Şimdi Ara

Güle güle şampiyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

quote:

Orjinalden alıntı: mortallight

1995 yılından buyana aralıksız izlediğim bu sporda hakikaten yaptıklarını ele alacak olursak gelmiş geçmiş en iyi pilottu Michael Schumacher.
    Kısıtlı imkanlardan dolayı 80 li yılların sonunda sadece trt'deki olips motorsports programında verilen 3-5 dakikalık özet görüntüleri izlediğimde bu sporun çekici ortamına hayran olmuştum. Hatta izleyemediğim haftasonlarında mektup yazıp tekrar etmelerini rica etmiştim bir defasında Can Ünlü'den. 1994 Imola'da Ayrton Senna'nın kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra ingilizce dersinde ödev olarak yazmamız gereken bir denemede sporun öldürücü olabileceği konusuna değinmiştim çünkü hayranlık duyduğumuz bir kişilik gözlerimizin önünde ölmüştü.
    Senna'dan sonra herkes bu spora yeni birşeyler katabilecek bir pilotun olmadığını düşünüyordu belki, ama adaylar vardı tecrübeli olanlar Damon Hill, Jean Alesi ve yeni yetenekler; Senna'nın hayatını kaybettiği yarışı kazanan ve o seneyi şampiyon olarak tamamlayan f1 tarihinin en genç 2. şampiyonu Michael Schumacher. (F.Alonso nun 2005 deki şampiyonluğundan sonra şu an 3. sırada ve bu spordaki istatistiklerde 1. olamadığı ender konudan biridir)
    94 yılında kazandığı şampiyonluğu Senna'nın olmayışına bağlayanlar 95 yılında ikinci şampiyonluğu yaşayan M.Schumacher'e artık hakkını vermek zorunda kalıyordu (bu sene de olacağı gibi!!!).
    96 yılına gelindiğinde Schumi bir dahi olduğunu kanıtlamak istercesine o dönemlerde parlak sezonlar yaşamayan Ferrari'ye transfer oldu. Williams Renault ile yanyana getirildiğinde Ferrarinin gerçekten şansı yoktu çünkü Ferrari son iki senede sadece 1 yarış kazanabilmişti o da favori pilotların yarış dışı kaldığı 95 Canada GP siydi (Jean Alesi-Gerhard Berger). Ve Schumacher'in geldiği hemen belli olmuştu, ilk Ferrari sezonunda 5 yarış kazanmış, ancak şampiyonluğu Damon Hill e kaptırmıştı. Bir yıl sonra şampiyonluğu son yarışta tüm ibreler kendisini gösterirken Villeneuve'e teslim etti.
    98 yılına gelindiğinde 2 senede Ferrari büyük bir aşama kaydetmiş, Schumi - Ross Brawn - Jean Todt üçlüsü inanılmaz bir ivme yakalamıştı. Ancak 98 yılında başka bir takım daha vardı. Hatta 98 in gelişi 97 den belli olur gibi bir desek abes olmazdı McLaren Mercedes takımı hakkında. Lastik farkını da arkasına alan McLaren ve Hakkinen, Schumi nin şampiyonluğu belki garantileyebileceği Belçika GP sindeki hatasından kaynaklanan fırsatı değerlendirerek şampiyonluğu Schumi'nin elinden aldı. 99 yılında da araç ve lastik dezavantajına rağmen Hakkinen ile başabaş bir mücadele sergileyen Schumi İngiltere GP sinde hayranlarını korkutmuş pistlere kısa bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Şampiyonluk bu sefer de gelmemişti ancak Takımlar Şampiyonluğunu yıllar sonra Ferrariye kazandırmıştı tüm olmusuzluklara rağmen.
    Ve 2000 yılına gelindiğinde hala gelmeyen şampiyonluk Ferrari den ayrılacağı söylentilerini arttırmıştı ki Schumi kontratını 2004 e kadar uzattı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan sezonu Hakkinen'in önünde bitime 1 yarış kala Malezya'da ilan etti. Herkes hatırlayacaktır yarışın sonundaki sevinç gözyaşlarını ve kafalardaki kımızı perukları.
    Bu dönemle birlikte Ferrrari nin altın sezonu başlamış, Schumi ve diğer arkadaşları sonunda başarmıştı, 2002 de efsane bir takım haline gelmiş ve rekor puanla sezonu takım ve sürücüler şampiyonu olarak tamamlanışlardı. 2003 te ise, koltuğunu teslim edeceği Kimi Raikkonen ile başabaş bir mücadeleye girmiş ama yine zafer onun olmuştu. 2004 de gelmiş geçmiş en iyi f1 takımlarından bir olduklarını kanıtlamışlardı 16 yarışta 15 galibiyet ve rekor kırılan takımlar ve sürücüler klasmanı puanlarıydı.
    2005 ferrari için bir geçiş sezonu olarak hatırlanacaktır, yaşanan tüm olmusuzluklar Schumi nin artık emekliliğinin geldiğini bırakması gerektiğini destekleyenlerini cesaretlendirmişti. Ancak efsanevi şampiyonun söyleyeceği son bir söz vardı 2006 da.
    Evet bugün Schuminin dediği gibi Kanada GP sinden sonra Ferrari bu konuma geldi çalışarak. Ve yine zafer için %100 çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu sene kendimi 1 mayıs 94 deki gibi hissettim belkide ancak Schuminin üstü kapalı bir biçimde söylediği "Seneye Massa'nın yanında yer alacak pilotu önceden biliyordum ve onun içi çok mutluyum" benim şöyle anladığım "koltuğumu güvendiğim bir kişiye belki de yeni Schumi'lere teslim ediyorum" sözleri gerçekten Schumiye çok yakıştı.
    F1 sensizliğe çok zor alışacak Şampiyon!!!

