Şimdi Ara

Gündeme dair (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Sen bisver kariyi, bugun bir haber cikti 2 ay evli kalip bosanan adama 2 yil nafaka mujdesi veriyorlar. Gulermisin aglarmisin? Kadin erkek esit degilmi? Kadinlar calisamiyormuda bosandigi adamin nafakasina muhtaclar. 2 Ay evli kaldigi ve bisandigi kadina 2 nafaka niye? Bosanmak demek 2 kisinin birbirine olan yukumlulukleri bitti demektir. Siz hic istifa ettiginiz veya sizi isten cikaran bir isyerinden omur boyu maas aliyormusunuz? Bu yasalar acikca kadinla erkegin arasini acmak kutuplastirmak icin tuzaktan baska birsey degildir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: _turbo_

Sen bisver kariyi, bugun bir haber cikti 2 ay evli kalip bosanan adama 2 yil nafaka mujdesi veriyorlar. Gulermisin aglarmisin? Kadin erkek esit degilmi? Kadinlar calisamiyormuda bosandigi adamin nafakasina muhtaclar. 2 Ay evli kaldigi ve bisandigi kadina 2 nafaka niye? Bosanmak demek 2 kisinin birbirine olan yukumlulukleri bitti demektir. Siz hic istifa ettiginiz veya sizi isten cikaran bir isyerinden omur boyu maas aliyormusunuz? Bu yasalar acikca kadinla erkegin arasini acmak kutuplastirmak icin tuzaktan baska birsey degildir.

Kadınlar her konuda avantajlıdırlar. Bende şans olsa anamdan kız doğardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Peki tam tersi olsa, ne olur? Bir kadın, bir erkeği taciz etse GÜLER GEÇERSİN. O kadar.

Nerde kadın erkek eşitliği?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 9 Eylül 2021; 19:43:54 >

• Kadın olmak sınırsız özgürlüğü beraberinde getirir. Dilediğin gibi davranabilirsin.

Yukarıda kız bütün dağları ben yarattım düşünce yapısında, oldukça şımarık bir kız. Kız olduğu için dokunulmaz olduğunun da fazlasıyla farkında. Bu videoyu da şımarıklığından dolayı çekmiş zaten.

Bir kadın olarak, bir erkekden rahatsız mı oldun? Tek kelimeyle 30 tane erkeğe o kişiyi linç ettirebilirsin zaten. Sınırsız özgürlük ve sınırsız yetkiye sahiptir bir kadın. Ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakar. O kelime ''Taciz'' kelimesidir. Ondan sonra etrafdaki 30 tane erkek, aynı Hindistan'da olduğu gibi, aynı anda o erkeği linç eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 9 Eylül 2021; 19:58:20 >
    Ben olsam o kiza oyle bir hareket cekerdimki cektigi video izlenme rekorlari kirardi. Ben anlamam aga bu tur seyler bana sokmez. Orda adam isinin derdinde bu salak napiyor diye arkasini donmus. Tiktok manyaklarina gecit vermem.

• Dun Vonderplanitz Coronaya yazamiyorum diye dert yaniyordu. Bugunde ben Teknolojik konulara yazamiyorum Onay istiyor. Sacma corona basligina yazabiliyorum ama. Neyse ya ben degil forum kaybeder Mac ve iOS konularinda bircok bilgi paylasimi yapiyordum. Bunlarda Asi Lobisi gibi oldular.

Dun Vonderplanitz Coronaya yazamiyorum diye dert yaniyordu. Bugunde ben Teknolojik konulara yazamiyorum Onay istiyor. Sacma corona basligina yazabiliyorum ama. Neyse ya ben degil forum kaybeder Mac ve iOS konularinda bircok bilgi paylasimi yapiyordum. Bunlarda Asi Lobisi gibi oldular.

Motorsiklet özürlü olup, motorsiklet almış olan biri olarak SAÇMA bir soru sormak istiyorum.

Sağ el: Ön fren

Sağ ayak: Arka fren

Sol el: Debriyaj

Sol ayak: Vites

Gaz nerede?

