Şimdi Ara

Günde Kaç Saat Uyumalıyız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence kaliteli bir uyku için nezaman yattığınızda önemli atıyorum eğer sen 4-5 gibi yatıyorsan sabahta 8 -10 arası kalkıyorsan bu kaliteli bir uyku sayılmaz.

The flames are all long gone, but the pain lingers on
    Goodbye, blue sky Goodbye, blue sky Goodbye.

ITU/ NavalArch
  • Ne kadar uyuyacağından ziyade, ne zaman uyuduğun önemlidir. Örneğin gündüz uykusu kadar berbat bir şey yok. Geçen yaz gece vardiyasında 12 saat çalışıyordum. 5-10 saat arası bütün uyuma sürelerini denedim fakat her defasında iğrenç bir şekilde uyandım.
    Aynı dönemde gündüz vardiyasına geçtim. 12 saat ayakta durarak çalışmama rağmen 5 saat uykuyla idare edebiliyordum.
    İşi bıraktıktan sonra öğrencilik başladı ve düzen bozuldu. Şimdi 8 saat de uyusam kâr etmiyor.

Sonuç olarak gece yatıp güneş doğmadan kalkmak şartıyla 5-8 saat arası uyku alışkanlığınıza bağlı olarak yeterli olacaktır.
    Ayrıca öğlen vaktindeki yarım saatlik uyku geceleri daha az uyumanıza yardımcı oluyor.

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

En sağlıklısı günde 8 saat uykudur. 8 saatten az yada fazla uyumak metabolizma hızınde değişiklik yapar, ayrıca beyin hücrelerinin ölmesine sebep olur.

Alla alla?

Çok uyunduğunda, yemek yemediğimizden dolayı, oluşan besin eksikliği sebebiyle beyin hücreleri ölüyor. Sabah kahvaltı etmemek, uzun süre aç kalmakta buna neden olur.

Burda 50 adet sebep var. Arasında açlık veya uykusuzluk göremedim. Siz bir kaynak belirtebilecekmisiniz? Çok uykunun beyin hücresi öldürdüğüne inanasım gelmiyor da.

http://4mind4life.com/blog/2008/02/22/50-things-that-kill-brain-cells/

Karbonhidratlar ve yağlar dururken vucüt neden protein yıksın hele ki neden çoğalamayan beyin hücrelerini?Bana mantıklı gelmedi.Velev ki çok çok çok zayıf bir insan olur anlarım.Ama normal bir metabolizmaya sahip bir insan için mantıklı değil.

• ben 7-8 saat uyuyorum ama yetmiyor sanki uyandığımda sersem oluyorum ya az geliyor ya çok ama dinç olmadığım kesin

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • Ne Kadar Vakit Varsa Okadar.Atıyorum Pazartesiden Çarşamba Sabahına Kadar Bile Uyurum.Uyku Gibi Güzel Birşey Mi Var?

Orijinalden alıntı: Johnnie-Walker

Ne Kadar Vakit Varsa Okadar.Atıyorum Pazartesiden Çarşamba Sabahına Kadar Bile Uyurum.Uyku Gibi Güzel Birşey Mi Var?

Sanırım benzer düşünüyoruz.

İnsan öğlen 2 ye saat kurar mı yahu?
  • İdeal uyku benim için 9-10 saattir. Ama iş güç vs. en fazla 7 saat uyuyabiliyorum.
  • Biyerde okumuştum. Uyku 5 saatlik periyotlara bölünmüş ve 5 saat uyuduktan sonra kalkarsak çok dinç oluyormuşuz ama 2. bir 5 saate başladığımızda onu bitirmemiz gerekiyormuş yoksa uykuyu alamamış gibi oluyormuşuz. Ne kadar doğru bilmem :)
  • 17-18 yaş ve üstü için 6 saatten az 8 saatten fazla olmamalı..Ama en ideali 7 saattir..Hattaingiliz bilim adamlarının araştırmasına göre tam bir rakam vermişlerdi..6 saat 53 dakikaymış en ideal uyku süresi..

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

17-18 yaş ve üstü için 6 saatten az 8 saatten fazla olmamalı..Ama en ideali 7 saattir..Hattaingiliz bilim adamlarının araştırmasına göre tam bir rakam vermişlerdi..6 saat 53 dakikaymış en ideal uyku süresi..

Vay be rakamlar konuşuyor ...
    D.H Mercedes-Benz Yıldız Kulübü

Bir hayalin varsa onu korumalısın. İnsanlar kendi yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylemek isterler. Eğer bir şey istiyorsan, onu elde etmelisin. Nokta!
  • Benimde 7.5-8 saat arasında değişiyor hafta içileri ve cumartesi günü.Pazar günüyse istediğim kadar uyuyabiliyorum.
  • uyku uyuma saati insanın ruhsal,fizyolojik,yer,zaman,iş hayatı vs... durumuna göre değişir bunlar hep etkendir kişiden kişiye değişir 7 saat ideal gibi gözükür ama o kimisine çok gelirken kimisine az gelir gimisinede kararıncadır hatta bir insanın ömrü boyunca yukarıda yazdığım etkenlerden dolayı uyku düzeni tamamen değişebilir

tam rakam vermek genelleme bile olamaz
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• Evet bende öyle biliyorum. Bunun genellemesi yapılamaz 7 saat 52 dakika 33 sn diye. Bu konuda uyku merkezleri olması lazım kişiye özel tespitlerde bulunuyorlar. Burada herkes kendine göre bir rakam veriyor. Hatta bazıları kitap yazmış ben dünyanın en zeki adamıyım , 8 saat uyumak aptallıktır vs diye. Bunların genel geçer iddialar olmadığını bilelim.

Evet bende öyle biliyorum. Bunun genellemesi yapılamaz 7 saat 52 dakika 33 sn diye. Bu konuda uyku merkezleri olması lazım kişiye özel tespitlerde bulunuyorlar. Burada herkes kendine göre bir rakam veriyor. Hatta bazıları kitap yazmış ben dünyanın en zeki adamıyım , 8 saat uyumak aptallıktır vs diye. Bunların genel geçer iddialar olmadığını bilelim.

+1

Vede insanın psikolojisi, hastalğı vs. gibi durumları bile bunu değiştirebiliyor.Hiçbir genelleme yapmak doğru değil....

Lost,Heroes,Prison Break,Avatar,Dexter,Supernatural,24,Chuck,
    South Park,Terminator TSCC,Flash Forward,
    The Lost Room,How I Met Your Mother,Battlestar Galactica,The Big Bang Theory,Gossip Girl, 'V'...

Eski nick Diemaster__
  • Bir insan hiçbir dış uyarıcı olmadan uyuyabildiği kadar uyumalıdır. Aynı şekilde ayakta kalması da öyle. Uyku doğal olarak ne zaman gelirse o zaman uyumalıdır. en sağlıklısı budur diye düşünüyorum. ama günlük şartlar için soruyorsan soruyu o zaman kısıtlamak gerekir. 8,7,6 saate kadar düşebilirsin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.