çok güzel bir yazı dostum

teşekkürler T-MAC dostum. İçimden geçenleri direk yazdım hatta kelime yanlışlarını bir editlemedim. Çoğumuzun bildiği ve hissettikleri bunlar diye düşünüyorum.

• quote:

Müthiş bir çekişmeye sahne olan sezonu Hakkinen'in önünde bitime 1 yarış kala Malezya'da ilan etti. Herkes hatırlayacaktır yarışın sonundaki sevinç gözyaşlarını ve kafalardaki kımızı perukları.
    hocam emın ol o anda sumı den fazla aglamısımdır
    ondan sonrada markalar gıdınce kendımı daglara-taslara vurdum off of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 10 Eylül 2006; 20:04:15 >
  • shumi anlatılmaz o adam izlenir
    herşeyiyle izlenir;sürüş stili,sıcakkanlılığı,efendiliği,etrafına olan saygısı kelimeler yetmez onu anlatmaya
    shumi ben f1i izlemeye başladığımdan beri hep en nefret ettiğim takımda yarıştı
    kimi zaman ondanda nefret ettim,kimi zaman onu gıcık ve itici buldum ama zamanla onu sevdim her ne kadar rakipte olsa
    o bir şampiyon,hatta şampiyonlar şampiyonu formula 1 in efsane adamı
    kim bilir belki bi pilot çıkar onun bütün rekorlarını alt üst eder ama şu an için o zirvede ve yerinide kolay kolay bırakmayacak
    umarım bu sezonu şampiyon olarak tamamlar
    ben onun kısa bir süre dinlenip su an jean todt veya ross brawn'ın durdugu mevki ile f1 e geri döneceğine eminim,ne formula 1 onu bırakabilir ne de o formula 1 i
  • Agassi'den sonra Schumacher'ede elveda.Aynı zamanlarda iki buruk acı:(

F1' i izlemeye başlamadan önce bazı arabalarda M.Schumacher Benetton Renault F1 World champion etiketi gördüğümde kim bu schumacher derdim. star da formula özetlerini izleyerek tanıdım kendisini. Cine 5 in yarışları canlı yayınlamasıyla beraber dahada tanıma fırsatım oldu ve Schumacher hayranlığı başladı.

önce damon hill sonra jacques villeneuve ve daha sonra hakkinenle geçen mücadeleci yıllardan sonra yeter artık gelsin şampiyonluk diyordum. Ve nihayet şampiyonluk geldi. En az Schumi kadar sevinmişimdir.Sonraki yıllar rekorlarla geçen şampiyonluklarla dolu anlar. Her galibiyetten sonra hala ilk yarış kazandığı zamanlardaki heyacanı ve sevinci hiç kaybolmamış,yarış aşkı bitmemiş bir pilot. Yarış kazanmayı unutmuş Ferrari'yi ekiple birlikte en üst zirvelere çıkardı.

