Şimdi Ara

Güle güle şampiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Schumacher sezon sonunda f1 den atrılacağını monza daki yarış sonrası basın toplantısında duyurdu. Raikkonen önümüzdeki sezon ferraride yarışacağı da belli oldu.
    Seni özleyeceğiz şampiyon. Güle güle

• sinirden basın toplantısınada bakmadım, Şuminin zamanı gelmişti zaten. Kimiyi Ferraride nasıl seveceğim şimdi onu düşünüyorum.
  • Keşke bir sene daha yarışsaydı ve 100 galibiyeti görüp öyle bıraksaydı...Bu hırs ve yetenekle birkaç sene daha rahat rahat pistlerde olabilirdi...O da insan olduğu için baskılara ve eleştirilere bir yere kadar dayanabildi...Ama her güzel şeyin olduğu gibi Schumiyi de izlemenin bir sonu var...Ben kendimi onu izleyebilmiş ve efsane oluşuna tanık olabilmiş şanslı insanlardan sayıyorum...İleride böyle bir pilotu tekrar görebileceğimizi de sanmıyorum...F1 sevecek olan gelecek nesiller için üzülüyorum, ancak Schumiyi kayıtlardan izleyebilecekleri için...Hoşçakal Şampiyon ,Hoşçakal Efsane, Hoşçakal Scumi...Kimse seni unutmayacak...
  • evet güle güle şampiyon 10 senedir takip ettiğim formula1 i sevdiren izlettiren insan inşallah şampiyonluğu alıp bırakır yerine de kimi geçti zaten onun kadar iyi performans sergileyecektir seneye de yarışlar ayrı bir güzel olacak sorunlu mc larenle balonso bakalım kimi karşısında ne yapacak
  • ağlıcam şimdi yaaaaaaaaaaaa

neden gidiyosun schumi

f1 i izlemeye senle başladım senle bir ferrarici oldum senle takımda yardımlaşmanın ne demek olduğunu öğrendim

güle güle şampiyon güle güle

• Prost,Patresse,Boutsen,Nannini, Alesi ve Berger den sonra hayatımdaki en önemli pilotlardan birinin daha F1 sahnesinden çekildiğini görmek gerçekten çok ama çok üzücü.Artık çocukluk yıllarımın o büyülü F1 dünyasından geriye sadece Barrichello ve Coulthard kaldı...Michael den sonra artık Formula 1 asla eskisi gibi olmayacak, çok ama çok büyük bir boşluk bırakacak arkasında...Tıpkı benim için Prost ve Alesi in bıraktığı gibi.

Özellikle Schumacher in basın açıklamasında Massa nın geleceği için sarfetmiş olduğu sözler beni kendisine çok daha fazla bağladı ve çok duygulandırdı.Eğer Schumacher istese idi kapılar ona sonuna kadar açıktı.Ama o artık sona yaklaştığının bilincinde bir insan olarak bu uzun kariyerine 1 yıl daha devam etmektense yıllardır Ferrari için yanıp tutuşan, başka bir yarış koltuğu yerine kırmızının tutkusuna test pilotluğunu bile kabul eden bu özverili insana hayatının en muhteşem ve anlamlı hediyesini verdi.

Kimi ninde zaten F1 e geldiği yıldan ve çocukluk yıllarından beri en büyük arzusunun bu kırmızı tulumu giymek olduğunu biliyorduk.Bunu daha Sauberdeki ilk sezonunda bile açık açık söylemişti.Bu bağlamda söyleyebilirizki Schumacher Massa ya olduğu kadar Kimi yede hayatının en anlamlı hediyesini sundu.

İnanıyorumki efsane bunun karşılığını 8. şampiyonluk ile alacak.

Böylesine bir efsaneyi kariyerinin başından sonuna kadar izleyebilmiş olmaktan müthiş bir mutluluk duyuyorum.Sezon sonunda inanılmaz karışık duygular içinde olacağımız kesin.Muhtemelen gelecek olan şampiyonluğa hem ağlayıp hem nasıl güleceğiz gerçekten bilemiyorum...

GÜLE GÜLE BÜYÜK EFSANE...

