Şimdi Ara

Kuyumculardan yatırım ve hediye amaçlı altın almayın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün kuyumcuya fiyat sormak için gittim, 24 ayar gram altın ne kadar diye sordum, 94 lira cevap verdi peki kaç alıyorsunuz 88 lira dedi. Hemen internetten kontrol ettim altın 24 ayarı 89-90 arası. Çeyrek altında fark 10 lira, ata altın alım satım farkı 24 lira. Bunlarda işçilik falan yok tamamen kazançları yanına kar kalıyor.

neyse Kuveyttürk de alım satım farkı 1 lira. Hemde sertifikalı 24 ayar aldığınız altını kuveyttürk'de güncel piyasa fiyatı ile bozdurabilirsiniz. Düğünlerde çeyrek yerine gram altın yada 1.5 altın takın , 1.5 gram 1 çeyrek etmekte. Kuyumculardan göz göre yatırım ama altın almayıp kazıklanmayın. Takılarda ise elimiz mahkum yapacak bir şey yok.

Net ortamı en güzeli mx 5o krş gramda............

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, ben 1.5 gram olarak biliyordum. Düğünlerde gram altın işi hem alana hemde o altını bozdurana daha avantajlı. kuyumcuda çeyrek alım satım farkı 10-11 lira cumhuriyet ise 45 lira civarı, resmen soygun gibi 10 tane çeyrek ve cumhuriyet bozdurmaya kalksak 1 altın ve veya cumhuriyet zarar ediliyor. Kuveyt Türk'de ise aynı fark sadece 1 lira ve 10 altın alım satım farkı sadece 10 lira. Kuyumcu esnafında ise 110-100 lira arası fark çıkmakta. Fiyatların dalgalı olduğu zamanda kesinlikle alım yapmıyorlar. 10-15 seneye eski zenginlikleri kalmayacak milleti iyi sömürüyorlar şimdilik....
  • benimde aklıma takılan bir durum var( bir yerde izledim veya gördüm kuyumcu makasla rulo altın plakasından kesip tartıp müşteriye veriyor) bir fikri olan var mı veya görmüş,almış hurda altın diye araştırdım ama değil(minik külçe altın vs değil ata lira vs. değil) bildiğiniz işlenmek üzere hazır altın gibi
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünü kaldırdı. Yeni düzenlemeyle söz konusu harcamalara 4 taksit getirildi.

Kurumun, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, kredi kartları ile gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda en fazla 4 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek. Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak. Başta İstanbul Kuyumcular Odası olmak üzere kuyum işinde olan meslek odaları taksit yasağını kaldırmak için BDDK ile yoğun temaslarda bulunmuşlardı.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.