< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Aralık 2021; 17:17:46 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Gündeme dair (52. sayfa)
2 Mobil
-
-
"Korku abartili olmus," kısmına ilişkin olarak ben korku demedim ki, koku dedim, sanırım yanlış gördün :)
paranı hastane ödemiyor mu ? hastaneye iş yapmıyor musunuz ? evet o durumda hastane ödemese de onun sayesinde para kazanıyorsun demektir. Haa bizim firmanın da müşterileri arasında bi hastaneler zinciri var ancak 10-15 büyük müşteriden yalnızca birisi + yaptığımız iş de sağlık sektörüne özel değil :)
"Bir kisinin digerlerine nasil bulastirdigina sahidim. " bir kişiden digerlerine geçerken virüsü gördün mü yoksa :) yok yok PCR testi öyle dedi :) bilim diye bişe var değil mi yaa :)
salgının gerçek old inanıyorsan bu durumda TV'de akşamları çıkan şeyleri de ilgiyle izleyip tümüne inanıyorsun, diyebilir miyiz ? :) İngiltere de omicron olguları 100.000'e cıkmış bu akş evdekilerin açtığı TV'de gördüm. Sadec İngiltere de günlük 100.000 Omicron olgusu gerçek diyorsun, 100.000 kişide Omicron varsa hergün birkaç yüzbin kişinin burnuna sokuluyor demektir, buna da dogru diyorsun, dogru mudur ? :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Test olayindan uzaksin. TR de surekli tarama yapilmadigindan. Biz asi olmayanlar her 3 gunde 1 mecburi PCR Testi oluyoruz. Bu test birnumuzdan yapilmiyor. Tuzlu suyu gargara yapip bir tupe tukuruyoruz. Omikron varyanti yayilmis vaziyette ve PCR Testleriyle hangi varyant oldugu tespit edilebiliyor.
Hastalari nasilmi tespit ettim? Hasta olan kisinin temas ettiklerinij 3 gun icinde hasta olmalariyla tespit ettik. Hepsinde ayni semptomlar. Garip bir hastalik.
Blackouta isitiyorlar bizi. Bak aklima ne geldi. Anladigim kadariyla kasten kaos yaratilmak isteniyor. Tum para birimleri ve ekonomiler cokertilecek. TR de uygulanan dovize endeksli vadeli faiz uygulamasida buna hizmet edebilir. Patlayacak olan euro ve dolarla birlikte TL de onlara endeksli oldugu icin patlamaya mecbur kalir. Insana neler dusundurtuyorlar. Suan yapmamiz gereken sakin olup panikle hareket etmemek. Panikle ve devletlerin uyguladigi baskiyla hareket edenler zararli cikip ortada birakilacaklar. Suan zorunlu asinin uygulamaya gececegi tarihi beklemekteyim. Yalniz sunu hissediyorum oda Ocagin ilk haftasindan sonra Avrupada cok sey olacagi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Tuzlu su oral yolla test yapılıyorsa iyi. Öteki türlü burun murun kalmazdı. 21.yy 'da sadece böyle birşeyi konuşmak bile cok kötü. Medikal Diktatörlük, Lenin Stalin Hitler gibi çakma / kukla diktatörlükten cok daha kötü cunku burnundan damarından girip cıkarım deyip, gerçekten de onu yapıyor. Haaa, toplumun bir kesimi bu uygulamaları bilim, toplum saglığı gibi çakma salak söylemlerle destekliyor. Arslanın olduğu yerde geyik de olacaktır, normaldir :)
"Garip bir hastalik" derken yaşamın temel doğasını anlayamadığın sürece tüm hastalıkları garip olarak görürsün. Covid garipse diger hastalıklar da garip olmalı. örneğin Kanser ya da MS hastalığı, her türlü özellikleri anlaşılmış bilinen hastalık mı :) 7x24 Covid propagandası altında kevgire dönmüş beynin covid'e garip özellikler iliştirip onu garip bi hastalık olarak düşündürüyor olabilir mi :)
Finans sistemi çeşitli operasyonlar yapmaya başladı. Timsah nehirden gecen geyiğin boynunu bi kere ısırdı mı onunla önce bi süre bekler, sonra ekseni boyunca dönüp boynunu kırmaya çalışır. Finans sistemi onun gibi bi beklio bi kıpırdanıyor. Yüzyıllar önce kölelik sistemi ile bağlanan kişiler şimdi şehir dediğimiz kamplarda toplanıp finans sistemi ile bağlanıyor.
