Şimdi Ara

Günde Kaç Saat Uyumalıyız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chimaerane

Ben 3-4 gibi uykuya dalıyorum kaçta yatarsam yatıyım.Sabah da 12 de uyanırım.Yani az çok 8 saat fakat kalktığımda kafam kazan gibi olur hep.Gözlerim şişer kendimde olmam ve 1 kaç saat sersem gibi gezerim.Ama akşam saat 12 de uyuyup sabah 8 de uyanırsam oldukça zinde hissederim kendimi ve bütün gün uykum gelmez.Ama yine 8 saat uyumuşumdur.Bence gece uykusunun evreleri var o evreyi yakalayabilmek önemli olan...

Sabah 12
  • düzenli uyku bence. saat uzunlugu ne olursa olsun düzenli uyku.salık içinde gerek bu zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

En sağlıklısı günde 8 saat uykudur. 8 saatten az yada fazla uyumak metabolizma hızınde değişiklik yapar, ayrıca beyin hücrelerinin ölmesine sebep olur.

Alla alla?

Çok uyunduğunda, yemek yemediğimizden dolayı, oluşan besin eksikliği sebebiyle beyin hücreleri ölüyor. Sabah kahvaltı etmemek, uzun süre aç kalmakta buna neden olur.
  • Günde ortalama 7 saat uyurum fazlası bende ciddi baş ağrısı yapıyor.
  • 2-3 saatten hiç uyumamaya kadar değişiyor, ama hiç uyumadığım gün bol çaylı, sigaralı oluyor ve bir sonraki gün 9 saatlik bir uyku iyi oluyor!
    Rezalet bir düzen, en normali ve iyisi düzenli saatlerde 7-8 saat uyku! Gece uykusuz kalmanın bir zararınında kalp krizi riskinin artması olduğu kanıtlandı son zamanlarda.
  • quote:

quote:

quote:

En sağlıklısı günde 8 saat uykudur. 8 saatten az yada fazla uyumak metabolizma hızınde değişiklik yapar, ayrıca beyin hücrelerinin ölmesine sebep olur.

Alla alla?

Çok uyunduğunda, yemek yemediğimizden dolayı, oluşan besin eksikliği sebebiyle beyin hücreleri ölüyor. Sabah kahvaltı etmemek, uzun süre aç kalmakta buna neden olur.

Burda 50 adet sebep var. Arasında açlık veya uykusuzluk göremedim. Siz bir kaynak belirtebilecekmisiniz? Çok uykunun beyin hücresi öldürdüğüne inanasım gelmiyor da.

http://4mind4life.com/blog/2008/02/22/50-things-that-kill-brain-cells/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 18 Aralık 2009; 18:02:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alla alla?

Burda 50 adet sebep var. Arasında açlık veya uykusuzluk göremedim. Siz bir kaynak belirtebilecekmisiniz? Çok uykunun beyin hücresi öldürdüğüne inanasım gelmiyor da.

Yorumlar ve konuya ilgi için teşekkürler.

Gerçektende çok uykuda beyin hücreleri ölüyorsa üzerinde durulması gerekilen bir konu bende böyle bir kaynak ve ya duyum almadım paylaşabilirmiyiz lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenes -- 18 Aralık 2009; 21:12:44 >

• quote:

Günde Kaç Saat Uyumalıyız ?

Ben 3-4 gibi uykuya dalıyorum kaçta yatarsam yatıyım.Sabah da 12 de uyanırım.Yani az çok 8 saat fakat kalktığımda kafam kazan gibi olur hep.Gözlerim şişer kendimde olmam ve 1 kaç saat sersem gibi gezerim.Ama akşam saat 12 de uyuyup sabah 8 de uyanırsam oldukça zinde hissederim kendimi ve bütün gün uykum gelmez.Ama yine 8 saat uyumuşumdur.Bence gece uykusunun evreleri var o evreyi yakalayabilmek önemli olan...

12-4 veya 1-5 arasıydı sanırım. Bide 12 ile 1 arası 30 dk uyursan mükkemmel oluyo bunu bilimsel olarakta duymuştum ama uygulamaya geçiremedim ne yazık ki

• 5 saatten az 7 saatten fazla uyuyamam.

Uykunun kalitesi REM uykusunun bütün olarak tamamlanmasıyla oluşur ki buda uykunun 5. yani son evresinde genel olarak normal bir insanda 4-5. saatte gerçekleşir.
    Kaliteli bir uyku için deliksiz uyumak ve tam karanlıkta uyumak gerekir. Eğer koşullu olarak uyursanız beyin koşulu gerçekleştirmek için REM uykusunu ayarlayıp geçerli zamanda istenilen kadar uyumanızı sağlayacaktır.

