirligi olup Nato ulkelerinin baglarini tekrardan iyilestirmesi gerektigi icin olabilir. Ulke olarak cok oynak bir Politikamiz vardi nerde durdugumuz belli degildi. Aslinda durdugumuz yer siyasilerin en cok rant sagladiklari taraftida bunu goren kac kisiyiz bilemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Devlet milletin askerini polisini yine halki ayristirmak ve onlarin üzerine gidilmesi icin kullanabiliyor.

    Askerlik ülkeyi savunmakla ilgisiz bi uygulama. Ben hiç istemeyerek gittim. Aynen aşı uygulaması gibi güyyyyaaa gönüllü ancak aba altından zorunlu bir uygulama olan askerlik. Neden 30 yaş değil de 20 yaşta askerlik ? Cunku 30'a dek iyice ayan, iyice olgunlaşmış kişileri böyle saçmalığı dayatamazlar da ondan.

    "Bekçi" kadrolarını unutmuşsun. 2018-19 gibi TR'de hergün günde 3 kez tecavüz haberleri cıkıyordu. Sanırsın ki ülke topyekün sapıklar topluluğu olmuş. Haberleri araştırdıımda coğunun (tümünün) senaryo, çakma haber olduğu orrtaya cıkıyordu. O haberlerin bir amacı vardı. Neydi o amaç? Sokaklar sapık dolu, sokaklar güvensiz, polisler yeterli gelmiyor denilerek, 100binlerce bekçi kadrosu açıldı. Erdogan bekçi kadrosunu açıkladığında en cok kimler sevindi ? Aşı uygulamasına en cok sevinen CHP'ci bilimci, aydıncı, çakma entelci takım sevindi, derin bi ohh cekti. Tecavüz haberlerinin çakma senaryo olduğunu söylediğimde de en cok saldıran kesim yine onlardı :)

    Bekçi takımı sokaklarda cirit atmaya başlayınca tecavüz haber musluklarını da kapattılar. bekçiler geldi, tecavüzcüler gitti gazı verildi Arabik deyimi ile Asayiş Berkemal oldu :) Çakma entel aydıncı takım bi mutlu ki sorma. O dönemde (2019) bizim işyerinde 26 yaşında ancak doğal sarışın , zarif bi kız var, 18 - 19 gösteriyor, akşam evine giderken bekçi kimlik sormuş. Ancak kız "tanışıp konuşmak için sordular" diyor. Net. Ehh, lise mezunu cinsel açlık içindeki bekçi, devlet ceplerini para ile doldursa da abazan işte devlet ona bir de istediği kişiye kimlik sorma yetkisi verince olacağı bu. Tecavüz habeleri çakma, bu gerçek, ne güzel değil mi :)

    Sonra salgın saçmalığı başlayınca işte bekçi takımının ne işe yarayacağı, gerçekte ne için işe alındığı belli oldu. Çakma salgın gibi planları yürütülmesi için kullanılacak kolluk kuvvetleri olduğu belli oldu. Ödediğim vergiler ile, benim yaşamıma burnunu sokan tipler....

    Başımızda şimdi asker, polise ek olarak bu boş beleş bekçi takımı da var. Kimlerin de katkısı ile? Çakma entelci aydıncı bilimci CHP'ci takımın katkısı ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 14 Ocak 2022; 21:51:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Medya ve Gazetelerin görevleri Arastirmacilik ve halki aydinlatma degil, tetikcilik, milleti bir konuya odaklayarak ve surekli ayni seyleri tekrarlayarak hipnoz etme, beyin yikama, yönlendirme, saksakcilik yapma ve iktidar icin sürekli havlamaktir. Gazetecilik bu dönemde onurlu bir insanin yapabilecegi bir degildir. Onurlu durus sergilemek isteyeni ya meslekten men ederler yada tehdit ederler, digerlerini satin almak zaten kolay.