• F1 İÇİN KÖTÜ BİR GÜN.

güle güle şampiyon seni çok özleyeceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Helal olsun
    5 ay önce açıldı
    Hayırlı Geceler
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SCHUMI SENİ UNUTMAYACAĞIZ HOŞÇAKAL F1 İ BANA KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ SEVDİREN SENDİN HOŞÇAKAL ŞAMPİYON KENDİNE İYİ BAK ŞU SON 3 YARIŞIDA ALIP PİSTLERE BİR EFSANEYE YAKIŞIR ŞEKİLDE VEDA ET

O BİR EFSANE : M. SCHUMACHER FERRARI (1995-2006) 7 ŞAMPİYONLUK + (1) DE YOLDA = 8

SCHUMI SENİ ÇOK ARAYACAĞIZ
  • Üzülmemek elde değil duygusal açıdan yaklaşacak olursam bırakma schumi diyesim geliyor kabullenemiyorum bu kararı duymamış olmayı diliyorum ancak mantıkla yaklaşmak gerek tıpkı onun yaptığı gibi..

Arkasında okadar güzel bir geçmiş varki; rekorlar başarılar ve ilklerle dolu. Benim bu sporu sevmemde bir fanatiği olmamda onun rolü çok büyük eminim bu birçok kişi için daha geçerlidir. Buraya kadarmış onunla sürdürdüğümüz F1 keyfi.

Arkasında mükemmel bir mazi bırakıp gidiyor kaç kişi yaşarken aktif spor yaşantısı devam ederken efsane olabilir ?
    Bu yılıda şampiyon olarak kapatacağına kesin gözüyle bakıyorum o bırakırken bile zirvede olan mükemmel bir insan.

Güle güle Schumacher, güle güle şampiyon bizlere yaşattığın tüm sevinçler için sana müteşşekiriz.

Dilerim onu ilerleyen yıllarda Ferrari takımında biryerlerde görmemiz mümkün olur.

• olamaz f1 rekorda, yarıs statejisinde, takım olma duygusunu bilen, her daim mucadeleci super bir pilotunu kaybedior.kırmızı renke tekrar hayat veren ve f1 dendıgınde bılen bılmez ''şumayer'' diyen herkese gecmıs olsun.evet o bır rekor ustasıydı bır tek en cok gp rekorunu kıramadı ve kıramayacakta inşallah niki lauda gıbı hatırlanmak icin rtlye yoruncu olmak zorunda kalmaz o herzaman en ıyılerden dı efsaneye saygı duyun lutfen
  • Yıllarca Şumi yarışırken ben de onunla yarıştım. Onun yarış dışı kaldığı zamanlarda yarışı izlemek istemedim. Yüreğimizle bir olduk onunla. Bu duyguyu insan her zaman yaşayamayacak.
    Bıraksın istemiyorduk ama basın toplantısında 30 yıl diye bir şey söyledi. 30 yıl her iş için emekli olmayı hak edecek bir süre bunu düşündüm bugün. Bize çok büyük keyifler yaşattı yıllar boyu. NTV yayınından bu yana hemen her yarışını/birinciliğini kaçırmadan takip etme kıvancı var geride.

blue_wind
    Kimi sevimli bir çocuk. Ferrari'ye de yakışacaktır. İnşallah şanssızlığını yanında getirmez.

Her güzel şey bir gün bitecekmiş. Yetinecek kadar anımız kaldı.
  • şumi'yi pek sevmem ama pilotluğuna laf yok.. gerçekten büyük bir efsane.. sadece formula1'in değil spor tarihinin bir efsanesi.. 1 sene daha yarışıp kimi ile mücadelesini görmek isterdim ama olmadı.. ferrariciler için şumi'nin ayrılması üzücü olabilir ama, (bence) şu anki koşullar içinde gridin en yetenekli pilotuna sahip oldular.. bu açıdan fazlasıyla sevinebilirler.. ferrari'nin seneye yapacağı araca bağlı olarak kimi'yi ferrari'deki ilk senesinde şampiyon olarak görebiliriz
  • Vay beh bugunleri de mi görecektik ben onunla sewdim f1 i ferrari yi ama napalım her insan kariyerinin en üst noktasında bitirmek ister ama keşke bırakmasaydı şimdi milyonlarca belki milyarlara varan schumi hayranı onun için ağlayacak ne denebilirki kral artık efsane olacak

SENİ UNUTMAYACAĞIZ SCHUMİ İNŞALLAH SENİ TEKRAR NİYERLERDE GÖRME ŞANSIMIZ OLUR....
    KALBİMİZ SENİNLE..

BİİİRR ŞARKIIISIINN SEEEN ÖMÜR BOYU SÜRECEEEEKK DUUUDAKLARIMIZDAN YILLARCA DÜŞMEYECEEEKKK

• bir devir kapandi ama cok acı.... onu cok ozlicem... 10 yıldır ferrari 'ye schumi'ye gonul verdim...

yeni bir devir acılıyor ama.... Kimi + Massa... Ferrari' nin gelecegi cok parlak....