Şöyle bir örnek vereyim...

Bir gün önceden ertesi gün için plan yaptınız ve saat sabah 5 gibi uyanmanız gerektiği hesabına vardınız. O gece saat 1 gibi uyuduğunuzu varsayalım. Beyin geçerli sürede REM uykusuna geçecek ve siz saat 5 gibi metabolik olarak uyanacaksınız. Ve gününüzü yorgunluk ve uyku isteği çekmeden rahat bir şekilde geçireceksiniz.

Tersi bir örnekte ise varsayalım günde 10 saat uyuyorsunuz. Yanlız o gün dışarıda yol çalışması var ve uykunuzun 7. saatinde uyandınız, metabolizmanız uyanmanız gereken saatten önce uyandığı için ve de REM uykusunu tam yada hiç alamadığınız için o gün akşama kadar esneyecek üzerinizde bir yorgunluk hissedecek ve uyku isteyeceksiniz.

Şimdi 1. örnekte 4 saat uyuyup günü rahat bir şekilde geçirirken 2. örnekte 7 saat uyumanıza rağmen kendinizi yorgun hissedersiniz. İşte buna neden olan en önemli şey REM uykusudur. Eğer kendimizi koşullandırırsak beyin REM uykusunu gerekli olan saatte işlemeye başlayacaktır. Birinci örnekteki gibi eğer 5 te uyanacaksak REM uykusuna daha erken bir saatte 4 gibi girmiş oluruz. İkinci örnekte ise 7 saat uyumamıza rağmen REM uykusunu tam alamayız ve o gün yorgun hissederiz....

5 saatten az 8 saatten fazla uyumayın derim ben....

• benim için 7-8 saat yetiyor bundan az yada çok olursa o zaman kendimi yorgun hissediyorum.
  • @Yeni Türkü;
    @ enessaka;

http://wiki.answers.com/Q/If_you_sleep_too_much_is_it_bad_for_you

Sanırım uzun uykunun beyin hücrelerini öldürdüğünü düşünen başkalarıda var! Bende neden olmasın derim!
    Aslında doğrudan beyin hücrelerini öldürdüğüne ait bir bilgim yok, araştırdım ve internettede bulamadım! Ama sağlıklı, normal bir insanın uyku süresi 7-8 saattir. Daha uzun uyku normal değildir ( tabii arkasında bir gün önce uykusuz kalma gibi iyi bir nedeniniz yoksa!)...Ve mutlaka arka tarafındaki neden bulunup tedavi edilmelidir! Uzun uykuya yol açan ve uzun uyuyanların karşılaşabilecekleri sağlık problemleri hakkında internette bol miktarda ve alttada iyi bir yazı var!

http://www.wellsphere.com/general-medicine-article/unhealthy-downsides-of-oversleeping/686286

60'lı yaşlar civarındaki uzun uyuyanların bunamaya eğilimli oldukları bilinmektedir. Yalnızca bu bile bence bu işten anlayan bir doktora koşmaya yetmeli!

• 12 saatten az olmamalıdır, insan uykusuz kalmamalı

şaka bir yana, 1 saat ya da 8 saat pek fark etmiyor, eğer alarmımı kurmuşsam kalkarım, başkası zor kaldırır.

genel olarak, önceki günler az uyumamışsam, tatil günleri 9 saat uyurum.

2 gün gözümü kırpmamıştım ödevler ve sınavlar nedeniyle, 14 saat uyuduğumu hatırlıyorum.

bir de askeri kamptan dönmüştüm, kolumu yarım metre kaldıramıyordum, sözün özü tüm kaslarım sıkışmış gibiydi.
    temiz bir banyo ile yine 14 saat uyuduğumu hatırlıyorum

uyumak çok gerekli

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alla alla?

O makale adı üstünde. Beyin hücresi öldüren aktivite, olaylardan sadece 50 tanesini listelemiş.

