Şimdi Ara

guinea pig besliyorum soruları alayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yere düşenleri vb. Soruları sormazsanız memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hamstera çok benziyor, farkı ne? Bir de domuz ismi benzetmeden dolayı mı verilmiş yoksa bir alakası var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halemo_96

Hamstera çok benziyor, farkı ne? Bir de domuz ismi benzetmeden dolayı mı verilmiş yoksa bir alakası var mı?

şimdi hamsterle farklarından bahsedecek olursak biraz büyük,çok güçlü,renkli ve hepsinin karakteri birbirinden farklı.Domuz isminin görünüş açısından biraz andırmasının yanında çıkardığı bazı seslerin domuz sesine benzediğinden dolayı verildiğin düşünüyorum.
  • Beslediğin zaman acayip büyüyorlar bildiğim kadarıyla :)
    Ayrıca sadece yeşillik,salatalık,biber tarzı şeyler yiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Kahve

Beslediğin zaman acayip büyüyorlar bildiğim kadarıyla :)
    Ayrıca sadece yeşillik,salatalık,biber tarzı şeyler yiyorlar.

Aynen hocam sadece meyve sebze ot ve kuru mama ile beslbesleniyorlar.büyüme olayına gelince evet bayağı büyüyorlar:)

• Bunlar çok sadık oluyomuş .. Bi ara bende beslicrktim ama üşendim ..

• Guinea pig ne?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuz kedi maması önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxyg

Bunlar çok sadık oluyomuş .. Bi ara bende beslicrktim ama üşendim ..

dediğim gibi hepsinin kareketeri farklıdır.örneğin benimki kucağımdan inmez.

tr.wikipedia.org
    Kobay - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kobay

• Hocam bende istiyorum ama evcil gibi olsun kafesin arkasında olmasın istiyorum aşısı falan oluyomu hastalıkları bakımı zormu

• koku durumu nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fbatumi

Hocam bende istiyorum ama evcil gibi olsun kafesin arkasında olmasın istiyorum aşısı falan oluyomu hastalıkları bakımı zormu

Şimdi ginepiglerde farklı farklı karekterler var.mesela benimki kucaktan inmez.ama alıştırırsanız kucağa kucak pigi olur.

@RASP
    Hocam kendi kokusu çok yoyok.talaşı sık sık değiştirirseniz koku olmaz.bide ne yerse o kokuyor.salatalık yeyince salatalık kokuyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 1 Şubat 2015; 18:56:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

quote:

Hocam bende istiyorum ama evcil gibi olsun kafesin arkasında olmasın istiyorum aşısı falan oluyomu hastalıkları bakımı zormu

Şimdi ginepiglerde farklı farklı karekterler var.mesela benimki kucaktan inmez.ama alıştırırsanız kucağa kucak pigi olur.

Hocam kendi kokusu çok yoyok.talaşı sık sık değiştirirseniz koku olmaz.bide ne yerse o kokuyor.salatalık yeyince salatalık kokuyor mesela.

Kafesi kendisi şusu busu ne kadar ücret çıktı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep isterim bir şeyler beslemek çok garip bir hayvan ama sanki böyle dışarı mışarı çıkartmayınca hayvanı hapsetmiş gibi hissediyorum.
  • Hocam tek beslemek yanlış diyorlar doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazamsar

quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

quote:

Kafesi kendisi şusu busu ne kadar ücret çıktı ?

şimdi hocam kendisi 90 kafesi 60 talaş yem vb 30-40 civarı tuttu.

şimdi @heymanberry hocam o hayvanın kişiliğine göre değişir.örneğin ben tek besliyorum ama günde 1-2 saati ona ayırıyorum ayrıca evde kafesini oturma odasına koyuyorum ki kendini yalnız hissetmesin.Ama en doğrusu çift veya gruplar halinde beslemektir tabiki.Eğer tek beslenecekse ona bayağı bi vakit ayırmak lazım.Ayrıca kafes arkadaşı olarak(en doğrusu kendi türdeşidir) sadece başka bir ginepig değil,lop tavşanı veya tavşan gibi hayvanlarda kullanılabilir.kavgacı olmadıkları için sıkıntı çıkmaz.Ama hamsterlerle aynı kafeste kesinlikle beslenmemelidir.
    @Prochnow
    hocam şimdi bu hayvanların hepsinin farklı bir karekteri var.Ama hepsi sahibine alışana kadar kafeste,hatta kafesin içindeki kapalı bir yerde kalmak ister ve bu süreçte dışarı çıkmayı istemezler.sonra karekterleri ikiye ayrılır.ya gezici pig ya da kucak pigi olurlar.örneğin benimki(badem) kucak pigi.Kucak pigleri adından da anlaşıldığı gibi hep kucakta durmak isterler.O yüzden kafesten çıkmalıdırlar.Gezici pigler de aynı şekilde hep gezmek isterler.Onlar için en iyisi kafeslerinde kendilerinin açıp kapatabileceği bir kapı yapmaktır.böylece istediği zaman istediği yerde dolaşabilir.Ama dikkat edin dolaştığı yerlerde fiş,priz,kablo,çivi,bıçak vb. bulunmasın.Zira bu hayvanlar çok meraklı

• Merhaba odada bir pig beslemek istiyorum kokusu konusunda sadece dışkısının kokmadığını duydum kendisi kokarmı?
    Orta uzunlukta olan la kısa tüylü olan arasındaki tüy dökme olayı nasıl ilerliyor bilgilendirirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: KefaRED

Merhaba odada bir pig beslemek istiyorum kokusu konusunda sadece dışkısının kokmadığını duydum kendisi kokarmı?
    Orta uzunlukta olan la kısa tüylü olan arasındaki tüy dökme olayı nasıl ilerliyor bilgilendirirseniz sevinirim
    Merhabalar biraz geç oldu kusura bakma pek girmiyorum foruma
    Koku durumu şöyle oluyor hayvanın kendisine has kokusu tabi ki var fakat siz o kokuyu sadece hayvanı direkt koklarsanız alırsınız ve cidden hafif bir koku. İnsanın ten kokusu gibi düşünün. Onun dışında çok dıikıladığı ve çok işediği için asıl kokuyu bunlar yapıyor. Sık sık talaşını değiştiremezsiniz o koku hayvana da bir şekilde sirayet ediyor bir müddet sonra. Tüy dökme meselesine gelecek olursak bu hayvanlar çok tüy döküyorlar. Benimki zaten orta uzunlukta tüylere sahipti ama epey dökülüyordu. Düzenli olarak tararsanız bir nebze azalabilir. Türden türe tabi fark ediyordur. Ben de seneler geçince üstünden türleri mürleri unuttum hep. O yüzden internette detaylı bir kaynak bulmanızı tavsiye ediyorum. Kişisel tavsiyem kısa tüylü bir tür edinmeniz.

• gıbıç kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum yorumunuz için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KefaRED kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.