• ya duygularımı anlatmak gercekten cok zor.. su satırları yazarken gozlerim doluyor.. nasıl olur da schumi bırakr nasıl ?? neden ?? 12 sene once basladım ben bu f1 lanetini izlemeye.. 12 sene asık oldum ben bu adama.. inanılmaz turlar atarken ben ndan daha heyecanlıydım.. hani schuminin yarıs içindeki bazı donemleri vardır ya.. akla hayale gelemz turlar atar :)... basın toplantısını izlerken televizyonu kırmak geldi içimden.. o lanet olası goruntuleri seyrederken.. yaa allahım inanamıorum ben hala yaa.. şimdi biz onu youtube den mi seyredecez.. arkadas muhabbetlerinde mi anıcazz.. asla canlı olarak seyredemicekmiyizz?? bu gunun gelecegini hiç dusunmemiştim. bu gunu yasıyacagmı hiç dusunmemiştim bitti!!
  • efsane bitti
  • 1995 yılından buyana aralıksız izlediğim bu sporda hakikaten yaptıklarını ele alacak olursak gelmiş geçmiş en iyi pilottu Michael Schumacher.
    Kısıtlı imkanlardan dolayı 80 li yılların sonunda sadece trt'deki olips motorsports programında verilen 3-5 dakikalık özet görüntüleri izlediğimde bu sporun çekici ortamına hayran olmuştum. Hatta izleyemediğim haftasonlarında mektup yazıp tekrar etmelerini rica etmiştim bir defasında Can Ünlü'den. 1994 Imola'da Ayrton Senna'nın kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra ingilizce dersinde ödev olarak yazmamız gereken bir denemede sporun öldürücü olabileceği konusuna değinmiştim çünkü hayranlık duyduğumuz bir kişilik gözlerimizin önünde ölmüştü.
    Senna'dan sonra herkes bu spora yeni birşeyler katabilecek bir pilotun olmadığını düşünüyordu belki, ama adaylar vardı tecrübeli olanlar Damon Hill, Jean Alesi ve yeni yetenekler; Senna'nın hayatını kaybettiği yarışı kazanan ve o seneyi şampiyon olarak tamamlayan f1 tarihinin en genç 2. şampiyonu Michael Schumacher. (F.Alonso nun 2005 deki şampiyonluğundan sonra şu an 3. sırada ve bu spordaki istatistiklerde 1. olamadığı ender konudan biridir)
    94 yılında kazandığı şampiyonluğu Senna'nın olmayışına bağlayanlar 95 yılında ikinci şampiyonluğu yaşayan M.Schumacher'e artık hakkını vermek zorunda kalıyordu (bu sene de olacağı gibi!!!).
    96 yılına gelindiğinde Schumi bir dahi olduğunu kanıtlamak istercesine o dönemlerde parlak sezonlar yaşamayan Ferrari'ye transfer oldu. Williams Renault ile yanyana getirildiğinde Ferrarinin gerçekten şansı yoktu çünkü Ferrari son iki senede sadece 1 yarış kazanabilmişti o da favori pilotların yarış dışı kaldığı 95 Canada GP siydi (Jean Alesi-Gerhard Berger). Ve Schumacher'in geldiği hemen belli olmuştu, ilk Ferrari sezonunda 5 yarış kazanmış, ancak şampiyonluğu Damon Hill e kaptırmıştı. Bir yıl sonra şampiyonluğu son yarışta tüm ibreler kendisini gösterirken Villeneuve'e teslim etti.
