Şimdi Ara

❱❱❱ [GÜNCELLENDİ] Giyim Firmaları İncelemeleri ❰❰❰

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
131
Favori
28.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle belirtmek istiyorum bu konudaki vericeğim tavsiyeler kendi kullandığım ürünlerden yola çıkarak vereceğim tavsiyeler olacağı için, yok şu markayı nasıl eleştirirsin, yok şunu nasıl beğenirsin gibi yorumlar yapmamanızı rica ediyorum. Konuyu uzun süredir güncellememin sebebi yaptığım yorumlara olan eleştirilerdi. Ben burda kendi kullandığım markaların ürünlerinden yola çıkarak o marka hakkında yorumda bulunuyorum. İsteyen burayı kılavuz olarak kullanır, istemeyen kullanmaz.

Merhaba arkadaşlar. Çoğu arkadaşımızın en büyük dertlerinden biri de iyi giyinememek, daha doğrusu doğru yerlerden, doğru giyinememek olduğu için bu konuyu açma gereği duydum. Bu başlık altında ürünlerini kullandığım markaların incelemelerini yapacağım. Bazı arkadaşlarımız da umarım kararını bu markalar doğrultusunda verirler. İncelenen markaların yanında (✓) işareti yer alıyor. Aradığınız bir marka varsa yanında "✓" işareti varsa incelenmiştir, konuda aşağı doğru gidip görebilirsiniz.

Bu güne kadar giyindiğim markalar:

Lüks markalar:
    Belstaff
    D&G
    Burberry
    Dsquared2
    Moncler
    Versace
    Prada
    Gucci
    Guess
    Hugo Boss
    Calvin Klein
    Emporio Armani ✓
    Diesel ✓
    Polo Ralph Lauren (US Polo değil) ✓

Yüksek sınıf markalar:
    Lacoste ✓ (İneclendi)
    Fred Perry
    Tommy Hilfiger
    Beymen
    Brooks Brothers
    Franklin & Marshall
    Gant
    G-Star Raw

Orta sınıf markalar:
    Abercrombie
    Jack & Jones ✓
    River Island
    Mudo
    Mavi
    Dockers
    Karaca
    Network
    Levi's
    US Polo ASSN

Düşük kalite markalar:
    De Facto
    LCW
    GAP ✓
    Hollister Co.
    Colin's ✓
    YARDS
    Koton
    Collezione
    Bershka
    Pull and Bear
    Outdoor markalar:
    Columbia ✓

Yukarıda belirttiğim markalar dışında giyindiğim bir marka yok. Lütfen şunu şunu da yorumla demeyin giymediğim bir şeyi yorumlayıp yanlış etki bırakmak istemiyorum. Zamanla alışveriş yaptığım farklı bir marka olursa ekleyeceğim.

Markaların tanıtımı:
    GAP
    GAP, aslında ilk olarak "GAP" yazılı tişörtleriyle tüm dünyaya yayılmıştır. Son yıllarda genç nesil tarafından popüler bir marka konumundadır. Yurtdışında yaşayan biri olarak Türkiye'deki GAP ürünleri fiyatının çok fahiş olduğunu söylemek istiyorum. Fransa'da 9 euroya aldığım GAP baskılı tişörtü geçen gün İstanbul'da 55 TL'ye gördüm. Türkiye'de GAP'ten alışveriş yapacaksanız mutlaka sezon sonu indirimini bekleyin. GAP'in ürünleri genelde pek kaliteli değildir. Yani luxury ve orta kesim markalarla karşılaştırdığımızda çok basit kalır. GAP'ten ürün alırken Made in Turkey olmasına dikkat edin. Made in Vietnam olanların genelde 2-3 yıkanmayla rengi atar. Amerika'da genelde liseliler giyer. Nedeni çok ucuz olması. Bir nevi Amerika'nın LCW'sidir. Ancak LCW'ye nazaran daha kalitelidir. Türkiye'de ise orta sınıf marka klasmanına girmeye çalışıp fahiş fiyatlarla satılmaktadır. Dediğim gibi sezon sonu indirimlerini bekleyin bu marka için. Sezonunda 55 liraya aldığınız bir tişört, sezon sonu 20 TL olabilir.
    Puanlamalarım:
    F/P: 5/10
    Üst giyim: 7/10
    Alt giyim: 8/10
    Ayakkabı: Denemediğim için bilmiyorum
    Aksesuar: 9/10