Yeni sezonda schumi'siz F1 nasıl olur bilemiyoum ama alışması zor olacak. son yarışları izledikten sonra bir sonraki sezon Schumiyi görememek oldukça kötü:( kalan yarışlarda yeterli puanları alıp şampiyon olarak veda etmesi tek dileğimiz. Yaşattığın başarılar,zaferler,rekorlar,şampiyonluklar için çok teşekkürler Schumacher.Elveda efsane

EFSANELER ASLA UNUTULMAZ

Güle güle şampiyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 10 Eylül 2006; 20:51:15 >

• acaba shumi formula 1 i bırakmaya karar verdiği an neler düşünüyordu
  • quote:

1995 yılından buyana aralıksız izlediğim bu sporda hakikaten yaptıklarını ele alacak olursak gelmiş geçmiş en iyi pilottu Michael Schumacher.
    Kısıtlı imkanlardan dolayı 80 li yılların sonunda sadece trt'deki olips motorsports programında verilen 3-5 dakikalık özet görüntüleri izlediğimde bu sporun çekici ortamına hayran olmuştum. Hatta izleyemediğim haftasonlarında mektup yazıp tekrar etmelerini rica etmiştim bir defasında Can Ünlü'den. 1994 Imola'da Ayrton Senna'nın kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra ingilizce dersinde ödev olarak yazmamız gereken bir denemede sporun öldürücü olabileceği konusuna değinmiştim çünkü hayranlık duyduğumuz bir kişilik gözlerimizin önünde ölmüştü.
    Senna'dan sonra herkes bu spora yeni birşeyler katabilecek bir pilotun olmadığını düşünüyordu belki, ama adaylar vardı tecrübeli olanlar Damon Hill, Jean Alesi ve yeni yetenekler; Senna'nın hayatını kaybettiği yarışı kazanan ve o seneyi şampiyon olarak tamamlayan f1 tarihinin en genç 2. şampiyonu Michael Schumacher. (F.Alonso nun 2005 deki şampiyonluğundan sonra şu an 3. sırada ve bu spordaki istatistiklerde 1. olamadığı ender konudan biridir)
    94 yılında kazandığı şampiyonluğu Senna'nın olmayışına bağlayanlar 95 yılında ikinci şampiyonluğu yaşayan M.Schumacher'e artık hakkını vermek zorunda kalıyordu (bu sene de olacağı gibi!!!).
    96 yılına gelindiğinde Schumi bir dahi olduğunu kanıtlamak istercesine o dönemlerde parlak sezonlar yaşamayan Ferrari'ye transfer oldu. Williams Renault ile yanyana getirildiğinde Ferrarinin gerçekten şansı yoktu çünkü Ferrari son iki senede sadece 1 yarış kazanabilmişti o da favori pilotların yarış dışı kaldığı 95 Canada GP siydi (Jean Alesi-Gerhard Berger). Ve Schumacher'in geldiği hemen belli olmuştu, ilk Ferrari sezonunda 5 yarış kazanmış, ancak şampiyonluğu Damon Hill e kaptırmıştı. Bir yıl sonra şampiyonluğu son yarışta tüm ibreler kendisini gösterirken Villeneuve'e teslim etti.
    98 yılına gelindiğinde 2 senede Ferrari büyük bir aşama kaydetmiş, Schumi - Ross Brawn - Jean Todt üçlüsü inanılmaz bir ivme yakalamıştı. Ancak 98 yılında başka bir takım daha vardı. Hatta 98 in gelişi 97 den belli olur gibi bir desek abes olmazdı McLaren Mercedes takımı hakkında. Lastik farkını da arkasına alan McLaren ve Hakkinen, Schumi nin şampiyonluğu belki garantileyebileceği Belçika GP sindeki hatasından kaynaklanan fırsatı değerlendirerek şampiyonluğu Schumi'nin elinden aldı. 99 yılında da araç ve lastik dezavantajına rağmen Hakkinen ile başabaş bir mücadele sergileyen Schumi İngiltere GP sinde hayranlarını korkutmuş pistlere kısa bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Şampiyonluk bu sefer de gelmemişti ancak Takımlar Şampiyonluğunu yıllar sonra Ferrariye kazandırmıştı tüm olmusuzluklara rağmen.
    Ve 2000 yılına gelindiğinde hala gelmeyen şampiyonluk Ferrari den ayrılacağı söylentilerini arttırmıştı ki Schumi kontratını 2004 e kadar uzattı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan sezonu Hakkinen'in önünde bitime 1 yarış kala Malezya'da ilan etti. Herkes hatırlayacaktır yarışın sonundaki sevinç gözyaşlarını ve kafalardaki kımızı perukları.
    Bu dönemle birlikte Ferrrari nin altın sezonu başlamış, Schumi ve diğer arkadaşları sonunda başarmıştı, 2002 de efsane bir takım haline gelmiş ve rekor puanla sezonu takım ve sürücüler şampiyonu olarak tamamlanışlardı. 2003 te ise, koltuğunu teslim edeceği Kimi Raikkonen ile başabaş bir mücadeleye girmiş ama yine zafer onun olmuştu. 2004 de gelmiş geçmiş en iyi f1 takımlarından bir olduklarını kanıtlamışlardı 16 yarışta 15 galibiyet ve rekor kırılan takımlar ve sürücüler klasmanı puanlarıydı.
    2005 ferrari için bir geçiş sezonu olarak hatırlanacaktır, yaşanan tüm olmusuzluklar Schumi nin artık emekliliğinin geldiğini bırakması gerektiğini destekleyenlerini cesaretlendirmişti. Ancak efsanevi şampiyonun söyleyeceği son bir söz vardı 2006 da.
    Evet bugün Schuminin dediği gibi Kanada GP sinden sonra Ferrari bu konuma geldi çalışarak. Ve yine zafer için %100 çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu sene kendimi 1 mayıs 94 deki gibi hissettim belkide ancak Schuminin üstü kapalı bir biçimde söylediği "Seneye Massa'nın yanında yer alacak pilotu önceden biliyordum ve onun içi çok mutluyum" benim şöyle anladığım "koltuğumu güvendiğim bir kişiye belki de yeni Schumi'lere teslim ediyorum" sözleri gerçekten Schumiye çok yakıştı.