"Bak aklima ne geldi. Anladigim kadariyla kasten kaos yaratilmak isteniyor. " Kaos yaratılmak istendiği aklına yeni mi geldi ? :) Bu yeryüzü 1939-45 arasında kaosun alasını gördü, bi daha hiç göremez mi sanıyordun yoksa :) Senin şu gerçek salgın dediğin Covid bu kaosun vazelini , uyuşturucusu, kayganlaştırıcısı olmasın sakın :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun.
-
Konu Gereksizlerde olabilir ama yinede ciddi bir konudur
Gelelim bugüne... Yeni bir yil basladi (2022), bu yildanda salgindan pek umudum yok. Gecen yil gibi geldigi gibi gidecek Maske ve Asilarla anilacak bir yil. Asi demisken yillar önce tüm Dünyada Yesiller Partisi ve cevrecilerin Genetigi degistirilmis gidalara karsi olan tepkileri aklima geldi. Yesiller partilerini degisik ülkelerde meclise sokan sebeplerin basinda gelir bu. Cevrecilik hareketinden dogan Yesiller Partisi günümüzde tüm hedeflerinden uzak bir cizgidedir. O dönem gidalarin genetiginin degistirilmesine karsi cikan Yesiller bugün tam etkileri daha belirsiz olan uzun dönem yan etkileri bilinmeyen genetik sivilarin insanlara enjekte edilmesinin öncülügünü yapmaktadir. Tüm dünyada özellikle Sol kesimdeki Partilerin Asi yapilmasi baskisini en cok isteyenler olduklari görülmektedir. ABD ve Avrupada buna karsi cikan Sagci kesimdir. 31. Aralikta Almanya cevrecilik hassasiyeti ve Atomenerjisinden vazgecmek icin daha yesil enerji icin 3 Atomreaktörünü kapatti. 1 Ocakta ise saka gibi bir olay yasandi, AB Komisyon Baskanicesi Von der Leyen Atomenerjisinin AB de Cevreci enerji olarak ilan etti ve böylelikle AB Atomenerjisine ve yeni kurulacak Santrallere yesil isik yakmis oldu. Buna göre Gaz ve Atomenerjisi cevreci enerjiler olarak ilan edilmis oldu. Bunu yapmalarinin sebebini AB nin 2050 yilina kadar belirledigi iklim nötralize kararnamelerine sadece bu kosullar altinda ulasabileceklerini belirttiler. Nükleer Teknolojiler böylelikle bir 100 yil daha desteklenmis oluyor. Böylelikle Atomlobiside Sifir Emisyon adi altinda Beton Lahitlerini dikebilmek icin uygun kredilere erisecekler.
ilber ortaylı da örneğin covid sıvısı reklamlarında kullanılıyor. haber kanalları covid reklamları yapıyor ancak örneğin yemek, gezi kanalları ne olacak ? o kanallarda da ilber ortaylının covid reklamlarını araya sıkıştırıyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
-
Hahah Coronaga [Ana Konu] adındaki butik forumcuların konusuna bunu göndersen banlanabilirsin :)
Bu arada, 3 doz aşısını olan arkadaşın 3 yaşında cocugu var. İlkokul öncesi zorunlu kuran kursu haberlerine tepki gösterdi.
Dedim ki "C.başkanı aşı ol deyince hemen olur diyorsun zorunlu kuran kursu deyince olmaz diyorsun" dedim, o başka bu başka dedi. İyi de ikisini de aynı kişi (C.başkanı) ilk çıkarıyor, ikisini de aynı kişi istiyor dedim, aşıyı bilim istiyor, bunu c.başkanı istiyor dedi. Daha fazla tartışamadım :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Life is about having fun. -
-
Karikatürü ben cizmedimki niye banlanayim, oraya zaten öyle birsey göndermem alinani cok olur.
