Şimdi Ara

Gümüş kuyumcusu işini büyütmek (internet satışı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlerle fikir alışverişi yapmak istiyorum. Bizim ailenin bir gümüş kuyumcu dükkanı var , perakende satış oluyor ve ürünler tek tek alınıyor . Yani stok durumu yok, üretici değiliz. Ben bunu internet ortamına yaymak istiyorum , daha önce gittigidiyor üzerinden denedik reklam amaçlı ama çok bir geliri olmadı(küçük satışlar ile mağaza parasını kurtarıp ufak kar ettik) , çünkü stoğumuz yok. Bir ürün en fazla 3 tane oluyor. Özel tasarım ürünler de yapabiliyoruz çizim veya fikir verildiği takdirde(ustalara yaptırıyoruz, ustalarımız işinin ehli , bugüne kadar memnuniyetsiz bir kişi bile yok). Çarşıda kendimize özel ürünlerimiz oluyor ama internet ortamında bunlara pazar arıyorum. Üniversite öğrencisiyim , boş vaktim var ve değerlendirmek istiyorum. ( uluslararası ticaret ve lojistik lisans programı öğrencisiyim , kendi şehrimde okuyorum ) Özellikle girişimcilik üstüne kafa patlatmış kişilerle fikir alışverişi yapabilirsem kendime de ekmek kapısı açabileceğimi düşünüyorum.

Yorum yapıp değerli fikirlerini benimle paylaşan , paylaşacak olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum , keyifli forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavsiye130 -- 25 Temmuz 2018; 14:6:32 >

• kimse sen para kazan diye burda beleş fikir vermez pek fazla bişi bekleme burdan

• tesbih püskülü şuanda dükkanda ürünlerimiz arasında yok çünkü çarşımızda tesbih işi ile uğraşan bir dükkan var onlara ayıp olur biz bunu satarsak , ki çarşının en köklü dükkanı da onlarındır.
  • Instagram uzerinden kaliteli bir hesap acin. urunlerinizle alakali hashtagleri aratarak bunlari begenen kisileri takip edin. Siz de duzenli olarak paylasim yapmalisiniz urunleri guzelce cekip koyun. Takipciniz arttikca satislar artar ve kapida odeme hizmeti de sunarsaniz is yapabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncelliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilinmez neleri getirir zaman.
    Bilinmez neleri götürür zaman.
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde taki var bizde ama çarşıda sorarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 25 Temmuz 2018; 20:20:7 >
  • Kendi internet sitenizi açın hocam gittigidiyor komisyonu ve limitleri ile ugrasmazsiniz o sitenin reklamını yaparsınız sepete yorum ekleme özelliği ekler kullanicidan ürünü nasıl istediklerine dahil detayları alırsınız.Gene donanimhaberde buraya özel indirimlerle parfüm satan birisi vardı onun gibi instagram tarzı platformlarda özel indirim kodu dagatirsiniz güzel reklam olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    hocam internet sitemizi açarım açmasına da stok olmadığı için pek aktif olabileceğini düşünmüyorum şuanlık instagram daha mantıklı gibi duruyor dh indirimi de güzel olabilir , tatmin edecek düzeyde ayarlanabilirse.
  • güncelleyelim

hojam neden sadece parakende satış var?

tek tek satış kargo ile eve teslim havale kredi kartı ile ödeme olmalı.

tüm ürünlerin resmi ve fiyatı web sitesinde olmalı hatta abartıp video bile koymalısın.

bayanın biri kolyeyi adamın,adamın biri gümüş yüzüğü takarken elini oynatırken falan..

fiyatları dolar bazında yazıp kurları otomatik güncellersen fiyatlar otomatik güncellenirse tekrar tekrar uğraşmazsın.

gümüş fiyatı 2011 rallisinden sonra beklemede bence yeni dalga gelecek yakında. satmayıp elinde biraz tutsan da iyi olabilir ama sizin için fiyatın yüksekliğinden çok el değiştirme sayısı daha önemli sanırım.fiyat yükselince alımlar azalacağı için işinize gelmez sanırım.

şahsen ben gümüş manyağı biriyim.şuan en iyi yatırım araçlarından biri bana göre gümüş ama kolye yüzük ilgilimi hiç çekmiyor.gümüş külçe de alım satımda biraz zarar ettiriyor ve saklaması güç.kilolarca gümüşü nasıl saklıycaz... bu nedenle bankadan alım satım yapıyorum. sizin yönelik olduğunuz kesim daha çok üniversite öğrencileri.kız arkadaşına hediye alan birileri.. gümüş takı satan yerleri hatırlıyorum genç ünili kızlar başına üşüşürdü.sizin yönlenmeniz gereken kesim oralar. eğer yasalsa üniversite civarlarına reklam asmak web sitesini yazmak mantıklı olabilir.eğer sen diyorsan biz parakende gezip dükkanlara mal satıyoz diyorsan katalog bastırıp dükkanlara dağıtıcan sonra isteyene istediği numuneleri götürücen.

gündemde ne varsa takip edip ürünü çakıcan.bak adam çakmış hemen uyanık.

uyanık olmak lazım mesela karadeniz bölgesinde gümüş ufak kemençe yap kaktır. adamlar hastası yada hamsi yap.bunun gibi ilgi alanlarını bulman lazım.

benzer şekilde ev hanımlarının gümüşlük dediği biyer oluyor.genelde oturma odalarında cam dolap içinde misafirlerine gümüş şov yapmaya bayılırlar.kampanya yap eski kararmış gümüş biblonu getir yenisini götür.millet sıkılmıştır topla milletten el değiştirsin aynı ürünler.parlat başkasına kaktır.

gümüş türkiyede yatırım amaçlı pek kullanılmıyor.sebebini yukarda yazdım bu nedenle takı ve özellikle süs eşyası olayına kafa patlatmak şart gibi gözüküyor.

diğer önemli nokta güven. eğer tek tek vatandaşa satışı düşünüyorsan,buna da kafa patlatmalısın. gümüş olayında şüphe olur.bir süs eşyasının gerçekten gümüş mü ayarı kaç, gümüş kaplama mı alaşım mı buna halk güvenemez ve almaktan vazgeçer.bu konuda videolar yada her ürüne ait sertifikalar falan olmalı.sertifika güvenilir bir kurumdan alınıp ürünle gönderilmeli böylece insanlar ürünlere çullanır.

şundan getirt bi tane de ben alıyım hojam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 30 Temmuz 2018; 8:59:12 >

• çok basit hocam yapmanız gereken https://kasentra.com/ gibi bir firmayla anlaşıp tüm ürünleri trendyol , hepsiburada yada etsy gibi platform üzerinden satışını yapabilirsiniz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.