Şimdi Ara

Gün Ağardı [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün de ne geldi ne de aradı

    Yanmaya yandı

    Ciğerime sanki bıçak saplandı


    Gün Ağardı [SS'li]


    Tamam ağarmadı da, yine de bu şarkı geldi aklıma manzarayı görünce Gün Ağardı [SS'li] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 8 Aralık 2025; 18:51:41 >



    _____________________________




  • LGBT misin?

    _____________________________
    "That won't help a thing. The bullet in my head brought me to you."
    -Mona Sax
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Nereden anladın  

    _____________________________
  • gayshit

    _____________________________
    "Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz." - Ankebût, 57.
  • o may gat

    _____________________________
  • Yaşıyorsun bu hayatı. Naptın bu saate kadar?

    _____________________________
    Steam ID:kassady
    DH FORUM 2005 Üyesi
  • Enteresan bir karakter.

    Ayrıca gün ağarmak kelimesi güneş doğarken kullanılır. Güneş o saatte battığına göre Avrupa ülkelerinden birindesin. LGBT bireyiyim deyip iltica etmedin inşallah.

    _____________________________
    Dikkat: Bu forumda mesajlarınız yetkilerini kötüye kullanan bir yetkili tarafından bildirimsiz olarak silinebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saat Aldım [SS'li]
    12 yıl önce açıldı
    Bacaklarım güzel mi? SS’Lİ
    8 yıl önce açıldı
    Çiçeğim nasıl SS li
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selam yüksek lisans sonrası trye dönmeyi düsünüyormusun? birde sunu sorucam simdi diyelimki 2 sene sonra ylisans düsünüyorum y.dısında ama bu 20 saatlik calısma muhabbeti falan filandan cok daha fazla kazanıyorum suan trde. hatta baslamayı düsündügüm tarihte sinyoritem cok yüksek olacak. sen benim yerimde olsan bu durumda ne yapardın? @Mutlucan96

    _____________________________
  • Tek Yol Erken Seçim kullanıcısına yanıt

    Bak bakalım, konunun sonunda ne yazmışım. Gözünden kaçmıştır, insanlık hali. Teşekkürler yine de bilgilendirme için. Ayrıca "gün ağırmak" bir kelime değildir, kalıp sözdür.


    Öte yandan; Avrupa'ya "LGBT bireyim" deyip iltica edilebilseydi, bu bahaneyle, sebebi gerçekten o olandan daha çok iltica eden olurdu. Senden sonraki adam hemen bulmuş bak, nasıl buraya geldiğimi. Güneşin batış saati falan güzel akıl yürütmüşsün yine de tebrikler :)


    Enteresan olan ne onu da söyler misin? Konu Dışı'ndan beklentin ne bir de? Tencerede su kaynatmaya üşenen adamlar, pişmiş makarna, pilav çekip paylaşıp duruyor burada, o enteresan olmuyor da; ben manzaram hoşuma gitmiş, aklıma şarkı gelmiş, burası sözüm ona teknoloji forumu ama acaba eskisi gibi ekranı görüp işletim sistemini, kasamın modelini soran mı çok olur yoksa bayrağı görüp kuduran mı çok olur merak edip konu açmışım; o mu enteresan oldu?


    Diyelim ki, tam da düşündüğün gibi, kalıp sözün anlamını karıştırmış olayım ya da Türkiye'de doğuştan gelen farklılığım sebebiyle; çok sayıda baskı, zorbalık ve şiddete maruz kalmış, hukuk da işlemediği için, Avrupa'ya iltica edebilmek için de binbir zorlukla karşılaşmış ve aylar belki yıllarca (Türkiye'deki yaşamımdan daha kötü olmadığı için) katlandıktan iltica etmiş olayım. Enteresan olan ne?


    Edit: Gün ağardı:


    Gün Ağardı [SS'li]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 9 Aralık 2025; 10:7:21 >
    _____________________________




  • tonbalıklı T kullanıcısına yanıt

    Selam,

    Düşünmüyorum ama sen ve ben aynı değiliz. Buradaki yaşamı sıkıcı ve zor bulup dönmeyi düşünen de var.