çok güzel olmuş. ben sırf össye hazırlanma muhabbetine annemin yasak koyması sonucu evden kaçtığımı bilirim. neden mi f1 e olan aşkım yüzünden. ve schumi ye olan sevgimdn. tv çekmiyor die 10 km yol yürüdüğümü , kız arkadaşımdan ayrılma pahasına buluşmalarıma yarış var die gitmememi , yarış var die hftasonları tv ile birlikte yatıp kalktığımı .......... bunun gibi birçok şeyi yapmamı ve bu f1 aşkımı yaşatan adam bgn emekli olcağını açıklarken kalbiöe resmen bir hançer saplandı ve gözümden yaş eksik olmadı. inanamadım. o an sanki schumi emekli olmuyordu ve f1 in bu sezondan sonra yapılmıcağı söleniordu. sizi bilmiorum ama beni byk bir boşluğa itecek önümüzdeki sezonda schuminin olmaması

• ona hayran olmamak elde mi @MeTaLiTY,çok üzgünüm,basın toplantısında gözyaşlarımı çok zor tuttum,yine de 2-3 damla aktı.o bir efsane,
    DEDİĞİN GİBİ O BİR EFSANE,HEMDE ADINI ALTIN HARFLERLE DEĞİL;ELMAS HARFLERLE YAZDIRDI
    quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

Agassi'den sonra Schumacher'ede elveda.Aynı zamanlarda iki buruk acı:(

F1' i izlemeye başlamadan önce bazı arabalarda M.Schumacher Benetton Renault F1 World champion etiketi gördüğümde kim bu schumacher derdim. star da formula özetlerini izleyerek tanıdım kendisini. Cine 5 in yarışları canlı yayınlamasıyla beraber dahada tanıma fırsatım oldu ve Schumacher hayranlığı başladı.

