Düşürmezler. merkez bankası alıcı pozisyonunda 32 nin altına zor düşer bence ytd < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 34,29- Euro 37,35 - Altın 3.030 | 31 EKİM🔥 (11815. sayfa)
-
-
-
ve yine chatgpt 4 e sordum
Bu haberde bahsedilen zararlı maddeler Chlorpyrifos-methyl ve Prochloraz'dır. Bu maddelerin insan sağlığı üzerindeki olası zararları şunlardır:
1. **Chlorpyrifos-methyl**:
- **Sinir Sistemi Üzerindeki Etkileri**: Chlorpyrifos-methyl, sinir sistemi üzerinde toksik etkiye sahip olan bir pestisittir. Özellikle uzun süreli maruziyet durumunda sinir hücrelerinde hasara neden olabilir.
- **Gelişimsel ve Davranışsal Bozukluklar**: Gebelik döneminde veya erken çocukluk döneminde bu maddeye maruz kalmak, çocuklarda bilişsel ve davranışsal gelişim sorunlarına yol açabilir.
- **Endokrin Bozuklukları**: Bu madde hormonal dengeyi bozabilir ve endokrin sistemine zarar verebilir.
2. **Prochloraz**:
- **Cilt ve Göz Tahrişi**: Prochloraz, cilt ve gözlerde tahrişe neden olabilir. Maruziyet durumunda ciltte kızarıklık, kaşıntı ve yanma hissi ortaya çıkabilir.
- **Karaciğer Toksisitesi**: Uzun süreli maruziyet, karaciğerde toksik etkilere neden olabilir ve karaciğer fonksiyonlarında bozulmaya yol açabilir.
- **Endokrin Bozuklukları**: Prochloraz, hormonların işleyişini bozarak endokrin sistem üzerinde olumsuz etkiler yapabilir.
- **Kanser Riski**: Bazı çalışmalar, prochloraz maruziyetinin kanser riskini artırabileceğini öne sürmektedir, ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Her iki madde de tarımsal ürünlerde pestisit olarak kullanılmaktadır ve belirli limitler dahilinde kullanımına izin verilmektedir. Ancak, bu limitlerin aşılması durumunda insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler ortaya çıkabilir. Bu yüzden, bu tür maddelerin gıdalarda izin verilen seviyelerin üzerinde bulunmaması önemlidir.
-
bu ay hangi hisse, fonları alalım soracaktım da limitim dolmuş
-
başka google hesabın veya hotmail hesabın yok mu? benim hakkım bitince diğer google hesaplarından giriyorum.
-
hocam hangi hisse senedi fonu alman gerektiği zaten yaptığın eylemde saklı değil mi? hangi fonu alman gerektiğini yapayzekaya soruyorsan şayet alman gereken fon türü yapay zeka ile alakalı fonlar olmalı.
yani robotik,yarı iletken,teknoloji temalı fonlar
-
tte
şaka maka bu bota türkiye'nin pandemi sonrası skandal ekonomi yönetimi serüvenini oturup anlatmak lazım önce yoksa sağlıklı karar veremez bence,
tabi tüm internet elinin altında doğrudur ama bence bizim konjektürde sağlıklı karar verebilmesi için gpt-5 hatta 6 falan gerekiyor
-
Son 3 ayda ya zarar yahut çok az kâr getirdiler. Altın daha fazla arttı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizin yatırım vadeniz 3 aylıksa bilemem de ben bu yapay kaya fonunu en az 5 yıl portföyümde tutacam. bu 5 yılda altının ağzını burnunu dağıtarak birinci olur.
hazır dolar sabitken ve yapay zekaya yatırım yapan fonlar çok artmamışken toplayabildiğimiz kadar toplamalıyız. görünen köy klavuz istemez dünya bir devrimin eşiğinde.
ilerde pişman olmamak için herkesin portföyünde bu tarz bir fon olmalı.
şuan en eski yapayzeka ile ilgili fon bu olduğu için bunla gram altını karşılaştırdım. altın çok artı deniyorla hani uzun vadede her daim hisse fonları altının ağzını burnunu dağıtıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 21 Mayıs 2024; 1:15:39 >
-
İran cumhurbaşkanı öldü altın da öyle ciddi bişey olmadı. Altın yükselecek beklentisi vardı da pek bişey olmadı sanki. Ons ne kadar arttı takip etmedim ama gram da bir hareketlilik olmadı. İran da hayat hiç bişey olmamış gibi devam ediyor, kimsenin umrunda değil acayip bir vurdum duymazlık var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 21 Mayıs 2024; 2:22:8 >
Yıl sonuna kadar böyle bir beklenti yok. Ytd
Geçmişten beri hep ana akım yatırımları takip ediyorsunuz. Şimdiye kadar getiriniz nasıl oldu ? Takip ettiğiniz bu stratejiden beklediğiniz kadar getiri sağlayabildiniz mi ?
-
Faiz artacak diyorsunuz? Kaç olur sonrasında dolar kaça düşer sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 21 Mayıs 2024; 7:53:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yabancı Türkiyeden birşey almadığı için reel faizi dolar ile hesaplıyor. 100bin dolarlık tl faizine girmiş dolar 32den 40a gitmiş diyelim yani %25 artmış .Bu durumda %60la girmişse 100bin x32= 3.2 milyon x%60 =5120 bin /40 = 128 bin dolar yani %28 dolar faizi almış olur dolar 1 sene sonra 40 lira olursa... Fakat Türk vatandaşı bir sene sonra dolar %25 arttı ama peynir %70 arttı döner %80 arttığını görürse %55-60 faiz gelirinden kazanç değil zarar ettiğimi görecektir üstelik birde sanırım %7.5 kesintisi var yabancıya var mı bilmiyorum
-
Garanti satılacak dendi şimdi de yapı kredi.
Ne oluyor
Koç Grubu, Yapı Kredi Bankası'nı 8,5 milyar dolara BAE'li bir gruba satmak üzere görüşme yapıyor. (Reuters)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence çok doğru verinde iş yaparlar bankaları satmakla. çünkü dünya değişiyor. bildiğiniz manada bankacılık sistemi yakında puf olacak. bankaları satın alacak enayi varsa alsın.
-
KOÇ HOLDİNG artık Dünya'da yaşanacak gelişmelere ayak uyduramıyor bana göre.
Koçun dört tane ayağı var.
Bankacılık , Beyaz eşya,elektronik , otomotiv ve petro rafineri .
Bankacılıktan çıkarsa geri 3 ü kalıyor.
Otomotiv de elektrikli araç kısmı hariç gerisi ölecek zaten. Bu kısımda da Ford ile yaptığı ortaklık dışında önemli bir gelişme göremiyorum.
Petrol rafineri kısmında gelecek gittikçe daralacak. Uzun zaman var ama daha.
Eğer Yapı Krediyi bu paralara satarsa 8-9 milyar dolar falan. Bu parayla Uzay, yapay zeka , mikroçip sektörlerinden birine girmesini isterim ben şahsen.
BAYKAR vizyon konusunda KOÇ HOLDİNG den fersah fersah önde.
-
kapitalizmde bankacılık bitmez. şekil değiştirir falan ama hep olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dolar bazlı güzel fiyattan satacaklar işte...
önümüzdeki yıllarda belki böyle bir fırsat gelmez diye düşünmüş olabilirler
8.5 milyar dolar ciddi para
2-3 sene önce satmaya çalışsa 4-5 milyar dolar anca ederdi belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 21 Mayıs 2024; 13:7:52 > -
T harfi ile başlayan herhangi bir hisse senedini alsaydın altını bayağı bir katlamıştın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X