Şimdi Ara

Günde 1 Kere 1 Dk Çalışan Röle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sıkıntım var mezarlık üzerindeki çiçekler sürekli ölüyor.Ben her gittiğimde görevliye ne kadar tembih etsemde (hatta para bile sıkıştırdım 2 kere) çiçekleri sulamıyor ve ölüyor. Bende 100-150 litre su tankı alıp,toprağın içine gömüp oradan çiçeklere su vermeyi düşündüm.

12v su altı motor ile tanktan suyu 1metre kadar yukarı basıp çiçeklerin sulanmasını istiyorum.Motor kolay zaten,güç olarakta 12v 3000mah lityum güç kullanmayı düşünüyorum.Gölge bir nokta var oraya gömeceğim pilide.

--- Sorunum şu günde 1 kere 1-2dk kadar su basması için devre yapmam lazım ve bu devre çok çok az güç harcaması lazım.

İnternette birkaç hazır devre buldum 12v ile çalışan fakat beklemedeki güç tüketimleri çok fazla 12v 30ma gibi (çalışırken 60ma) zaten pilim az olduğu için bu hazır devreler olmaz diye düşünüyorum.

Varsa hazır röle, yoksada olabilecek en az güç tüketen nasıl bir devre hazırlayabilirim arkadaşlar? Günde 1 kere 1 dk çalışacak ve sürekli döngüde olacak. Geri kalan sürede mümkün olan en az güçle bekleyecek zamanı . Nasıl birşey yapabiliriz arkadaşlar? teknik bilgim çok fazla değil o yüzden olabilecek en basit şekilde yardımını bekliyorum. ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 6 Mayıs 2018; 3:1:19 >

• Şimdi sizin için bir mikrodenetleyicili sistem hazırlanabilir. Günde bir defa bir dk çalışır. Ama oradaki roleyi çekerken bir dakika boyunca role sargisi ne kadar gerekiyorsa o kadar akım çeker. O da öyle 5mA 10mA değildir. Daha yüksek olur. Onu disinda da günde arada 5-10 dk hata payı ile her seferinde aynı saatte 1 dk roleyi çeker. Diğer zamanlarda ise 5v 10mA filan çeker. Dıştan da 12 v bağlayacaginiz için 4-5 mA filan ceker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha az güçle hiçbir şekilde mümkün değilmi µA seviyelerinde filan. Eğer mümkün değilse çok sıkıntı olacak ya.mecbur besleme filan yapmam gerekecek.(güneş enerjisi ile vs..) 3000mah ile min 3 ay çalışsın istiyorum.motor günde 1dk devreye gireceği için çok az güç tüketiyor.tüm sıkıntı rölede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 6 Mayıs 2018; 0:50:13 >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Role 12v luk ve büyük ihtimalle 330 omluk bir iç dirence sahiptir.Bu durumda 36mA çeker demek. Role çekili olduğu 1 dk boyunca 36mA çekecek. Devre ise uyku moduna sokulabilr. Bu da akımı uA lere düşürür. Ama işlem sırası geldi mi yine aynı akımlari çeker

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    hocam heh bende onu diyorum,boşta güç tüketimi önemli benim için, günde 1 dk 36ma çeksin problem değil.Ama durduğu yerde hazır bulduğum timer devreler çok güç tüketiyor.(örneğin aliexpressde buldum bikaç tane 15-20ma çekiyor bekleme durumunda,çalışırken 50ma çekiyor) Uyku modlu şekilde nasıl yapılabilir,olabilecek en basit şekilde,yada hazır devre alıp üzerine uyuması için birşey yapılabilir mi
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Valla o şekilde satılan hazır devre var mı bilmem ama ben siz kendiniz tasarlarsiniz diye dedim. Pic de olur arduino da.

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Peki hocam teşekkürler,ben biraz araştırayım o halde.

Diğer arkadaşların fikirlerinide bekliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Günde 1,5 bar Eksiltiyor ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://youtu.be/iWyE9Xivz5Q

gecikmeli zaman rölesi iş görebilir. aliexpressten almıştım

• Bu ve buna benzer devreleri illaki elektrik elektronik ile tasarlamak şart değil, makine mekanik bilgisi olanda yapabilir. Mesela düzenek şöyle hareket etsin; sabit su sisteminden bir bidona günde 2litre dolacak şekilde dolum yapılsın, bir termostat da havanın en sıcak olduğu saatlerde dil ini düşürsün ve böylece bidon içine biriken su damlama sistemi hortumları dan sulama yapsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkteki ürün işinizi görecektir.
    Bunun güneş enerjisi ile kendini şarj eden versiyonları bile mevcut aynı sitede.