Polo Ralph Lauren
    Çoğu kişi US Polo'yu gerçek Polo zanneder. Ancak yanılırlar. Gerçek Polo ilk olarak Ralph Lauren ile çıkmıştır. US Polo ise Türkiye'de Aydınlı Grup'un sahip olduğu bir şirkettir. US Polo'nun ürünleri Türkiye'de üretirlirler. Ancak Ralph Lauren ürünleri Amerika'da. Ralph Lauren, kesinlikle öğrencilerin tercih edeceği bir marka olmamalıdır. Zira bir pantolonun 100-150 dolardan başladığı bir marka olmakla beraber tam bir sezon sonu cimrisidir. Diğer markaların aksine Ralph Lauren'de sezon sonu indirim olmaz. Sezon sonuna kalan ürünler depoya götürülerek bir sonraki seneye saklanır. Yeni sezon diye yeniden raflara konurlar. Ürünler genelde kaliteli olmakla beraber gerçekten parasının hakkını verirler. Ancak bu markada ayakkabılardan uzak durmak gerek. Kendileri ayakkabı konusunda tam bir facialar. Ayakkabılarındaki genel şikayet 2-3 kullanımda iç dikişlerin atmasıdır. Size önerebileceğim ürünleri pantolonları ve chinolarıdır. Lakos ve polo tişörtleri de mükemmeldir. Sportif bir görünüş için ideal bir marka.
    Puanlamalarım:
    F/P: 9/10
    Üst giyim: 9/10
    Alt giyim: 8/10
    Ayakkabı: 3/10
    Aksesuar: 7/10

Diesel
    Diesel aslında farklı bir markadır. Kotlarındaki farklılık ve marjinallik zamanla tişörtlerine, kabanlarına ve diğer ürünlerine de yansımıştır. Bana göre tasarım açısından çok iyi bir F/P markasıdır. Bir çok ünlünün bu markayı tercih etmesinin nedeni ise kesinlikle ve kesinlikle solmayan, genişlemeyen, rengi atmayan tişörtleri ve kotlarıdır. Kotlarına rahat 10 üzerinden 10 verebileceğim bir marka. Tişörtleri de benden 10 üzerinden 8 alır. 2 puanı kırmamın nedeni, tişörtleri göbekli insanlarda pek hoş durmaz. Tişörtlerinin dar kesim olması nedeniyle. Bunun yanında öğrenci arkadaşların bu markaya pek bakmamalarını tavsiye ederim. Zira bir aylık geçim paranız Diesel'de bir kotun bedeli olabilir. Ancak kalite, zarafet, marjinallik, farklılık arayan arkadaşların kesinlikle bakmaları gereken bir marka. Diğer markalara nazaran ayakkabıları da çok iyidir. 3 çift ayakkabı aldım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Tek sıkıntıları değişim süreci. Bir üründe bir hata olursa değiştirmek için çok çaba sarfedersiniz. Ancak hatalı çıkınca size hediye bile verebilirler. Marka değeri için müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutarlar.
    Puanlamalarım:
    F/P: 10/10
    Üst giyim: 8/10
    Alt giyim: 10/10
    Ayakkabı: 9/10
    Aksesuar: 10/10 (Parfümleri özellikle mükemmeldir.)

Colin's
    Colin's, genelde genç arkadaşlarımızın, fiyatından dolayı tercih ettiği markalardandır. F/P olarak ortalamanın genelde üstünde olan bir marka. Yazlık şort ve kaprileri iyi bir stil yakalanırsa hoş durabilir. Fiyatları da gayet uygun bir marka. Colins'ten tişört alacaksanız baskılı olmamasına dikkat edin. Baskıları ciddi anlamda basit ve kalitesiz. Bisiklet yaka tişörtleri genelde 1-2 yıkamayla açılır. Kot pantolon konusunda çok gerideler. Colin's seviyesinde, kot pantolonunda, Mavi var. Kot için Mavi'yi tercih etmenizi öneririm. Colin's F/P markası olmasına rağmen kesinlikle bir ürününe 50 liradan fazla para verilecek bir marka değil. Bu yönden uzak durmanızı tavsiye ederim. İç çamaşırı konusunda da oldukça vasat olmakla beraber ayakkabı konusunda hiç tavsiye etmeyeceğim bir marka uzaktan çin malı gibi duruyor çoğu. Gündelik hayatta sadelik arayan arkadaşlar tercih edebilir.
    Puanlamalarım:
    F/P: 8/10
    Alt giyim: 5/10 (Kotlarından uzak durulması gerek.)
    Ayakkabı: Denemedim
    Aksesuar: 5/10

