Şimdi Ara

[Güncellendi, link ilk gönderide] İbn Haldun Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
6
Favori
5.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İyi günler arkadaşlar, bu konu geçen sene için(2018) açtığım konudur.

Üniversitenin internet sitesi son zamanlarda yenilendiği için içeriği yenileyip

kısa bir süre sonra başka bir konu açacağım, İHÜ'yle alakalı sorularınızı rahatlıkla sorabilirsiniz.

Merhaba,

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim.

Aşağıda üniversite hakkında bilgi edinebileceğiniz bir kaç link paylaşacağım,

inceledikten sonra bana kafanıza takılan sorularla ilgi hem bu konudan hem de özel mesaj yoluyla mesaj yollayabilirsiniz.

İbn Haldun Üniversitesi Hakkında bölümü:https://www.ihu.edu.tr/hakkimizda/

Aday öğrenciler için okul hakkında bilgi edinebileceğiniz (burslar, ayrıcalıklar vs) link:https://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/

Öğretim Kadrosu:https://www.ihu.edu.tr/akademik/akademik-kadro/

Akademik Birimler:https://www.ihu.edu.tr/akademik/

Kütüphane ve Bilgi Merkezi:https://library.ihu.edu.tr/

Üniversite'nin instagram tanıtım hesabı:https://www.instagram.com/tanitimibnhaldun/

Okulu yerinde görmek isteyen arkadaşlar için tanıtım günleri başladı ve 17 ağustosa kadar sürecek.

https://www.ihu.edu.tr/ibn-haldun-universitesi-tanitim-gunleri-basladi/ Buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tanıtım günleri boyunca İstanbul'un çeşitli yerlerinden üniversiteye ring servisler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 24 Temmuz 2019; 20:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam burayı seçen para için seçiyor bu kadar basit ya. Sırf başakşehir'de olduğu için seçilmez burası adamlar ciddi ciddi İÜ ile falan kıyaslıyor.

BU İBNİ HALDUN'UN AKADEMİK KADROSU
    Hukuk Fakültesi
    Hukuk Fakültesi
    Prof. Dr. Yavuz ATAR
    Prof. Dr. Ali YEŞİLIRMAK
    Prof. Dr. Yusuf ÇALIŞKAN
    Doç. Dr. Ömer ÇINAR
    Dr. Öğr. Üyesi Ali DEMİRBAŞ
    Dr. Öğr. Üyesi Yeliz BOZKURT GÜMRÜKÇÜOĞLU
    Dr. Öğr. Üyesi Osman Hakan ÖNCEL
    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif POROY
    Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk EROL
    Dr. Öğr. Üyesi Muhammed GÖÇGÜN
    Arş. Gör. Saliha Merve KAYA
    Arş. Gör. Ömer Faruk PETEK
    Arş. Gör. Gülnihal Ahter YAKACAK

BU DA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNİ MEDENİ HUKUK KADROSU, 5 TANE ÖZEL ÜNİVERSİTE ÇIKAR DİKKAT EDİN BİRİSİ TOPLAM KADRO BİRİSİ SADECE MEDENİ HUKUK KADROSU

Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı
    Prof.Dr. SAİBE OKTAY ÖZDEMİR ( Ana Bilim Dalı Bşk. )
    Prof.Dr. AZRA ARKAN SERİM
    Prof.Dr. BAKİ İLKAY ENGİN
    Prof.Dr. BİLGEHAN ÇETİNER
    Prof.Dr. EMREHAN İNAL
    Prof.Dr. HALİL AKKANAT
    Prof.Dr. HALUK NAMİ NOMER
    Prof.Dr. İLHAN HELVACI
    Prof.Dr. MEHMET SERKAN ERGÜNE
    Prof.Dr. MEHMET TUFAN ÖĞÜZ
    Prof.Dr. MUSTAFA AKSU
    Prof.Dr. SUAT SARI
    Prof.Dr. ZEKERİYA KURŞAT
    Doç.Dr. ARZU ARIDEMİR
    Doç.Dr. BAŞAK BAYSAL
    Doç.Dr. BURCU KALKAN OĞUZTÜRK
    Doç.Dr. DORUK GÖNEN
    Doç.Dr. SANEM AKSOY DURSUN
    Dr.Öğr.Üyesi CANSU KAYA KIZILIRMAK
    Dr.Öğr.Üyesi KÜRŞAD YAĞCI
    Dr.Öğr.Üyesi MUSTAFA CAHİT GÜNEL
    Dr.Öğr.Üyesi NİL KARABAĞ BULUT
    Dr.Öğr.Üyesi NURİ AZİZ MİDYAT
    Dr.Öğr.Üyesi ŞİRİN AYDINCIK MİDYAT
    Dr.Öğr.Üyesi TÜLAY AYDIN ÜNVER
    Arş.Gör.Dr. DİDEM ÖZCAN
    Arş.Gör.Dr. NAFİYE YÜCEDAĞ
    Arş.Gör.Dr. ÖZKAN CAVİT HOŞLAN
    Arş.Gör. AYLİN HEKİM
    Arş.Gör. BARIŞ DEMİRSATAN
    Arş.Gör. BERK KENAN KOYUNCU
    Arş.Gör. CANER TAŞATAN
    Arş.Gör. CÜNEYT PEKMEZ
    Arş.Gör. EFE CAN YILDIRIR
    Arş.Gör. EMİNE ASLI KÜÇÜKAYDIN
    Arş.Gör. ESMA ELİF ŞAFAK
    Arş.Gör. FATİH DURAN
    Arş.Gör. FEYZA EREN SAYIN
    Arş.Gör. KÜBRA YILDIZ
    Arş.Gör. MUSA KAMA
    Arş.Gör. ŞEYDA DURSUN KARAAHMETOĞLU
    Arş.Gör. TUĞÇE BİLİCİ
    Arş.Gör. ZEYNEP RANA DEMİR
    Hocam öncelikle 20 kişilik sınıflarda ders alacaksınız, hocalarla iletişiminiz çok daha güçlü olacak ve kalabalıklarda kaybolmayacaksınız tam tersi hoca sizi bulacak. Hukukçu için iyi bir networkünün olması çok ama çok önemli bir şey ve diğer bölümlerden daha hayati. Kalabalık bir üniversitede bir hocayla size network sağlayacak sizi başkalarıyla tanıştıracak ortam ve müsaitlik bulmanız İbn Haldun'da bulmanızdan çok daha zor.

İbn Haldun sosyal bilimler üniversitesi o yüzden bir çok diğer vakıf/devlet üniversitesi gibi kaynaklar popüler sayısal bölümlere aktarılmıyor ve sosyal bilimler alanlarına aktarılıyor bu önemli bir ayrıntı. Yani mühendislik fakültesine pc labı yapılacak diye fiziki imkanlardan mahrum kalmıyorsunuz.

Sosyal imkanlar konusunda Sks (Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) öğrencilere cidden bir çok imkan sağlıyor. Özellikle okulun ilk seneleri olduğu için kulüp kurmak ve okuldan kaynak istemek çok avantajlı ve bu çoğu okulda olmayan bir şey. Klüplere sağlanan bütçe cidden iyi ve üniversite öğrencilerine ücretsiz müzik kursları(piyano, gitar, ney, bağlama, keman vs) veriyor ve yurtlarda da spor salonları imkanı var. Tiyatro, münazara, gezi, okçuluk ve binicilik, sinema vb bir çok kulüp var ve düzenli olarak etkinlikler yapıyorlar.

Burslar konusunda İbn Haldun çok avantajlı ve öğrenciye sadece ders çalışmak kalıyor. Burslar sayesinde ailenize yük olmadan özgürce ve özgüvenli bir şekilde öğrencilik hayatı geçirebiliyorsunuz. Fiyatından dolayı alanınızla alakalı kitapları alırken rahat oluyorsunuz, daha rahat geziyorsunuz vs vs. Ve üniversitenin bu bursları verirken aynı zamanda öğrencisini hiçbir kimseye muhtaç hale getirmiyor kimseye bağlanmak zorunda olmuyorsunuz. Zaten bilim yapmak için insanın belli bir refah seviyesine sahip olması gerekiyor.