önce damon hill sonra jacques villeneuve ve daha sonra hakkinenle geçen mücadeleci yıllardan sonra yeter artık gelsin şampiyonluk diyordum. Ve nihayet şampiyonluk geldi. En az Schumi kadar sevinmişimdir.Sonraki yıllar rekorlarla geçen şampiyonluklarla dolu anlar. Her galibiyetten sonra hala ilk yarış kazandığı zamanlardaki heyacanı ve sevinci hiç kaybolmamış,yarış aşkı bitmemiş bir pilot. Yarış kazanmayı unutmuş Ferrari'yi ekiple birlikte en üst zirvelere çıkardı.

Yeni sezonda schumi'siz F1 nasıl olur bilemiyoum ama alışması zor olacak. son yarışları izledikten sonra bir sonraki sezon Schumiyi görememek oldukça kötü:( kalan yarışlarda yeterli puanları alıp şampiyon olarak veda etmesi tek dileğimiz. Yaşattığın başarılar,zaferler,rekorlar,şampiyonluklar için çok teşekkürler Schumacher.Elveda efsane

EFSANELER ASLA UNUTULMAZ

Güle güle şampiyon

• ilk yarıs seyretmeye basladığım zaman senna yı cok sevmiştim bu yüzden olsa gerek schumi ye hiç ısınamadım ama su bir gercek ki o artık bir efsane ve kariyerinin zirvesinde bırakarak cok güzel bir karar verdi. F1 önemli birini kaybediyor arkadaslar umarım bundan sonrada eskisi kadar zevkli olur yarıslar
  • Şumiyi pek sevmem ama basın toplantısında okadar güzel konuştuki gözlerim doldu.Bence şumi tam zamanında bırakıyor formula1 i. Bir mclaren cı olarak kimi nin ferrariye gitmesine belkide benim kadar sevinen olmamıştır. Seneye renodan bir şampiyon çıkacağına hiç mi hiç şans vermiyorum.Yarış mclaren ile ferrari arasında geçecek.Mclaren da özellikle son 7 sezondur hiçbir zaman sezonun tamamında istikrar sağlamış değil.Bence bi aksilik olmazsa Kimi için 2007 sezonu muhteşem geçecek.
  • NİÇİN BIRAKTI MİCHAEL ANLAMADIM.BIRAKMAMALIYDI:BEN KİMİ İLE MİCHAEL'İN AYNI TAKIMDA YARIŞMASINI İSTİYORDUM.BUNDAN DA MAHRUM KALDIK

MİCHAEL senin boşluğun ASLA ve ASLA DOLMAYACAK.
  • ilk duyduğumda önce şaşırdım.bırakmaz 2007 yide geçirir dedim ama acı haberi gördüm inanılmaz bir boşalma yaşadım 2000 senesinde kırmızı bir adam f1 diye bir sporda 3 yarış üst üste yarış kazandı diye okudum sonra onu izledim o grilerle girdiği inanılmaz ve hızlı rekabete hayran kaldım 2000 spada hakkinen son 4 turda geçti diye 10 dakika boyunca ağladım monzada kazandığında sevinçten koltuğu çatlattım şampiyon olduğunda o kupa kaldırırken bende cam tabağı havaya kaldırdım 2001 de onun efsane olacağını 48 sene sonra şampiyon olacağına yüreğimle inandım o sevinç zıplayışı yaparken bende ona eşlik ettim işte onunla aramda böyle bir bağ vardı F1 i bana o sevdirdi onun mertebesinde olan birine benim söyleyeceğim sözler çok değersiz kalır şimdi gidiyor ve tam zirvede biraz stewart misali bırakıyor bu sezon şampiyon olamasada 24 puanlık koskoca bir farkı bu seviyeye indirmesi bile onun kalitesini kanıtlıyor

GÜLE GÜLE EFSANE F1 VE BEN SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoneix TUR -- 10 Eylül 2006; 23:37:36 >

