Şimdi Ara

Güle güle şampiyon (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam
    mika hakkinen in bırakışından sonra büyük bir haz kaybına uğramıştım ama montoya ların raikkonen lerin coulthardların yavaş araçları ile schmacher i geçiş hamleleri mika hakkinen in f1 den ayrılışını bir nevi unutturmuştu bana.

Puhahahaha.

Challenger puahaha az kaçar

ve son olarak böyle saçma bi yorum yapan kişiliğe

Güle güle şampiyon
    o zaten sizin gibilere gereken cevabı verdi hoşçakal Schumi seni unutmayacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***T-MAC*** -- 16 Eylül 2006; 21:58:52 >

• keşke bir sene daha kalsaydı ama inşallah şampiyon olarak bırakır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

Challenger puahaha az kaçar

ve son olarak böyle saçma bi yorum yapan kişiliğe

sayın ***T-MAC***

cok degıl 2003 sezonunda (artık sevmesemde) kımı sızın efsanenızı son yarısa kadar sampıyonluk ıcın zorlamadımı
    ustelık MP4-18A cıkmamasına ragmen ustelık modıfıye edılmıs mp4-17 ıle

juan ılk yılı 2001 de motor ve sası sorunları dısında hıcmı gecmedı sumı yı

bıde yorum yapan sahıs f1 ı senden daha fazla bıldıgı bır gercekkı sumı nın hıc kaybetmedıgını her zaman zırvede oldugunu dusunuyorsun

bence sumı ıle sende F1 ı ızlemeyı bırak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 17 Eylül 2006; 23:49:04 >

• @mmx 166 bence imzanı değiştir.artık frank williams ın yaptığı araçlardan kimse şampiyon olamaz.

Ferrari ve Michael sadece F2003-GA ile sezonu domine edemediler.Ama bence 2000-01-02-04 ü çok güzel domine ettiler.
    Müthiş Gp ler izledik onlardan.
    hatırlayanınız varsa michael in avusturya da pit alanında iken benzin bölümünden alevler yükselmişti(yıl herhalde 02 yada 03 dü).ona rağmen 1-2 olmuşlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 18 Eylül 2006; 0:10:15 >
  • Üstüme vazife değil ama cevap verme ihtiyacı duydum.

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166
    sayın ***T-MAC***

cok degıl 2003 sezonunda (artık sevmesemde) kımı sızın efsanenızı son yarısa kadar sampıyonluk ıcın zorlamadımı
    ustelık MP4-18A cıkmamasına ragmen ustelık modıfıye edılmıs mp4-17 ıle

2003' te şampiyonluk 1 önceki yarışta belli olmuştu diye hatırlıyorum. Yanlış biliyorsam uyarın.

quote:

juan ılk yılı 2001 de motor ve sası sorunları dısında hıcmı gecmedı sumı yı

JPM' nin yaşadığı sorunlar sadece teknik değildi. Kendi istikrarsızlığı en büyük sorunuydu. Eğer birisini pist dışına zorlarsanız (Brezilya' daki gibi) geçebilirsiniz.

quote:

bıde yorum yapan sahıs f1 ı senden daha fazla bıldıgı bır gercekkı sumı nın hıc kaybetmedıgını her zaman zırvede oldugunu dusunuyorsun

sadrazzam' a yönelik söylemiyorum ama F1 hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak her zaman doğru ve gerçekçi yorumlar yaptığını göstermez (Örneğin Martin Brundell, Alan Henry). Orada sadrazzam' ın olaya mizahi yaklaştığını düşünerek "puahahaha" yazdım. Kaldı ki o beni az çok bilir, ben de onu. Bu nedenle "puahahaha" ile ne ifade etmek istediğimi anlamıştır diye düşünüyorum.

Ancak malesef böyle polemikler oluşabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro
    @mmx 166 bence imzanı değiştir.artık frank williams ın yaptığı araçlardan kimse şampiyon olamaz.

O söz bu döneme ait bir söz değil. 1992 - 1997 yılları arasında o adamın araçlarına binen hemen herkes şampiyon oldu (David Coulthard ve Ayrton Senna hariç)

quote:

Ferrari ve Michael sadece F2003-GA ile sezonu domine edemediler.Ama bence 2000-01-02-04 ü çok güzel domine ettiler.

2000 ve 2001 yıllarında herhangi bir dominasyon söz konusu değil. Özellikle 2000' de çok çekişmeli bir sezon izlemiştik. 2001' de Mika Hakkinen' in ve McLaren' in formdan düşmesi, Hakkinen' in Coulthard' a oranla kötü bir performans gösterip geride kalması, Coulthard' ın ve Juan Pablo Montoya' nın istikrarlı olmayışı nedeniyle fark açıldı. Ama bir dominasyon yoktu.