Aklıma gelenleri yazdım, şuradanhttp://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/ daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sıralamanızı bilemiyorum ancak ben iühf ile burası arasında kalıp İbn Haldun yazmıştım.

Başka sorularınız varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım.
  • Neden Marmara'yı değil de burayı yazayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Neden Marmara'yı değil de burayı yazayım ?
    Marmara yazacağına Ibn Haldun yaz 250 kişilik ortamda neden ders dinlemek isteyesin

Diger Imkanlari saymıyorum bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Marmara yazacağına Ibn Haldun yaz 250 kişilik ortamda neden ders dinlemek isteyesin

Alıntıları Göster
    Siyasi meseleler hocam. Biraz korkutuyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 3 Ağustos 2018; 12:30:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Siyasi meseleler hocam. Biraz korkutuyor. :)

Alıntıları Göster
    Anlıyorum hocam 2 tane hukuk okuyan arkadaşım var gazide ne okula gidiyorlar ne kendilerini geliştiriyorlar ne paralari var ne yabancı dilleri

Ibn Haldunda olsalardı paralari olurdu yabanci dil olurdu okuldan nefret etmezlerdi gelişirlerdi

• İbni haldun iyi bir üniversite her şeyi de siyasete bağlamayın bizler öğrenciyiz imkanlar bizim için çok önemli bakalım belki gelir yazcam ben

• Hocam öncelikle 20 kişilik sınıflarda ders alacaksınız, hocalarla iletişiminiz çok daha güçlü olacak ve kalabalıklarda kaybolmayacaksınız tam tersi hoca sizi bulacak. Hukukçu için iyi bir networkünün olması çok ama çok önemli bir şey ve diğer bölümlerden daha hayati. Kalabalık bir üniversitede bir hocayla size network sağlayacak sizi başkalarıyla tanıştıracak ortam ve müsaitlik bulmanız İbn Haldun'da bulmanızdan çok daha zor.

İbn Haldun sosyal bilimler üniversitesi o yüzden bir çok diğer vakıf/devlet üniversitesi gibi kaynaklar popüler sayısal bölümlere aktarılmıyor ve sosyal bilimler alanlarına aktarılıyor bu önemli bir ayrıntı. Yani mühendislik fakültesine pc labı yapılacak diye fiziki imkanlardan mahrum kalmıyorsunuz.

Sosyal imkanlar konusunda Sks (Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) öğrencilere cidden bir çok imkan sağlıyor. Özellikle okulun ilk seneleri olduğu için kulüp kurmak ve okuldan kaynak istemek çok avantajlı ve bu çoğu okulda olmayan bir şey. Klüplere sağlanan bütçe cidden iyi ve üniversite öğrencilerine ücretsiz müzik kursları(piyano, gitar, ney, bağlama, keman vs) veriyor ve yurtlarda da spor salonları imkanı var. Tiyatro, münazara, gezi, okçuluk ve binicilik, sinema vb bir çok kulüp var ve düzenli olarak etkinlikler yapıyorlar.

Burslar konusunda İbn Haldun çok avantajlı ve öğrenciye sadece ders çalışmak kalıyor. Burslar sayesinde ailenize yük olmadan özgürce ve özgüvenli bir şekilde öğrencilik hayatı geçirebiliyorsunuz. Fiyatından dolayı alanınızla alakalı kitapları alırken rahat oluyorsunuz, daha rahat geziyorsunuz vs vs. Ve üniversitenin bu bursları verirken aynı zamanda öğrencisini hiçbir kimseye muhtaç hale getirmiyor kimseye bağlanmak zorunda olmuyorsunuz. Zaten bilim yapmak için insanın belli bir refah seviyesine sahip olması gerekiyor.