Arkadasina gelince, bir adamin her yaptigi yanlis veya digru olamaz. Arkadasin ona oy vermemiste olabilir ama bu onun her yaptigini yanlis veya dogru diye etiketlemesine sebep olmaz, bu hepimiz icin gecerlidir. Senle ben bile bazi konularda görüs birligivarken bazi konularda birbirimizi dogru bulmuyoruz. Bu her konuda yanlis veya dogru olabilecegimiz anlamina gelmez.
Kuran konusuna gelirsek, bizim ülkede kimse anlayarak Kuran okumuyor. Ezberci anlayisa karsi gelen bir Kitap olan Kurani bu sekilde zorla okul öncesi dayatilmasi bence dogru degil. Kuran müslümanlar icin bir hayat kitabidir. Onu ögretmek cocuguna Babanin görevidir. Kurslarda arapca okuyup geciyorlar, bu birsey anlam ifade etmez. Zaten onu iyi anlamak icin Arapca ögrenmek gerek, ben bircok Kelimeyi Almancadan Türkceye cevirirken Almancadaki ifade seklinin turkcede olmadigini farkediyorum. C.Baskani koltugu kurtarmak icin her yolu deniyor ama nafile, Ati alan Üsküdari gecti
Mahallede büyük bir abimiz var, kendisi şeriat sistemini destekleyip Erdogan'ı da şeriat devleti kuracak biri olarak görüyor, bu görüşlerini de saklamıyor. Bir gün aşı konusunda tartışırken "Devlet isterse yapacak birşey yok, Tayyip istesin 10 doz aşı olurum" dedi. Kendisi 4. doz aşısını yeni oldu. Ayrıca bir arkadaşımın emekli devlet memuru babası da die-hard Erdogancı, o da 4. doz aşısını oldu, tartışmada o da aynı şeyi dedi "Tayyip istesin 10 doz aşı olurum" dedi. Tartışma "Kanada 2024 sonuna dek 10 doz aşı şimdiden ısmarlamış aynı durum Türkiye 'de de olur, 10 doza dek yolu var" dememle başlamıştı.
Bu 2 kişinin sevdiğiim yanı, iki yüzlü olmamaları, tutarlı olmaları. İkisi de Erdogancı. ancak lafta değil gerçekten die-hard Erdogancı. Ülkenin ekonomisi isterse batsın, makarna alırken bile zor alınsın, yine de Erdogan cok iyi diyen kişiler. Nitekim aşı konusunda Erdogan istesin herşeyi yaparım, olurum diyorlar + gerçekten de aşılarını oluyorlar. Ancak Erdogan'ı sevmeyen, ekonomiden yakınan bçok tanıdığım kişi de aşı oldu, oluyor. Örneğin degindiğiim babası emekl memur olan arkadaş, Erdogancı değil, babası ile bu konuda sürekli atışıyor ancak gitti o da 2 doz aşı oldu! Ulan hem Erdogandan yakınıyorsun, hem de Erdoganın "aşı ol" demesini dinleyip aşını oluyorsun, ne biçim tutarsız kişisin demek istiyorum ancak diyemiyorum. Mahallede süthane işleten kadınlar var. Kadınlar CHP'li. Erdogan'ı sevmiyor. Ancak Covid saçmalığı başlayınca bunlar süthanenin kapısını kapatıp büfe gibi bir cam açıp oradan satış yapmaya başladılar. Bayiye gidip "1 paket sigara" versene dersin ya onun gibi peynir yumurta almaya başladık :) Ben bu duruma tepki koyduğumda kadın "emir böyle" dedi. Ulan devletin emir fedaisi misin, devlet memuru musun. Özel sektör çalışanı bi esnafsın. Ayrıca emri veren Erdogan degil mi, emri fazlası ile uygulamaya çalışmak neyin nesidir. Erdogan'a yaranmaya mı çalışıyorsun. Cok büyük tutarsızlık. Saçmalık. Covid saçmalığından cok kişilerin bu saçmalığı daha şaşırtıcı.