Jack & Jones
    Jack & Jones, genç neslin tercih ettiği tam bir F/P markası. F/P konusunda orta seviye marka klasmanında üstüne marka yoktur. Tişörtlerindeki mükemmel kalite, kotlarındaki harika kesimler, dikişler. Tam bir öğrenci dostu markadır. İnternet sitesindeki fahiş fiyatlara aldırılmaması gereken bir markadır ayrıca. Kendi mağazalarında çok ucuza gerçekten kaliteli ve iyi ürünler bulunabilir. Tişörtlerindeki kaliteyi belirttim. Aynı şeyi gömlekleri için pek söyleyemem. Gömleklerini pek iyi bulmadım. Ben zaten kısa kollu gömleklerden nefret ettiğim için bir ön yargıyla da yaklaşmış olabilirim. Jean konusunda oldukça başarılılar. Aynı şey renkli jean ve chinoları için de geçerli. Ayakkabı konusunda da gayet başarılı olduklarını söyleyebilirim. Kendilerine has ayakkabı tasarımları var. Bazı ayakkabıları popüler ayakkabıların çakması gibi gözükse de, onlardan çok daha kalitelidir. 3 çift ayakkabısı var ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ciddi anlamda F/P arayan arkadaşlarımızın kesinlikle bakması gereken bir marka.
    Puanlamalarım:
    Üst giyim: 9/10
    Alt giyim: 9/10
    Ayakkabı: 8/10
    Aksesuar: 6/10

Columbia
    Columbia, outerwear bazlı bir giyim firması olmasına rağmen, son zamanlarda popüler kültürün etkisiyle insanlar bu tür kayak markalarının etkisi altına girdi. Columbia, The North Face, Jack Wolfskin bu markalardan sadece bir kaçı. Şehir bazlı hayatta Columbia montlar popüler oldu ve artık bir statü göstergesi gibi de duruyor. Benim önerim bu markada kesinlike montları değil, ayakkabıları ve polarları olacaktır. Gerçekten kaliteli ve sağlam su geçirmez botlar üretebiliyorlar. Bazı modellerinin koku yaptığı rivayetleri var ancak outdoor ayakkabılarda bu normal bir olay çünkü ayak, ayakkabının içinde saatlerde çok yüksek sıcaklıkta duruyor. Biraz da koksun değil mi? Polarları da fiyatları gereğinden fazla olmasına rağmen oldukça kaliteli ve sıcak tutucudur. -10 dereceye kadar bir polarla gezebilirsiniz sokakta. Montlarını önermiyorum çünkü şehir hayatı için fazla kaba ve gereksiz. İstanbul sonuçta kışın -20 dereceleri gören bir şehir değil, Columbia mont hem bütçenizi aşar hem de fazla gelir. Ama eğer outdoor sporlar ile ilgileniyorsanız The North Face'den sonra bu markanın montları 2.tercihiniz olsun. Şehir hayatı için asla!
    Puanlamalarım:
    F/P: 5/10
    Alt giyim: Yorum yok hiç tecrübe etmedim.
    Ayakkabı: 9/10
    Aksesuar: 9/10 (Bereler, atkılar cart curt)

Lacoste
    Lacoste, yani halk arasında o yeşil timsah... Aslında toplumca biraz marka takıntılı bir toplum olduğumuz için, bize kaliteli gelen markalardan birisi daha. Kalitesiz demiyorum kesinlikle ancak bana kalırsa gömleklerini kenara koyarak konuşuyorum kesinlikle hiçbir ürünü fiyatını haketmiyor. Zaten o fiyatın sebebi de o timsahcık. Sweatshirtleri ve poloları yıkandıkça renk vermeye başlıyor kullandıkça. Özellikle açık tonlu ürünleri iyice soluyor. Pantolonlarına hiç girmiyorum çünkü leş bile değil. Gömlekleri ise oldukça kaliteli. Fiyatını hakeden tek ürünleri gömlekleri. Ancak onlar da son yıllarda kalitesini biraz bozdu sanki. Muadilleri Tommy Hilfiger, Ralph Lauren varken tavsiye etmiyorum. Ayakkabıları da oldukça dayanıksız. Mutlaka ya patlıyor, ya da yırtılıyor bir şey oluyor. Kesinkes uzak durulması gereken bir marka.
    Puanlamalarım:
    F/P: 2/10
    Üst giyim: 5/10 (Gömlekten verdim onu da)
    Alt giyim: 2/10
    Ayakkabı: 3/10
    Aksesuar: 5/10 (Bereler, atkılar cart curt)