    Söylediklerin bana biraz tutarsız geldi. Kendini ve beklentilerini biraz daha iyi açıklarsan, yardımcı olmaya çalışırım.


    Mesela amacın yüksek lisans ise, 20 saatlik çalışma durumu neden kafanı karıştırıyor? Daha fazla çalışacak olsan, derslerine yeterli vakit ayıramazsın. Alacağın para da geçici. Ayrıca bir öğrenci olarak barınma ve ulaşım masrafım büyük oranda normalden çok daha ucuz olduğu için, az çalışsam da, maaşım çok rahat yetiyor hatta biriktiriyorum da. Tecrüben ve okuduğun bölümle alakalı maaşı daha yüksek öğrenci işleri de bulabilirsin, benim gibi vasıfsız bir işte çalışmak zorunda değilsin. Ben hem derste, hem işte kafamı yormak istemediğim ve zaten rahatça geçinebildiğim için uğraşmadım.


    Ayrıca yüksek lisans yaptığında geçmiş tecrüben yok olmayacak ki. Üstüne yüksek lisans sayesinde daha birikimli olacaksın. Ve bu da daha fazla maaş beklentisi demek.


    Dürüst olmak gerekirse, derdin buradaki yaşam kalitesi değil de paraysa, hayal kırıklığına uğrarsın. Burada gelir adaleti çok daha iyi. Ve ben bunu seviyorum, terazinin neresinde olduğuma göre bu değişmiyor, lüks düşkünlüğüm de yok. Sizin varsa, burada elde etmeniz çok zor. Yüksek lisans ise akademik bir alan. Eğer yazımınız, normalde de böyleyse, bir çırpıda paragraflar döşeyemiyorsanız, zaten size göre değil. Yanlış anlama, burası altı üstü forum, aşağılamak için söylemedim. Amacın yüksek lisans değil, buraya gelmekse, işi bularak da gelebilirsin madem "sinyoriten" çok yüksek olacak. Eğer hiç ayak basmadıysan, mutlaka önce turist olarak gel.

    _____________________________




  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Valla hafta içi napayım; iş, dersler, biraz da bisikletle dolaştım :)

    _____________________________
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt

    Selam tekrardan öncelikle cevap icin tesekkurler. Hemen sondaki mesaja cevap vereyim problem olmasın sonraki msjlarda. İnan noname birinin asagılaması gram umrumda degil ki sorum icin paragraf dosememede gerek yok.


    Senle ben aynı degiliz elbette. Sen benim yerimde olsan napardın demistim. Benimde lüks yasam gibi bir beklentim yok. Gelme konusundada ordaki yasam konusundada biraz rasyonel düsünüyorum. İs bulup gelebilirim fakat layoff tarzı durumlarla belirli haklar elde etmeden karsılasırsam elde sıfırla ülkeye donecegim felaket yıkım olur benim icin. Y.lisans ile gidersem en azından bitirdigimde haneye + yazar. Ki is bulma pathi cok daha zor bence dünyada resesyon varken


    2 yıl sonraki benden emin olamıyorum. 30a yakınken herseyi bırakıp gitmek nasıl olur acaba asıl ogrenmek istedigim bu. Siz burdaki isinizi bırakıp gittiniz tarzı bi durum oldumu? Olsaydı napardınız bunu merak ediyorum aslında. Tecrübelerden ders almak lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • tonbalıklı T kullanıcısına yanıt

    Çok haklısın, ben yine de klavyenin rahatlığına kapılıp, karşımdakinin insan olduğuna dikkat etmeye çalışıyorum. Ben anlatmayı sevdiğim için çok yazıyorum, yoksa paragraf döşeme olayını akademi için vurguladım. Ne yanlış anlaşılmak ne de başkasını yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden zaten sorunun etrafından dolanarak cevap verdim.