Aklıma gelenleri yazdım, şuradanhttp://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/ daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sıralamanızı bilemiyorum ancak ben iühf ile burası arasında kalıp İbn Haldun yazmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benim arkadaşım da sizin okulda çok memmun hatta şu an amerika da sanırım

• Hocam tek binada mi eğitim var şuan

O kadar para var adam gibi bina ve yerleşke yok okulda

• sıralamam 8556. büyük ihtimal marmara yazacam. bu okulda okuyan bir arkadasjm var uluslararası iliskiler okuyor. bu yaz amerikaya gitmis sanirim. simdi soru bombardımanima basliyorum.

i) hukumet yanlisi bir universite oldugu malum. yarın öbür gün bu hukumetin bir hatasi oldugunda benjm gelecegimin bir garantisi var mi? fetöcü okullarin mezunlari malumunuz.

ii) arkadasim yurdu cok ovmustu. universiteye giren herkese macbook verildigi dogru mu?

iii) universiteye geldigimde okuldan alacagjm burs miktari nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Disenchantment

Hocam öncelikle 20 kişilik sınıflarda ders alacaksınız, hocalarla iletişiminiz çok daha güçlü olacak ve kalabalıklarda kaybolmayacaksınız tam tersi hoca sizi bulacak. Hukukçu için iyi bir networkünün olması çok ama çok önemli bir şey ve diğer bölümlerden daha hayati. Kalabalık bir üniversitede bir hocayla size network sağlayacak sizi başkalarıyla tanıştıracak ortam ve müsaitlik bulmanız İbn Haldun'da bulmanızdan çok daha zor.

Hocam haklısın. Müthiş imkanları var. Geçen yıl neredeyse tarih bölümünü yazıyordum hatta. Ancak siyasi olaylar beni korkutuyor. Bu ülkede yarın kimin ne çıkacağı belli olmuyor. Zamanında da Fatih Üniversitesi denen FETÖ okulu bir sürü imkan veriyordu. Bu sebeple ailem yazma diyor.

• Hocam başakşehirde lisans programları ve yl programları devam ediyor. Bakırköy taş mektepte sürekli eğitim merkezinin eğitimi devam ediyor. Süleymaniye medresesinde ise islami ilimler yl, doktora programının eğitimleri bu dönem başlıyor.

Hocam başakşehirdeki yerleşke kampüs değil doğru ancak bina cidden çok donanımlı ve konforlu. Yani içerisinin fotoğraflarını isterseniz çekip size atabilirim. Üniversiteyi ziyaret etseniz zaten kafanızda bina olarak pek soru işareti kalmaz.

• 1500 Km uzağım hocam İstanbul'a gelemiyorum zirveye gelecektim onu da kaçırdım keşke gelebilseydim ama hep bir seyler eksik sanki gibi geliyor yoksa direk tercih edeceğim

• Hocam fetöcülerle bu okulu kıyaslamanız kusura bakmayın ama saçmalık ötesi.

Siyasi diyorsanız ülkede bir çok muhalif siyasi üniversite var ve bunlar yıllardır gayet güzel bir şekilde eğitime devam ediyorlar, olayın siyasi olmakla değil meşru hükümeti hukuksuz bir biçimde, komplolarla ve 250 kişiyi şehit ederek devirmeye çalışmak ile alakası var. İnsaf yahu.

Evet yurtlarımız cidden çok rahat laf olsun diye söylemiyorum standartlarımız gayet yüksek. Aynen üniversiteyi kazanan herkese macbook verildi.

Hocam şurada burslarla alakalı tüm ayrıntılar var.http://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/burs-olanaklari/

Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 3 Ağustos 2018; 20:41:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Disenchantment

Hocam fetöcülerle bu okulu kıyaslamanız kusura bakmayın ama saçmalık ötesi.

Siyasi diyorsanız ülkede bir çok muhalif siyasi üniversite var ve bunlar yıllardır gayet güzel bir şekilde eğitime devam ediyorlar, olayın siyasi olmakla değil meşru hükümeti hukuksuz bir biçimde, komplolarla ve 250 kişiyi şehit ederek devirmeye çalışmak ile alakası var. İnsaf yahu.

Evet yurtlarımız cidden çok rahat laf olsun diye söylemiyorum standartlarımız gayet yüksek. Aynen üniversiteyi kazanan herkese macbook verildi.

Hocam şurada burslarla alakalı tüm ayrıntılar var.http://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/burs-olanaklari/

Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.
    Ben de zaten FETÖ'ye salladım. Darbeyi savunmuşum gibi yazmışsın. Meşru olan seçimle gelen hükümettir.

Ben sadece benzer şeylerin yaşanmasından korkumu dile getiriyorum.

Aynı şey bahsettiğin muhalif özel üniversiteler için de geçerli.

Yanlış bilmiyorsam Kültür Üni. öyle mesela.

İşe siyaset sokulduğu zaman insan ister istemez korkuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu bir dezavantaj değil avantajdır özellikle de yüksek puanla alan üniversitelerde. Sınıfın yarısı gelmiyor derse zaten. Kalan 200 kişi de çok iyi sıralamalar yapmış, harika birikimi olan insanlar falan. 60-70 yaşında dedelerle aynı sınıfta oluyorsunuz. Derslerde söz hakkı almak isteyip de alamamak gibi bir şey söz konusu değil. Derslerde yapılan tartışmaları görseniz millet neler biliyor dersiniz. Kendinizi kaliteli bir ortamda hissediyorsunuz bunun ötesi yoktur herhalde. AMA TABİ DEDİKLERİM ÖĞRENME HEVESİ OLANLAR İÇİN. Amacınız hukuk öğrenmek, iyi bir hukukçu olmak ise kesinlikle Marmara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dikten inen dikme

Arkadaşlar bu bir dezavantaj değil avantajdır özellikle de yüksek puanla alan üniversitelerde. Sınıfın yarısı gelmiyor derse zaten. Kalan 200 kişi de çok iyi sıralamalar yapmış, harika birikimi olan insanlar falan. 60-70 yaşında dedelerle aynı sınıfta oluyorsunuz. Derslerde söz hakkı almak isteyip de alamamak gibi bir şey söz konusu değil. Derslerde yapılan tartışmaları görseniz millet neler biliyor dersiniz. Kendinizi kaliteli bir ortamda hissediyorsunuz bunun ötesi yoktur herhalde. AMA TABİ DEDİKLERİM ÖĞRENME HEVESİ OLANLAR İÇİN. Amacınız hukuk öğrenmek, iyi bir hukukçu olmak ise kesinlikle Marmara.

Alıntıları Göster
    Sen öyle zannet hicbiri donanımlı falan değil ülkenin önemli davalarindan hicbirinin haberi dahi yok

Girem avukat olam para kazanam derdinde hepsi

• o üç burs çeşidini aynı anda alabiliyor muyuz çok ciddi mir miktar ediyor merak ettim
  • quote:

Sen öyle zannet hicbiri donanımlı falan değil ülkenin önemli davalarindan hicbirinin haberi dahi yok

Girem avukat olam para kazanam derdinde hepsi

Alıntıları Göster
    Nerede okuyorsunuz da bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Önemli dava işlenen bir tek Anayasa Hukuku dersimiz vardı sana bir sürü önemli dava sayarım.
    Bu davaları bilmeden dersi de geçemezsin söyleyeyim.
    İstanbul hukuk bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dikten inen dikme -- 3 Ağustos 2018; 22:26:7 >
  • Yüzde yüz katılıyorum , kesinlikle haklısınız . Bence herkes iyi düşünüp , doğru karar vermeli . Özgür düşünceli akademisyenlerden oluşan , okula seminer verecek kişi çağırılırken o’cu bu’cu diye ayrılmayan okul lazım . Hele de Hukuk okuyacaksan . Politize olmaya oldukça yakın bir bölüm ...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.