Bu sorumda son derece ciddiyim. Youtube'da motorculara bunu yazınca kimse ciddiye almadı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 9 Eylül 2021; 20:53:46 >

Motorun sapinda tuttugun kolu ileri dogru cevir.

Sağ tarafdaki tutma yerini diyorsun, di mi? Sol tarafdaki tutma yeri dönmüyor.

Bir de 1.vitesde fazla çevirirsem aşırı ani bir kalkış olup düşer miyim? 125 cc motor bildiğin gibi.

Motoru çalıştırıp, debriyajla 1.vitese aldım ama gerisine cesaret edemedim. Zaten çok azıcık bir benzinle getirmişler. Daha da araç çalışmıyor. Benzin hemen bitti. Şimdi çalışmıyor da

Ehliyet daha almadık  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 9 Eylül 2021; 21:19:16 >

işyerinin yakınlarında küçük bir café ve caféyi işleten adamla baya sohbetim var. 1 er + 1 bayan garson çalışıyordu, bayan garsonu bayağı bir tanıyorum, geçtiğimiz ağustos o bayan ayrılmış yerine başka bir bayan garson gelmiş. O bayan elemanın ayrılması olayını anlattı bana. 6 yıldır orada çalışıyormuş, onun 6 yıllık tazminatını ödedim dedi. Hm yani işten cıkardın dedim, yok ben cıkarmadım kendi istegiyle ayrıldı dedi! Geçtigimiz yıl Eylül 2020'de evlenmiş ve yasalara göre bayan eleman evlendikten sonra 1 yıl içinde kendi istegiyle de olsa işten ayrılırsa tazminat ödenmek zorundaymış. Aynı durumdaki bay eleman için böyle hak yokmuş. Bu işleri pek bilmiyorum ancak böyle bir yasayı devlet koyduğuna göre, o tazminatı devlet ödüyordur diye düşünerek herhalde devlet ödemiştir onu dedim , yok işveren ödüyor dedi! Şaşkınlığım iyice arttı. Cinsiyet ayrımcılığı iş başında ve buna devlet önayak oluyor. Nitekim, o yüzden eleman Eylül ayı gelmeden, tazminat alabilmek için ayrılmış. Benim eski işverenim tam 10 yıl önce 2011 Eylül'de beni işten çıkarmıştı, o çıkardığı için 5 yıllık tazminatımı öder diye bekliyorum ancak o da ne! Tazminatım 12 ay eşit taksitlere bölünmüş, 12 ay boyunca taksit taksit alabilmiştim tazminatı ve bu bahsettiğiim işveren Türkiye 500 firması. O sırada hukuk sitelerine baktığımda işveren tazminatı 12 aya kadar taksitlendirebilir diyordu. O anımı düşünerek, taksitle ödeyebilirsin tazminatı dedim. Adam yok bir kerede ödedim dedi! Benim eski işverenim bana 12 ayda ödedi dedim. Tazminatı taksitlendirme ancak çalışan onaylarsa oluyormuş ve bu bayan eleman tazminatın bir kerede ödenmesini istemiş! Cunku ev alacakmış, onun peşinatı için kullanacakmış. Oha oha dedim.

Buradan şu sonucu cıkarıyorum: Türkiye'de çalışan kişi olarak da bayan isen son derece ayrıcalıklı, utanmaz derecece ayrımcı, yasalar senden yana oluyor. Ve bu yasal ayrıcalıkları bayanlar da sonuna kadar kullanıyor.

Not: Yeni gelen bayan garson evliymiş :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yok artık! Hangi forum o? Bu arada yeryüzü DH'den oluşmuş değil. Başka forumlar + platformlar var.

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Yok artık! Hangi forum o? Bu arada yeryüzü DH'den oluşmuş değil. Başka forumlar + platformlar var.

Konu Dışı bölümünü hiç sevmem. Ruh hastası yaptı beni o bölüm.

Covid ile herifler iğneyi gösterip özgürlüğümü azaltmaya çalışıyorken finansal sorunları ben artık sorundan saymıyorum. Para nedir ki. Elinin kiri, köpege atsan yemez. harcasan yerine yenisi gelir.