Emporio Armani
    Klasik bir İtalyan dokunuşu... Kumaşlarındaki kaliteyi her dokunduğunuzda hissedebiliyorsunuz. Kesinlikle verdiğiniz paraya değecek nitelikte ürünleri mevcut. Tişörtlerinden tutun, gömleklerine kadar. Ancak benim favorim kesinlikle kotları. Kot pantolon konusunda çok takıntılı biri olarak şunu söyleyebilirim, hayatımda girdiğim en iyi kotlar her zaman Emporio Armani oldu. Ya da Emporio Armani'nin kardeşi Armani Jeans. Ayrıca saat, gözlük gibi aksesuarları da şahanedir bana göre Türkiye'de alabileceğiniz en iyi fiyat doğruntulu olarak konuşursak saatler bu markanın. Mutlaka bir Emporio Armani mağazasına gidin ve çalışanlardan birine ben kot istiyorum deyin. Şüpheniz olmasın, size hayatınızda giydiğiniz en iyi kotu verecekler. Ama mutlaka kendiniz modelleri incelemeye devam edin çünkü daha iyisini bulacaksınız. Çünkü Armani'de kalitenin bir sınırı yoktur. Fiyatları da bu kaliteyle doğru orantılı olarak cep yakıyor. Ayakkabıları hakkında fikrim yok çünkü şunu unutmayın çoğu lüks markanın ayakkabıları sadece markanın isminden dolayı satılıyor ve kalitesiz oluyor. Armani'ye kalitesiz demiyorum denemediğim için ama uzaktan bakınca pek de kaliteli durmuyorlar. Giyip denemek lazım.
    Puanlamalarım:
    Üst giyim: 9/10 (Gömlekten verdim onu da)
    Alt giyim: 10/10
    Ayakkabı: Denemediğim için bilemiyorum
    Aksesuar: 9/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AEF290E0 -- 8 Mart 2017; 22:09:07 >

• Hll qnk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -Joker Face-

Hll qnk
    Güzel konu takip

Orijinalden alıntı: mertokan11

Bull and bear t-shirtleri hakkında ne düşünüyosun

Ekleyeceğim zamanı gelince. Genel olarak vasatlar.

Orijinalden alıntı: KingStannisBaratheon

İyi konu bir ara okurum
    Güzel konu.Ben de bu giyim firmaları içerisinde Jack & Jones u tek geçerim.Çok kaliteli gömlekleri pantolonları.Oldukça kalın kumaşı olmasına rağmen gömleklerinin çok yumuşak bir dokusu var ve uzun süre dayanıyorlar.Tarz olarak ta gayet başarılılar.

Gayet güzel ama kalitesi düşük

Orijinalden alıntı: Guest-76A86DE7E

Gözlerim yaşardı, uzun zamandır beklenen inceleme. Diğer markaları da bekliyoruz. F/P konusunda ucuzluğa daha fazla önem verirsek iyi olur. Yararlı konu!
    Zara yok

Orijinalden alıntı: mesut777

Güzel konu.Ben de bu giyim firmaları içerisinde Jack & Jones u tek geçerim.Çok kaliteli gömlekleri pantolonları.Oldukça kalın kumaşı olmasına rağmen gömleklerinin çok yumuşak bir dokusu var ve uzun süre dayanıyorlar.Tarz olarak ta gayet başarılılar.

Alıntıları Göster
    takip.

Orijinalden alıntı: Flame of the West

Güzel konu :)
    önlerden yerimizi alalım

Orijinalden alıntı: Woodpecker_

önlerden yerimizi alalım

Alıntıları Göster
    GAP projesi iyi de oldu güzel de oldu tamam mı

konu güzelde senin imza sakat olabilir demedi deme sonra

Güzel konu incelemeler için

Orijinalden alıntı: TheMultiKill

Güzel konu incelemeler için

Alıntıları Göster
    Bu konularda bilgin var mı yoksa kafana göre mi inceliyorsun

Orijinalden alıntı: Jacques

quote:

Ekleyeceğim zamanı gelince. Genel olarak vasatlar.

Peki hocam teşekkürler bekliyoruz. Bu arada pull and bearmış imla için kusura bakma

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.