    Cevabım, senin yerinde olsam da gelirdim. Benim tabii devamlı bir işim yoktu ama yine de pek çok şeyi geride bırakmak zorunda kaldım. Ama sen de bunları sorduğuna göre şu anki hayatından da memnun değilsin, o yüzden risk almaya değer, eğer istediğin buysa. Ben de memnun değildi. Ve bir şekilde yüksek lisansı bitiremesem veya mezun olduktan sonra iş bulamasam bile, 1 seneden fazla aynı işte olduğum için Ankara Antlaşması kapsamında 5 yıl o işe bağlı kalarak oturum imkanım var ve dönmektense, burada gazete dağıtmaya devam etmeyi tercih ederdim. Ama zaten mezun olduktan sonra 1.5 yıl gibi bir süre veriliyor alanınla alakalı iş bulmak için. (Bu dediklerim Almanya için tabii diğer ülkeleri bilemem)


    İş ile gelme durumunda da, bir kere deneme süresi geçtikten sonra seni kolay kolay işten çıkaramaz, burası ABD değil. Eğer işin mavi kart kapsamına giriyorsa, değil kovulmak, sen istifa etsen bile, 6 ay gibi bir sürede (DYOR) herhangi bir AB ülkesinde iş bulup devam edebilirsin, işsiz olduğun sürede de devlet sana bakar.


    Kısacası buraya geldikten sonra, kolay kolay dönmek zorunda kalmazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 9 Aralık 2025; 10:39:53 >
    _____________________________




  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt

    cevap icin cok tesekkür ederim. suanki hayatım cogu kisiden icin iyi oldugunu düsünsemde beni tatmin etmiyor. istedigim mutluluğa erisemedim. yakın bi zamanda copenhag tatili yaptıktan sonra bu fikir kafamda iyice oturdu. suan elimi kolumu bağlayan seyler + görece bırakmak istemediğim bir hayatım var fakat bi kac sene sonra alacagım kararlara bugünden hazır olmak istiyorum.


    cevabınız beni tekrardan atesledi. kovalayacağım

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonbalıklı

    cevap icin cok tesekkür ederim. suanki hayatım cogu kisiden icin iyi oldugunu düsünsemde beni tatmin etmiyor. istedigim mutluluğa erisemedim. yakın bi zamanda copenhag tatili yaptıktan sonra bu fikir kafamda iyice oturdu. suan elimi kolumu bağlayan seyler + görece bırakmak istemediğim bir hayatım var fakat bi kac sene sonra alacagım kararlara bugünden hazır olmak istiyorum.


    cevabınız beni tekrardan atesledi. kovalayacağım

    Sevindim :)


    İleride başka sorun olursa çekinme.

    _____________________________
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlaşıldım, kimi işyerlerinde millet bir nevi zorunluluk gibi asıyormuş bayrağı seninki de öyle sandım.

    Yaşadığın yerde mutluysan ne mutlu sana. 

    _____________________________
    "That won't help a thing. The bullet in my head brought me to you."
    -Mona Sax
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Aaa özür dilerim o halde ve teşekkür ederim :) Orası benim evimin balkonu :)


    O iş yerlerindeki meselede ben de size katılıyorum. Hem yapmacık, hem de bu kadar abartmanın ve göze sokmanın bir faydası yok. Zaten şirketlerin derdi kendi faydaları. PR kasacaklar ya. Bir bu, bir de yeşil boyama. Gerçi sizin bu dediğiniz, ofis içinde falan galibe, öyleyse o da garipmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 9 Aralık 2025; 17:39:54 >
    _____________________________
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt

    Ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem, "eşcinselim ülkemde baskı görüyorum" diyip ilticaya başvuranlar oluyormuş. Hatta "ben antimilitaristim, askerlik yapmak istemiyorum" diyen veya "ben kürdüm ülkemde baskı görüyorum" diye iltica başvuruları da oluyormuş.

    Konu dışından bir beklentimiz yok. Bu konu uygun ve enteresan bir konu. Foruma renk kattın. Enteresan olan lgbt bayrağı ile fotoğraf paylaşmak.

    _____________________________
    Dikkat: Bu forumda mesajlarınız yetkilerini kötüye kullanan bir yetkili tarafından bildirimsiz olarak silinebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.