    98 yılına gelindiğinde 2 senede Ferrari büyük bir aşama kaydetmiş, Schumi - Ross Brawn - Jean Todt üçlüsü inanılmaz bir ivme yakalamıştı. Ancak 98 yılında başka bir takım daha vardı. Hatta 98 in gelişi 97 den belli olur gibi bir desek abes olmazdı McLaren Mercedes takımı hakkında. Lastik farkını da arkasına alan McLaren ve Hakkinen, Schumi nin şampiyonluğu belki garantileyebileceği Belçika GP sindeki hatasından kaynaklanan fırsatı değerlendirerek şampiyonluğu Schumi'nin elinden aldı. 99 yılında da araç ve lastik dezavantajına rağmen Hakkinen ile başabaş bir mücadele sergileyen Schumi İngiltere GP sinde hayranlarını korkutmuş pistlere kısa bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Şampiyonluk bu sefer de gelmemişti ancak Takımlar Şampiyonluğunu yıllar sonra Ferrariye kazandırmıştı tüm olmusuzluklara rağmen.
    Ve 2000 yılına gelindiğinde hala gelmeyen şampiyonluk Ferrari den ayrılacağı söylentilerini arttırmıştı ki Schumi kontratını 2004 e kadar uzattı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan sezonu Hakkinen'in önünde bitime 1 yarış kala Malezya'da ilan etti. Herkes hatırlayacaktır yarışın sonundaki sevinç gözyaşlarını ve kafalardaki kımızı perukları.
    Bu dönemle birlikte Ferrrari nin altın sezonu başlamış, Schumi ve diğer arkadaşları sonunda başarmıştı, 2002 de efsane bir takım haline gelmiş ve rekor puanla sezonu takım ve sürücüler şampiyonu olarak tamamlanışlardı. 2003 te ise, koltuğunu teslim edeceği Kimi Raikkonen ile başabaş bir mücadeleye girmiş ama yine zafer onun olmuştu. 2004 de gelmiş geçmiş en iyi f1 takımlarından bir olduklarını kanıtlamışlardı 16 yarışta 15 galibiyet ve rekor kırılan takımlar ve sürücüler klasmanı puanlarıydı.
    2005 ferrari için bir geçiş sezonu olarak hatırlanacaktır, yaşanan tüm olmusuzluklar Schumi nin artık emekliliğinin geldiğini bırakması gerektiğini destekleyenlerini cesaretlendirmişti. Ancak efsanevi şampiyonun söyleyeceği son bir söz vardı 2006 da.
    Evet bugün Schuminin dediği gibi Kanada GP sinden sonra Ferrari bu konuma geldi çalışarak. Ve yine zafer için %100 çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu sene kendimi 1 mayıs 94 deki gibi hissettim belkide ancak Schuminin üstü kapalı bir biçimde söylediği "Seneye Massa'nın yanında yer alacak pilotu önceden biliyordum ve onun içi çok mutluyum" benim şöyle anladığım "koltuğumu güvendiğim bir kişiye belki de yeni Schumi'lere teslim ediyorum" sözleri gerçekten Schumiye çok yakıştı.
    F1 sensizliğe çok zor alışacak Şampiyon!!!