-
Pandemi Politikasi Avrupada Sol kesimin sorgusuz destekledigi bir seydir. Aykiri sesler sadece iktidarda veya koalisyonda olmayan sag Partiler tarafindan gelmektedir. Türkiyedeki Salgin Politikasini Avrupadakiyle karsilastirdigimda ise Türkiyedekinin cok hafif kaldigi görülmekte. EN azindan asi olmayanlara bir baski veya zorlama yok, sadece Mahalle baskisi var. Avrupada ise toplum ayristirilmaya calisilip zorunlu Asi yasalari Subatla birlikte yururluge konulmak isteniyor. Yani seninde dedigin gibi ya hep ya hic diye birsey yoktur bu dünyada. CHP nin salgin destekcisi olmasina sasirmiyorum cunku zaten Sosyal Demokrat olan tum Avrupadaki Partiler veya Yesiller Partisi salgin Politikasi ve Asi Propagandasinda bayragi elinde tutuyorlar. Cogu konuda anlasamadiklari iktidarla bu konuda hemfikirler.
Erdoganin Seriati ile gercek Seriat örtüsmüyor. Gercek Seriat örnegin Faiz haram der, Erdogan ise Türk Lirasini Döviz vaadeli Faize dayadi, böylelikle faiz yiyen yemeyen herkesi bu faizi finanse etmeye zorlamis oldu. Kisilerin ne söyledikleri degil ne yaptiklari önemlidir. Davranis dusunceyi, dusuncede buna uygun duyguyu olusturur. O sebeple özelliklede Poltikacilarin söykediklerine bakip yaptiklarini görmezden gelenler onlarin gercek yuzunu görmezden gelirler. Bu faiz sadece örneklerden biriydi. Baska bir örnek seriati savunan birinin Devlet Baskani oldugu bir ülkede Nafaka bir gelir kapisi olmus durumda. Seriat ne diyor? Bosanilan kadina en fazla 3 ay erkek nafaka öder diyor, burdada aykirilik var. DIger bir nokta, Erdogan döneminde evli kisilerin evlilik disi baskalariyla birlikte olmasi Zina olmaktan cikti, buda seriata aykiri. O zaman ya o islami bilmiyor yada pesindekiler dolayisiyla tutartsizlik zaten ilk burdan basliyor bana göre anlattigin kisiler tutarli olmamis oluyorlar. Hem inandiklari dinin kurallarina aykiri yasalar koyan Politikaciyi dindar saniyorlar hemde onun pesinden gidiyorlar.
Önce 2. paragrafı yanıtlayayım. Esasında ben ateistim, din, şeria, islam gibi konulara ilgi göstermem ancak iğne damara dayandığı için yorumlamam gerekiyor: Üstteki yorumda örnek verdiğim 2 kişi, Türkiye'deki şu andaki şeriatçılar gibiyseler, o 2 kişi İslam'dan cok Erdogan'ın ne dediğine bakıyor. Örneğin 1. abimizle aşıyı tartışırken şunu sordum "aşı konusunda Kuran ne diyor?" Bu sorunun yanıtı ben de direk bilmiyorum yalnızca orda burda gördüğüm yorumlardan hristo dini aşıya sıcak bakmıyor deniliyor bir onu biliyorum, Hristo sıcak bakmadığıan göre İslam da sıcak bakmıyordur diye düşünüyorum ancak kesin de bilmiyorum. 1. abim şunun gibi birşey dedi "Allah benden önce devleti dinleyeceksiniz, devlet benim dünyadaki yansımamdır" gibi birşey diyerek Kuran'ı ofsaytta bıraktı :) Kuran'da aşıya sıcak bakılmadığı mı yazıyordu, onu biliyordu da onun için mi öyle ne için öyle dedi onu da net bilmiyorum ancak sonuçta öyle dedi. Orada devlet dediği şey de Erdogan oluyor. 2. abimiz de (arli arkadaşımın babası) aynı türde İslam'dan cok Erdogan ile iligli söylemleri var. Dolayısıyla konuyu özetlemek gerekirse, şu anda İslam diye birşey de yok. Erdogan dini ya da Erdogan devleti diyebileceğimiz başka bişe var.