• basın toplantısından yaptığı konuşma çok dokunaklıydı
    özellikle massa ve kimi için söylediği şeyler çok güzeldi,shumi kalitesini yine gösterdi
    sezonun son yarışında shuminin göz yaşlarına tanık olucaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 10 Eylül 2006; 23:52:42 >
  • Konuyu açarken aklım bayaa karışık olduğu için, bir yandan üzülmüş olmanın da etkisiyle fazla bişii ekleyemedim. En başından beri koyu mclarenci ve hakkinen ve sonra da kimi taraftarı olmama rağmen schumi gibi bir değerin f1 den ayrılıyor olmasına hayli üzüldüm. Kimi zaman ondan nefret ettiğim de oldu ama ne olursa olsun gerçek bir rakip ve gerçek bir yetenek olduğu için takdir duygusu ona duyduğum nefreti her zaman bastırdı. Neden benim favorilerim bu kadar iyi bir performansı bu kadar uzun süre gösteremiyor diye kimi zaman da çatlayacak kadar sinirlendim. 2004 te tek adam olup adeta f1 in cılkını çıkarttığını bile düşünmüştüm Alonso biraz öne çıkınca dedim: Hah işte kimi ve bu sürücü nihayet schumi nin saltanatına sekte vuracak diye sevinmiştim bile. Ama Alonsonun özellikle nürnburgring de kimin nin uğradığı aksiliğin ardından sergilediği insanüstü pozlar bir anda ona son derece koyu bir neftet duymama yetti de arttı. Benzer bi durumda hakkinen ve schumi arasında olmuştu ve schuminin bu durumdaki sözlerini ve davranışını hatırlatmaya gerek duymuyorum bilen bilir. İşte o gün aklıma geldikçe schumiye olan olumsuz duygularım daha mutedil oldu ve hakkını teslim etmenin gerektiğini anladım. Şimdi Kimi ferrariye geçti ama ben haala mclaren tarafını tutabilecek miyim bilmiyorum. Çünkü Alonso gibi bir değerin mclarene gelmesi, kimi ninde ferrariye gitmesi işleri benim açımdan karıştrdı. Ferrari ye bayılacak değilim bundan sonra ama kimi nin özlediği ve hakettiği şampiyonluğu orada kazanmasını diliyorum. Umarım schumi gibi bir kariyeri olur.
    Sonuç olarak schumi nin BENZERLERİ f1 de boy gösterecektir belki ama onun EŞİ asla gelmeyecektir. Kalan üç yarışı kimsenin kaçırmaması lazım çünkü böyle bir sürücüyü brezilya dan sonra kimse bi daha izleyemeyecek.
    SON OLARAK Koyu schumi düşmanlarına hatırlatayım dedim: " Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir " Hz. Mevlana

Tekrar GÜLE GÜLE Ş.A.M.P.İ.Y.O.N Seni unutmayacağız ve çok özleyeceğiz......

• quote:

düğümlenmiş dilime üzgün kalbime ifade edemeiğim duygularıma sözcükler ve kelimeler bu kadar çok yakışır.lise 1 yıllarında sıralarda tartışırken Schumi ye bağlanmıştım...belki yeteneğinden,belki kazanma hırsından,belki yarış sonrası yüzündeki çocuksu ifadeden olsa gerek...Schumici olmam hayatımın o anına kadar nefret ettiğim kırmızıya daha bir sempatik bakmamı sağladı.ilk şampiyonluk için baya bekledik ya da sabırsızlandık ama Schumi'nin bir yarış kasanması bile bana büyük bir haz weriyordu...formula 1 i öle çok sevdimki ewde neredeyse motor sesini daha çok duyayım o vites küçültürkenki sesi daha gürültülü duyayım die son ses izlerdim...annem kısardı hep ne war bu yarışda die...hırs,hız ve tutku war derdim...bunların hepside Schumi'de war...2000 yılında şampiyon olduktan sonra gelen arda arda gelen şampiyonluklar kırmızıların birbirleri ile yarışması hep birilerini rahatsız etti hep kurcaladı onların akıllarını...sanki yarış iki bölüm gibiydi kırmızılar ve diğerleri...bu saltanı alt etmek için ellerinden geleni yaptılar...geçen sezon kimse reno çok ii iş başardı şampiyon oldu die sewinmesin sadece ferrari nin geçiş yılıydı...ama efsane onlara en güzel cvbı en ii yaptığı işle pistte cvp verecek sezon sonunda...işlerim dolayısıyla yarışı izleyememiş olsamda Schumi ye inancım sonsuzdu...arkadaşım Alonso nun motoru patladı dediğinde nerdeyse havalar uçtum...ama sonra o acı haber BIRAKIYOR...sanki hayat durdu...boşlukda hissettim kendimi...boş boş etrafıma bakıodum...keşke bırakmasaydı keşke dewam etseydi ama herkesin köşesine çekilme vakti gelir...bizim için kötü bir haber olsada efsaneye saygı duymak gerekir...