• arkadaşlar öyle uzun sürdü ki ben yazmaya başladığımda post sayısı 9 du bittiğinde 16 olmuş. ama tüm bunları bir seferde yazdım. Benim için F1 neyse M.Schumacher tarihi oldur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mortallight

1995 yılından buyana aralıksız izlediğim bu sporda hakikaten yaptıklarını ele alacak olursak gelmiş geçmiş en iyi pilottu Michael Schumacher.
    Kısıtlı imkanlardan dolayı 80 li yılların sonunda sadece trt'deki olips motorsports programında verilen 3-5 dakikalık özet görüntüleri izlediğimde bu sporun çekici ortamına hayran olmuştum. Hatta izleyemediğim haftasonlarında mektup yazıp tekrar etmelerini rica etmiştim bir defasında Can Ünlü'den. 1994 Imola'da Ayrton Senna'nın kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra ingilizce dersinde ödev olarak yazmamız gereken bir denemede sporun öldürücü olabileceği konusuna değinmiştim çünkü hayranlık duyduğumuz bir kişilik gözlerimizin önünde ölmüştü.
    Senna'dan sonra herkes bu spora yeni birşeyler katabilecek bir pilotun olmadığını düşünüyordu belki, ama adaylar vardı tecrübeli olanlar Damon Hill, Jean Alesi ve yeni yetenekler; Senna'nın hayatını kaybettiği yarışı kazanan ve o seneyi şampiyon olarak tamamlayan f1 tarihinin en genç 2. şampiyonu Michael Schumacher. (F.Alonso nun 2005 deki şampiyonluğundan sonra şu an 3. sırada ve bu spordaki istatistiklerde 1. olamadığı ender konudan biridir)
    94 yılında kazandığı şampiyonluğu Senna'nın olmayışına bağlayanlar 95 yılında ikinci şampiyonluğu yaşayan M.Schumacher'e artık hakkını vermek zorunda kalıyordu (bu sene de olacağı gibi!!!).
    96 yılına gelindiğinde Schumi bir dahi olduğunu kanıtlamak istercesine o dönemlerde parlak sezonlar yaşamayan Ferrari'ye transfer oldu. Williams Renault ile yanyana getirildiğinde Ferrarinin gerçekten şansı yoktu çünkü Ferrari son iki senede sadece 1 yarış kazanabilmişti o da favori pilotların yarış dışı kaldığı 95 Canada GP siydi (Jean Alesi-Gerhard Berger). Ve Schumacher'in geldiği hemen belli olmuştu, ilk Ferrari sezonunda 5 yarış kazanmış, ancak şampiyonluğu Damon Hill e kaptırmıştı. Bir yıl sonra şampiyonluğu son yarışta tüm ibreler kendisini gösterirken Villeneuve'e teslim etti.
    98 yılına gelindiğinde 2 senede Ferrari büyük bir aşama kaydetmiş, Schumi - Ross Brawn - Jean Todt üçlüsü inanılmaz bir ivme yakalamıştı. Ancak 98 yılında başka bir takım daha vardı. Hatta 98 in gelişi 97 den belli olur gibi bir desek abes olmazdı McLaren Mercedes takımı hakkında. Lastik farkını da arkasına alan McLaren ve Hakkinen, Schumi nin şampiyonluğu belki garantileyebileceği Belçika GP sindeki hatasından kaynaklanan fırsatı değerlendirerek şampiyonluğu Schumi'nin elinden aldı. 99 yılında da araç ve lastik dezavantajına rağmen Hakkinen ile başabaş bir mücadele sergileyen Schumi İngiltere GP sinde hayranlarını korkutmuş pistlere kısa bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Şampiyonluk bu sefer de gelmemişti ancak Takımlar Şampiyonluğunu yıllar sonra Ferrariye kazandırmıştı tüm olmusuzluklara rağmen.
    Ve 2000 yılına gelindiğinde hala gelmeyen şampiyonluk Ferrari den ayrılacağı söylentilerini arttırmıştı ki Schumi kontratını 2004 e kadar uzattı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan sezonu Hakkinen'in önünde bitime 1 yarış kala Malezya'da ilan etti. Herkes hatırlayacaktır yarışın sonundaki sevinç gözyaşlarını ve kafalardaki kımızı perukları.
    Bu dönemle birlikte Ferrrari nin altın sezonu başlamış, Schumi ve diğer arkadaşları sonunda başarmıştı, 2002 de efsane bir takım haline gelmiş ve rekor puanla sezonu takım ve sürücüler şampiyonu olarak tamamlanışlardı. 2003 te ise, koltuğunu teslim edeceği Kimi Raikkonen ile başabaş bir mücadeleye girmiş ama yine zafer onun olmuştu. 2004 de gelmiş geçmiş en iyi f1 takımlarından bir olduklarını kanıtlamışlardı 16 yarışta 15 galibiyet ve rekor kırılan takımlar ve sürücüler klasmanı puanlarıydı.
    2005 ferrari için bir geçiş sezonu olarak hatırlanacaktır, yaşanan tüm olmusuzluklar Schumi nin artık emekliliğinin geldiğini bırakması gerektiğini destekleyenlerini cesaretlendirmişti. Ancak efsanevi şampiyonun söyleyeceği son bir söz vardı 2006 da.
    Evet bugün Schuminin dediği gibi Kanada GP sinden sonra Ferrari bu konuma geldi çalışarak. Ve yine zafer için %100 çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu sene kendimi 1 mayıs 94 deki gibi hissettim belkide ancak Schuminin üstü kapalı bir biçimde söylediği "Seneye Massa'nın yanında yer alacak pilotu önceden biliyordum ve onun içi çok mutluyum" benim şöyle anladığım "koltuğumu güvendiğim bir kişiye belki de yeni Schumi'lere teslim ediyorum" sözleri gerçekten Schumiye çok yakıştı.
    F1 sensizliğe çok zor alışacak Şampiyon!!!

çok güzel bir yazı dostum

• Arkadaslar... su basarılara istatistiklere bi bakın... bir daha F1 yarıs tarihi boyunca belki 100 belki 200 yıl icinde kimse bu basarıları yakalayamıcak...
    EFSANESIN SCHUMI....

Career Records:

Most race wins: 90 (previous record beaten in 2001)
    Most race wins with one team: 71
    Most podium finishes: 153
    Most second place finishes: 43
    Most points finishes: 188
    Most pole positions: 68
    Most fastest laps: 75
    Most race wins from pole position: 40
    Most "clean-sweeps" (pole position, race win, and fastest lap): 22
    Most championship points: 1,354

Güle güle şampiyon

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.