1. paragrafla ilgili olarak: AB'deki bu anlattığın gelişmeler korkunç. Ancak, yeryüzünün çakma bi salgınla korkutulup baskılanması için önce büyüklerin başının ezilmesi gerekli olduğu için şaşırtıcı da değil. Önce AB'deki bilincin yok edilmesi gerekli ki, başka ülkeler de dize getirilebilsin. Bunun için de çakma muhalefet partileri kullanıyorlar. Covid mizanseni başlamadan yıllar önce Türkiye'de güya muhalefet parti olan MHP ile CHP'nin gerçekte iktidar ortağı olduğunu söylemeye başlamıştım. Muhalefet adı altında yaptıkları şeyler önceden çalışılmış, prova edilmiş izlenimi veren tiyatro oyunları gibiydi cunku. Örneğin Kılıçdar iktidara muhalefet adı altında bir yaz ayında İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek gitmişti :) O yürüyüş ile muhalefet yapıp ülke sorunlarını çözüyordu, hassektör oradan. Amaç "bakın burada muhalefet yapıyoruz" ayağıyla kişileri oyalamak. Bu tiyatro muhalefet konusunda cok yakın birkaç arkadaşımla da anlaşamadık. Örneğin birisi Tele On ya da Halk TV gibi kanalları muhalefet sanıyor. O arkadaşım bu arada AB'de yaşıyor, özlem gidermek için de Türk kanalı seyrederken Tele On'u açıyor. Meydan Yanardağ mı ne öyle bir adı bile çakma muhalaefet kokan bir adamı seyredip bana "cok iyi muhalefet yapıyor be" dedi. Dedim o kişi gerçek muhalefet değil. Beni duymak istemedi. Erdogan arka planda tek dünya hükümetinin elemanı, rol yapıyor dediğimde iktidar partici arkadaşlar ne denli duymuyorsa, işte o arkadaş da duymadı. Covid aşıları konusunda Kılıçdar Erdoganla aynı düşüncede bu nasıl muhalefet bu nasıl iş dediğimde ise yanıt hazır: "Aşıları Erdıgan değil bilim öneriyor" :) artık tartışmayı da bıraktım.
Şu anda aşılarını olan kişilere "yeni bir hastalık çıkabilir" olasılığı ile bakıyorum. Bir tek hastalığın hangi dönemde hangi anda cıkacağı belli değil. Kim bilir, belki de hastalık hiç cıkmayacak, o da bir olasılık.Ancak şu anda 3. dozu vurdurdu coğu. 4 5 ... 10 doz olduğunda ne olacak, 3. dozdan sonra 4. dozu duyunca jetonu düşüp "bi oyun var burada" diyecek ölçüde saksısı çalışan var. Ancak saksı çalışıyor dediğim kişilerden birini dışarda sokakta yüzünde çift maske ile gördüm ki bu "ben daha aşı olurum" mesajı bence :) 2021 son günlerinde karşılaştığım birisine 2021 nasıl geçti dedim "2021 bombok geçti" diyerek, ekonomi, cevrenin (ormanlar, doğal bölgeler) yağmalanması, gibi eleştirdi. Ulan hükümetin istediği aşıları olurken iyi, aynı hükümeet ekonomiyi bombok edince cevreyi bozunca kötü mü oluyor demeliyim öyle kişiye ancak diyemem ki, alınır, üzülür, küçük beyni ile hükümet ekonomiyi cevreyi bırakıp yalnızca beni düşünmeye başlayabilir, ona öyle pas vermem :) Ona şöyle dedim "2021 cok iyiydi abi ben cok mutluyum 2021deki gelişmelerden " dedim, sağlam bi afalladı "sen eleştirirdin herşeyi, cok şaşırdım" dedi. "aşı olmadan kendi gücümle yaşamdayım, mutluyum" desem aşıya bağlantı yapmama takabilir .) 3 doz aşısını olmuş ancak mutsuz :) Hahah :) 10 doz olsa ne olacak kim bilir :)
-
Kilicdaroglu ve CHP, AKP ve Erdoganin Iktidar olma sigortasidir.