GÖZLERİM DOLU DOLU OLUYOR SEN BURADAN ÇEKİP GİDERKEN

• F1 i F1 yapan adam gitti. artık formula1 yavan gelecek. güle güle şampiyon. mütevazi ve aynı zamanda hırslı kişiliğinle kalpleri fethettin. sagol.
  • Michael Schumacher'in F1 rekorları

Şampiyonluk: Yedi (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
    En uzun süre şampiyon kalma: Dört yıl 11 ay 17 gün (8 ekim 2000-25 eylül 2005)
    En çok yarış kazanma: 90
    En çok pole-position: 68
    Bir sezonda en çok yarış kazanma: 13 (2004)
    Bir sezonda üstüste yarış kazanma: Yedi (2004)
    En çok ikincilik: 43
    En çok yarışta en hızlı tur zamanı: 75
    En çok önde götürülen tur: 5,013
    En çok puan: 1,354 (Jacques Villeneuve ile kazasından sonra klasman dışı bırakıldığı 1997 yılındaki 78 puan dahil)
    Bir sezonda en çok puan: 148 (2004)
    En uzun yarış kazanma serisi: 15
    En çok podyum: 153
    Aynı yarışı en çok kazanma: Sekiz (Fransa)
    Pole'da başladığı yarışı kazanma: 40
    En çok hat-trick (pole, birincilik, en hızlı tur): 22
    Üstüste puan kazanılan yarış sayısı: 24 (2001-2003)
    Üstüste podyuma çıkma sayısı: 19 (2001-2002, Schumacher bir sezonda -2002-tüm yarışlarda podyuma çıkan tek pilot.
    En yüksek puan farkıyla şampiyonluk: 67 (2002)
    Şampiyonluğu en erken garantileme: 2002 (Temmuz ayında, bitime altı yarış kala)
    En çok 1-2 finişi: Schumacher ve Rubens Barrichello, 24 (2000-2005)

• işte bu be daha bilmediğimiz kimbilir ne rekorları var hayatta onun rekorları bence saymakla bitmez ASLA UNUTULMAYACAKSIN EFSANE... SENİN İÇİN KELİMELER SÖZLER YETMEZ BE KRAL..
  • üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim aslında en az bir sene daha devam eder dedim ama profesyonelliği ihanete donusturmemek icin bu kararı aldı sanırım kastettiğim seyi acıklayayım ; ferrari kimiyi kaybetmek istemiyordu ama bu esnada massa nın ferrari ile uyumu maximumma ulasınca schumi de massa ve kimi için engel olmak yerine bıraktı gibi geliyor bana yani sanki kendin ziyade ferrarinin gelecegini dusunerek aldı bu kararı ve massanın ferrariden kopmasına kiminin kendi arkasında gölgede kalmasına musaade etmedi zannederim tabi bunlar benim tahminim

dedigim gibi uzuldum cok uzun yıllardır f1 seyircisiyim cok keyif veren yarıslar seyrettim sayesinde elbette gidişine uzuldum gönül isterdiki kimi ve schumi aynı takımda olsun bir rüya takım olussun ama olmadı neysekibu isin en sevindirici tarafı kiminin kırmızı formayı giymesi olacak

istanbulparkta bu sene bir pankart vardı "miss you montoya " diye sanırım seneyede aynısını schumi icin yazacaklar

hosgeldin kimi ,seni seviyoruz schumi

• schuminin f1 i bırakcağını tv den duyunca gerçekten çok üzüldüm.. tabi her güzel şeyin mutlaka bi sonu olur,
    umarım bu sezonu da şampiyon olarak bitirir.. güle güle efsane..
  • Gün gelecek torunlarıma ben onu canlı canlı izlemiştim, Onun için ekran karşısına geçiyordum ve gördüğüm göreceğim en iyi pilottur diyeceğim. Arkadaşlar pekçok şey söylemiş ve söylenecek, keşke kelimeler yeterli olsa. F1'ı onunla sevdik ve F1 denilince akla hep O gelecek.

Bize yaşattığın zaferler için TEŞEKKÜRLER...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.