Bunu Tıpta okuyan bir arkadaşım içki sonrası kokoreç yerken anlatmıştı. Gecenin o saatinde yemek adetim değildir ama kendisi hüpletiyordu. Muhabbet ordan açılmıştı. Alkol alımından sonra beynin glikoza ihtiyacı olduğunu, bu sebeple yemek yenmesinin iyi olacağını anlatmıştı. Yani anlayacağınız uzun süre kanda glikoz seviyesinin düşük olması, yani açlık beyin hücrelerinin ölümüne neden olur. Uzun uykunun kendisi değil ama uyuma sebebiyle uzun süre aç kaldığımızdan ve glikoz seviyesi düştüğünden beyin hücreleri ölür.
    Etkisi ne kadardır? Karşılaştırma yaparsak insanlar 50 sene yılda 1 ay oruç tutuyorlar ve bu insanların da beyin hücreleri ölüyor. Oruç tutanları referans alırsak uzun uyuma yüzünden kaybettiğimiz beyin hücreleri belki topu topu 15 gün önce bunamamıza neden olur.

• saat 12 den saat sabah 6 ya kadar olan uyku ideal ve yeterli olandır. saat 12 den gece 3 e ve 3 ten 6 ya kadar beyinimiz ihtiyaclarının karsılar...
  • quote:

Dünyanın en aptal insanının kitabı Neye göre, kime göre 8 saat aptallık yada değil onu araştırmalıydı, dışarıdan örnek vermek gerekirse günde 8-10 saat boyunca inşaatta demir büken veya tuğla taşıyan bir insanın bedeninde oluşacak hasar elektrik idaresinde masabaşında fatura kesen memurdan çok çok daha fazla olacaktır. Bu yüzden işçimizin hasarlarını onarması için daha fazla growth hormon salgılamaya ihtiyacı vardır , growth hormonu da en fazla uykuda salgıladığımıza göre işçimizin uykusu ne kadar derin ve uzun olursa sabaha o kadar çok yenilenmiş ve ertesi gün ki işte daha verimli olmuş olur bu süre de onun için 6-7 saat kesintisiz rem uykusu ve +2-3 saatlik yani 8-10 saatlik uykudur. Bu sürenin yarı yarıya 4-5 saate düşmesi ilerleyen zamanlarda kilo kaybı, güçsüzlük, iştahsızlık , kan basıncında artış ve bayılmalara kadar gidecektir. Memurumuzun ise günlük 5-6 saatlik rem uykusu onun kaldığı yerden devam etmesine yetecektir. Bunun yanında uykuya dalış vakti de önemlidir çünkü growth hormon istediğimiz zaman salgılanan bir hormon değil zirve yaptığı zaman dilimi gece 23 ve 01 saatleri arası bu saatten sonra düşüşe geçiyor 06 gibi en düşük seviyeye iniyor bu yüzden saat 22 de yatağa girmiş olmak ve 04 05 e kadar aralıksız rem uykusu çekmek kaliteli uykuyu getirir.
    Yine eklemek gerekirse 6-8 saatten az uyumak aperatif gıdalar tüketmeyi arttırıyor ve obeziteye neden oluyor 8-10 saatten fazla uyumaksa kan şekerinde ki ani değişiklilikler yüzünden ve açlığı bastırmaya çalışırken yapılan yanlışlar yüzünden kilo almaya ve kilo verememeye sebebiyet veriyor. Çoğunuz öğrenci olduğunuz için önerim 22 23 arası yatağa girip 05-06 gibi uyanın hem zihinsel hem bedensel olarak daha başarılı olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Dünyanın en aptal insanının kitabı Neye göre, kime göre 8 saat aptallık yada değil onu araştırmalıydı, dışarıdan örnek vermek gerekirse günde 8-10 saat boyunca inşaatta demir büken veya tuğla taşıyan bir insanın bedeninde oluşacak hasar elektrik idaresinde masabaşında fatura kesen memurdan çok çok daha fazla olacaktır. Bu yüzden işçimizin hasarlarını onarması için daha fazla growth hormon salgılamaya ihtiyacı vardır , growth hormonu da en fazla uykuda salgıladığımıza göre işçimizin uykusu ne kadar derin ve uzun olursa sabaha o kadar çok yenilenmiş ve ertesi gün ki işte daha verimli olmuş olur bu süre de onun için 6-7 saat kesintisiz rem uykusu ve +2-3 saatlik yani 8-10 saatlik uykudur. Bu sürenin yarı yarıya 4-5 saate düşmesi ilerleyen zamanlarda kilo kaybı, güçsüzlük, iştahsızlık , kan basıncında artış ve bayılmalara kadar gidecektir. Memurumuzun ise günlük 5-6 saatlik rem uykusu onun kaldığı yerden devam etmesine yetecektir. Bunun yanında uykuya dalış vakti de önemlidir çünkü growth hormon istediğimiz zaman salgılanan bir hormon değil zirve yaptığı zaman dilimi gece 23 ve 01 saatleri arası bu saatten sonra düşüşe geçiyor 06 gibi en düşük seviyeye iniyor bu yüzden saat 22 de yatağa girmiş olmak ve 04 05 e kadar aralıksız rem uykusu çekmek kaliteli uykuyu getirir.
    Yine eklemek gerekirse 6-8 saatten az uyumak aperatif gıdalar tüketmeyi arttırıyor ve obeziteye neden oluyor 8-10 saatten fazla uyumaksa kan şekerinde ki ani değişiklilikler yüzünden ve açlığı bastırmaya çalışırken yapılan yanlışlar yüzünden kilo almaya ve kilo verememeye sebebiyet veriyor. Çoğunuz öğrenci olduğunuz için önerim 22 23 arası yatağa girip 05-06 gibi uyanın hem zihinsel hem bedensel olarak daha başarılı olursunuz.