Islam konusunda, Islamdan Kurani ayiramazsiniz, kim olursaniz olun , egip bukemezsiniz. Dolayisiyla suan TR de uygulanan Siyasi Islamin Islam kurallari ve Seriatiyla uzaktan yakindan ilgisi olmayip, islamida iktidarda kalmak icin kullandigi diger hersey gibi kullanip istismar etmektedir. Onlarin islamla olan bu ayrimi dinini ve seriatini iyi bilen muslumanlar anlar ve bilirler. Islama en cok zarar verende bu iktidardir. Cok Partili sozdede olsa dwmokratik sistemde Islam seriatini uygulamak zordur, cunku populizme izin vermez.
Gecen Covid bolumunede yazdim, asi olanlar olmayanlari sucluyorlar, salgin bizim yuzumuzdem bitmiyormus. Kendilerini korumayan asiyi bir baskasi vurduruncami sizi koruyacagina inaniyorsunuz dedim. Bu iste mantik kalmadi aranmiyorda, hatta asi olanlarda bir asi fanatikligi seziyorum. Yoksa asimi bunlari bu hale getirdi diye sormadanda edemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Svili hayatta herkesin cani ve sagligi önemlidir. Salgindan önce sokakta kime sorsaniz kimsenin kabul etmeyecegi Genetik Asiyi salgin Panigi ile bircok insan isteyerek vurduruyor. Bu Asi Sarjlarinin aralarinda deneysel amacli 3000 kat daha toksik olanlari oldugu hakkinda iddialar var. Daha önce mümkün olmayan bircok sey salgin sayesinden mümkün olmus oluyor ve ilac firmalari bu firsattan istifade kitleler uzerinde ayni görünen asilara farkli maddeler koyup deneysel amacli kullanabiliyorlar. Ne yazikki kime hangisinin denk geldigini bilmemiz zor ama Futbol ve Spor musabakalarinda birden dusen sporcular ve son zamanda artan ani ölümler bunun bir göstergesi gibi. Corona asilari piyango gibi kime vuracagi belli olmaz.
Böyle asilari insanlara enjekte edenler savasta sivil halka vur emri almis asker gibiler. Yalniz Askerlerin bir farki var, onlr bunu para icin yapmiyorlardi burdaki durum cok daha kötü.
_____________________________ -
Türkiye de PCR test saçmalığı zorunlu olmaktan cıkarıldı. PCR fanatikleri üzüldü :)
"Futbol ve Spor musabakalarinda birden dusen sporcular" orada bir bit yeniği var. Medya tiyatrosunun şovmeni futbolcular... :) Din, siyaset, futbol 3'lüsünün en yavşak fraksiyonu olan topçu takımı :) Birden yere düşüyor, haha :)
Avrupa Sampiyonasinda yere yigilan ve kalbinde sorun cikan Futbolcu Fubolu birakmak zorunda kaldi. Ayni sey Agueroyada oldu. Bunun sovla ne alakasi var? Asidan sonra kalp rahatsizliklari yasadilar. PCR Test olayi bence kaldirilmadi, yeni bir Test gelecek bunun önhazirligi gibi geliyor bana. Bunu gecen yil bir yerde okumsutum, ABD yeni bir Test yöntemi cikaracak ve ondan sonra bugunku Testler kalkacak yaziyordu.
Genel olarak salgin Politikasinda TR de yasayanlar daha sanslilar. Devletin yeterli parasi olmadigindan Avrupadaki gibi herkese gunluk test yapilmiyor ve TR de halen daha Asisizlar her yere gidebiliyor. Biz Avrupada asi olmayanlar 3 gunde 1 PCR Testi yapmak zorundayiz, test negatif olsa bile Gida Marketleri disindaki yerlere dahi giremiyoruz. Asi olanlarada isyerlerinde haftada 2 kez Test zorunlulugu geitirildi. Yakinda Omikron sayilari Avrupada patlayacak ve Subatin sonuna dek hastaligi herkes gecirmis olacaktir. Belki boylelikle zorunlu asidan yirtariz cunku hastaligi atlatanlar ve asi olanlar 2G kurali icine girmis oluyor ve verilen sertifika ile her yere girebiliyoruz.