    Cok yoz bir dönemde yasiyoruz, Tip insan sagligi icin degilde hap pazarlamak ve bunu yaparken daha hasta etmek icin var. Gazeteler aydinlanma degilde yönlendirme, algi operasyonlari ve halki koyun gibi gütmek icin var, Polis halkin emniyeti icin degilde yolda normal yürüyen vatandasa baski yapmak ceza yazmak ve surekli sopa altinda tutmak icin var. Ne varsa hepsi görevlerinin tam tersine hizmet ediyorlar. Bizde vatan millet sevgisi yuksek oldugundan syasiler bunu cok iyi kullaniyorlar. kendileri cocuklarini askere göndermemek icin bin takla atarken, cocugunu askerde kaybeden aile bu durumu elestirse hain olarak elestiriliyorlar.

    _____________________________




  • Almanyanin Megastar Top virologu Drosten evet adama böyle hitap ediyorlar, sonucta Almanyadaki Salgin politikasi bu adamin agzina bakiyor; Omikronun salgini bitirmesinden ümitli oldugunu söylemis. Öte yandan Almanya ve Avusturya zorunlu asi uygulamasi icin adimlar atiyor. Avusturyanin bu konuda yaptigi yasa taslagi bugun basina bildirildi. Subattan itibaren Corona Asisi zorunlu olacak ve Martin ortasindan itibaren asi olmayanlara cezalar kesilecek. Ilk basta 600€ olan ceza twkraarlanmakla birlikte 3600€ ya kadar cikabilecek. Zorunlu asi 18 yasindan itibaren uygulanacak ve yasa teklifi bu hafta meclise gelip persembe gunu oylamaya sunulacak. Koalisyon hukumetinin yasayi cikaracak yeterli sayiya sahip oldugu bilinirken muhalefetteki sosyal demokratlarinda bu yasaya destek olacagi biliniyor. Yasaya karsi gelen asiri sagci parti ve asi karsiti olan MFG Partisi nin toplam yuzdesi suan %26. Diger yandan bu yasaya iktidar partisi ve ortagi yesiller partisinden aykiri sesler cikmiyor degil. Bu kis hem Almanya hemde Avusturya icin epey hareketli olacak, her iki ülkede hergün protestolar yapilmakta olup yasanin ciktigi an siddet eylemlerinin artacagi korkusu var.

    Yasa tasarisina gore zorunlu asinin bitis tarihi simdilik 31.Ocak 2024.

    Önceki günde TR ABD iliskilerinin diger NATO üyesi ülkelerlede dostca olacagi hatta Ermenistanlada birtakim anlasmalar yapilacagini anlatmistim. ABD nin F35 leri TR satacagida bilimmiyor. Sebebi olasi rus Ukrayna savasi. ABD Nato üyesi ülkelerle bu savasa hazirlik olarak iliskileri duzeltip üye ülkeleri F35 lerle donatip Rusyayi caydirma pesinde. Böyel bir savasta hem Aslan payi hemde zor görev TR ye verilecek. Böyle bir savasin patlamasi durumunda tek korkum nükleer bir bomba olacak. Bu savas ayni zamanda salgin politikasinida ortadan kaldirir. Herkes bir anda Coronayi unutup bu savasa odaklanir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Ocak 2022; 21:38:35 >