yorumun için teşekkürler dostum bana göre yerinde tespitler yapmışsın duruma bu açıdanda bakmak gerekiyordu saol..

• Genelde 6-7 saat uyurum. Hafta sonlar 9-10
  • uyku ihtiyacı yaş,kilo,ogünki beden ve zihin yorgunlugu,midendeki gıdalara kadar çeşitli etkenlerle kişiden kişiye degişir.dogru rakam şudur diye birşey yok
    ---------

ortaokulda biyerlerde okumustum ama nerde hatırlamıyorum :)

gece 12 den önce uyunan 1 saat 12 den sonra uyunan 1 saaten cok daha fazla dinlendiriciymiş

uyku 90dk lık bolumler halinde oluyormuş.
    eger bu 90dk lık bolum bittikten sonra uyanırsak vucut dinç olarak uyanıyoruz.
    vucut bu 90dk lık bolumu tamlayıp hala uyuma ihtiyacı varmı ona bakıyor eger varsa tekrar bir 90dk lık bölüme başlıyor.vucut dinlenene kadar bu böyle devam ediyor

diyelimki 90dk bölümün 50.dk sında bir neden den ötürü uyandık,vucut kendini yordun hissediyor kalkmak istemiyoruz uyku sersemi geziniyoruz taki vucut kendini uyandırana kadar
    90+90 uyuyup uyanmak 90+90+90+30dk uyuyup uyanmaktan cok daha fazla dinlendirici hissettiriyor ve saglık açısından çok daha yararlıymış

ilkindi vakti ile akşam vakti arasında uyumak vucudu yıpratıyor
    nasılki 90dk bolumde fişi çekilmiş vucudu birden bire çalıştırmaya kalkmak kotuyse son gaz faliyette olan vucudu birden bire kapamaya çalışmakta oderece kötü
    tıpkı motoru soguk arabayı son gaz sürmeye çalışmak veya hararet yapmış motoru birden bire kapamak gibi
    ----------
    biryerden okumuştum işte .nekadar dogru pek araşıtırmadım ama deneyimlerime bakarak büyük oranda dogru
    örnegin;
    ikindi-akşam arası uyumamak
    saat kurmadan vucudun kendisinin uyanmasını beklemek
    12 den önce yatmak vs vs

• Ortalama olarak günde 6 saat uyurum. Birazda metabolizma ile alakalı bir durum mesela ben en ufak bir tehlike sezdiğimde çat diye uykudan kalkarım. Bazen 3-4 gün hiç uyumadığım oluyor 16-17 saat kesintisiz uyuyorum daha sonra. Çok kolay uyurum- çok kolay kalkarım bir çok insanın uyuyor olduğu saatleri ben başka türlü değerlendiriyorum fakat arabada, otobüste, din dersinde hülasa uygun ortam olunca affetmiyorum uyuyorum
  • 4-5 sa. uyumaya alışırsan (yada herhangi bir saate) hep dinç olarak kalkarsın;
    uyku düzeni olmayan bir insan sizden çok fazla uyusada siz yine daha dinç olursunuz
    5 sa. te alış rem uyku döneminde kalkıyorsun ve ondan önceki zamanda yorgunluğunu atıyorsun
    zaman

uyku olmadan da olmuyor hiçbirşey yapmasanda yine uykum geliyor mesela o da ayrı bir konu
    dendiği gibi ortayı bulmak ve alışmak gerekir;

ve de şu sıralar 5-6 sa. uyuyorum,yetiyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.