• İstediğiniz şey 1 ad işlemci ile yapılır,
    Pic lerde bir uyku modu var. İşlemciyi bu moda sokunca son derece az akım çekerek çalışır ve bir kesme yaratılarak uykudan uyandıra biliyorsun aleti. "pic roleyi 1 dk çekip işini bitirince hemen uykuya sokulacak zamanı gelincede uykudan uyanıp role yi çekecek.
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim hazır devreler bunlar ama güç tüketimleri hakkında bilgi fazla yok, bir kaç yerde buldum saate 20-30 ma gibi bir akım tükettiği yazıyor.(bekler konumda) buda çok fazla geliyor bana.(yanlış anlamadıyam) Bunu düşürebilecek birşey varmı yada daha düşüğü varmı onu araştırıyorum. Öneriniz için teşekkürler.
  • İmpaktör İ kullanıcısına yanıt
    Fikir güzel hocam teşekkürler fakat şebeke suyundan hat çekmeme vs izin verilmedi.Sanırım sabit su diye bahsettiğiniz o, o olsa zaten işim kolay olacak. zaten olsa bile sabit sistemden 2 litre olarak dolum nasıl yapılacak tüm sorun o :) (onun içinde yine bir devre-kesici vs gerekir diye düşünüyorum.)
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm sistem bu fakat,ben bunu manuel yapmaya çalışıyorum kendimce Hazırını yapmışlar resmen ama bunun içindeki motor ne kadar su basabiliyor, pilleri ne kadar tüketiyor(kaç ma çekiyor), sistem faal olarak ortalama ne kadar süre çalışabiliyor (piller bitmeden) vs. bu bilgilerin hiçbiri yok. (yada ben bulamadım) Siz biliyormusunuz ?

Mesela şu ürün harika <<

Bilgi olsa usbden koy bir tane powerbank çalışsın 2-3 ay harika olur valla benim için ama 1 haftada bitirebilirde gücü.(mantık olarak az güç çektiğini tahmin ediyorum ama...)

Güneş enerjisi işine girmek istemiyorum mümkün olursa,çünkü paneli filan saklayabileceğim alan sıkıntı olacak,gelen giden oynayacak vs.Eğer olabilirse güneş enerjisiz olması çok iyi olur.Diğer türlü bir kontrolcü ve panelle her türlü devreyi kesintisiz olarak bağlayabilirim zaten.

• Çamaşır makinasının içinde su seviye anahtarı , prosestat var. prosestat tamburun içine su dolduğu zaman hava sıkışıp dıyafra mı kaldırıp kontağı temas ediyor. Bir nevi şamandıra , sağlam olduğunu anlamak için ince horumuna hafif üfleyince kontakları hemen yer değiştiriyor.

Mezarlık ta bir su tanki su moturu , prosestat ile basitce yapılır. Isınan hava genleşir prosestat hortumuna yüzeyi geniş metal kapalı hava kaçırmayan bir kap takıp içindeki hava genleşinçe prosestat kontagını kapatır su pompasını.çalıltırır Motorun durması için yüzeyi geniş kabın ıslanıp serinlemesi gerekir. Bu sayede yamurlu havada devre çalışmaz da

• ne555 ile bir şeyler deneyebilirsin.
  • 555 entegresi günde bir kez periyodunda çalışmaz malesef, daha kısa süreli zamanlamalar için kullanilabilir.

• Evrensel Zaman Saati Rölesi bütün sorunu çözer elektrikçilerde bulursun bütçe konusunda pahalı gelirse diğer yönden zaman saati alıp istediğin saate ayarlayacaksın 60 sn bir zaman rölesi daha alıp sadece 60 sn çalışmasını sağlarsın zaten zaman saatı alırsan bunlara gerek kalmaz ama 220 VAC isteyen almayacaksın DC voltajlı devre kullanıyorsan göz ardı etme lütfen. yardımcı olurum ENTES Marka zaman saatlarine bakabilirsin kumanda devresi gayet basit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.