  • Robert Koch Enstitusu Bagisiklik Sertifikasinda 15 Ocak itibariyle degisiklik yaparak 6 ay olan asi sertifika suresini 3 aya indirdi. 3 ayda 1 asi Loading…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Gazetecilik demişken, 1960'larda 50'li yaşlarında olan New York lu gazeteci Dorothy Kilgallen J.F. Kennedy nin öldürülmesi sonrası olayı araştırmaya başlar. Kilgallen'ın sadece bayanlarda görülen bir sezgi yeteneği vardır. JFK öldürülmesi olayında daha en başından tutarsızlıklar sezinler. Öyle tutarsızlıklar ki, JFK'nin gerçekte öldürülmeyip yalnızca öldürülmüş süsü verilen bir olay olduğuna ilişkin net ipuçları yakalar. Sonra, JFK olayı üzerinden yaklaşı 2 yıl sonra, 8.Kasım.1965'te, 52 yaşındayken, NY Manhattan'daki evinde ölü bulunur ! 11.Kasım.1965'deki ölüm törenine 2600 kişi katılır. Kilgallen ABD çapında en sevilen sayılan gazetecilerden biriydi. Gazetecilik, ölüm kozunu kullanarak da bitirildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Demek ki neymiş? medeniyetin beşiği denilen almanya da embesiller topluluğu imiş :) Hadi geçmiş olsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • 2025 e dek bu isin surecegi gun yuzune cikmis oldu. Yalniz Turkiyeninde ilerki zamanlarda zorunlu asi ve her 3 ayda 1 asi olma sarti getirecegini saniyorum. Ozellikle bu is icin yerli asiyi kullanabilirler. Boylelikle parada disari gitmemis olur. Bence bu projenin bir amacida bu idi, asilar nasilsa ise yaramiyor, yerli asi adi altinda bir sivi enjekte ederler olur biter. Diasri zaten satilmiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Robert Koch Enstitusunun hastalik gecirdikten sonra 3 ay olarak bagisiklik tanimasi, bilimselligede aykiri. Bu uygulama sayesinde cikmis veya cikacak hastaliklara krai gelistirilen asiyi olmayanlar saglikli olduklari halde, kisitlamalara maruz kalacaklar.

    Bugune dek bir sekilde illuzyon ve yalan uzerine kurulu tedavi altinda insanlari haplara bagimli kilan saglik sisteminden doktora gitmeyerek kacmak mumkunken artik sistem herkesi icine alacak sekilde daraltiliyor.

    Hafifleyen salgina karsi zorunlu asilar ve 3 ayda bir sartlarindanda goruluyorki devletler bilimsel verileri goz ardi edip keyfi ve anayasaya aykiri kararlar alabilecekler. Asi isteyenlerse ilerde kendileri ve cocuklarini nasil bir felaketin bekledigini goremiyorlar. Gozleri acildiginda uyanacaklari dunyaya isyan edecek olanlar yine onlar olacaktir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Covid tiyatrosunun 2025 e dek süreceğini dünya bankasının belgesi ile 2 yıl önce söylemiştim, sen daha yeni uyanıyorsun, günaydın :)

    Zorunlu aşı uygulaması saçmalık. Bir ürünü zorla satmaya + kullandırmaya çalışmak :) Demokrasi, serbest piyasa :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hacı günümüzde bilimin bir tiyatro oldgunu 2 yıl önce de ondan önce de söylemiştim.

    Din ile kandırılmış kesim herşeyde din derken bilimle kandırılmış çakma entel kesim herşeyde bilim diyor.

    bu benim uydurmam değil, sosyal medyada, gerçekte gördüm.

    Aşılar sakıncalıdır dediğimde kişiye "bilim dereceniz nedir" diye sorulduğunu,

    "ben maske takmam hastalık da bulaşmaz" dediğimde "sen onlara (bilimcilere) karşı mı geliyorsun" denildğini gördüm.

    İslamla kandırılmışların "Allaha karşı mı geliyorsun" deyişimin çakma entel versiyonu.

    Orada bilimsel verileri goz ardi etmek, bilimsellik demişsin o bakımdan ileteyim dedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Yeni uyandigim filan yok, sadece durumun böylelikle resmi olarak onaylanmis oldugunu belirtmek istedim. Ben cocuklugumdan beri cok seyi sorgulayan biriyim ve daha 10 yaslarinda Politik olarak islerin nasil isledigini kavramaya baslamaistim. Saglik sistemindeki carpikliklari farkedeli ve saglik sisteminin haplar üzerine kurulu oldugunuda yaptigim bir doktor ziyaretiyle farkettim. Randevum olmasina ragmen 1 saat bekleyip iceri girdigimde yuzume bile bakmayan doktor beni dinlerken birkac hap yazdi ve 5 dakkada kendimi disarda buldum. Sonra haplarin recetesini okudumku hepsini cöpe attim. O günden sonra rapor almak haricinde doktora gitmedim. Doktorlarda siyasiler tarafindan güdüylüyorlar, hastalik terimleri tedavi yöntemleri agir tedavi görenlerin nasil iskenceyle öldügü kafamdaki süpheleri güclendirdi. Uzun yillardir cok iyi bir saglik sigortam olmasina ragmen doktora dahi gitmedim, ilac kullanmadim. Beni rahatsiz eden sey, benim uzak durmak istedigim seylerin benim üstüme gelmesi. Sükürki cok saglikli ve fitim, sigara kullanmiyorum, spor yapiyorum ve bol proteinle beslenen biriyim.


    Hersey dogma olduysa bu körlükten cikmanin tek yolu vardir. Dünyadaki hersey carpiklik üzerine yalan üzerine kurulu. Insanlar zihinlerin kontrolünde ve dürtüsel hareket ediyorlar, basin yoluyla politikayla korku pompalanarak bu illüzyondan cikmalari zorlastiriliyor. Kimin ne düsündügünün zerre önemi yok. Nasilsa 100 yil sonra bugun olanlari kim hatirlayacak? Hatirlasa bile yapilan kavram degisiklikleriyle kelime anlamlarinin ici bosaltiliyor, ortada seytana pabucunu ters giydirecek bir durum var.

    _____________________________




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    +1 Bu doktor takımı 1 kez işe yarayacaktı onda da yaramadı. 5-10 yıl olmuştur, annem cok sigara içiyor. Kadınlar yaşlandıkça kendilerini daha bi genç kız sanıyor, genç kız gibi yaşayacaklarını düşünüyor, bir arkadaşımın annesi de aynı, neyse o başka konu, sonuçta annem yaşı ilerlemesine ragmen sigara içiyor, Covid saçmalığı öncesi o yüzden düzenli olarak hastaneye gidiyordu. Bi kez benle birlikte gittik. Cıkışta doktorla karşılaştım. dedim ki "doktor bey, anneme şu sigara içttiği sürece sağlıklı olamayacağını, tüm bu rahatsızlıklarının yüksek sigara kullanımından kaynaklı olduğunu söyler misiniz" dedim, Doktor hiçbi bok söylemeden öylece yüzüme baktı "oğlunuz ne saçma seyler söylüyor" anlamında, mesaj verdi. Hafifce bi sırıtma da vardı yüzünde. Hani doktorlar hep "sağlığınız cok güzel olacak" şeklinde gaz verir, gelen hastaarı psikolojik açıdan yatıştırır ya, (teskin etmek Arapçadır) o havada, o havasını bozmadan bizi uğurladı işte o an dedim ki bu doktor takımı gerçekten hiçbir şeye yaramıyor, kesin. Kesin konuşmam normalde. Kesin konuşmak bilgisiz işidir. Ancak yaşam boyu 1 kez gerçek anlamda doktordan bişe istedim o da kendim için değil, onda böyle oldu ona dayaranarak kesin işe yaramaz takımı . Öyle bi isteğin 2.si olmaz. Yav şöyle bir başını sallayarak anneme dönüp "cocugunuz dogru" dese, o bile yok. Ah öyle yapsa annem onu kale alacak sigaraya kötü şey olarak bakcak bi süre sonra bırakacak, hastalıkları bitecek, o doktora da pek gitmeyecek Doktor da odasında sinek avlayacak, o yüzden haha. Kadınlar doktorlara karşı cok edilgen cok dinleyici cok pasif. Oğlunu dinlemez gider doktoru dinler. Sistem, kişi türlerinin eksik noktalarına göre de kurulmuş Hastanecilik sisteminin en büyük alıcıları kadınlar. Erkek, sistem için daha cok bir sakınca. Başkaldıran, sistemin istekleriyle yola gelmeyen erkekler.. Arkadaşın annesinin de beli sırtı ağrıyormuş. Sırt ameliyatı düşünmüşler. 100.000TL ameliyat faturası çıkmış, olmamışlar. Arkadaş demiş "anne genç kız gibi sürekli eylem içindesin, ondan belin ağrıyor, artık genç kız değilsin" :) Haa spor yapmayı bilseler, gerçek sağlıklı beslenmeyi bilseler genç kız gibi yaşasınlar, onları da bilmiyor yapmıyorlar. Bu durumda hastaneciler yararlanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • Yapilan bazi deneylerde birtakim kapsul halinde olan ilaclarin icindede Graphen Oxid adli madde tespit edildi. Kapsullere miknatis tutuldugunda miknatisa yapisarak havaya kaldirmak mumkun oluyor. Iceceklerin icinede katiliyor olabilecegi suphesi var. Her nedendledir bilinmez ayni maddeye asi iceriklerindede rastlanmisti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Tüm Dünyada kisa zamanda AsiApartheidRejimlerinin sayisi artacaktir. Bazi ülkelerde 50 yas ve üstü olan zorunlu AsiApartheidRejimi uygulamasi, bazi ülkelerde ise 18 yas ve üstüne uygulana bir baski oluyor. Dahasi 2G kurali ile Asisizlara gecerli olan Kilit uygulamasida salgin bitene dek yurulukte kalacak gibi gozukuyor. Bu isin kazananlari ilk basta Asi Firmalarina yatirim yapan Milyarderler, Asi ve Ilac Firmalariyla satilmis Politikacilarken kaybedenleri siradan Halk, Halk Sagligi, meslegini sorgulayan Doktorlar, siradan halkla arasi acilan ve sacma kontroller yapmak zorunda kalan Güvenlik gücleriyle, 2G uygulamasinda kontrol yükü üzerine yikili olan AVM ler ve Magaza calisanlari.


    Zorunlu Asi uygulamasiyla ilk basta bir ceza uygulanmayacak, ne varki yolda yururken Polisin kisiyi durdurup Kimlik kontrolu yaninda Asi kontrolu yapabilip, olmamasi durumunda kisi hakkinda ihbarda bulanbilecek. Dahasi isyerinizde calisan is arkadaslarinizinda sizin hakkinizda ihbarda bulunmasi mumkun olacak. Insanlar ayristiriliyor. Suan yapilmasi gereken hicbirseye duygusal yaklasilmamasi, mantik cercevesinde olan haklari savunmaya calismaktir. Korku, panik, heyecan ve duygusal yaklasimlar insani yanlis islere ve yanlis kararlara zorlar. Arkaya yaslanip beklemek ve bir durum oldugu zaman duygusal olmayan akilli bir yaklasim yapmaktir.

    _____________________________




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bu isin kazananlari ilk basta Asi Firmalarina yatirim yapan Milyarderler kısmı doğru görünen bir yanlış. Nedenine gelince: Bu olayları tezgahlayanlar paradan cok daha derin başka amaçla bu planladılar. Almanya/avusturya da aşısızlara €300 mü, €900 mü, €1000 mi ceza olayı, olayın "aşı satmak" tan cok ötede, aşıyı herkese yapmak gibi bir amacı olduğunu çağrıştırıyor. Haa, aşı satışları ile gelen para planın bonusu bi taşla iki kuş oluyor o başka sonuçta asıl amaç bu sıvıyı herkese enjekte etmek. Bu arada İspanya ya da Portekiz'de polisler aşı pasaportuna karşı miting düzenlemişler, videosu var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Para cezalari yuksek ancak odemediginiz takdirde hapis cezasi yok. Yasalar anayasaya aykiri, bu sebepleKisi ceza alsa itiraz edince 3000€ ya kadar yukselebiliyor ceza ama odemezseniz hicbirsey yapamiyorlar. Amac goz korkutup asiya zorlamak. Ben yinede asi olmayacagim ceza gelirse itiraz ederim ceza yuksekirse odemem. Bu gecici yasalar anayasadan donuyor tek yapmamiz gereken zamana birakmak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.