• Michael 2000 sezonu : 17/9
    Michael 2001 sezonu: 17/9
    Michael 2002 sezonu: 17/11
    Michael 2003 sezonu: 16/6
    Michael 2004 sezonu: 18/13

00-01 üstündü,02-04 de domino etti,03 de baktı zevk almadı biraz tempoyu düşürüp gene şampiyon oldu
  • quote:

03 de baktı zevk almadı biraz tempoyu düşürüp gene şampiyon oldu

Aferin sana, etusch' a benzemeye başlıyorsun.
  • ya yok Challenger hocam lafım sana degıl
    sadece ınadına sankı her zaman ustte en zırvede ımıs gıbı lanse edılmesı
    yanı efsanelerı yenıldıgı donemler var kı bunlardan bagzılarını orada yazdım

sevgılı Hirotaro
    o ımza aslında Challenger ın da dedıgı gıbı 1992 - 1997 yıllarda performansa gore soylenmıs ama benım anlatmak ıstedıgım su ıdı ben orada aynı Redstar ın dusuncesı gıbı oncelıkle takım vede otomobıl sonra pılot once takım basarısı daha sonra pılot sampıyonlugu gercek bır takım taraftarı pılot a baglı kalmaz bunu vurgulamak ıstedım
  • nie ki hocam etusch dedin şimdi yaa

ben 00-01-02-04 de domine ettiler ifademin altında yatan sebep(özellikle 00-01) için kontrolü elden bırakmadılar.
    ama neredeyse 2003 de bu kontrolü elden kaçırmışlardı ki,rubens ve michael in performansları sayesinde 03 ü şampiyon tamamladılar.yüreğimi ağzıma getirdiklerimi yarışlar oldu.
    neticede çok güzel sezonlardı.ama artık MİCHAEL yok

quote:

quote:

03 de baktı zevk almadı biraz tempoyu düşürüp gene şampiyon oldu

Aferin sana, etusch' a benzemeye başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 18 Eylül 2006; 0:49:28 >

• quote:

ya yok Challenger hocam lafım sana degıl
    sadece ınadına sankı her zaman ustte en zırvede ımıs gıbı lanse edılmesı
    yanı efsanelerı yenıldıgı donemler var kı bunlardan bagzılarını orada yazdım

Aslında pek de yanlış değil. Çünkü:
    1992 - İlk tam sezon ve şampiyona 3.' sü
    1993 - 4.
    1994 - Şampiyon
    1995 - Şampiyon
    1996 - 3.
    1997 - 2. (Son yarışa kadar şampiyon adayı)
    1998 - 2. (Son yarışa kadar şampiyon adayı)
    1999 - 5. (Sakatlık nedeniyle 7 yarışa katılamadı)
    2000 - Şampiyon
    2001 - Şampiyon
    2002 - Şampiyon
    2003 - Şampiyon
    2004 - Şampiyon
    2005 - 3.
    2006 - Şampiyonluk adayı ve sezon tamamlanmadı.

Yani görüldüğü üzere şampiyonadaki en kötü derecesi 5.' lik ve bunun nedeni de sakatlığı. 1992, 1993, 1996 ve 2005 yıllarında şampiyona için güçlü bir pakete sahip olamadığı için zirve yarışından uzakta. Ancak buna rağmen sadece 1 kez ilk 3' e girememiş.

Geçirdiği 15 tam sezonda (sakatlığı olanı da dahil edersek) 11 kez şampiyonluk mücadelesi vermiş. Şampiyonluk yarışına girdiği Damon Hill, Jacques Villeneuve, Mika Hakkinen ve (tam bir çekişme olamasa da) Juan Pablo Montoya artık F1 pistlerinde değilken O devam etmiş ve halen şampiyonluk için yarışıyor. Bu da onun "her zaman zirvede" olduğu savını destekler nitelikte.

15' te 11 bile böyle bir iddiada bulunmak için yeterli.

• quote:

nie ki hocam etusch dedin şimdi yaa

Alıntı yaptığım cümle yeterli bir neden.
  • quote:

2003' te şampiyonluk 1 önceki yarışta belli olmuştu diye hatırlıyorum. Yanlış biliyorsam uyarın.

son yarış Suzuka'ya girmeden önce şumi 9 puan farkla öndeydi.. şumi'ye 1 puan yetiyordu çünkü puan eşitliği durumunda daha fazla yarış kazandığı için şampiyon olacaktı.. yarışı kimi 2., şumi 8. bitirdi ve şumi 2 puan farkla şampiyon olmuştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22
    son yarış Suzuka'ya girmeden önce şumi 9 puan farkla öndeydi.. şumi'ye 1 puan yetiyordu çünkü puan eşitliği durumunda daha fazla yarış kazandığı için şampiyon olacaktı.. yarışı kimi 2., şumi 8. bitirdi ve şumi 2 puan farkla şampiyon olmuştu