Dr. Rick Briight su oneride bulunuyor; Çinden cikan Yeni tip bir kusgribi virusu du ya capinda mRNA Asilarini uretmek icin iyi bir firsat olup kitleler uzerinde deneme sansimiz olur diyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Normal bir salginda Devlet hasta olanlara odaklanir, bu salginda ise saglikli kisilerde Testlerle hastalik araniyor! Hastane ve yogun bakim doluluk oranlari uzerinden olaganüstü hal yönetimine benzer uygulamalar yapilabiliyor. Bu durumlar cok tehlikeli, peki sirada ne var? Trafik doluluk oranina veya kaza yapma olasiligina bakip araclari trafige cikmaktanmi yasaklayacaklar? Elektrik yetersizligi var deyip dünyayi karanliktami birakacaklar? Salginin basindan bei durumun normal olmadigini yazdik cizdik, hastalik olabilir ama öldürücülügü düsük olan bir hastalik icin insanlar evlerine kilitlendiler. Daha asilarin ilk piyasaya cikmasiyla birlikte meselenin salgin degil zorla asi yaptirmak oldugu anlasildi. O dönemde asilari zorunlu kilacaklar dedik ve bize gulduler, bugunse zorunlu asi tartismalari gercege donustu. Cok seyde elestirildik, komplo teorsiyeni dediler. Asi sertifikalariyla özgürlügümüz kisitlanacak dedik, inanmadilar bugunse gercek oldu. Asi sertifikalari adeta bulundugunuz ülke icinde sinemaya alisverise gitmek icin bir vize uygulamasi seklini aldi. Insanlar birbirine süpheyle bakar oldular, gereksiz maske tartismalari yasadilar. Isyeri sahipleri ve calisanlar gelecegi belirsiz bir hayatin icinde diger tum insanlarla birlikte hayattan bugune dek 2 yillari calindi. Sorarsaniz salgin var cok tehlikeli, kafayi TV den kaldirip disari cikarsaniz salginin sadece adi var. Hastaligin normal grip sekline dondugunu salgin mafyasida itiraf etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Ocak 2022; 11:39:2 >_____________________________
-
Futbolcular öncelikle şovmendir. Top zıplat €40 milyon Avro kap. Hehe oldu :) Kapitalizmin, işçilerin rüyalarını süsleme yöntemi. Çok etkilidir.
Aynı biçimde basketbolcu özelikle ABD'deki basketbolcular şovmendir. Basket, futbol bunlar spor deil şovdur. ABD'de boks olayı da şov. Bazı boks oyunlarında sert vuruyomuş gibi yapıyorlar ancak film setinde olduğu gibi rol biçiminde. Amac en yüksek sayıda izleyici cekmek. ABD'de bi basketçi vardı, adını unuttum bikaç yıl önce helikopteri düştü öldü, yersen :)
Avrupa Sampiyonasinda yere yigilan ve kalbinde sorun cikan Futbolcu Fubolu birakmak zorunda kaldi Çok dokunaklı ! :)
Ayni sey Agueroyada oldu. Orası neresi yav :) Hahah :)
Dostum medyayı izlemeyi biraz bırak, kendini fazla kaptırmışsın :)
(TR'de) devletin yeterli parasi olmadigindan Avrupadaki gibi herkese gunluk test yapilmiyor Hahah dostum, oyuna iyi tav olmuşsun. Devletlerin parasını finansörler veriyor. Plana göre , amaca göre para dagıtılıyor. covid planında herkese günlük test TR için planda yer olmadığından parası verilmiyor, yapılmıyor. Planda yeri olsaydı, o durumda sen gör parayı :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt