Şimdi Ara

[Güncellendi, link ilk gönderide] İbn Haldun Üniversitesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
6
Favori
5.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özgür düşünceli derken altını doldurmak gerekiyor. Bir akademisyen iktidarı savunurken de özgür düşünceli olamaz mı, ya da muhalif olan tüm akademisyenler özgür düşünceli mi birçok devlet üniversitesinde de öğrencisinin siyasi görüşüne bakarak ayırımcılık yapan akademisyen var. İbn Haldunu eleştirebilirsin ama siyasi Üniversite eleştirisi yapılacaksa önce ODTÜ ve gazi eleştirilmeli değil mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dikten inen dikme

Nerede okuyorsunuz da bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Önemli dava işlenen bir tek Anayasa Hukuku dersimiz vardı sana bir sürü önemli dava sayarım.
    Bu davaları bilmeden dersi de geçemezsin söyleyeyim.
    İstanbul hukuk bu arada.

Alıntıları Göster
    Peki size bir soru iddianamelere nasil ulasabilirim

Misal rahip davasinin iddianamesine

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Peki size bir soru iddianamelere nasil ulasabilirim

Misal rahip davasinin iddianamesine

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum 1. sınıfta öğretilen bir şey olsa bilirdim herhalde. Muhtemelen Ceza dersi ile alakalı dediğiniz şey. Bizim ilgilendiğimiz kararlar üniversitelerin sitelerinde falan oluyor Yargıc Marshall kararı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dikten inen dikme

Bilmiyorum 1. sınıfta öğretilen bir şey olsa bilirdim herhalde. Muhtemelen Ceza dersi ile alakalı dediğiniz şey. Bizim ilgilendiğimiz kararlar üniversitelerin sitelerinde falan oluyor Yargıc Marshall kararı gibi.

Alıntıları Göster
    Peki böyle önemli bir davanin iddianamesini okumak önemli bir şey değil midir ?

3.sinifa gelip hocalarinizin size balığın yerini göstermesini bekliyorsunuz

• waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    http://www.ihu.edu.tr/aday-ogrenci/burs-olanaklari/

''Belirtilen burslardan birden fazlasını almaya hak kazanan öğrenciler yalnızca en yüksek olanından faydalanabilirler.''
  • Ben üniversiteyi anlatmak için bu konuyu açtın sandım ama sen reklam yapmak için açmışsın.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Hocam olan şeyler hakkında yalan mı söyleyeyim?

Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz rahatça.

• 1500 lira neredeyse asgari ücret.Gerçekten çok cezbedici ama hukuk kadrosuna baktım da zayıf değil mi biraz?
  • Ben öyle meraktan dolaşıyorum forumu sormak istediğim birşey yok sağ olasın. Ben objektif baktığını düşünmediğimden dolayı böyle yazdım.

• Şuanki hukuk düzenine göre bu üniversite bogazici gibi ama hukuk ilahiyat bölümü digerleri hariç belki tarih bölümüde olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncel.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

1500 lira neredeyse asgari ücret.Gerçekten çok cezbedici ama hukuk kadrosuna baktım da zayıf değil mi biraz?
    Hocam burayı seçen para için seçiyor bu kadar basit ya. Sırf başakşehir'de olduğu için seçilmez burası adamlar ciddi ciddi İÜ ile falan kıyaslıyor.

BU İBNİ HALDUN'UN AKADEMİK KADROSU
    Hukuk Fakültesi
    Hukuk Fakültesi
    Prof. Dr. Yavuz ATAR
    Prof. Dr. Ali YEŞİLIRMAK
    Prof. Dr. Yusuf ÇALIŞKAN
    Doç. Dr. Ömer ÇINAR
    Dr. Öğr. Üyesi Ali DEMİRBAŞ
    Dr. Öğr. Üyesi Yeliz BOZKURT GÜMRÜKÇÜOĞLU
    Dr. Öğr. Üyesi Osman Hakan ÖNCEL
    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif POROY
    Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk EROL
    Dr. Öğr. Üyesi Muhammed GÖÇGÜN
    Arş. Gör. Saliha Merve KAYA
    Arş. Gör. Ömer Faruk PETEK
    Arş. Gör. Gülnihal Ahter YAKACAK

BU DA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNİ MEDENİ HUKUK KADROSU, 5 TANE ÖZEL ÜNİVERSİTE ÇIKAR DİKKAT EDİN BİRİSİ TOPLAM KADRO BİRİSİ SADECE MEDENİ HUKUK KADROSU

Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı
    Prof.Dr. SAİBE OKTAY ÖZDEMİR ( Ana Bilim Dalı Bşk. )
    Prof.Dr. AZRA ARKAN SERİM
    Prof.Dr. BAKİ İLKAY ENGİN
    Prof.Dr. BİLGEHAN ÇETİNER
    Prof.Dr. EMREHAN İNAL
    Prof.Dr. HALİL AKKANAT
    Prof.Dr. HALUK NAMİ NOMER
    Prof.Dr. İLHAN HELVACI
    Prof.Dr. MEHMET SERKAN ERGÜNE
    Prof.Dr. MEHMET TUFAN ÖĞÜZ
    Prof.Dr. MUSTAFA AKSU
    Prof.Dr. SUAT SARI
    Prof.Dr. ZEKERİYA KURŞAT
    Doç.Dr. ARZU ARIDEMİR
    Doç.Dr. BAŞAK BAYSAL
    Doç.Dr. BURCU KALKAN OĞUZTÜRK
    Doç.Dr. DORUK GÖNEN
    Doç.Dr. SANEM AKSOY DURSUN
    Dr.Öğr.Üyesi CANSU KAYA KIZILIRMAK
    Dr.Öğr.Üyesi KÜRŞAD YAĞCI
    Dr.Öğr.Üyesi MUSTAFA CAHİT GÜNEL
    Dr.Öğr.Üyesi NİL KARABAĞ BULUT
    Dr.Öğr.Üyesi NURİ AZİZ MİDYAT
    Dr.Öğr.Üyesi ŞİRİN AYDINCIK MİDYAT
    Dr.Öğr.Üyesi TÜLAY AYDIN ÜNVER
    Arş.Gör.Dr. DİDEM ÖZCAN
    Arş.Gör.Dr. NAFİYE YÜCEDAĞ
    Arş.Gör.Dr. ÖZKAN CAVİT HOŞLAN
    Arş.Gör. AYLİN HEKİM
    Arş.Gör. BARIŞ DEMİRSATAN
    Arş.Gör. BERK KENAN KOYUNCU
    Arş.Gör. CANER TAŞATAN
    Arş.Gör. CÜNEYT PEKMEZ
    Arş.Gör. EFE CAN YILDIRIR
    Arş.Gör. EMİNE ASLI KÜÇÜKAYDIN
    Arş.Gör. ESMA ELİF ŞAFAK
    Arş.Gör. FATİH DURAN
    Arş.Gör. FEYZA EREN SAYIN
    Arş.Gör. KÜBRA YILDIZ
    Arş.Gör. MUSA KAMA
    Arş.Gör. ŞEYDA DURSUN KARAAHMETOĞLU
    Arş.Gör. TUĞÇE BİLİCİ
    Arş.Gör. ZEYNEP RANA DEMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dikten inen dikme -- 4 Ağustos 2018; 19:51:33 >

• ibni haldun yazmayı düşünüyorum ama yurtdışına dil eğitimi için gitmek istiyorum okulu dondurup.böyle bir şey yapabilir miyim
  • Bahsi gecen okulda ogrenciyim. Maddi imkanlari icin geliyorsaniz buyrun. Ama tm icin istanbul, ankara universitelerini tutturuyorken, ts icin boun, gsu gibi universiteler tutarken buraya gelmenizi tavsiye etmiyorum. Yazilmis zaten bircok sey. Nerden mezun oldugunuz bilgisi surekli sizinle gelecek bir sey bunu iyi irdeleyin. Allah omur verirse 20 yil sonra nereden mezun oldugunuzu gururla soyleyebilin. Burayida soyleyebilirsiniz tabi gururla, saygi duyarim. Basaksehirde olmasinin nasil muthis bir dezavantaj oldugunu yasamadan kolay kolay anlayamazsiniz. Bence 5 yil burada gecmez arkadaslar bir insan icin. Guzel bi semte gitmek icin 1 saatten 3 saate kadar belki daha fazla yol tepebilirsiniz eger benim gibi usengecsiniz bundan dolayi cok fazla gezmezsiniz. Ha benim icin 2 saat gidis 2 saat de donus problem degil diyorsaniz bir sey diyemem. Egitim ve kultur konusunda bahsini gecirdigim okullar rustunu ispatlamis okullar. Hani universitede cesit cesit insan gorursunuz lafi burada gecersiz diyebilirim. Okulumuzda cesit cesit insan yok. Bu farklilik gormek isteyen insanlar icin bir eksi olsada bazi ogrenciler icin ciddi bi artida olabilir. Yani kocu filan ordaki kulturu, ortami icin secmeyen bir arkadasimizda mevcut yanlis hatirlamiyorsam. Bu seneki ogrenciler nasil olur bilemem. Buranin efsanemi kestanemi olacagi henuz belli degil. Tabi bu hukumetle efsaneye dogru yol aliyor gibi. Dedigim gibi ya maddi imkanlari secin yada geri kalani. Ha bu yanlis anlasilmasin geri kalan konularda lestir demiyorum ama daha iyisi varken buraya gelmek anlamsiz. Size sunu tavsiye edebilirim. Dile merakiniz varsa yazin gelin. Ingilizce, Arapca ogrenip o dillerin kounusuldugu ulkeleri gorup, macbookunuzu alip basip gidersiniz. Bu sure zarfinda yurdu, nakdi bursu, yemegi filanda cabasi. Bunlar gercek bu arada eger suphede kaldiysaniz. 2 yil sonundada severseniz kalirsiniz aksi halde myp kaldirilmazsa basip geidersiniz baska bir uniye. Tarihten boun hedefleyip, tutturmasina ragmen buraya gelen bi arkadasim vardi sorunca nedenini cok mantikli bir arguman sunamamisti. Akademi alaninda ilerlemek isteyenler cok dikkate almayabilir bu yaziyi. Onlar icin durum daha farkli, olumlu acidan.

Sorusu olan ozelden sorabilir.

Hayirli forumlar.

Selam ve dua ile.

Edit: Bir ornek kaldirildi. Okuyan okuldaslarim yorumlarini iletebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71A86C8EC -- 6 Ağustos 2018; 14:11:27 >

• Dikten inen dikme kullanıcısına yanıt
    Hocam basit bir soru sorayım mesela medeni hukuk dersini gelip 1 hoca veriyor, aynı anda 5 tane hoca gelip ders anlatmıyor.

Ayrıca iüdeki hocaların önemli bir kısmı lisans değil yl ve doktora sınıflarıyla ilgileniyor, değil mi?

İstanbul hukukta şu an okuyan 6000+ öğrenci var ve birden fazla sınıf var haliyle hoca sayısı da fazla olmak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Disenchantment

Hocam basit bir soru sorayım mesela medeni hukuk dersini gelip 1 hoca veriyor, aynı anda 5 tane hoca gelip ders anlatmıyor.

Ayrıca iüdeki hocaların önemli bir kısmı lisans değil yl ve doktora sınıflarıyla ilgileniyor, değil mi?

İstanbul hukukta şu an okuyan 6000+ öğrenci var ve birden fazla sınıf var haliyle hoca sayısı da fazla olmak zorunda.
    2 farklı hoca geliyor, yanlış olmasın yardımcısını göndermiyor konulara göre farklı hocalar geliyor. Ayrıca pratik çalışmalara farklı hocalar geliyor. Medeni hukuk alanı borçları eşyayı falan da kapsıyor bu arada sizde bunların hepsine aynı hocalar girecekken bizde her derse alanında uzman, kitap yazmış hocalar giriyor. Aradaki farkı görmüyor musunuz hocam bunu öğrenci sayısı ile açıklayabilir misiniz ya sadece Medeni hukuk dalındaki profesör sayımız sizin tüm kadronuz kadar. Ayrıca yl ve doktora ile ilginme gibi bir durum var ama bu hocalar derse de giriyor. Anayasa ve Medeni gördüm önemli, ikisine de YL ile de ilgilenen profesörler girdi. Para kör etmiş gözünüzü sizin cidden başka yerlerde yapmayın şu kıyaslamayı dalga konusu olursunuz. Avukat olursanız da davada karşınıza bir İÜ mezunu falan gelirse anlayacaksınız size öğretilen şeyin hukuk olmadığını :)

• Dikten inen dikme kullanıcısına yanıt
    Neyse siz konuyu başka yere çekiyorsunuz, 4 sene sonra kim hangi donanımlara sahip görürüz...

Ek: mezun olduğunda iühfde yüksek lisans yapmak istediğinde ingilizceni belgelemeni isteyecekler, iühfde ingilizce öğretilmemesine rağmen. Sadece burası için değil diğer iyi vakıf üniversitelerindeki öğrenciler ingilizce +2. Yabancı dil öğrenip okulun sağladığı imkanlar ile ve hocalarla diyalogları sayesinde network oluştururken ama benim iühf diplomam var diyip kendini avutursun artık. Ayrıca İbn Haldun'dan öğrencilere iyi imkan, burs sağlayan ilk vakıf üniversitesi falan da değil bilmem bilir misin.

Her şey ortada, mezun olduğunda senden daha çok dil bilen, kendini daha çok geliştirme imkanına sahip olmuş, daha geniş networke sahip olan hukuk mezunların dalga geçmelerine uğradığın zaman anlarsın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 5 Ağustos 2018; 4:30:29 >

• tmde 3k oldum ibn haldun bütün bölümlerini baştan aşşağı yazacağım süper bir okul!
  • Güncel.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.