Covid ile herifler iğneyi gösterip özgürlüğümü azaltmaya çalışıyorken finansal sorunları ben artık sorundan saymıyorum. Para nedir ki. Elinin kiri, köpege atsan yemez. harcasan yerine yenisi gelir.

Aşı olmak gibi bir zorunluluk gelmedi henüz.

işyerinin yakınlarında küçük bir café ve caféyi işleten adamla baya sohbetim var. 1 er + 1 bayan garson çalışıyordu, bayan garsonu bayağı bir tanıyorum, geçtiğimiz ağustos o bayan ayrılmış yerine başka bir bayan garson gelmiş. O bayan elemanın ayrılması olayını anlattı bana. 6 yıldır orada çalışıyormuş, onun 6 yıllık tazminatını ödedim dedi. Hm yani işten cıkardın dedim, yok ben cıkarmadım kendi istegiyle ayrıldı dedi! Geçtigimiz yıl Eylül 2020'de evlenmiş ve yasalara göre bayan eleman evlendikten sonra 1 yıl içinde kendi istegiyle de olsa işten ayrılırsa tazminat ödenmek zorundaymış. Aynı durumdaki bay eleman için böyle hak yokmuş. Bu işleri pek bilmiyorum ancak böyle bir yasayı devlet koyduğuna göre, o tazminatı devlet ödüyordur diye düşünerek herhalde devlet ödemiştir onu dedim , yok işveren ödüyor dedi! Şaşkınlığım iyice arttı. Cinsiyet ayrımcılığı iş başında ve buna devlet önayak oluyor. Nitekim, o yüzden eleman Eylül ayı gelmeden, tazminat alabilmek için ayrılmış. Benim eski işverenim tam 10 yıl önce 2011 Eylül'de beni işten çıkarmıştı, o çıkardığı için 5 yıllık tazminatımı öder diye bekliyorum ancak o da ne! Tazminatım 12 ay eşit taksitlere bölünmüş, 12 ay boyunca taksit taksit alabilmiştim tazminatı ve bu bahsettiğiim işveren Türkiye 500 firması. O sırada hukuk sitelerine baktığımda işveren tazminatı 12 aya kadar taksitlendirebilir diyordu. O anımı düşünerek, taksitle ödeyebilirsin tazminatı dedim. Adam yok bir kerede ödedim dedi! Benim eski işverenim bana 12 ayda ödedi dedim. Tazminatı taksitlendirme ancak çalışan onaylarsa oluyormuş ve bu bayan eleman tazminatın bir kerede ödenmesini istemiş! Cunku ev alacakmış, onun peşinatı için kullanacakmış. Oha oha dedim.

Buradan şu sonucu cıkarıyorum: Türkiye'de çalışan kişi olarak da bayan isen son derece ayrıcalıklı, utanmaz derecece ayrımcı, yasalar senden yana oluyor. Ve bu yasal ayrıcalıkları bayanlar da sonuna kadar kullanıyor.

Not: Yeni gelen bayan garson evliymiş :)

Hem Halkdan yöne avantajlısın, hem de Devletden yöne avantajlısın. İki şekilde de avantajlısın.

Kadın olarak doğmak çok büyük bir şans.

BENDE ŞANS OLSA ANAMDAN KIZ DOĞARDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Eylül 2021; 18:45:29 >

• ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Geldi nasil gelmedi. Baski yabastan artacak, asi olmayanlar surekli karantina hayati gibi zorluklarla karsilasacak. Isyerlerinde calisanlara baskidan basladilar. Bu baski dalgalar seklinde diger alanlara sicrayacak. Gecen sene zorunlu asi gelecek derken, komplocu diyorlardi. Alin size komplo.

Geldi nasil gelmedi. Baski yabastan artacak, asi olmayanlar surekli karantina hayati gibi zorluklarla karsilasacak. Isyerlerinde calisanlara baskidan basladilar. Bu baski dalgalar seklinde diger alanlara sicrayacak. Gecen sene zorunlu asi gelecek derken, komplocu diyorlardi. Alin size komplo.

Ben aşı olmadım. Aynı hayatıma devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Eylül 2021; 18:47:24 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.