Teşekkür ederim. Sanırım 9 puan fark hafızamda bir yarış önceden şampiyonluğu garantileme gibi bir düşünce oluşturmuş.
  • rica ederim
    2003 benim için en zevkli sezonlardan biri olmuştu.. son 2 yarışa kadar kimi, şumi ve montoya'nın şampiyonluk için harika çekişmesi, kimi'nin yetersiz bir araca rağmen gösterdiği müthiş performans(ki bunu takım arkadaşı yılların tecrübesi coulthard'a yaptığı 40 puanlık farktan daha iyi anlıyoruz: 91-51), renault ve genç alonso'nun yükselişi, schumacher kardeşlerin annelerinin 1 gün önce vefat etmesine rağmen çıkıp san marino yarışında 1. ve 4. olması gibi unutulmaz anlarla dolu bir sezondu
  • quote:

schumacher kardeşlerin annelerinin 1 gün önce vefat etmesine rağmen çıkıp san marino yarışında 1. ve 4. olması gibi unutulmaz anlarla dolu bir sezondu

Yarışın başında Ralf ve Michael' ın 1.' lik sert çekişmesi gözlerimin yaşarmasına neden olmuştu. Ralf' i ilk defa o kadar agresif görmüştüm. Ama Ralf abisine geçildikten sonra geride kaldı.
  • japonya gp sinde 8.nci olma sebebi de sıralama turlarında yağmurun yağması,ve ondan önce çıkan pilotların yağmura yakalanmaması,michaeli gridde arkalara itti.
    quote:

quote:

Teşekkür ederim. Sanırım 9 puan fark hafızamda bir yarış önceden şampiyonluğu garantileme gibi bir düşünce oluşturmuş.

• quote:

japonya gp sinde 8.nci olma sebebi de sıralama turlarında yağmurun yağması,ve ondan önce çıkan pilotların yağmura yakalanmaması,michaeli gridde arkalara itti.

evet o yarışı ve sıralama turlarını hatırlıyorum, adam ilk sıralama turunda birinci olmuştu ve bunun diyetini yağmur ve arka sırlarla ödedi. Ne şanssın bir gün Schumi için.
  • quote:

Yarışın başında Ralf ve Michael' ın 1.' lik sert çekişmesi gözlerimin yaşarmasına neden olmuştu. Ralf' i ilk defa o kadar agresif görmüştüm. Ama Ralf abisine geçildikten sonra geride kaldı.

evet challenger gerçekten duygusal bir andı.
    2003 sezonunda en unutamadığım an nurburgring te 23 üncü turda raikkonen ralf schumacher in 11.2 saniye farkla önünde liderken motorunun yanması sonucu yarış dışı kalmsası idi.Bu olaydan sonra norbert haug un telsizden ettiği küfürler ve mclaren mercedes in bir bakıma şampiyonluğu kaybetmesi durumun mclaren mercedes açısından ne kadar acı olduğunu ortaya koyuyordu.

bu arada challenger 2003 te son yarışın son turuna kadar şampiyonluk çekişmesi devam etti.suzuka dan önce schumacher raikkonen in 9 puan önündeydi.
    suzuka yarışının 32 inci turunda yarış öyle bir hale geldi ki schumacher 13 üncü giderken raikkonen 1 inci gidiyordu.yani o yarışta bile herşey olabilirdi.sonuç olarak raikkonen yarışı 2 nci schumacher de 8 inci bitirdi

ama ilginç bir sezondur 2003 daha önce gerekli yorumları yapmıştık 2003 yılı için

• quote:

bence sumı ıle sende F1 ı ızlemeyı bırak

sana mı soracam f1 i izleyip izlemeyeceğimi şu sıralar zor nete girebiliyorum ondan yeni gördüm Challenger
    yeterince iyi bir cevap vermiş senin gibilerin iyi bir lafı vardır ya sana onu söylüyorum hatice değil netice önemlidir gerçi schumi haticeninde neticeninde iyi olduğunu gösterdi o zaman mclaren şampiyon olsaydı 1-2 kez montoya geçti diye şampiyon olcaklar ve de sizde bayram yapacaksanız olsun mclaren şampiyon

hiç kimse son kez söylüyorum hiç kimse Schumi nin yaptıkları azmış gibi gösterip 1-2 yarıştan alıntı yapmasın biz Ferrari ve Schumi severler öyle bi olaya kalkışsak topic kilitlenir arkadaşım

ha ona bakarsan hakkinenin fırtına gibi estiği yıllarda Schumi nasıl ferrariyi şampiyon yaptı o arabasıyla binbir zorlukla sen buna cevap ver montoya geçti diyeyle gemi yürüse ohoooo hade eyw sana

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.